![]() |
|
206 vites geçişleri ses sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
albay32 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2011 Saat 15:39 |
|
206 aracımın vides geçişlerinde tık tık ses geliyor bütün 206 lar böylemi aracı çalıştırmadan vitesleri değiştiriyorum bu sesi çözemedim düzelirmi servise baktırsak ?
|
||
![]() |
||
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Aynı sıkıntı bende de var. Götürdüm ustaya. Biri dişlilerden dedi. Diğeri ince yağ kullan dedi. Havalardan öyle oluyor dedi. 2.si daha mantıklı geldi. Denicem ince yağla...
|
||
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
||
![]() |
||
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
|
hava olayına katılıyorum.
benimkide soğukta ses yapıyor. |
||
206 feline 1.4 hdi 2006
|
||
![]() |
||
albay32 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
|
çook tuhaf bi olayy
|
||
![]() |
||
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
|
Tuhaf değil birader rutin bi olay. Baskılar ve dişliler de sıyırmaya başladığında benzeri durumlar olabiliyor. Baskılarda ayrıca devirden kesme ve koku öncelikli belirtisi. Dişlilerde ise bazen değil sürekli stabil sıkıntıyı yaşatması. Şu an görünen o ki havalardan özellikle bu sesi çıkardığı.
|
||
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
||
![]() |
||
Yusuf Tekoglu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Ocak - 1992 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: Çamlıca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Benim 206 da geri Vitese Zor Geçiyor ya.
|
||
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...
Mercedes Vito 112 CDI VIP 34 CTC 01 |
||
![]() |
||
syz33 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
|
Aynen bendede var ama bu aralarında bir lastik varmis ondan olabilecegini ve onun icin indirmeye gerek olmadıgını söylediler ustalar ne derse ona güveniyoruz...
|
||
![]() |
||
ike ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Eylül - 1981 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2011 Konum: çanakkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
|
evt sağuk havalarda yapıyor.mesela sabahları 1.vitese takmak bayağı zor oluyor ilkinde :))sonradan alışıyor yavaş yavaş :).yazın hiç problem yok
|
||
![]() |
||
|
BENCE YAZ İLE ALAKALI DEĞİL VİTESLER GEÇERKEN TAK TUK SESİ ANORMAL BİR DURUM ....
|
||
![]() |
||
orhanetap ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhanetap
|
Anlaşılan bu sorun bütün 206da var
ustalar normal diyor aracı sıfır alsakta bu ses olacakmı yani nesi normal :) Bi kaç kere bende sorum servise sordum sanayide sordum tmm ikna oldum bu ses oluyor ama bunun bi çözümü yokmu neyi değiştirsek düzelecek onu söyleyen kimse bulamadım daha |
||
206 xt 1.6 110hp
|
||
![]() |
||
boranaydogmus ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2010 Konum: Kırşehir/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 181 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı boranaydogmus
|
Benim 206 da vites geçişlerinde zorluk olmuyor da boşta vitesi salladığında ya da 1'den 2'ye geçerken çok lakırdıyor yani aralarda çok lakırdı var. Burada birkaç arkadaşın aracına bindim aynı ses onlarda da var. Zaten alırken servise sordum bu ses normal dedi hepsinden gelir bunların dedi. Viteslere sert geçmesi de soğuklardan kaynaklanır bence ya değilse şanzıman yağını değiştirin bir de kaçak var mı bir baktırın derim.
|
||
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg
|
||
![]() |
||
birtekumutt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1988 Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2011 Konum: ORDU/merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 184 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı birtekumutt
|
arkadaşlar bende peugeot servısıne sordum canımı sıktı bu olay ustaların dediği dizel benzinli hepsınde bu olay war diyolar çokda rahatlar bu sesde ne war diyolar ..
|
||
![]() |
||
aslanparcası ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Nisan - 1981 Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2010 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslanparcası
|
Vites geçişlerinde sorun yoksa, ve vites geçişlerinde "luk luk" benzeri bir sesden bahsediyorsanız bir sorun yok aracınızda. Bu ses tüm 206 larda standart :) Hatta bu ses 206 dışındada bazı araçlarda var. Bu sesle ilk tanışmam 0km bir alfa 145 de olmuştu. Bu ses beni hiç rahatsız etmiyor aksine hoşuma gidiyor. Ama arabama binen bazı esritüel arkadaşlar bu ne ya Man S2000 mi bu diyorlar :)
|
||
![]() |
||
koray ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2011 Konum: YER Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
|
arkadaşlar benim aracım 206 xt 2001 aracın geri vitese bazen geçmiyor. bende 1 vitese takıp biraz ileri alıp sonra geriye alıyorum sonra geçiyor sorun ne olabilir..
|
||
![]() |
||
korkusuz202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2012 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı korkusuz202
|
1.vitese gerek yok..debriyaja köküne kadar bas ilk denemede geçmiyorsa boşa al tekrar debriyaja kökle ikinci sefer geri vitese geçecektir. |
||
206 1.4 HDI X-LINE 2003 MODEL
|
||
![]() |
||
okaNStarss ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2014 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 638 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
|
yada gidiyumuş gibi yap ama 1 cm oynasın oynamasın araba sonra sıyırma da:) gecer bendende aynı oluyor bazen
|
||
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg
Kum Gri |
||
![]() |
||
monalos ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
|
o sesi 70-80 castrol yagı ile giderildiğini okumustum bi yerde benim araba da da aynı ses var , arastırdım o yagda 30tl litresi imiş bakım zamanı koydurmayı dusunuyorum
|
||
![]() |
||
GreenArmy ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı GreenArmy
|
aynı sorun bendede var genel bir sorun olmalı arkadaşın dediği gibi soğuk havada özellikle 1. vites daha zorluyor
|
||
![]() |
||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
|
Normali bu olması gereken aslında ancak benım araçta sıcak havada zor atıyor vitesi soğukta pamuk gibi geçiyor herkes diyor senın araç çok aksi herşeyi tersine diye ancak ben bunu sorun olarak değilde yağ kalitesiyle alakası olduğunu dusunuyorum servısler şanzumanı çözememiş ezbere iş yapıyorlar ne yağ koycaklarını bılmıyorlar yanlış yağ yuzunden çoğunlukla bu tarz şeyleri yaşıyoruz diye düşünüyorum. |
||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
|
Bu bır sorun degıl hemen hepsi boyle. Eger abartılı bır zorlama yoksa bende bazen ıkı uc defa denıyorum ama cogu zman tek seferde gecıyo.
|
||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |