![]() |
|
106 far açılmadan sis açma işlemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ajan_neo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2011 Saat 19:41 |
herkese merhabalar bugün yapmış olduğum işlemi hemen kısaca özetleyeyim.
malüm peugeot 106 larda farları açmadan sisleri açamıyoruz mesela sadece parkları açıpta sisleri açma imkanımız yoktu.
fabrikasyon olarak böyle üretildiğinden hep sis farlarına ekstradan düğmeler bağlamak zordunda kalmışızdır.
bugün bu olaya çare olacak bir işlem yaptım.
not olarak ben aracın göğsünü tamamen söktüm kalorifer peteğim tıkalıydı değişemk için.bu işlemide aradan çıkardım.:-)resimlerde araç darmadağınık görünebilir yanılmayın bu işlem için dağılmadı yani :-)
öncelikle far,sinyal kolunu söküyoruz.
daha sonra resimde görüldüğü gibi sis farlarına elektrik besleyen kablosunu bulunduğu yerden koparıyoruz.
![]() ![]() daha sonra kontrol ışığı ile kolda sürekli (+) elektrik bulunan kabloyu buluyoruz
![]() ![]() bulduğumuz kabloya bir kablo ek ediyoruz.
![]() ek ettiğimiz kabloyu sisfarının elektrik giriş kablosu olan ilk adımda koparmış olduğumuz kabloya bağlıyoruz.
![]() ![]() kabloları güzelce bantladıktan sonra sinyal kolunu yerine takıyoruz ve sonuç olarak farları açmadanda sisleri açabiliyoruz:-)
![]() Düzenleyen ajan_neo - 12 Ocak 2011 Saat 19:44 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende fabrika çıkışlı Quiksilver var park açıkken sis açılabiliyor.
|
|
![]() |
|
ajan_neo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
malesef benim aracımda açılmıyordu aracım 98 model xr.106 tının birçok modeli var farklılık gösterebilir.
|
|
![]() |
|
Ego_Ist ![]() 2. Vites ![]() ![]() 20 - Mart - 1982 Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
fabrika çıkışlılarda parklarla sisler aynı anda açılamıyor, sonradan bi işlem yapılmıştır.
|
|
![]() |
|
Kol nasıl o şekilde o zaman. Sis düğmesi park ile bağlantılı.
|
|
![]() |
|
amacım 106 ıle kıyaslamak degıl ama benım arabada sısler parklar ıle yanıyor. hersey orjınal...
yalnız o resımdekı kolda bırsey ılgımı cektı. govdeden kolun ıcınde dogru sıyah bır kablo gırıyor. 2 ayrı resımdede goruluyor. bu kablo orjınal mı? bana hıc orjınalmıs gıbı gelmedıde ondan sordum...
|
|
![]() |
|
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
park açıkken bendede açılıyor sis.
|
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
![]() |
|
evet orjinal ilk açtığımda bende orjinal olmadığına kanaat getirdim ama iyice incelediğimde orjinalde öyle olduğunu anladım.
orjinali böyledi yani :-)
|
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
benımkide aynı parklar değilde kısa yanarken açılıyor..ben ayrmayı ve bir tuş koydurmayı düşünüyorum elektrikçi ayarlar nasılsa :) |
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
ALX ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
Ceza yemeyin, arkadaşlar. Sisleri normal hava koşullarında kullanmak yasaktır.
![]() |
|
![]() |
|
+1
|
|
![]() |
|
FTH ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2009 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1948 |
Ceza Ceza Ceza.. Güzel duran herşeye Ceza :)
![]() |
|
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004 |
|
![]() |
|
bende kullanmıyorum pek sıslerı. cunku polıs kanca atabılıyor...
bazı aracların sıs lambaları gozu oyabılıyor. bazıları ayarsız oluyor. cok sukur kı benımkı hıc gozu almıyor... yukseklık ayarınıda kendım yaptım. kımseyı rahatsız etmıyor. ama yınede pek kullanmıyorum
|
|
![]() |
|
Kadir 106 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 214 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kadir 106
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bende istiyorum ya park sis olmuyo benimkindede
|
|
![]() |
|
gravis_pro ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1977 Kayıt Tarihi: 22 Ekim 2011 Konum: B.Düzü/İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gravis_pro
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim 106 QS de de uzunlara bağlı. Aynı işlemi ben de deneyim :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |