![]() |
|
araç kapılarından gelen sesler!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
boranaydogmus ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2010 Konum: Kırşehir/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 181 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı boranaydogmus
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 Saat 11:00 |
|
Arkadaşlar 206 2006 model aracımın kapıları çok ses yapıyor. Özellikle stabilize yollara girdiğim zaman takır tukur çok ses plastik sesi geliyor. Fransız araçlarında bu tarz seslerin kronik olduğunu biliyorum ama bu sesleri kesecek bir öneri olan var mı? Kapı izalasyonu vs yapılsa bir faydası olur mu? Kapı ayarı için gittiğim kaportacı ayarının iyi olduğunu söyledi. Cevap verecek olan arkadaşlara teşekkür ederim.
|
||
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg
|
||
![]() |
||
emaftermath ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emaftermath
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Aynı sorun bende de var...Ufak bi çukuru hissettiriyor...
Hafifte titreme sesi geliyor gövdeden,sinirimi bozuyor o ses... :(
Süspansiyonlarda ya da amortisörlerde sorun var diye canım sıkılıyor... :(
En ufak çukurda sanki arabayı orada bırakacak gibi oluyorum... :(
|
||
![]() |
||
boranaydogmus ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2010 Konum: Kırşehir/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 181 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı boranaydogmus
|
Ben rot ayarı yaptırdım ve başka ustaya da gösterdim ön takımlarda kesinlikle bir arıza yok dendi.
|
||
|
||
![]() |
||
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kapılardan gelen seslere bende gıcık oluyorum en kısa zamanda bi çözüm bulmaya çalışacağım..
|
||
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı boranaydogmus
|
Çözüm üreten arkadaşlar burada paylaşırsa çok sevinirim kendi adıma
|
||
|
||
![]() |
||
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
|
kapıların içine yalıtım yapıyolar ama bu sanırım lastik sesini yalıtmak için daha çok.. plastik aksam için neler yapılabilir acaba söküp çözüm üretmeye çalışmak lazım..
|
||
|
||
![]() |
||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
titreyen kısımlara sıcak slıkon sıkın aralarda bosluk kalıp ses yapan aralarada sıkın ozaman ses falan kalmaz ıkı parca brbırıne carpıyor benım kapılarda ve gogusde onlara sılıkon yaptım duzeldı sıgorta kutusunun kapagıda ses cıkartıyordu contalar var sıvı conta onlardan kenarlara sıkın ses kesılır :) |
||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
||
![]() |
||
|
hakkaten güzel fikir :)) saol kardeşim bi haftasonu eğileyim ben bu işe..
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı boranaydogmus
|
Titreyen kısmının tam olarak neresi olduğu belli değil ki, sadece kapıdan plastik sesi geliyor belli tam neresine sıkmamız gerekecek sıcak silikonu? Bir de silikon sıkarsak bir daha kapıları açamama riski olmaz mı yani açsak da çok zarar veririz böyle bir durumda.
|
||
|
||
![]() |
||
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
|
dostum daha once arastırma yaparken gormustum boyle bırsey ısıne yarayabılır lınke gır bak
http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=fr&u=http://www.forum307.com/&ei=1yJqTeO2DoiSOumftZkL&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCEQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dforum%2B307%26hl%3Dtr%26biw%3D1440%26bih%3D717%26prmd%3Divnsfd |
||
![]() |
||
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
|
aynı sıkıntı bende de var özellikle ön yan kapılardan çok ses alıyorum
|
||
![]() |
||
orhanetap ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhanetap
|
Bugun aracı ben kullanmadım ve arka koltuğa oturdum arka kapının mandallarından ses geliyor giderken
Baktım elimle mandallar sallanıyor bu tarz ufak seslere takılmamak lazım ama bi kere duyarsan sürekli duyuyorsun
![]() Kafamda fikirler üretmeye başladım bile mandalların dibine süngerli bantlardan ince bi şerit şeklinde çekmeyi düşünüyorum :) daha iyi bir fikri olan varmı
|
||
206 xt 1.6 110hp
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı boranaydogmus
|
arkadaşlar c.tesi konya korkmaz pug servisine gittim. şikayetlerimden birisi de kapılardan gelen seslerdi. ustalar arabaya bindi denediler ve kapı segmanı diye bir parça varmış dört kapının segmanlarını değiştirdiler yaklaşık 40 tane segman değiştirdiğini söyledi. aracın kapılarındaki seslerde inanılmaz azalma oldu. tabi yol sesini eskisi gibi alıyor ama gelen plastik tıkırtılarını inanılmaz kesti. önceden bırakın çukura girmeyi araba esneyince bile kapılardan ses geliyordu gacır gucur diye şimdi tık ses yok maşallah. bence bu takırtıdan rahatsız olan herkes bu uygulamayı yaptırsın. fiyatından emin değilim başka işlemler de yaptırdım ama segmanların tanesine 0,5 ile 1 lira arası bir fiyat verdi. yani tahminimce 50 liraya yaparlar serviste.
|
||
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
+1 |
||
![]() |
||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
|
|
||
![]() |
||
|
arkadaşlar naparsanız yapı bu tarz uygulamalar sesi kesmez bi müddet sonra yeniden duyarsınız. en güzeli yalıtım malzemesi kullanmak bitümlü malzemeler var sesi kesiyor
|
||
![]() |
||
emrnl ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Ağustos - 1990 Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 151 |
|
kapı söküldüyse segmanları değiştirmek mantıklı çabuk kırılıyorlar.yalıtımada aynen katılıyorum hatta uygulayabilirim ama o zift tabakaları nerde bulurum bilmiyorum? fikri olan varmı?
|
||
206 colorline 2001
|
||
![]() |
||
|
yapı marketlerde var dostum. ziftli levhalar ama bitüself al diğerlerinden alma sakın yazın koku yapar onlar.
|
||
![]() |
||
|
Pugti ninde Dediği Gibi Çok Güzel Yaltım Malzemeleri Var .. Isıtılarak Yapıştırılanlar Var Bende Yakın Bir Zaman Zarfında Aracıma Uygulayacağım... |
||
![]() |
||
mdincer34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
|
bu yalıtım malzemesini kapı döşemesini neresine uygulayacağız yani kağıyı sökünce görünen yüzeyde kaplama var onu söküp yerine yapmamaız gerekli değilmi
|
||
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |