Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

araç kapılarından gelen sesler!!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13116
Tarih: 29 Temmuz 2025 Saat 08:13
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: araç kapılarından gelen sesler!!
Mesajı Yazan: boranaydogmus
Konu: araç kapılarından gelen sesler!!
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2011 Saat 11:00
Arkadaşlar 206 2006 model aracımın kapıları çok ses yapıyor. Özellikle stabilize yollara girdiğim zaman takır tukur çok ses plastik sesi geliyor. Fransız araçlarında bu tarz seslerin kronik  olduğunu biliyorum ama bu sesleri kesecek bir öneri olan var mı? Kapı izalasyonu  vs yapılsa bir faydası olur mu? Kapı ayarı için gittiğim kaportacı ayarının iyi olduğunu söyledi. Cevap verecek olan arkadaşlara teşekkür ederim.

-------------
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg

Cevaplar:
Mesajı Yazan: emaftermath
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2011 Saat 23:09
Aynı sorun bende de var...Ufak bi çukuru hissettiriyor...

Hafifte titreme sesi geliyor gövdeden,sinirimi bozuyor o ses... :(

Süspansiyonlarda ya da amortisörlerde sorun var diye canım sıkılıyor... :(

En ufak çukurda sanki arabayı orada bırakacak gibi oluyorum... :(

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2011 Saat 23:16
Ben rot ayarı yaptırdım ve başka ustaya da gösterdim ön takımlarda kesinlikle bir arıza yok dendi.

-------------

Mesajı Yazan: erdal
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2011 Saat 23:21
kapılardan gelen seslere bende gıcık oluyorum en kısa zamanda bi çözüm bulmaya çalışacağım..

-------------
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2011 Saat 23:23
Çözüm üreten arkadaşlar burada paylaşırsa çok sevinirim kendi adıma

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2011 Saat 23:32
kapıların içine yalıtım yapıyolar ama bu sanırım lastik sesini yalıtmak için daha çok.. plastik aksam için neler yapılabilir acaba söküp çözüm üretmeye çalışmak lazım..

-------------

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2011 Saat 23:41

titreyen kısımlara sıcak slıkon sıkın aralarda bosluk kalıp ses yapan aralarada sıkın ozaman ses falan kalmaz ıkı parca brbırıne carpıyor benım kapılarda ve gogusde onlara sılıkon yaptım duzeldı sıgorta kutusunun kapagıda ses cıkartıyordu contalar var sıvı conta onlardan kenarlara sıkın ses kesılır :)

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2011 Saat 23:45
hakkaten güzel fikir :)) saol kardeşim bi haftasonu eğileyim ben bu işe..

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2011 Saat 00:03
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

titreyen kısımlara sıcak slıkon sıkın aralarda bosluk kalıp ses yapan aralarada sıkın ozaman ses falan kalmaz ıkı parca brbırıne carpıyor benım kapılarda ve gogusde onlara sılıkon yaptım duzeldı sıgorta kutusunun kapagıda ses cıkartıyordu contalar var sıvı conta onlardan kenarlara sıkın ses kesılır :)

Titreyen kısmının tam olarak neresi olduğu belli değil ki, sadece kapıdan plastik sesi geliyor belli tam neresine sıkmamız gerekecek sıcak silikonu? Bir de silikon sıkarsak bir daha kapıları açamama riski olmaz mı yani açsak da çok zarar veririz böyle bir durumda.

-------------

Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2011 Saat 12:12
dostum daha once arastırma yaparken gormustum boyle bırsey ısıne yarayabılır lınke gır bak

http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=fr&u=http://www.forum307.com/&ei=1yJqTeO2DoiSOumftZkL&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCEQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dforum%2B307%26hl%3Dtr%26biw%3D1440%26bih%3D717%26prmd%3Divnsfd

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2011 Saat 15:55
aynı sıkıntı bende de var özellikle ön yan kapılardan çok ses alıyorum

Mesajı Yazan: orhanetap
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2011 Saat 03:43
Bugun aracı ben kullanmadım ve arka koltuğa oturdum arka kapının mandallarından ses geliyor giderken
Baktım elimle mandallar sallanıyor bu tarz ufak seslere takılmamak lazım ama bi kere duyarsan sürekli duyuyorsun Wall
Kafamda fikirler üretmeye başladım bile mandalların dibine süngerli bantlardan ince bi şerit şeklinde çekmeyi düşünüyorum :) daha iyi bir fikri olan varmı

-------------
206 xt 1.6 110hp

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2011 Saat 22:47
arkadaşlar c.tesi konya korkmaz pug servisine gittim. şikayetlerimden birisi de kapılardan gelen seslerdi. ustalar arabaya bindi denediler ve kapı segmanı diye bir parça varmış dört kapının segmanlarını değiştirdiler yaklaşık 40 tane segman değiştirdiğini söyledi. aracın kapılarındaki seslerde inanılmaz azalma oldu. tabi yol sesini eskisi gibi alıyor ama gelen plastik tıkırtılarını inanılmaz kesti. önceden bırakın çukura girmeyi araba esneyince bile kapılardan ses geliyordu gacır gucur diye şimdi tık ses yok maşallah. bence bu takırtıdan rahatsız olan herkes bu uygulamayı yaptırsın. fiyatından emin değilim başka işlemler de yaptırdım ama segmanların tanesine 0,5 ile 1 lira arası bir fiyat verdi. yani tahminimce 50 liraya yaparlar serviste.

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 02:37
Orjinalini yazan: boranaydogmus boranaydogmus Yazdı:

arkadaşlar c.tesi konya korkmaz pug servisine gittim. şikayetlerimden birisi de kapılardan gelen seslerdi. ustalar arabaya bindi denediler ve kapı segmanı diye bir parça varmış dört kapının segmanlarını değiştirdiler yaklaşık 40 tane segman değiştirdiğini söyledi. aracın kapılarındaki seslerde inanılmaz azalma oldu. tabi yol sesini eskisi gibi alıyor ama gelen plastik tıkırtılarını inanılmaz kesti. önceden bırakın çukura girmeyi araba esneyince bile kapılardan ses geliyordu gacır gucur diye şimdi tık ses yok maşallah. bence bu takırtıdan rahatsız olan herkes bu uygulamayı yaptırsın. fiyatından emin değilim başka işlemler de yaptırdım ama segmanların tanesine 0,5 ile 1 lira arası bir fiyat verdi. yani tahminimce 50 liraya yaparlar serviste.

+1

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 02:45
Orjinalini yazan: mustiii mustiii Yazdı:

Orjinalini yazan: boranaydogmus boranaydogmus Yazdı:

+1
ayrıca kapı içlerinde birçok hareketli parçalar var onları da izole ettimi ses tamamen kesilir.

Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 03:17
arkadaşlar naparsanız yapı bu tarz uygulamalar sesi kesmez bi müddet sonra yeniden duyarsınız. en güzeli yalıtım malzemesi kullanmak bitümlü malzemeler var sesi kesiyor

Mesajı Yazan: emrnl
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 07:46
kapı söküldüyse segmanları değiştirmek mantıklı çabuk kırılıyorlar.yalıtımada aynen katılıyorum hatta uygulayabilirim ama o zift tabakaları nerde bulurum bilmiyorum? fikri olan varmı?

-------------
206 colorline 2001

Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 10:15
yapı marketlerde var dostum. ziftli levhalar ama bitüself al diğerlerinden alma sakın yazın koku yapar onlar. 

Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 13:26
Orjinalini yazan: pugti pugti Yazdı:

arkadaşlar naparsanız yapı bu tarz uygulamalar sesi kesmez bi müddet sonra yeniden duyarsınız. en güzeli yalıtım malzemesi kullanmak bitümlü malzemeler var sesi kesiyor

Pugti ninde Dediği Gibi Çok Güzel Yaltım Malzemeleri Var ..
Isıtılarak Yapıştırılanlar Var Bende Yakın Bir Zaman Zarfında Aracıma Uygulayacağım...

Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 14:41
bu yalıtım malzemesini kapı döşemesini neresine uygulayacağız yani kağıyı sökünce görünen yüzeyde kaplama var onu söküp yerine yapmamaız gerekli değilmi

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 17:34
evet aynen öyle. nette araştır videolar var. ısıtarak kaplanıyorlar. segmanlara ve vida girişlerine dikkat ediceksin. yapıştırdıktan sonrada boşluk kalmamasına özen göstereceksin.. malzeme: BTM Bitüself alüminyum..  tek çözüm bu malzeme

Mesajı Yazan: murat deniz
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 19:33
arkadaşlar benim kapılarn maşallahı var tık ses yok ama bagaj kapısından nerden geldiğini anlamadığım bir ses var. o kadar sinir bozucu ki arkadaşa verdim arabayı oturdum arka koltuğa ama nerden geldiği tam bir muamma. sanki plakalık tıkırdıyor gibi bir ses ama oda sert hiç boşluk yok. silecek koluna bakıyorum ordada birşey yok. çok canımı sııyor ama bulamadım daha sesin nerden geldiğini :(

-------------
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip   0 RH +
kara böcükk :)

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 22:29
Orjinalini yazan: mdincer34 mdincer34 Yazdı:

bu yalıtım malzemesini kapı döşemesini neresine uygulayacağız yani kağıyı sökünce görünen yüzeyde kaplama var onu söküp yerine yapmamaız gerekli değilmi
http://www.peugeotturkey.com/nasil_yapilir.asp?MakaleID=13" rel="nofollow - http://www.peugeotturkey.com/nasil_yapilir.asp?MakaleID=13

Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2011 Saat 22:33
Benim araç tek kapı ama normalde arka kapının olduğu yerden ses geliyor. :)

Mesajı Yazan: cnrars
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 11:20
beyler puglarda bu seslere alışmak lazım, benim arabada tıkırdamayan yer yok, bozuk yollarda arabanın dört bir yanından ses geliyor, çözümü çok kolay : açıcaksın müziği, para biriktirene kadar idare edeceksin, sonra alıcaksın bir golf tamam :)

Mesajı Yazan: kinvan
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2011 Saat 14:52
arkadaşlar benim aracımdada kapılardan ses geliyodu san,yede döşemeciye gittim kapıları söktü ve içine ince sünger koydu segmanları değiştirdi ve düzelti aracın içinde şuan tık ses yok

-------------
ASLAN BESLEYEN YEMİNİ KISKANMAZ
Peugeot 306 SR 16 1997 Model Sedan Metalik Gri

Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2011 Saat 02:30
arkadaşlar bende kendi aracımda kapılardan gelen seslerden şikayetçiydim. ama şu anda Allah'a şükür tık yok.
işe öncelikle bir paket kapı klipsi alarak başlayın, kapı döşemelerini dikkatlice sökün bu arada bir iki tane klips kırılacaktır kaçarı yok, zaten tıkırdama nedenleinden biride o olabilir. daha sonra arkadaşların dediği gibi segmanlara bi el atın (sanayiden parçaları kendiniz alarak daha ucuza malediyorsunuz) hatta kapı kilitlerindeki hareketli parçalara kauçuk gres sürdüm, ne alaka diyeceksiniz kaucuk gres 80 dereceye kadar dayandığı için ve metal parçaların birbirine çarptığında ses çıkarmamasını sağladığı için gayet faydalı olduğunu göreceksiniz. devam edeleim; elinizde sıcak silikon tabancası varsa ya da şu kapı-pencere aralarına falan sıktıkları köpük gibi birşey var, ölçüsünü kaçırmamak kaydıyla döşemelerin iç bölgelerinde kapı saçıyla temas edecek yüzeylerine, kapı saçındaki kenarda, kıyıda-köşede bulunan abuk subuk kıvrımlara tatbik edebilirsiniz. tüm bunları yaparken özellikle kapı sacına, kapı açıkken elinizle boğazına yemek kaçmış bi arkadaşınızın sırtına vurma derecesinde kapıya vurun ve gelen sesleri dikkatlice dinleyin, ayrıca camı indirip-kaldıran mekanizmayıda yapıştırmamaya özen gösterin:)
son olarak; boru vs yalıtım mazlemezi, conta satan yerler var. onlarda çift taraflı kaucuk bant ve adının ne olduğunu tam hatırlayamadığım (orling mi ne dediydi galiba) bir malzeme var. onlardan alıp dikkatlice kapı döşemelerinin sac ile temas edeceği kenar kısımlarada olmak üzere tatbik etmek ve döşemeyi yerleştirmek.
eğer aracınızın kapısı daha önceden açılmış ise yada zamanla kapısacı ile döşeme arasında yer alan ses yalıtım malzemesi deforme olmuş olabilir. bu durumda ziftli kağıt iyi bir çözüm. ama ben o kadar uğraşmıyayım derseniz, plastik ambalaj malzemesi satan yerlerde hani şu cam eşyaları, lcd tv falan sardıkları 3-4 mm kalınlığında yumuşak ambalaj malzemesi var. bally yapıştırıcı ile onu güzelce uygularsanız o da ziftli kağıt gibi iş görür. zaten şimdi çoğu arabada hatta nerdeyse hepsinde :) bu malzemeye benzer bi malzeme kullanılıyor.

son bir hatırlatma daha kapı çıtalarının iç yününe çift yönlü bant uygulayabilirsiniz, orası taş gibi oradan da ses gelir mi demeyini yazının başında da dediğim gibi döşemeyi söküp kapıyı biraz yumruklayın nerelerden ne seslerin geldiğine siz bile inanamayacaksınız:)

hadi kolay gele....:)

-------------
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net