Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >106
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - USTA NE DEMEK
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

USTA NE DEMEK

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sukur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sukur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: USTA NE DEMEK
    Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2011 Saat 23:37
Arkadaşlar araban varsa hele ki 12 yaşında bir peugeot 106 sahibiysen büyük bir sorunun var demektir. Biliyorum fakat anlamadığım şey şu. Bir arabayı önüne geldiğinde sağından solunan gelen sesin ne olduğunu bilmeyen bir adam kendine nasıl usta der? Bugün İkitelli Sanayide bir çok işyeri böyle. Arabamda problem var. Yaptırmak için niyetim de var. Fakat birine gidiyorum direksiyon kutusu diyor. diğerine gidiyorum direksiyon pompası diyor. Tam bıkıyorum pompa değiştirmeye karar veriyorum birisi arabayı açıyor direksiyon pompasını değiştirirken, bu ses direksiyon pompasından gelmiyor olabilir. Çünkü pompan çalışıyor. Eğer öyleyse bile hem pompanın parasını alırım. Hem işçiliğimi alırım bilesin diyor. Neticede Vazgeçiyorum. Bir 106 sahibiyim ve arabaya baktığı anda sorun şu masrafın da şu diyecek Usta gibi usta arıyorum. Bıktım bu arabaya binmekten yemin ederim. Şahin alanları şimdi daha iyi anlıyorum.

Sorunum: Direksiyonu sağa sola çevirirken gelen müthiş rahatsız edici CAZIRTI CUZURTU ve zorlanma sesleri. Rölantide ise sanki bir telin üzerinde bir yüzük takılıymış ve motorun titremesiyle bir ses çıkarıyor gibi. Kafayı sıyıracağım.
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 Saat 08:54
Oncelikle belirteyim ben usta degilim Ermm ama elimden geldigince bildiklerimi aktarmaya calisayim. Durur halde iken veya cok yavasken direksiyonu cevirdiginizde gelen ses, direksiyon pompasina ve onun bagli oldugu  unitelerdeki problemlere isaret eder. Cunku bu hallede, tekerleklerden gelen direnc maximum duzeydedir, dolayisiyla pompa maximum kapasitede calisiyordur.
Ancak pompanin yaninda saglamligini kontrol etmeniz gereken bir iki husus daha var ki bunlar da dediginiz sesi yapabilir. Bunlardan birincisi pompanin bagli oldugu kayis (aux belt). Bu kayis ayni zamanda alternatoru, klima motorunu da dondurur. Kopmasi pek olasi degildir ve koptugunda sorun cikarmaz ama eger kopup triggere carpar ve onu yerinde cikarirsa o zaman kotu sonuclar dogurur.
Sesin gelebilecegi bir baska nokta da kayis gerdirme rulmani. Bu rulman kolay kolay bozulmaz ama eger bozulursa o da bu sesi yapmaya adaydir.

Bunlarin yaninda sorun o kayisin bagli oldugu alternator kasnagindan da yapar ve bu da kuvvetli adaylardandir. Iyi bir usta bulup bu adaylari deneyip gormeniz gerekiyor. Kolay gelsin.
Yukarı Dön
xdesign Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xdesign Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 Saat 09:03
Koliva anlattığın şey büyük ihtimaller arasında. Ancak bir diğer ihtimal de direksiyon (hidrolik ya da takoz) yağının boşalması. Aracın önden altına eğil lastik diblerine bak yağ kalıntıları var mı? Ayrıca rölantide devir göstergesi hiç kıpraşıyor mu? Eğer pedallarda titreme hissediyorsan aks'lardan dolayı da sorunun olabilir. Şunu söylim fazla masrafın yok :)
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
Yukarı Dön
ALX Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALX Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 Saat 10:06
97-98 model 106 XS'ten fazla bir şey bekleme, kardeşGülme. Genelde çok hor kullanılan araçlar bunlar. Ben de ilk zamanlarda çok kafama taktım, ama artık takmıyorum. Sesler geliyor sağdan soldan, ama yapacak bir şey yok. Ustalar değiştidikçe değiştiriyor, ama sonuç aynı. Motor önemli, XS'ler GTI'lerin küçük kardeşleridir, araba bastın mı gidiyor. 

Direksiyon yağını değiştirttin mi? Bende de öyle ses geliyor zaten de, ustaya 2-3 kere söylemiştim, ustam (tanıdık, herşeyi deştiricilerden değil) sorun yok, sakın masrafa girme diyordu. Pompa direk motora bğalı değil, ayrı elektrikli olduğu için ses yapıyor, sağa sola çeviridken zııuu zıuuu ses yapıyor, çünkü zorlanıyor. Bu çok normal dedi. Tüm 106'larda bu böyle. Masrafa girip pompayı falan değiştirsen bile ses kesmeyebilir. En son direksiyon yağını değiştirdi az düzeldi, değiştirmeden önce de yağla içini yıkadı, yani doldurdu boşalttı birkaç kere, ama yine de ses var. Sen de yağ seviyesine ve rengine bak. Yağ az ise hava yapıyor olabilir, hava varken ağzında suyu çalkalarken ses çıkyor ya, ayne öyle yapıyorGülme.

Ustalardan bıktıysan, onlara sağa sola para vereceğine gir Peugeot servisine arabayı teste sok, ama daha fazla arıza ve hata çıkmasın bilgisayardaSırıtma.
Yukarı Dön
peugeotefe Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı peugeotefe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 Saat 11:40
Yanlış hatırlamıyosam bana gelmiştiniz sorunun direksiyon pompasında olduğunu söylemiştim.Sizin aracınızda 2 ses var 1 cisi bahsettiğiniz cızırtı sesini pompadan yapıyor fren pedallarına yansıyan seside direksiyon kutusundan yapıyor bunu size izzah etmiştik diye hatırlıyorum...
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ
Yukarı Dön
gencoto izmir Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gencoto izmir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 Saat 12:25
slm ben izmir de oto tamircisiyim arkadaşım direksiyonu cevirdiğinde gelen cazurtulu ses büyük ihtimallle direksiyon kutusunda yağ yoktur git bir tamirciye direksiyon kutusunun ayar somunu var onu söksün içince bir fiber olacak onu çıkarsın ve o bölgeyi kaliteli bir sarı gres ile doldursun sonra fiberi taksın bastırsın o yağ boş bölgelere gider bu işlemi bir kaç kez devam etsin diğer ses rolantı de çalışırken cızırtı sesi direksiyona vuruyorsa direksiyon pompa rulmanı yapar zaten öle birşey varsa direksiyon biraz ağırdır istersen kendin bile çözersin kaputu aç pompa dişlisini aşağı yukarı oynat boşluk varsa bilki ondandır
Yukarı Dön
sukur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sukur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2011 Saat 20:03
Arkadaşlar 2 gündür bakamıyordum sitede. Kusura bakmayın. Gördünüz gibi iki usta farklı şeyler söylüyor. Sponsorumuz EFE, arabayı gördü ve burada da söylediğini söyledi. Fakat gencoto rumuzlu İzmirli ustanın anlattığı şeyler de Aynen benim sorunumu anlatıyor. Hiç bu kadar net anlatanı görmemiştim.  Hatta CAZURTU tabiri bile aklıma gelmeyen bir tabirdi. Çünkü bu cızırtı değil cızırtı deyince ince bir sesi çağrıştırıyor. Takırtı hiç değil o da çok tok kalın bir sesi çağrıştırıyor. ARacımdan gelen ses tam olarka CAZURTU. İzmirli ustama teşekkür ediyorum. Ayrıca Efe kardeşe de arabamı götürüp yaptıracağım. Eğer sorunumu çözerse ömürlük ustam olur. Hepinize çok teşekkür ediyorum.
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 333 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6456 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 187 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 463 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 373 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107583 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1611 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3250 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10030 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8994 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1077 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1222 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1695 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55632 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1434 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2776 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 289 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2884 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English