![]() |
|
Peugeot'n mu var?, derdin var kardeşim yahu. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
sistemci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: YURTDIŞI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 78 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 Saat 02:24 |
||
2002 Peugeot 307 Rapier'im var. Arabayı seviyorum ancak aküden kaynaklandığını düşündüğüm sıkıntı yüzünden fonksiyonlarından faydalanamıyorum. İlk arabam olduğu içinde pek anlamıyorum bakım işlerinden. Bu aralar her ne kadar değiştirmek istesemde, elim gitmiyor ve arabayı E-bay'a satış için koyamıyorum.
![]() O yüzden olsa gerek ki, Peugeot'n mu var?, derdin var be kardeşim ![]() Düzenleyen sistemci - 29 Ocak 2011 Saat 02:25 |
|||
Davranışlarımızdan sorumlu olmanın vakti geldi...
|
|||
![]() |
|||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
arabanın bakımlarını yapmazsanız araba illaki sorun cıkartır servıse goturun bılgısayara baglatın cıkar sorun zaten
|
|||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|||
![]() |
|||
eneslan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 231 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Buradaki ince espriyi anlamış bulunuyorum :)
|
|||
Enes
( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj)) |
|||
![]() |
|||
sistemci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: YURTDIŞI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 78 |
||
Valla servis için yakşalık 25,ooo KM daha var, öyle gösteriyor yani. Servise götürmeye götürürüm de, bir şeylerden iyi anlamam gerekiyor. O yüzden burayı takip ediyorum...
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Fark'edilesi çok zor bir şey paylaşmadım kardeş ;) |
|||
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
probleminizi daha ayrıntılı açıklarmısınız.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
Yusuf Tekoglu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Ocak - 1992 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: Çamlıca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
||
Önemli Olan Bakımlarını Yaptırman Bakımsız Mercedes de Olsa Yolda Bırakır..
|
|||
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...
Mercedes Vito 112 CDI VIP 34 CTC 01 |
|||
![]() |
|||
||
Kardeşler problemim yok. Fonksiyonlar çalışmıyor olsa bile sürüş keyfi veriyor. Haa dert edindiğim bir sıkıntı var, o da 15 güne bir lastiklerin havasının 3,1 bardan 2,6'ya inmesi. Günlük kullanımım 15 km'yi geçmez.
Ayrıca başlık ve içeriktete ince bir espri gizliydi ;) |
|||
|
|||
![]() |
|||
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
||
Lastik sorunu için bi lastikçiye gitmeyi denesen çok daha faydalı olur Fonksiyon derken hangi fonksiyonları cam otomatiğimi içerdeki aydınlatmamı hangi fonksiyonu çalışmıyo aküden kaynaklanan bi sorun ise kendinizin dahi yapabileceği ufak bi etkinleştirmeyle sorununuz hallolur diye düşünüyorum Cam otomatiği ve içerdeki ayınlatma bende de çalışmıyodu önce aküyü değiştirdim sonrada siteden yardım istedim nası olduğunu söylediler hallettim. |
|||
![]() |
|||
||
Şimdi kardeş arabam 2002 model P-307 Rapier 1.6 16V Benzinli araçtır. Arabanın özelliklerine gelince; Diyor ki; arabada yol bilgisayarı var, doğrudur. Ancak otomatik farlar, silecekler, hız sabitleme sistemi, sensörler, kapı kilitlendiğinde otomatik katlanır aynalar, bunların hiç biri çalışmıyor. Diyeceksiniz ki bunların varlığından emin misin? Emin olamadığım şey katlanır aynalar sadece. Sinyal ve silecek kol uçlarında ilgili fonksiyonları aktifleştirecek tuşlar ve hız sabitleme için teker biçimindeki o şey de var. Önceki ve başka bir konudaki mesajda dedim ki arabaya bindik gidiyoruz şimdilik ;) Hakikaten öyle, Allah utandırmasın şu ecnebi memlekette ;) |
|||
|
|||
![]() |
|||
osterreich ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2010 Konum: Avusturya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osterreich
||
3,1 bar mi basiyosun sen tekerlere??? bana sanki biraz fazlaymis gibi geldi ben 215/65/15 lastiklere 2.4 bar la kullaniyorum senin tekerlerin kaclik?? birimizden birinde bir hata var ama dur bakalim cikar bilgisi olan bir arkadas :P
Düzenleyen osterreich - 29 Ocak 2011 Saat 18:43 |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
benım aracımın kapısında 2.4 bar yazıyor 185 65 14 lastıkler ıcın...
|
|||
![]() |
|||
ACHTUNG ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Konum: BALIKESİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
||
|
|||
![]() |
|||
||
Valla tekerlere bu gün baktım o yoğunlukta ama aklımda tutamadım işin doğrusu. 3,1 bar ideal diye düşünüyorum ama bel ki de lastik havaları normal olana iniyordur diye düşünmeye başlıyorum şimdi de...
|
|||
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Hocam karistiriyor olmayasin sakin? 3,2 psi olmamasi gerek cunku 2,4 bar 34,8 psi'a karsilik geliyor. Siz 32 psi vuruyor olmayasiniz?
Lastiklerdeki hava cok onemli. Bu konu cok defa konusuldu forumda. Aracin ozellikleri dogrultusunda ne ongorulmusse o deger vurulmali lastiklere. Sizinki icin kac deger belirlenmis tam olarak bilemiyorum ama 3,1 bar cok bence. Benim aracim 307 SW benimkinde 2,5 bar ongoruluyor yuksuz durumda on ve arkalara ve 2,5 bar vuruyorum. Saniyorum ki bar ile psi arasinda bir karisiklik var. Acaba diyorum 31 psi mi vurdunuz ki o da yaklasik 2,2 bar yapar. Bir kontrol edin derim. |
|||
![]() |
|||
||
İnanın anlamıyorum bu ülkedeki sistemi. Tekerleri önceki şişirmemde daha doğrusu şişirmeye çalışmamda bir kaç yere gösterdim. Elemanlar lastikleri kontrol ettiler ve bana havası iyi dediler. Adamlara söylediğim şey "parmağım lastiklerin içine giriyor, siz buna iyi diyorsunuz" dedim. Sıkıntı böyle bir şeydi. Bir arkadaşla bulunduğum yerden yaklaşık 20 km uzaklıkta bir petrol istasyonuna yanaştık ve lastiklerin basıncını ölçtük alette. 16 çıktı. Arkadaşında önce Peugeot'u olduğu için 31 - 32 vurulması gerektiğini söyledi.
Şimdi bu 31 - 32 bar mıdır, p.s midir bilgi sahibi değilim. Sanıyorum şu an ki hava 27 - 28 civarında bir şeydir. |
|||
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
fonksiyonları çalıştırmak için o fonksiyonun düğmesine basılı tutacaksınız bir kaç saniye. mesela benim aracımda kapıların kitlendiğinde camların kapanması gerekiyordu ama sadece arkalar kapanıyordu, anahtarı kontağa tak 1 tık çevirdim camları aşağı indirp aşağı düşmesine basılı tuttum yukarı kaldırıp kaldırma düğmesine basılı tuttum oldu.
sunroof sıkışmaya duyarlı değildi sıfırlamam gerekiyordu düğmesini içeri doğru bir kaç saniye bastım sıfırlandı
demek istediğim hangi fonksiyonu çalıştırmak istersen onun düğmesine basılı tut yine olmuyorsa da serviste bilgisayara bağlayıp açarlar.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
||
Lastik ölçüleri 195/65/15.
3,1 bastım geçen ay, şimdi yine 2,4 - 2,5'lerde. Anlamadım bu işi. 6-7 aylık lastikler. |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Olmuyor kardeş. Biz Türkler'i bilirsin. Televizyon bozulunca iki tekme, iki tokat atarız düzelir biliyorsun. Ara zamanlarda onu yaptığımda oluyor ama hiç biri çalışmıyor. |
|||
|
|||
![]() |
|||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
||
benim lastikler 2 haftada 2 3 psi civarı iniyor araç orjinal ölçüleri 195 65 15 için normal yükte 2.5 bar aşırı yükte arkalar 3.0 bar olark önerilir bu sol kapı da yazar çok basmayın zaten taş gibi araba her çukurda zıplarsınız ben 34 basıyorum 2 hafta sonra 30 31 oluyor normal bunu da önlüyorlar lastikçilere söylerseniz boya gibi bişey sürüyorlar janta kesiyor baya eski aracımın çok yıpranıktı böyle idare ediyodum
|
|||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |