![]() |
|
termostat sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
arslanbey01 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: ERZURUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arslanbey01
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2011 Saat 19:54 |
peugeot 307 1.6 comfort 2006 model benzinli aracımın termostatında sorun olduğunu
öğrendim bu gün serviste aracın termostatını söktüler ancak termostatın
yenisinin ellerinde olmadığını sonra anladılar tekrar eskisini yerine
takıp gönderdiler ancak bence ayıp ettiler çünkü bide işçilik istediler.
her neyse sorum şu termostatı dışarda değiştirtmeye karar verdim ancak
servis bana demiştiki termostat bağlı olduğu dış kap ile yani vida ile
tutturulan dış bölme ile birlikte değişir toplam 105 lira dedi dışarda
malzemecilere sorduğumda termostatın dış kap ile değil yalnızca
kendisinin yani içindeki o termostatı sökerek değiştirmen yeterli o da
40 lira dediler bu işi anlayamadım.
![]() serviste araçtan çıkardıkları termostat şekildeki gibi ancak bu
bağlıydı bi yere çıkardıklarında. acaba servis benimi kandırıyor yoksa
dışardaki sanayidekilermi bir şey bilmiyor fikriniz nedir. birde bu
termostat değiştirirken servis sağolsun antifirizi zayi etti onuda almak
zorunda kaldım. her neyse sorum bu termostat nası bişey ve kaça mal
olur değişimi fikriniz varmı. Malzemeciler peugeotun çok termostat
çeşidi var diyor şase numarasını alıp bakıyorlar yeni kasa 307 lerin
termostatı şekildeki gibimi ve değişim kaça mal olur sizce teşekkürler
|
|
ARSLANBEY01
|
|
![]() |
|
ramtas ![]() 1. Vites ![]() ![]() 21 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 157 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dostum bu hangi servis bilelim bizde.ayrıca benim bildiğim sadece termostat deişir.ayrıca senin termostatta ne sorun oldu açmadımı. |
|
1.6 xt 307 2005 benzinli otomatik istanbul
|
|
![]() |
|
SZKR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Mayıs - 1984 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: İZMİT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 250 |
Resimden gördüğüm kadarıyla bu tür termostatlar ayrı bir parça olarak değişebiliyor. Sadece oturduğu yerdeki contaya (en dış çapında) dikkat etmeniz yeterli.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bır ara yetkılı servısın deposunda dolasıyordum. orda termostatların kutusunu gorunce bakmıstımda aynen resımdekı gıbı fıber parcanın ıcınde gomulu olarak gelıyor ve o sekılde degısıyor. ıstersen termostatı o fıber parcadan ayırabılıyorsun ama posetınde beraber sekılde satılıyor. ve ıcınden cıkarırsan yerıne gecırmesı zor...
|
|
![]() |
|
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
geçen hafta benimde termostat açmadı hararet yükseldi. 30 tl parça ücreti resimdekinin aynısı ve komple olarak aldım. istersen sadece içindeki parçayıda alabilirsin sana kalmış. aracım 206 benzinli 2006 model
Düzenleyen bjkamil - 20 Ocak 2011 Saat 16:53 |
|
![]() |
|
faldov ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2013 Konum: ISPARTA-32 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 246 |
Konuyu hortlattığım için kusura bakmayın geçen hafta radyatörüm sürekli su eksiltiyordu Peugeot servisine gösterdim Termostat'ın içindeki parça kırılmış dediler.Neyse değiştirdiler antifiriz de eklendi.Fiyat olarak 210 TL çıktı.
135 termostat,40 işçilik,25 lira organik antifiriz,10 tl stop ve tavan lambası.
Peugeot Marketim sitesinde termostat fiyatına baktım 70 Tl yazıyor.Sizce ustanın bu fiyatları uygun mu? ![]() |
|
Peugeot 206 HDİ Fever- 2006
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hocam piyasadan 50 TL'ye temin ettiğimiz Total 5/40 motor yağına Erzurum servisde 308'in bakımında 90 TL+KDV yazmışlardı, daha birçok örneği var servislerde fiyatlar malesef böyle, garanti hatrına bi kere girdik bakıma.
|
|
![]() |
|
faldov ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2013 Konum: ISPARTA-32 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 246 |
Sırf servis diye katmer katmer yediriyorlar bize.Napalım gülü seven dikenine katlanır.Eyvallah Serco05
|
|
Peugeot 206 HDİ Fever- 2006
|
|
![]() |
|
cey cey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
termostatı cıkar devam et en iyisi bazıları zararı var dıyor bazı ustalar zararı yok dıyor
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
aracın şasi no ile alınan parça aracınıza uygun parçadır.mutlaka şasi no ile orjinal parça kullanın.
termostatın çeşitli bozulma yolları var.hiç açılmazsa hararet yükselir araç conta yakabilir. hep açık kalıyorsa hararet yükselmez araç sürekli devirdaimde bulunur.hiç açılmaması risklidir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |