Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yağmur ve far sensörü algılayıcıları camdamı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

yağmur ve far sensörü algılayıcıları camdamı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
arslanbey01 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı arslanbey01 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yağmur ve far sensörü algılayıcıları camdamı
    Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 Saat 20:30
merhabalar bu gün 2006 peugeot 307 1.6 110 bg aldım ancak yağmur ve far sensörünü çalıştıramıyoruz ancak araç alındığında üzerinde varmış. bi ara cam değiştirilmiş ancak orjinal peugeot camı takılmamış acaba bundan dolayımı sensörler çalışmıyor bilginiz varmı. Birde araçta gerçekten yağmur ve far sensörünün olduğunu nasıl anlarım cevap verirseniz sevinirim teşekkürler....=)
ARSLANBEY01
Yukarı Dön
eneslan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eneslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 Saat 20:33
Merhaba öncelikle aracınız hayırlı olsun =)  Yağmur ve far sensörünün olup olmadığını  ön camın tam ortasında dikiz aynasıyla paralel yüzeyde siyah bir uzantı vardır ve orada optik göz vardır . algılayacın odur . Var oldugundan eminsen ve calısmıyorsa menüden pasif olabilir şuan tarif edemicem ama menüden aktifleştirilebiliyor . Eğer oda olmaz ise Servise göster derim . 
Enes

( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj))

Yukarı Dön
eneslan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eneslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 Saat 20:34
birde sensör olarak çalışabilmesi için sağ silecek kolunu bir defa aşağıya indirip bırakman yeterli . O zaman ekranda yağmur sensörü aktiftir diyecek inglizce olarak. 
Enes

Yukarı Dön
eneslan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eneslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 Saat 20:35
Hocam hayırlı olsun tekrardan geçen günde konuşmuştuk şimdi farkettim =) 
Enes

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 Saat 20:36
orjinal cam takılmayınca bu problem yaşanıyor cama bi jel sürüyorlar ve sorun halloluyor diye biliyorum
fakat far sensörünun camla bi alakaı yok deaktif durumdqadır benim araçta soldaki sinyal kolunun üstündeki tuşa uzun basınca aktif oluyor istersen bir dene yanlız bu işlemi yaparken kontağı bi tık çeviriyorsun sadece akü işareti olacak
Yukarı Dön
eneslan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eneslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 Saat 20:38
Orjinalini yazan: LANOPE LANOPE Yazdı:

orjinal cam takılmayınca bu problem yaşanıyor cama bi jel sürüyorlar ve sorun halloluyor diye biliyorum
fakat far sensörünun camla bi alakaı yok deaktif durumdqadır benim araçta soldaki sinyal kolunun üstündeki tuşa uzun basınca aktif oluyor istersen bir dene yanlız bu işlemi yaparken kontağı bi tık çeviriyorsun sadece akü işareti olacak

206 ile 307 nin farkı yağmur sensörünün çalışması . Yani kol olarak aktifleştirme olarak  kendimden biliyorum .
Enes

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 Saat 20:39
haaa tamam ozman
Yukarı Dön
eneslan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eneslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 Saat 20:48

Uploaded with ImageShack.us

göstermiş olduğum kısım algılayıcı .
Enes

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 Saat 22:03
bu cam degısımlerınde orjınal olmadıgı zaman sensorlerde cok sıkıntı oldugunu forum uyelerı cok kez dıle getırdıler. bende bu durumu merak ettıgım ıcın bır camcının onunden gecerken sordum ama "hıc oyle bırsey basımıza gelmedı, olurmu oyle sey becerememıslerdır" dedıler bende sasırdım yanı...

acaba bunlar gercekten ısı bılıyorlarmı, yoksa gercekten desteksız sallıyorlarmı bılemedım :((
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 Saat 15:33
yağmur sensörü yapmur yağmaya başlayınca çalışmaz. silecek kolunu bir tık yukarı itersin automatik wiping active yazar ve silecekleri yağmurun hızına göre çalıştırır okadar. anlıcan eski araçlarda fasıla yani silme aralığını elle ayarlıyorduk bunlarda kendisi ayarlıyor. eğer kolu yukarı ittiğinde çalışmıyorsa ya hiç yokdur yada aracı bilgisayara bağlayarak açtırmalısın.

far sensörüde bilgisayarda ayarlandığı karanlık oluştuğunda otomatik olarak farları açar, çok karanlık yada az karanlık olarak bilgisayardan ayarlarlar. aktif etmek ve kapatmak için sinyal kolunun ucundaki düğmeye basılı tutarak yapabilirsin. düğme yoksa da sensör deyokdur.

ön cam için de benim aracıma lpg takarken ön cama yaslanmışlarmı artık ne olmuşsa çatlattılar ve araç türplü olduğu için servis bakmadı bende servisten orjinal camı getirtip kadıköyde camcıda taktırtdım (ödemesini lpg servisi yaptı). camı değiştirirken ne jelmiş ne kremmiş hiç bişey kullanılmıyor. zaten sensörün önünde jele benzeyen plastik bi parça var onu camla sensörün arasına koyuyorlar bitiyor.

inşallah doğru bir şekilde anlatmışımdır. saygılarımla.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
aşkın35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aşkın35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 Saat 16:52
benim bildiğimde aynanın hemen altındaki  arkadaşın resimde gösterdiği yer haricinde göğüslüğün ön tarafındada tam ortada ön cama çok yakın yuvarlak bir alıcısı daha olması gerekiyor bu ikisi birbirini destekliyor
308 envy auto6r
Yukarı Dön
gozem Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
07 - Ağustos - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gozem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 Saat 20:07
bu sorun bendede var, zamanında ön cam değişmiş, far sensörü aktif ettiğim zaman koldan kapalı iken far devamlı yanıyor(gece veya güdüz) aracı stop ettiğimde sönüyor. birde gece aracın kumandasından açtığım zamn farların yanması gerekmiyormu, valla benimki yanmıyor :)
yağmur sensörü ise hiç tepki vermiyor.anlamış değilim aracım 2004 307xs
bi ara kafacok taktım uğraştım ama artık sallamıyorum
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 Saat 20:19
camın dikiz aynasının hiazasında küçük kristal bir cam parçası var öyle bişey 
Yukarı Dön
tanilbakicimsit Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Mart - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tanilbakicimsit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 Saat 21:57
albay bızımkılerde yok karısma :) hehehehehe
207 1.4HDİ 61 AU 207 TRABZON

LADA YEDEKPARÇA www.erkunticaret.com
Yukarı Dön
tanilbakicimsit Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Mart - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tanilbakicimsit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 Saat 21:58
bu arada hayırlı olsun arkadasım allah kazasız belasız kullanmak nasıp etsın aramıza hosgeldın
207 1.4HDİ 61 AU 207 TRABZON

LADA YEDEKPARÇA www.erkunticaret.com
Yukarı Dön
emaftermath Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emaftermath Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2011 Saat 07:19
Aracın hayırlı olsun...Gülme

Benim aracımda da ilk aldığımda aynı sorun vardı...

Önce ayarlarını yapmak gerek...Yukarıda bazı arkadaşların yazdığı  gibi kontak 2. kademede (sadece akü ışığı yanacak) iken sol taraftaki kola 2-3 saniye basılı tutunca sesli olarak açılıp kapatılabiliyor far sensörü...Sol kol konumu auto'da olacak tabi...

Yağmur sensörü için aynı şekilde sağ kol konumu auto'da olacak...Sağ kola 2-3 sn. basılı tyutunca aktifleştirip,kapatibilirsin...Benim aracımda kol bir kez inip kalkınca aktif oluyor,sizinkinde kendiliğinden de olabilir...

Eğer sensörler aktifleşmezse,arkadaşların fotolarını eklediği optik bölgede bir jel var...Onun değişmesi gerekir...Yaklaşık 20 tl tutar...O da en fazla...İşlem 5 dk sürer...Göstermende fayda var derim...Eğer o jel eski,ya da bozulmuş olursa sensörleri algılamıyor çünkü...
Yukarı Dön
only_younus Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
13 - Haziran - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı only_younus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2011 Saat 08:54

o jelin uygulaması nasıl yapılıyor.ilçemde servis yok.o jeli bulsam.burda herhangi bir elektrikçi uygulayamaz mı (ya da ben)

Yukarı Dön
higungor Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Eylül - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı higungor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2011 Saat 22:07
Arkadaşlar aynı sorun bendede var 2 tane yetkili servis chip elektronik, olympia cam genel merkezi, Öztürk kardeşler oto cam sanayii ve adı aklıma gelmeyen birkaç tamirci,elektrikçi ve camcıdan aldığım ortak cevap:
1- Yan sanayii camda sensörler ya çalışmaz yada çok sıkıntılıdır.
2- Cam orjinalse ve sensörler çalışmıyorsa sorun jeldedir ve jel 1 cama 1 jel olarak gelir sadece jelin bulunması çok zordur.
535 3032966
2005 307 xt
Yukarı Dön
emaftermath Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emaftermath Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2011 Saat 23:26
Orjinalini yazan: only_younus only_younus Yazdı:

o jelin uygulaması nasıl yapılıyor.ilçemde servis yok.o jeli bulsam.burda herhangi bir elektrikçi uygulayamaz mı (ya da ben)

Benim camcı bir yakınım vardı o yaptı...İlla servise gitmeni gerekli olduğunu düşünmüyorum...Gülme

Dikkat edilmesi gereken tek şey;cam üzerindeki o belirttiğimiz kutucuk sökülürken birden çekilmemesi...Aksi takdirde cam çatlağına yol açabilirmiş...

Zaten gerisi kolay iş,eski jeli söküyor ve kalıntılarını temizliyor...Yeni jeli de kutucuğa göre yapıştırıyor...Gülme
Yukarı Dön
only_younus Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
13 - Haziran - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı only_younus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2011 Saat 17:48

sensörün fotolarını çektimbir kısmı kalkmışa benziyor jelin
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6330 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 414 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 541 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 302 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5053 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 582 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 380 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 617 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 219 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 546 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 752 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2223 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1006 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5535 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4778 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2003 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 505 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2182 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37235 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English