![]() |
|
Peugeot 406 silecek zaman rolesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
fastboy_67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fastboy_67
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 Saat 20:13 |
slm arkadaşlar ne olur bana yardım edin.daha foruma yeni üye oldum yanlışım varsa affola. benim 2000 model peugeot 406 st 2.0 aracım var.190 bin km de benzin/lpg lidir.araçla ilgili sorunum aracım benzindeyken stop ediyor devir saati yukarı aşagı oynuyor bazen stop ediyo bazen toparlıyo.gaza attıgımda arabada hiçbi sorun yok.bogaz kelebegini falan hep temizlettim gene aynı sorun var.acaba enjektörlerden olablirmi? arıza lambasıda hiç yanmıyor.benim kafamı karıştıran gazdayken bir sorun yok benzine gecirdimmi arac stop ediyo ve rolantideyken cok sarsıntılı hırıltılı calışıyo.aklıam gelen sadece enjektör. baska ne olablir? yardımlarınızı bekliyorum
|
|
![]() |
|
FTH ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2009 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1948 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aynı sorun benim 106 da vardı beyin değiştirdim çözüldü...
|
|
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004 |
|
![]() |
|
fastboy_67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fastboy_67
![]() ![]() ![]() ![]() |
beyinmi yapma yaa:( inş ondan olmaz yoksa yandık |
|
![]() |
|
Dayyyyy ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Şubat - 1981 Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
Benim arabamda kendi kendine gaz veriyor Devir saati yükselip düşüyor bazen Zervise kotürdüm Boğaz kelebeğini temizlediler. ama hiç birşey değişmedi hala aynı. Neyden yapıyor bu sorunu anlamadım yaa :(
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fastboy_67
benim aracımda aynen öle rolantide calışrken devir saaati yukarı aşagı oynuyo bazen toparlayamıyo isttop ediyo.bende bogaz kelebegini temizlettim daha 2 gün oldu gene aynı sorun devam ediyo cıldıracam.ama gazda aynı sorunu yapmıyo :( baska ne olablir bilen varmı arkadaşlar?
|
|
![]() |
|
turkuaz55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2010 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı turkuaz55
bende o sorun vardi halende var kendi kendine gaz yiyor enjektor dediler degistim(2 milyarverdim) degilmis halen de yapiyor bilmiyorum sorun ne
katalizator diyorlar ama....
seninkide o olabilir
|
|
407 berline yer ucagi.....
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Size guzel bir kaynak buldum ancak ingilizce. Uzunca bir metin ve anladigim kadariyla bu sorun farkli yerlerden kaynaklanabilir. Neler yapilabilecegi ve muhtemel ariza nedenler siralanmis ve videolar da var. Ingilizcede sorun yasayan varsa biraz zaman ayirip cevirebilirim. http://www.2carpros.com/articles/engine-surges |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fastboy_67
valla site güzele benziyo kardeşim ama biz anlamıyoruz ya :) cevirirsen süper olur
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Motordaki dalgalanma genellikle yakit sistemin yonetiminde ya da aktarim organlarindaki hatadan kaynaklanir. Yakit yonetim sistemi, emisyon ciktisini ve motor performansini sensorler yardimiyla gozlemleyerek beyine aktarir. Bu sayede yakit karisimi, zamanlama ve emisyon ve yakit yonetim sistemi kontrol altina alinir. Motor dalgalanarak calisirken, aracin beyni dogru yakit karisim oranini ve zamanlamayi bulmak icin arayisa girer. Bazi durumlarda aracin beyni bu ayarlardan birini ya da bir kacini dogru sekilde yakalayamaz ve dalgalanmaya neden olur. Bu durumlar asagida listelenmistir. ·
Diyagonastik Hata Kodlari: Okunan hata kodlari ile
gorevini yerine getirmeyen sensor ya da sistem tespit edilebilir.
· Tikali Yakit Filtresi: Tikanmis yakit filtresi de bu dalgalanmaya neden olabilir. Yakit filtresini yenisiyle degistirip sistem denenmelidir. ·
Vakum Sizintisi icin Motor
Kontrolu: Eger motorda vakum sizintisi varsa, sensorlerin yanlis deger okumasina ve
beyine iletilmesine, dolayisiyla motorda dalgalanmaya neden olur. Sistem
onceden belirlenmis bir degerde calismaya programlanmistir. Eger vakumda
sizinti varsa sensorden okunan deger yanlis olacagindan motorun gucsuz ve sarsintili
bir sekilde dalgalanmasina sebep olur. Hava giris aksamini herhangi bir
yirtilmaya, acikliga karsi kontrol edin. Hatali durumda parcalari yenisiyle
degistiriniz. Bazen vakum sizintisi, kaput acildiginda duyulabilir. ·
Egzos Sistemindeki Tikaniklik: Araclardaki egzos sistemi
tam gazda, maximum 3 poundluk egzos dumani cikaracak sekilde dizayn edilmistir.
Bu demek oluyor ki belirli bir anda motorun rahat calisabilmesi icin 3 pounddan
daha fazla egzos dumani itmemelidir. Eger katalitik donusturucu tikali ise veya
yerinden koparsa butun egzos sistemini tikar ve bu da motorda dalgalanmaya
sebep olur. ·
Zayif ya da Hatali Buji
Kontrolu: · Kavramada Kayma Düzenleyen koliva - 30 Ocak 2011 Saat 17:40 |
|
![]() |
|
Bir baska yerde sizin sorunuza cevaben sunu gordum. Paylasayim dedim. Motor aksamindaki hava girislerinde kacak varmi kontrol edin ve bunun yaninda aracin sogutma suyunun da az olmadigindan emin olun. Motor sicakken sogutma suyundan biraz akitin. Bu sayede sistemde hava kalmissa cikmis olur. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fastboy_67
arkadaşlar şunu bildireyim ama aracım LPG de calışırken hiçbir sorun yok.hava girişleri yada biyerden hava alsa gazda da aynısını yapmazmı ? Koliva arkadaşımızın yazdıgı benzin yakıt kanallarında bişeyler olablir.tahminim enjektörlerden az benzin gelmesi oda sarsıntıya yol acması die düşünüyorum
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |