![]() |
|
206 fan sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kingofsnipers ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2010 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kingofsnipers
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 Saat 11:30 |
Herkese Merhaba,
2004 model 206 hdi look sahibiyim.
Arkadaşlar benim sorunum şu, arabanın motoru soğukken fan açıyor. Özellikle bu aylarda arabayı ilk çalıştırdığımda göstergedeki "stop" işareti yanıp sönerek sesli ikaz veriyor ve ısı göstergesi en tepeye çıkıp fan açıyor.
Araç hareket ettiğinde de bir süre devam ediyor, motor ısınınca herşey normale dönüyor.
Birkaç ustaya sordum ama aracı o haldeyken görmek lazım dediler. Bu imkansız tabi, çünkü ben sanayiye gidene kadar motor zaten ısınıp normale dönüyor :)
Başına böyle birşey gelen yada duyan birileri varsa aramızda çok iyi olur. Sorun büyük olmamakla birlikte benim canımı sıkıyor.
|
|
206 LOOK 1.4 HDI
|
|
![]() |
|
UGuRs ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 185 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bendede öyle bir sorun olmuştu ısı göstergesi tavan yapıp stop yazısı yanıp sönüyordu sesli şekilde 2. fan acmıyor demişlerdi bana hararet müşürünü değiştirdim yine yaptı sonra termostatıda değiştirdim düzeldi benimki sık dur kalk yapınca yapıyordu.
geçmiş olsun
|
|
KahramanKentli...
|
|
![]() |
|
kingofsnipers ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2010 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kingofsnipers
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler cevap için.
Sizin sorun yakın zamanda mı oldu? Parçaları nereden aldığınızı ve fiyatlarını hatırlıyor musunuz?
|
|
206 LOOK 1.4 HDI
|
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
Bendede aynı sorun var, ne kadara mal oldu? Ona göre sanayi yolu gözüküyor yine..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kingofsnipers
Arkadaşlar bu forumda insanlar bu kadar mı ilgili bilgi paylaşımı konusunda? Kaç gündür bekliyorum, 2 arkadaş dışında cevap yazan yok.
Üzücü bir durum
|
|
206 LOOK 1.4 HDI
|
|
![]() |
|
tda2030 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
arkadaşlar termostat arabanın bütün dengesini bozuyor. 20-30 TL civarı .. değişimi çok kolay.
|
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
Bugün işten çıkarken (işyeri ile ev arası 55 km işyeri ilçede) aracımın çekişinde acaip derecede düşüklük olduğunu gördüm araç normalde olmadığı halde yokuşu zorla çıkıyordu ve çok bağırıyordu ayrıca otomatik vites olmasına rağmen eğimli ışıklarda beklerken baya geri kaçırma yapıyordu (normalde olmaz) ve rolanti olayı neredeyse yok oluyor düz yolda vites D' de iken araba olduğu yerde duruyordu. Kazasız belasız eve gideyim dedim o arada birde hararet bir anda yükseldi ve stop uyarısı vermeye başladı. Allahtan bir sıkıntı olmadan eve vardım. Biraz önce aracı bir çalıştırayım dedim tur attım bir süre aracı hızlı ve sert bir şekilde kullanarak yine hararet yükseldi ve kırmızı çizgiye dayandı bir şeye dikkat ettim fan çizgi kırmızıya geldiğinde devreye giriyor ve anca 20 sn kadar çalışıyor bu nedenle de araba üzerindeki harareti atamıyor gibi geldi.. Birde arabadaki acaip derecede olan çekiş düşüklüğü olması, motor bağırmasının çok fazla olması ve rölantideki bu problemlerin bu olayla ilgilisi var mı?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kingofsnipers
Anlattıklarına göre sende hem hararet hem de şanzıman sorunu var. Bunlar büyük ihtimalle birbirinden bağımsız sorunlar.
Ancak dediğim gibi otomatik vites pug hiç kullanmadım, kullanan arkadaşlar daha net bir şekilde yardımcı olurlar sanırım.
|
|
206 LOOK 1.4 HDI
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
hararet sorununu çözdükde şanzımanda da varmış sorun. Valflerin değişmesi lazımmış öncelikle 450 TL masrafı var dedi usta. Eğer olmadı şanzımana revizyon yapılacak dedi. Şuan düşünme aşamasındayım.
|
|
![]() |
|
semih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 321 |
benim 206 nın termostatı bozulmuştu orjinalini taktırdım 40 tl ye aldım 10 gün önce
saygılarımla |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |