![]() |
|
İlginç Motor Sesi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ereneren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Mart - 1987 Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 Saat 01:01 |
Değerli forum kullanıcaları 2005 model 307 xt otomatik vites kullanıcısıyım.Malum havalar iyice soğudu benim ve bir kaç arkadaşımın dikkatini çeken bir hadise var motor soğukken gaz verdiğim zaman araçdan sanki dizel motor sesi geliyor ama ısınınca normal motor sesi geri geliyor sizce bu neden kaynaklanıyor olabilir ?
önemlimidir yoksa normal bir durummudur? bu arada araç 86000 km de vakit ayırdığınız için teşekkür ederim .... |
|
otomatik 307
|
|
![]() |
|
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aracın benzinlimi benzin lpglimi
|
|
![]() |
|
ereneren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Mart - 1987 Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benzinli lpg falan yok ...
|
|
otomatik 307
|
|
![]() |
|
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
aracın motoru soğukken çalıştırırken gaza çok yükleniyosan rolanti düşmesi yapabilir oda normaldir sabahları yada ilk çalıştırdığından gaza fazla yüklenme
|
|
![]() |
|
çok yüklenmiyorum zaten genel olarak fazla yüklenmiyorum 3000 3500 en fazla 4000 devir ....
|
|
otomatik 307
|
|
![]() |
|
Carmania ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Haziran - 1982 Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 690 |
Siz sabah ilk kalktığınız zaman sesiniz hep aynımı ? Araba soğukken sesli olması normal bence, sonuçda yağlama daha yeni başlıyor ve soğuk sıcak parçalar genleşiyo vs.. bence normal |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
![]() ![]() |
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
normal olmakla berebar subab iticileri de bozulmuş olabilir ki önemli değil soğukken biraz ses yapar geçer
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
10ur1 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Nisan - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 334 |
aynı sorun bndede vardı dedıgın gıbı spoguk havada ılk calıstıgı zaman arac seslı calısıodu dızel gıbı sonra duzelıodu bnm ustaya sordum normaldır dedı ama cok yuklenme gaza ılk calıstıgında dedı
|
|
![]() |
|
TURAN61 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 20 - Nisan - 1983 Kayıt Tarihi: 12 Haziran 2010 Konum: edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 426 |
bende de sabahları dızelden farksız calsıor..zaten lpg faktorude var. sonra gecıyor.
|
|
2003 Peugeot 307 XS 3k (RC Style) 22EC327
05073069083 KDC! Yokohama,Kenwood,Sparco...Güncelleniyor.. |
|
![]() |
|
10ur1 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Nisan - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 334 |
cok fazla kafaya takacak bir sey degıl
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
aracın motor yağını değiştirip kaliteli bir motor yağı kullanılmasında fayda var
|
|
|
|
![]() |
|
yanıtlar için teşekkürler...
|
|
otomatik 307
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
çalışıyorsa dokunma
![]() |
|
![]() |
|
orası tamamen öyle çalışıyorsa gidiyorsa birde duruyorsa yeter ![]() |
|
otomatik 307
|
|
![]() |
|
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
büyük ihtimal havanın soğukluğundan o ses.mesela bende hiç duymadığım bu cır cır öten kayış sesinin çok kısık bi şeklini ilk çalıştırmada duydum ama 1 dak sonra kesildi,soğuklardan
|
|
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|
![]() |
|
o kayış sesi ileriki yıllarda artıcaktır muhtemelen ustaya söyledim değiştir diye hiç gerek yok dedi yeniside yapar vs vs boşuna para harcarsın dedi elletmedim ... |
|
otomatik 307
|
|
![]() |
|
eneslan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 231 |
Bendede bu dizel gibi sesi cıkarma olayı var sogukken motor yapıyor bunu ısınınca ses yok oluyor aracıma lpg takmadan oncede vardı
|
|
Enes
( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj)) |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bu konudan muzdaraip olan arkadaslarin araclarinin kac bin km. de oldugunu da yazmalari verilecek cevaplari daha isabetli kilacaktir. Zannimca bu ses buyuk ihtimalle yagdan kaynakli geliyordur. Bakiminiza ne kadar kaldi? Yag cubugunu kontrol ettiniz mi? Eger bakiminiza az kalmis ise yag degistirirken motor aksaminda kalan azda olsa pis yagi ve aksamlari temizlemek icin motor temizleyici urunler ile engine flush yapmak sesi kesmekte faydali olacaktir.
Bir de manifolddaki havalandirma levhalarindan da kaynaklanabilir. Düzenleyen koliva - 05 Şubat 2011 Saat 11:50 |
|
![]() |
|
eneslan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 231 |
benim aracım suan 66 binde fakat sanırım 50 bin den itibaren yapıyordu bu sesi düzenli bakımlarını yaptırıyorum peugeot un fransanın verdiği yağlarını kullanıyorlar zaten özel serviste ben pek umursamıyorum aslında bu sesi sonuçta km yapıyorum olucak o kadar diyorum 60 binde bakıma girdi
|
|
Enes
( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj)) |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |