Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >406
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Peugeot 406 silecek zaman rolesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Peugeot 406 silecek zaman rolesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fastboy_67 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fastboy_67 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Peugeot 406 silecek zaman rolesi
    Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 Saat 20:13
slm arkadaşlar ne olur bana yardım edin.daha foruma yeni üye oldum yanlışım varsa affola. benim 2000 model peugeot 406 st 2.0 aracım var.190 bin km de benzin/lpg lidir.araçla ilgili sorunum aracım benzindeyken stop ediyor devir saati yukarı aşagı oynuyor bazen stop ediyo bazen toparlıyo.gaza attıgımda arabada hiçbi sorun yok.bogaz kelebegini falan hep temizlettim gene aynı sorun var.acaba enjektörlerden olablirmi? arıza lambasıda hiç yanmıyor.benim kafamı karıştıran gazdayken bir sorun yok benzine gecirdimmi arac stop ediyo ve rolantideyken cok sarsıntılı hırıltılı calışıyo.aklıam gelen sadece enjektör. baska ne olablir? yardımlarınızı bekliyorum
Yukarı Dön
FTH Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı FTH Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 Saat 21:43
aynı sorun benim 106 da vardı beyin değiştirdim çözüldü...
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005
207 Millesim   2009
207 GT   2009    
VW Scirocco white ed. 2017
206 CC SİYAH 2003
206 CC GRİ 2004
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fastboy_67 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 Saat 22:22

beyinmi yapma yaa:( inş ondan olmaz yoksa yandık

Yukarı Dön
Dayyyyy Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Şubat - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Dayyyyy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 Saat 00:11
Benim arabamda kendi kendine gaz veriyor Devir saati yükselip düşüyor bazen Zervise kotürdüm Boğaz kelebeğini temizlediler. ama hiç birşey değişmedi hala aynı. Neyden yapıyor bu sorunu anlamadım yaa :(
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fastboy_67 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 Saat 01:12
benim aracımda aynen öle rolantide calışrken devir saaati yukarı aşagı oynuyo bazen toparlayamıyo isttop ediyo.bende bogaz kelebegini temizlettim daha 2 gün oldu gene aynı sorun devam ediyo cıldıracam.ama gazda aynı sorunu yapmıyo :( baska ne olablir bilen varmı arkadaşlar?
Yukarı Dön
turkuaz55 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı turkuaz55 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 Saat 01:59
bende o sorun vardi halende var kendi kendine gaz yiyor  enjektor dediler degistim(2 milyarverdim) degilmis halen de yapiyor bilmiyorum sorun ne
 katalizator diyorlar ama....
seninkide o olabilir
407 berline yer ucagi.....
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 Saat 09:41

Size guzel bir kaynak buldum ancak ingilizce. Uzunca bir metin ve anladigim kadariyla bu sorun farkli yerlerden kaynaklanabilir. Neler yapilabilecegi ve muhtemel ariza nedenler siralanmis ve videolar da var. Ingilizcede sorun yasayan varsa biraz zaman ayirip cevirebilirim.

http://www.2carpros.com/articles/engine-surges
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fastboy_67 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 Saat 16:53
valla site güzele benziyo kardeşim ama biz anlamıyoruz ya :) cevirirsen süper olur
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 Saat 17:40

Motordaki dalgalanma genellikle yakit sistemin yonetiminde ya da aktarim organlarindaki hatadan kaynaklanir. Yakit yonetim sistemi, emisyon ciktisini ve motor performansini sensorler yardimiyla gozlemleyerek beyine aktarir. Bu sayede yakit karisimi, zamanlama ve emisyon ve yakit yonetim sistemi kontrol altina alinir. Motor dalgalanarak calisirken, aracin beyni dogru yakit karisim oranini ve zamanlamayi bulmak icin arayisa girer. Bazi durumlarda aracin beyni bu ayarlardan birini ya da bir kacini dogru sekilde yakalayamaz ve dalgalanmaya neden olur. Bu durumlar asagida listelenmistir.

·         Diyagonastik Hata Kodlari: Okunan hata kodlari ile gorevini yerine getirmeyen sensor ya da sistem tespit edilebilir.

• Yakit Basincini Olcme: Yakit basinci olcen alet ile gelen yakitin basincinin olculmesi olayidir. Basinc olceri yakit borusunun uzerindeki test kismina baglayin. Basinc degeri aractan araca gore degisir. Eger yakit basinci yeterli degilse, yakit pompasinin degistirilmesi gerekir.

·       Tikali Yakit Filtresi: Tikanmis yakit filtresi de bu dalgalanmaya neden olabilir. Yakit filtresini yenisiyle degistirip sistem denenmelidir.

·         Vakum Sizintisi icin Motor Kontrolu: Eger motorda vakum sizintisi varsa, sensorlerin yanlis deger okumasina ve beyine iletilmesine, dolayisiyla motorda dalgalanmaya neden olur. Sistem onceden belirlenmis bir degerde calismaya programlanmistir. Eger vakumda sizinti varsa sensorden okunan deger yanlis olacagindan motorun gucsuz ve sarsintili bir sekilde dalgalanmasina sebep olur. Hava giris aksamini herhangi bir yirtilmaya, acikliga karsi kontrol edin. Hatali durumda parcalari yenisiyle degistiriniz. Bazen vakum sizintisi, kaput acildiginda duyulabilir.

·         Egzos Sistemindeki Tikaniklik: Araclardaki egzos sistemi tam gazda, maximum 3 poundluk egzos dumani cikaracak sekilde dizayn edilmistir. Bu demek oluyor ki belirli bir anda motorun rahat calisabilmesi icin 3 pounddan daha fazla egzos dumani itmemelidir. Eger katalitik donusturucu tikali ise veya yerinden koparsa butun egzos sistemini tikar ve bu da motorda dalgalanmaya sebep olur.

·         Zayif ya da Hatali Buji Kontrolu:

·      Kavramada Kayma

Düzenleyen koliva - 30 Ocak 2011 Saat 17:40
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 Saat 17:44

Bir baska yerde sizin sorunuza cevaben sunu gordum. Paylasayim dedim.
Motor aksamindaki hava girislerinde kacak varmi kontrol edin ve bunun yaninda aracin sogutma suyunun da az olmadigindan emin olun. Motor sicakken sogutma suyundan biraz akitin. Bu sayede sistemde hava kalmissa cikmis olur.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fastboy_67 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 Saat 18:38
arkadaşlar şunu bildireyim ama aracım LPG de calışırken hiçbir sorun yok.hava girişleri yada biyerden hava alsa gazda da aynısını yapmazmı ? Koliva arkadaşımızın yazdıgı benzin yakıt kanallarında bişeyler olablir.tahminim enjektörlerden az benzin gelmesi oda sarsıntıya yol acması die düşünüyorum

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 116 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 4896 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 510 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 334 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 517 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 139 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 523 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 634 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2067 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 934 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5223 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4581 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1780 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 441 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2030 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 36957 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 107396 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 3161 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 32941 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 55081 165 Fatih4624
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English