![]() |
|
USTA NE DEMEK |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2011 Saat 23:37 |
Arkadaşlar araban varsa hele ki 12 yaşında bir peugeot 106 sahibiysen büyük bir sorunun var demektir. Biliyorum fakat anlamadığım şey şu. Bir arabayı önüne geldiğinde sağından solunan gelen sesin ne olduğunu bilmeyen bir adam kendine nasıl usta der? Bugün İkitelli Sanayide bir çok işyeri böyle. Arabamda problem var. Yaptırmak için niyetim de var. Fakat birine gidiyorum direksiyon kutusu diyor. diğerine gidiyorum direksiyon pompası diyor. Tam bıkıyorum pompa değiştirmeye karar veriyorum birisi arabayı açıyor direksiyon pompasını değiştirirken, bu ses direksiyon pompasından gelmiyor olabilir. Çünkü pompan çalışıyor. Eğer öyleyse bile hem pompanın parasını alırım. Hem işçiliğimi alırım bilesin diyor. Neticede Vazgeçiyorum. Bir 106 sahibiyim ve arabaya baktığı anda sorun şu masrafın da şu diyecek Usta gibi usta arıyorum. Bıktım bu arabaya binmekten yemin ederim. Şahin alanları şimdi daha iyi anlıyorum.
Sorunum: Direksiyonu sağa sola çevirirken gelen müthiş rahatsız edici CAZIRTI CUZURTU ve zorlanma sesleri. Rölantide ise sanki bir telin üzerinde bir yüzük takılıymış ve motorun titremesiyle bir ses çıkarıyor gibi. Kafayı sıyıracağım. |
|
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oncelikle belirteyim ben usta degilim
![]() Ancak pompanin yaninda saglamligini kontrol etmeniz gereken bir iki husus daha var ki bunlar da dediginiz sesi yapabilir. Bunlardan birincisi pompanin bagli oldugu kayis (aux belt). Bu kayis ayni zamanda alternatoru, klima motorunu da dondurur. Kopmasi pek olasi degildir ve koptugunda sorun cikarmaz ama eger kopup triggere carpar ve onu yerinde cikarirsa o zaman kotu sonuclar dogurur. Sesin gelebilecegi bir baska nokta da kayis gerdirme rulmani. Bu rulman kolay kolay bozulmaz ama eger bozulursa o da bu sesi yapmaya adaydir. Bunlarin yaninda sorun o kayisin bagli oldugu alternator kasnagindan da yapar ve bu da kuvvetli adaylardandir. Iyi bir usta bulup bu adaylari deneyip gormeniz gerekiyor. Kolay gelsin. |
|
![]() |
|
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
Koliva anlattığın şey büyük ihtimaller arasında. Ancak bir diğer ihtimal de direksiyon (hidrolik ya da takoz) yağının boşalması. Aracın önden altına eğil lastik diblerine bak yağ kalıntıları var mı? Ayrıca rölantide devir göstergesi hiç kıpraşıyor mu? Eğer pedallarda titreme hissediyorsan aks'lardan dolayı da sorunun olabilir. Şunu söylim fazla masrafın yok :)
|
|
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
|
![]() |
|
ALX ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
97-98 model 106 XS'ten fazla bir şey bekleme, kardeş
![]() Direksiyon yağını değiştirttin mi? Bende de öyle ses geliyor zaten de, ustaya 2-3 kere söylemiştim, ustam (tanıdık, herşeyi deştiricilerden değil) sorun yok, sakın masrafa girme diyordu. Pompa direk motora bğalı değil, ayrı elektrikli olduğu için ses yapıyor, sağa sola çeviridken zııuu zıuuu ses yapıyor, çünkü zorlanıyor. Bu çok normal dedi. Tüm 106'larda bu böyle. Masrafa girip pompayı falan değiştirsen bile ses kesmeyebilir. En son direksiyon yağını değiştirdi az düzeldi, değiştirmeden önce de yağla içini yıkadı, yani doldurdu boşalttı birkaç kere, ama yine de ses var. Sen de yağ seviyesine ve rengine bak. Yağ az ise hava yapıyor olabilir, hava varken ağzında suyu çalkalarken ses çıkyor ya, ayne öyle yapıyor ![]() Ustalardan bıktıysan, onlara sağa sola para vereceğine gir Peugeot servisine arabayı teste sok, ama daha fazla arıza ve hata çıkmasın bilgisayarda ![]() |
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yanlış hatırlamıyosam bana gelmiştiniz sorunun direksiyon pompasında olduğunu söylemiştim.Sizin aracınızda 2 ses var 1 cisi bahsettiğiniz cızırtı sesini pompadan yapıyor fren pedallarına yansıyan seside direksiyon kutusundan yapıyor bunu size izzah etmiştik diye hatırlıyorum...
|
|
|
|
![]() |
|
gencoto izmir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2011 Konum: ototamirci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gencoto izmir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
slm ben izmir de oto tamircisiyim arkadaşım direksiyonu cevirdiğinde gelen cazurtulu ses büyük ihtimallle direksiyon kutusunda yağ yoktur git bir tamirciye direksiyon kutusunun ayar somunu var onu söksün içince bir fiber olacak onu çıkarsın ve o bölgeyi kaliteli bir sarı gres ile doldursun sonra fiberi taksın bastırsın o yağ boş bölgelere gider bu işlemi bir kaç kez devam etsin diğer ses rolantı de çalışırken cızırtı sesi direksiyona vuruyorsa direksiyon pompa rulmanı yapar zaten öle birşey varsa direksiyon biraz ağırdır istersen kendin bile çözersin kaputu aç pompa dişlisini aşağı yukarı oynat boşluk varsa bilki ondandır
|
|
![]() |
|
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
Arkadaşlar 2 gündür bakamıyordum sitede. Kusura bakmayın. Gördünüz gibi iki usta farklı şeyler söylüyor. Sponsorumuz EFE, arabayı gördü ve burada da söylediğini söyledi. Fakat gencoto rumuzlu İzmirli ustanın anlattığı şeyler de Aynen benim sorunumu anlatıyor. Hiç bu kadar net anlatanı görmemiştim. Hatta CAZURTU tabiri bile aklıma gelmeyen bir tabirdi. Çünkü bu cızırtı değil cızırtı deyince ince bir sesi çağrıştırıyor. Takırtı hiç değil o da çok tok kalın bir sesi çağrıştırıyor. ARacımdan gelen ses tam olarka CAZURTU. İzmirli ustama teşekkür ediyorum. Ayrıca Efe kardeşe de arabamı götürüp yaptıracağım. Eğer sorunumu çözerse ömürlük ustam olur. Hepinize çok teşekkür ediyorum.
|
|
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |