![]() |
|
2005 model 206 da 95 oktanmı 97 oktanmı ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 10:29 |
|
2005 model 206 feline benzinli kullanıyorum 95 oktanmı yoksa 97 oktanmı benzin almalıyım. ilk aldığım 45 lt benzin ile fulledim yine 45 lt benzin aldım. şehir içi 430 km gittim. Aracın triger baskı balata, hava benzin filitreleri ve bujilerini yeni değiştirdim tekrar deneme yapıyorum bakalım ne kadar gidecek. 95 oktan benzin le bir sıkıntı yaşıyor olabilirmiyim aracım 100kmde 9,55 lt yakıyor. yani km de= 400 kuruş
|
||
![]() |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
belırtmemıssın ama aracın sanıyorum kı 1.4. yakıt olayı kullanım sartlarınada baglıdır. egerkı ıstanbul ıcı trafıge gırıyorsan veya bıraz devırlı kullanıyorsan normaldır... yaklasık olarak 38 kurusa gelıyor. sonucta benzın 3.92 lıra. aracın bakımınıda yapacaksın. yagı, yag fıltresı, bujısı, hava benzın fıltrelerı, gaz kelebegı rolantı motoru, manıfold vs bakımlı olacak. teker bılyaları rahat donecek, fren kalıperlerı rahat calısacak ve el frenı sıkı olmayacak kı balata dıske surtupte aracı tutmayacak, lastık havaların dogru olacak... ayrıca araclar en az 95 oktana gore yapılır ama 97 oktan kullanmanın hıcbır zararı olacagını dusunmuyorum... daha farklı araclarda 98 ve bır ara shell de bulunan 100 oktan benzınde denedım. cekıs farkları vardı... Düzenleyen cecoli - 30 Aralık 2010 Saat 10:43 |
||
![]() |
||
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
|
Aracının motoru 8v olduğu için 97 oktan kullanmana gerek yoktur, 95 oktan benzin aracının motoru için en uygun yakıttır. |
||
![]() |
||
|
aracım 206 feline 1.4 motora sahip . yalnız ben 16 v olarak biliyordum.
|
||
![]() |
||
|
Hocam yorumların için teşekkürler. Aracımı hergün işe giderken kullanıyorum 5 km gidip stop ediyorum. çok fazla dur kalk yaptığım söylenemez. aracıda çok zorlamadığımı düşünüyorum 3500 deviri geçmiyorum genelde. Şuan algım benzin yarı deponun altına indi 250 km yol gittim. bakımdan sonra 500 km yi bulacak gibi. son değer 34 kuruş sanırsam depo bitince tekrar yazacağım.
|
||
![]() |
||
|
aracın 16V olmaması lazım. 206 larda 1.4 16 valf motor cıkmadı bıldıgım kadarıyla. 207 lerde 1.4 16V makıne var... ayrıca aracın 8v yada 16v olmasıyla oktan ın alakası yoktur. esasında oktan denılen sey yakıtın vuruntu yapma derecesıdır. oktan yukseldıkce benzının tutusmasıda zorlasır...
dusuk oktanlı benzınler daha pıston sıkıstırma safsında ıken motor sıcaklıgından alev almaya baslarlar ve bu durum vuruntu olarak meydana cıkar. ama oktan yukseldıkce ıste bu durum olusmaz. ama daha kuvvetlı bır atesleme sıstemı gerektırır...
|
||
![]() |
||
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
|
Peugeot 206 serisinin 5 kapılı hatchback modellerinde 1.4 16valve 90PS benzinli motoru sadece 2004-2005 model yıllı XT donanımlı versiyonlarda müşterisine sunmuştu diye hatırlıyorum, belki model yıllarında yanılıyor olabilirim ama kesinlikle XT'lerde var sadece 1.4 16v motor, sonraki yıllarda üretilen feline modeli donanım olarak 5 kapılı hatchback 206'lar içinde Roland Garroslardan sonra ikinci model olmasına karşın motoru 1.4 8v 75PS olan bir araçtır.
|
||
![]() |
||
kizilhakan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Temmuz - 1976 Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kizilhakan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
merhaba benim aracım 1.4 otomatik senin gibi bende yaklaşık 10-12- kilometre kıllanıyorum günde benim durkalkımda fazla oluyor şehir içi olduğu için bende 100 tl lik benzinle 200 en fazla 220 km gidebiliyorum 100 tl yede 26 lt yapıyor bende senin gibi butun bakımlarını yaptırdım ama bu araçlar böyle yakıyor bu söylediklerim ekonomik kullanmaya çalışmama rağmen yaz kış farkediyor yakıt durumu yazın 280 290 km yapıyordum 100 tl lık benzinle tabi birazda benzin arttı tabi
şu anda benzinimi po dan alıyorum şheel den alıyodum önce benzin fiyatlarını biraz protesto etmek için bir sıkıntı yaşamadım herkezede tavsiye ediyorum yabancı sermayeli petrol şirketlerinden almayalım yerli sermayeli şirketlerden alalım ülkemiz kazansın .
|
||
206 x line 2004 otomatik benzin bağımlısı
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
otomatik şanzımanda yakıt dahada artıyor tabiki. ama ben bakımlı bir 206 nın şehir içinde 8 litre yakmasını beklerken 10 litrede değerler görüyorum daha önceden 106 quicksilver vardı. 14 çelik jant eksoz , hava filitresi var iken aracı 6000 devirden düşük kullanmıyordum yinede 9 litrede kalıyordu.
Aramızda 8 litreden az yakan 206 varmı ?
|
||
![]() |
||
|
Aramızda 8 litreden az yakan 206 varmı ? [/QUOTE]
kimse yokmuuu
|
||
![]() |
||
|
yok herhalde :))
|
||
![]() |
||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
|
fabrika verilerinde bile yok, şehir içi 8 lt altı. yaktırıyorum arabaya az diyen varsa oto yolda genelde çok seyredip şehir içinde dur kalkı azdır.
|
||
![]() |
||
|
yanı o zamanda sehır ıcı olmuyor degıl mı yanı :))
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
Alttakı devam eden yazıları okumadın galıba :)) |
||
![]() |
||
|
Evvet arkadaşlar sonunda ölçümü yaptım..
Araç tamamen şehir içinde durkalkı bol olarak motor ısınmadan istop edilerek denenmiştir. :)
Depoyu fulledim 478 km yol gitttim. Tekrak fulledim 45,260 lt benzin aldı. 13.01.2011 benzin kuruna göre 3,94 tl den 178,32 kuruş tuttu.
Buda son değerleri :
1 kmde : 0,0946 lt
100 kmde :9,46 lt
kmde :0,373 tl
|
||
![]() |
||
|
degerler gayet normal... aracın 1.4 sanıyorum. bırazda hafıf olmasından kaynaklanıyor... |
||
![]() |
||
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
95 oktan kullan
|
||
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
||
![]() |
||
BUBU ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
|
benzın olmus 4 tl, onemlı olan benzını alabılmek artık 95-97 fark etmez :)
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |