![]() |
|
''''ACİL''' DEBRİYAJIM KALDI |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2011 Saat 14:28 |
Değerli ustalarım ve tecrübeli kardeşlerim. Bu sabah evimden çıktım 300 metre ilerideki benzinliğe girdiğimde vitesi düşürecekken debriyaja bastım ve basış o basış. ÇAT sesi ve Debriyaj aşağıya indi. Paspasa yapıştı. Bir daha da eski haline gelmedi. Elimle kaldırdığımda bomboş bir şekilde yıkarı aşağı yapılıyor. Ama sanki bir şeye bağlı değilmiş gibi. Arabammı Benzinlikte bıraktım işe geldim. AKşamüstü ne yapmalıyım? 98 PUG 106 XS
|
|
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
|
|
![]() |
|
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kardeş alttan bi kelepçe atılacak. Debriyaj halatı kopmuş. Bi tamirci çağır. Ara söyle bi kelepçe alsın gelsin. Geçmiş olsun.
|
|
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
|
![]() |
|
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
Ya da debriyaj yayı zamanla oksitlendiği için vida geri dönmesini engellemiş olabilir. Eğilip debriyaj pedalını bi kontrol et elinle. Kaldır indir. Kalkarken herhangi bişey hissedersen sorun yaydandır. Ama direk kaldır bırak yaptığında boş bi şekilde düşüyosa halat kopmuştur.
|
|
|
|
![]() |
|
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
Evet boş şekilde düşüyor üstad. ne kadara patlar bize ?
|
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
bence debriyaj teli kopmuştur.
babamda broadway ile balıkesirde kalmış tel kopmuş usta bulmuşlar malzeme işçilik dahil 50 tl takmış ama 106'nın bilemem
geçmiş olsun.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Teşekkür ederim üstad sağolasın
|
|
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar debriyaj halatım kopmuşsa 2 inci viteste çalıştırarak vites değiştirmeden gider mi araba ustaya kadar 2 km kadar uzaklıkta sanayi
|
|
|
|
![]() |
|
Eğer baskıların 0 değilse rahatlıkla 2. viteste arabayı titreterek ileri zıplatarak çekebilirsin. Kardeş masrafın falan yok. 10-20 lira el emeği.
|
|
|
|
![]() |
|
STALLONE ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2010 Konum: ÖĞRENCİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
geçmiş olsun düşük devirde kullanırsan fizana kadar gider merak eetme debriyaj telin kopmuş anlaşılan geçmiş olsun
|
|
![]() |
|
Eyw. Teşekkür ederim üstad
|
|
|
|
![]() |
|
STALLONE ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2010 Konum: ÖĞRENCİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
önemli değil ne demk
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
gecmis olsun dostum umarım kolay bir sekilde hallolur
|
|
![]() |
|
orhanetap ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhanetap
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dostum aracı 1. viteste vurdurarak çalıştırabilirsin yer yakınsa 1. viteste devam edebilirsin yada yüksek devirdeyken vites at debriyajsız 2ye geçer muhtemelen tel kopmuştur geçmiş olsun
|
|
206 xt 1.6 110hp
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
benimde ford taunus aracımda başıma gelmişti aklıma hiç bişey gelmedi eski sahibini aradım :) abi napcam araba çalışmazken 2 ye at kontağı çevir titreye mitreye çalışır 2 de devam et dedi yanlız yanlış yönlendirmeyim arabaya bişey olur beklenmedik bişey olur panik olursun en iyisi bi tanıdığını çağır çek arabayı o zaman işcilik dahil 25 lira vermiştim gaz telinede baktır o da zamanla kopuyor |
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Kardeş 206RC aracım var.Aynısı ara ara başıma geliyordu çat ediyor basılı kalıyor ayağımla çekiyordum düzeliyordu. teli komple değiştirdim. sadece tel 85 liraya maal oldu.(her aracın teli farklı oluyor fiyat değişir) 20 lirada işçilik verdim. Aracı fazla yorma sakın ha sakın nasılsa gidiyor biraz daha böyle bineyim gibi bir düşüncen olmasın baskı balatayı yersin haberin olsun. Geçmiş olsun..
|
|
![]() |
|
qEccE ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
hocam geçmiş olsun
benimde başıma bi kaç kere geldi aynı sorun zamanında taunus vardı 2-3 kere tel koptu ama bi motor arızası olmuştu ondan sonra oldu tel kopması ve 2-3 kez tekrarladı 1. seferde sanayiye kadar telsiz gittim araba 2. viteste çok rahat çalışıp kalkıyor devrini bulduğundada 3500 devirde felan vitesi rahatlıkla yükseltebilirsin mümkün olduğunca ışığa takılma :) ve tel bencede pahalı olmamalı ben taunusa 5 ya da 10 tl ye almıştım hatta en son gittiğimde bide yedek alıp bagaja koymuştum ve telide kendim değiştiriyordum her seferinde |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |