![]() |
|
307 lpg bujisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 Saat 00:26 |
mrb arkadaslar aracı lpg lı olup ozel lpg bujısı kullana arkadaslar varmı varsa yorumlarını yazarsa sevınırım bosch markasını buna ozel bujılrı oldunu duydum ınternete bıraz baktım ama genede kullanalan varsa yorumlarını beklıyorum
|
|
![]() |
|
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şu an lpg kullanmıyorum ama en kısa sürede taktıracağım
bir kaç ay önce de bujiler konusunda bir makale okumuştum ve araştırdım benim aracım için üretilmiş iridyum lpg bujisi buldum benzin bujisi ile farkı benzin bujim 0.9mm lpg bujisi 0.7mm ayrıca lpg bujisinde bir ucunda iridyum bir ucunda platin var her iki yakıtında yanma karekteri farklı normalde lpg takılı aracın bujilerini ustalar tırnakları eyerek yaklaştırıyorlar bu da açısının bozuk olmasına sebep oluyor ama orjinal 0.7mm buji açısı düz olduğu için yakıtı daha iyi yakıyor |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
hiç duymamıştım merak ettim şimdi. |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
evet bosch un uretmıs oldugu 2 serı bujı var. 15.000 km lık ve 30.000 km lık olması lazım. bende alıp denemeyı dusunuyorum.
ama ırıdyum bujı bıraz farklıdır. lpg ıle nasıl calısır denemek lazım. ama bıraz pahalıdır. ortalama olarak takımı 100-120 tl gıbı
|
|
![]() |
|
Fiyatı kadar katkısı oluyor mudur?
|
|
![]() |
|
tufan31 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
|
![]() |
|
tufan31 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
buji adı : Buji, Platin-Ir CNG/LPG gazı(FR 7 NI 332 S)
kod numarası : 0 242 236 577 Arkadaşlar yukarıda yazdığım buji 1.6 16V lpg li araçlar için iridyum ve çift bobinli LPG bujisidir. 30000km. ömrü vardır. Ben 3 aydır kullanıyorum. Özellikle kalkışta ve alt devirlerde iyileşme sağlıyor. 2002 model aracım bakımlıdır ve şehirlerarası yolda 1 litre LPG ile ortalama 12 km. yol gidiyorum. Tüm marka ve model araçlara uygun buji için aşağıdaki bosch sitesinde bulabilirsiniz. |
|
![]() |
|
bujileri bosch car servislerinde bulabilirsiniz. takım fiyatı ortalama 45-50 tl
|
|
![]() |
|
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
eyvallah kardesım bıraz teretdutluyum acıkcası arıza lambası flan yakabılır dıye ama sen kullandıgına gore sorun yok bunun ıcınde ıscılık alıyorlarmı takmak ıcın bırde yenıden gaz ayarı falan yaptırmak gerekırmı
|
|
![]() |
|
sehırler arası kullanımın 1lt =12 km den gıdersek 100km =8.3 lt ye denk gelıyor. ortalama olarak ıyı bır rakam. ben 90-100 sabıt hızla sakin kullandıgım zaman yarım yuklu halde 7.5 lt ye kadar dustum. fakat genelde bıraz daha suratlı ve atak kullandıgım ıcın genelde 8-8.5lt oluyor. yalnız bu bujılerden bende alıp denemeyı dusunuyorum...
|
|
![]() |
|
Kesinlikle arıza lambası vs. yanmadı. Zaten Bosch car servis elemanları kesinlikle arıza, uyumsuzluk vs. olmayacağını söylüyor.
|
|
![]() |
|
tufan kardes ya sımdı aradım bosh car servıce 75 tl dedıler 15 tl de ıscılık bıraz yuksek geldı fıyat valla sen nerde takktırdın
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
tufan yazdığın bilgiler için teşekkürler. kullanacak arkadaşlara yardımı olur.
yanlız 1 litre ile şehirler arası 12 km yapıyorum demişsin.
yani 100 kilometrede 8,3 litreye tekabül ediyor ki bu şehirler arası için yüksek bir rakam değilmi. alınsamı daha iyi alınmasamı daha iyi tereddütde kaldım.
şehirler arası 8,3 değilde 307 1,6 16v motor için 6 litre civarı yakması gerek diye düşünüyorum.
tüketim konusunu bizi aydınlatmak açısından biraz daha ayrıntılı açıklarmısın.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
cem abi
![]() yine benden önce benim fikrimden yazmışsın
![]() yaşlanıyormuyum ne
![]() |
|
|
![]() |
|
gaziantep te bosch car service ten aldım. Antep te 3 tane Bosch car servis var ancak hepsi de farklı fiyat söyledi. Almadan 1 hafta önce tlf. ile sormuştum 35 demişti. Almaya gitiğimde güncel fiyata 45 dediler ama bana yine 35 TL ye verdiler. Özel serviste taktırdım 5 tl aldılar. LPG ayarını kontrol ettirdim ayar çok iyi dediler
|
|
![]() |
|
lpg ayarını nasıl kontrol ettiriyorsun.
hangi kriterlere bakarak yola çıkıp test etmeden çok iyi olduğunu söylüyorlar?
|
|
|
![]() |
|
GANDALF ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 104 |
ben de yaklaşık 2000 km önce bosh car servisde tanesi 15 tl'den lpg li araçlar için üretilen çif plantinli lpg bujisi takdırdım.. ilk başta yakıtı arttırdı ama bu aralar düşmeye başladı ..şahsen memnunum
|
|
2006 sw 1.6 16 valf otomatik
|
|
![]() |
|
gaz ve benzin değerlerine bakarak heralde ayarın iyi olduğunu söylediler. Ayrıca araçta rölanti bozukluğu, arıza lambası, lpg de titreme, gaz yememe, stop etme gibi hiçbir sıkıntı olmadığını da söylemiştim.
|
|
![]() |
|
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
cecoli ben şimdi lpg taktıracağım ya şimdiden buji araştırmasına da girdim ve çok iyi bir fiyata bu çift platin lpg/cng bujisi buldum hemde bizim araca uyacak cinsten zaten bosch un katologundaki sipariş numarası ile buldum istersen bir bak derim Ürün Bilgileri: Platin-LR CNG/LPG-Gas Kutup Sayısı: 1 Elektrot Aralığı: 0,7 mm Sıkma Torku: 28 mm Dış Dişli: 14 mm Dişli Eğilimi: 1,25 mm fiyatı 13.40 tl takımı 53,60 tl bence en uygun fiyat bu NGK diye bir markanında iridyum bujisi var yine lpg için üretilmiş laser line diye bir serisi o da 41 tl tanesi bence lüks kaçar çift platin iyidir ![]() Düzenleyen tugrahan - 05 Mart 2011 Saat 01:08 |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
dedım yaa ırıdyumlar bıraz pahalı dıye :))
bosch un lpg bujısını bende deneyecegım. bujı degısmeme daha cok var :))
dıkkat edersenız tırnak aralıgı lpg bujılerınde daha daha az. bu cok dogru...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |