![]() |
|
206 da ön kapıdan gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
neco79 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2010 Konum: KOCAELİ-MERKEZ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 Saat 14:33 |
Merhabalar.
yaklaşık 1 aydır 206 kullanıcısıyım. öncelikle arabanın şekli benim hep hoşuma gitmiştir, fiyatına göre çok güzel bir araba. eksilerinden birisi olan tıkırtı sesi benim ön kapıdan gelmeye başladı bende o tür seslerden nefret ettiğim için 1 haftadır idare etmeye başladığım sese daha fazla dayanamadım ve kapı panzotunu açıp çözmek istedim. aracım 2005 model x-design şuan orjinal 13.000 km de ve hiç kurcalanmamış bir araba fabrikadan çıktığı gibi (maşallah). kapıyı açmaya kıyamıyordum çizilecek bişey olcak diye ama sonunda aldım elime tornavidayı. çizilmesin diye ucuna bez sardım. önce kapı açma kolunun kapağını soldan başlayarak dışa doğru çektirdim tornavidayla yavaş yavaş. onu çıkartınca aynanın iç kısmındaki kapağı yine yavaş yavaş dışa doğru çektirdim onu 1 alttan 1 üstten olmak üzere iki plastik parça iç içe geçmiş boru gib onuda çıkarttım ora bir adet via var onu söktüm. kapı kolunun orda torqs vida var onu ve kapı menteşesenin orda bir adet vida vardı onları söktükten sonra panzotun alt kısmında yavaş yavaş kapıyı çekmeye başladım kapı klipsleri çıkmya başlıyor.( kapı klipsi alın diye okumuştum bir yerde almadım :)) bende 2 tane kırıldı onlar yerinde eksik kaldı şimdi. neyse pazot çıkınca gördümki kapı ince bir strereopor ile kaplıymış meğer. izolasyon amaçlı. kenarlardan onuda yavşça koparttım. kopunca ilk hali gibi yapışma imkanı yok maalesef. neyse bu işlemlerden sonra sesin kaynağını buldum. cam motorunu tutan dirak var kapı tenekesenine tutturulmuş onu hem aşağıdan hemde yukarıdan 2 adet punta ile tutturmuşlar ve puntada boşluk kalmış veya oluşmuşsa tıkırtı sesi yapıyor. ben o boşluğun arasına sıkıca izole bantı boru şeklinde yaptım ve sıkıştırdım. tıkırtı problemi olan arkadaşlara yardımcı olabilme amacıyla paylaşmak istedim. |
|
![]() |
|
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkürler..
|
|
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
eline sağlık benzer problemler çoğu 206 da oluyor. Bendede mevcut şöför kapısındaki ses.
|
|
![]() |
|
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
bendede var.bozuk yolda yapıyor sadece.
|
|
206 feline 1.4 hdi 2006
|
|
![]() |
|
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynen bozuk ve mıcırlı yollarda benim şoför kapısındada var ses.
|
|
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
diğer kapılardada ses vardı biraz komple hepsine orjinal ince süngerini söküp 1 cm kalınlığında sünger kapladım taş gibi oldu.Bagaj kapısının iç döşemesindeki üst tarafındaki cama deyip ses yapıyordu orayada cam lastiği çektim. Ses şu an sadece şöför kapı cam mekanizmasından geliyor. Sünger olayınıda herkese tavsiye ederim. Bir nevi izolasyon gibi oldu.
|
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
arkadaşlar kapılarınızın menteşesi bozulmuş yenisini alın takın rahat edin dediğimi yapın ama dua etmeyi unutmayın.:) bu iş için kapıları söktürcektik..
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
Selo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1990 Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
Nasıl yani hocam, nereye çektiniz süngeri?
|
|
Açılın ben tercümanım!
|
|
![]() |
|
mhmmdgnc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2014 Konum: Ordu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Selamlar. aynı problem bende de var. Ön kapılardan ses geliyor. sanırım arkadaşın dediği gibi kalın sünger döşemek faydalı olacaktır ;)
Düzenleyen mhmmdgnc - 18 Nisan 2015 Saat 16:45 |
|
Sonuna kadar gaz...
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
bune böle virüsmü ki?
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Facebook virüsü gibi adamın mesajının sonuna eklenmiş bir reklam linkine benziyor. Adam foruma 1 mesaj yazmış o da virüslü vay be
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |