![]() |
|
klima motorumu ne ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tugrabozan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2009 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tugrabozan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2011 Saat 13:40 |
klimayla termostatın tabiki bağlantısı yok ben eksik yazdım kusura bakmayın. ''Sanki fandan gelen hava soğuk gibi'' yazmış arkadaş onun için. termostat açık kalıyorsa motor geç ısınır doğal olarak sıcak hava vermeside vakit alır. Hareket halinde büyük ihtimalle hiç ısıtmaz istanbul soğuktur buraya göre.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
klima ıle termostat arasında bır baglantı varmı sence???
termostat motorun ısısını belırlı aralıkta tutman ıcın suyu radyatore bırakır yada keser. ayrıca klima kısında calısır. ama gorevı asla ısıtmak olmayıp kısın aracın ıcınde olusan buharı yok etmektır. bılırsınız kı klima cok hızlı bır sekılde nemı toplar. bu ozellıgınden dolayı aracın camlar buhar oldugunda klimayı calıstırırsanız cok cok kısa surede buharın yok oldugunu goreceksınız...
bazı kısıler sanıyorkı klima bu esnada ısıttıgı ıcın buhar yok oluyor. durum asla boyle degıl. klima sıcak uflemez yukarıda soyledıgım gıbı nemı toplayıp yogusturdugu ıcın ortam ıcındekı buharı topladıgından camlardakı bugulanma yok olur.
bu arada bugulanmanın nasıl olustugunuda anlatalım. aracın ıcıne bındıgınızde kısılerın nefesı ve ısınmayada baslarken ıc dıs ısı farkından aracın ıcındekı nem rutubet camlarda yogusur.
|
|
![]() |
|
tugrabozan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2009 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tugrabozan
![]() ![]() ![]() ![]() |
büyük ihtimalle termostat sürekli açık kalıyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tugrabozan
araç içini ısıtmak için klima komprasörünü devreye sokmaz,manuel açılsada bu mevsimde devreden hemen çıkar diye biliyorum,sağlıklı test sıcak havada olur.
|
|
![]() |
|
motor calısmadan kompresor calısmaz. cunku kompresor hareketını motorun krank mılınden kayıs yardımıyla alır. senın aracında alternator ıle klıma kompresoru aynı kayıstan calısıyor dıye hatırlıyorum. mesela benım aracımda buna dıreksıyon pompasıda dahıl. senınkınde dıreksıyon hıdrolıgı elektrıklı pompa tarafından tahrık edılıyor. bazı araclarda ıse ayrı kayıslarda kullanılabılıyor.
bırde klimanın gaz borusu uzerınde basınc sensoru vardır. oradan gazın basıncını devamlı olarak kontrol eder. duruma gore sıstemı devre dısı bırakır veya calıstırmaz...
|
|
![]() |
|
Eyüp Duygun ![]() 1. Vites ![]() ![]() SPONSOR FİRMA Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2010 Konum: Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 237 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eyüp Duygun
Arac rolantide calısıyor olsun.Motor cevrim harekentinde degilken vakum yapmaz yada kısaca klima kompressorunu calıstıramaz.Gazı durduk yere bıtmez bır kacakmı var veyahut aracda baska bırsey söküldümü ? Eger gazdan cıkmaz ise 2.olarak kompressorun bobini bozulmus olabilir. 3 olarak bobine giden tesisatta sıkıntı olabilir.4 olarak evaparatorde problem olabilir.5- olarak zor ıhtımal sızın aracda yok ama bsi da klima kompressorune komut verir problem burdada olabilir.
|
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
gazın bittiğini servis söyledi.yani çok çok az dedi gaz bastır dedi ben klima moturu diye biliyordum ancak kompressormüş onu yeni ögrendim.nettenden araştırınca.birdaha denicem tık sesi için araç çalışır vaziyettemi olsun yokda kontak verili çalışmaya mı hazır olsun? bide basınca devir az yükseliyor sonra normale düşüyor buda bende çalışıyor diye uyandırıyor sizce?
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
klimanın gazı bıttıgını nereden bılıyorsun??? ayrıca klima motoru dedıgın kompresordur. gazın sırkulasyonunu saglar. kompresorun devreye gırmesı ıcın ustundekı debrıyajın cekmesı gerekır. klimanın tusuna bastıgınızda motor tarafından tık dıye bır ses duyulması gerekır. motor kapagını acıpta baska bırı tusa basarsa cok daha rahat duyarsınız. bu esnada kompresor calısıyor demektır. ama bazı durumlarda kompresor devreye gırmeyebılır veya gırsede hemen ardından devreden cıkabılır... |
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
arkadaşlar klima moturu butona bastığımızda çalışırya.benim aracımda sanki çalışmıyor bide içindeki gaz bitti bunun bi yan etkisimi acaba.yoksa motorumu bozuldu.soğuk veriyor ama sanki fandan gelen soğuk gibi yardımcı olabilecek arkadaşlara tşk..
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |