![]() |
|
307 kullanıcıları lpg hakkında bi bakın lütfen... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 22:42 |
herkeze iyi akşamlar 2004 307 sw aracım var üzerinde romano sıralı lpg takılı
aracı bundan 2 yıl önce aldım geçen yıla kadar lpg de sorunsuz bindiğim araç ne olduysa titreme gaz yememe çekiş zorluğu arıza lambasının yanması vs vs. gibi sorunlara boğuldum.... konyada bu romano nun servisi malesef yok anlayanda kimse yok kime gittiysem Peugeot larda lpg sorun çıkarır biz bakamayız bu tarz sorunlar geçmez falan filan kimse uğraşmadı kısacası....servisteki periyodik bakımlarının ardında bi kaç gün bu sorun geçiyo ancak yine programlanmış gibi tekrar oluyo.... genel formlarda yaptığım araştırmalarda bu konuyla ilgili çeşitli çözümler anlatılmış ben hepsini tek tek yazıcam fakat çoğunda yine aynı şeyler tekrarlanmış.... ÇÖZÜMLER ŞU ŞEKİLDE: 1-BOBİN DEĞİŞİMİ 2-BOĞAZ KELEBEĞİ TEMİZLİĞİ 3-ENJEKTÖR TEMİZLİĞİ 4-OKSİJEN SONDASI DEĞİŞİMİ 5-LAMBDA SENSÖRLERİNİN DEĞİŞİMİ(2 ADETMİŞ BİRİ ARIZALI OLURMUŞ) 6-HAVA FİLİTRESİNE GİDEN Bİ FİLİTRE DAHA VARMIŞKUÇUK YUVARLAKMIŞ BUNUN TEMİZLENMESİ (PEK ANLAMADIM AMA) 7-95 OKTAN BENZİN KULLANILMASI GEREKTİĞİ 8-BU HATALAR ALINIYOSA BENZİNCİNİN DEĞİŞTİRLMESİ 9-EGSOZ BASINÇ MÜŞÜRÜNÜN DEĞİŞİMİ 10-MANİFOT ÜZERİNDEKİ 4 KABLOYA BAĞLI OLAN MÜŞÜR DEĞİŞİMİ 11-BENZİNİ ÇEYREK DEPONUN ÜZERİNDE TUTMANIN GEREKTİĞİNİ 12-ARAÇ YAZILIMININ GÜNCELEREK ARIZANIN TAMAMEN BEYİNDEN SİLİNMESİ 13-BUNLARIN ÇOĞUNUN GEREKSİZ OLUP İYİ BİR USTANIN KLİBRASYON AYARI YAPMASI GEREKTİĞİ ALLAH AŞKINA ŞİMDİ BEN BUNLARIN HANGİSİ YAPTIRMALIYIMKİ BU ARIZADAN BU TİTREME VE DÜŞÜK ÇEKİŞDEN KURTULABİLEYİM SON ÇARE YILBAŞINDAN SONRA ANKARAYA GELİP LPG NİN MONTAJINI YAPAN YERE (DAĞ CEY LPG DÖNÜŞÜME) ARACI TESLİM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM... YARDIMLARINIZI YADA ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM ![]() |
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
canerkeskin83 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mayıs 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı canerkeskin83
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
kaan öncelikle uzun zaman olmuş ancak yinede yazayım dedim,ben yaklaşık bir ay önce teknoplus modelini aldım ve yaklaşık 1.500 tl harcayıp tüm ağır bakımlarını sıfırdan yaptırdım ancak tüp de hep çok yakıyor ,çekiş düşük hemde stop ediyordu,önce kelebeği temizlettim stop etme sıkıntısı kalktı ancaktüp için ankarada biçok yer gezdim çareyi tekbir yerde buldum, bana aracın beynindeki programda sapma olduğu bununda aracda benzin varken çok uzun zaman tüpte kullanıldığından denildi ve 300 km min benzinde yol yap sonra ayar yapalım denildi bende aynen uyguladım ve daha sonrasında 300 km aşkın zamanda gidip ayarlarını yaptırdım şuan bir sıkıntım yok ve aracım çok az yakıyor,çekiş ve performansıda gayet iyi durumda...
|
|
vonali
|
|
![]() |
|
şems ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba arkadaşlar bende tam modelini bilmiyorum ama italyan kendinden yağlamalı önce sıralı sistem en başlarda 30 kuruş yakıyordu gezdikçe azalır dediler ki öyle oldu fakat ne çekişinde olsun nede başka bir yerinde bir ağrıza görmedim bi geçende arıza lambası yandı oda tüp koyunca benzin almayı unuttuğumuzdan yanmış:D önce benzinle çalışıp tüpe geçtiğini unuttuk tabi =) ama çok şükür masraf yatırıcak bi sorun çıkarmadı karşıma
|
|
cemaziyelevvel
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |