![]() |
|
yağmur ve far sensörü algılayıcıları camdamı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
arslanbey01 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: ERZURUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı arslanbey01
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 Saat 20:30 |
merhabalar bu gün 2006 peugeot 307 1.6 110 bg aldım ancak yağmur ve far sensörünü çalıştıramıyoruz ancak araç alındığında üzerinde varmış. bi ara cam değiştirilmiş ancak orjinal peugeot camı takılmamış acaba bundan dolayımı sensörler çalışmıyor bilginiz varmı. Birde araçta gerçekten yağmur ve far sensörünün olduğunu nasıl anlarım cevap verirseniz sevinirim teşekkürler....=)
|
|
ARSLANBEY01
|
|
![]() |
|
eneslan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 231 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba öncelikle aracınız hayırlı olsun =) Yağmur ve far sensörünün olup olmadığını ön camın tam ortasında dikiz aynasıyla paralel yüzeyde siyah bir uzantı vardır ve orada optik göz vardır . algılayacın odur . Var oldugundan eminsen ve calısmıyorsa menüden pasif olabilir şuan tarif edemicem ama menüden aktifleştirilebiliyor . Eğer oda olmaz ise Servise göster derim .
|
|
Enes
( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj)) |
|
![]() |
|
eneslan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 231 |
birde sensör olarak çalışabilmesi için sağ silecek kolunu bir defa aşağıya indirip bırakman yeterli . O zaman ekranda yağmur sensörü aktiftir diyecek inglizce olarak.
|
|
Enes
|
![]() |
|
Hocam hayırlı olsun tekrardan geçen günde konuşmuştuk şimdi farkettim =)
|
|
Enes
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
orjinal cam takılmayınca bu problem yaşanıyor cama bi jel sürüyorlar ve sorun halloluyor diye biliyorum
fakat far sensörünun camla bi alakaı yok deaktif durumdqadır benim araçta soldaki sinyal kolunun üstündeki tuşa uzun basınca aktif oluyor istersen bir dene yanlız bu işlemi yaparken kontağı bi tık çeviriyorsun sadece akü işareti olacak
|
|
![]() |
|
206 ile 307 nin farkı yağmur sensörünün çalışması . Yani kol olarak aktifleştirme olarak kendimden biliyorum .
|
|
Enes
|
![]() |
|
haaa tamam ozman
|
|
![]() |
|
Enes
|
![]() |
|
bu cam degısımlerınde orjınal olmadıgı zaman sensorlerde cok sıkıntı oldugunu forum uyelerı cok kez dıle getırdıler. bende bu durumu merak ettıgım ıcın bır camcının onunden gecerken sordum ama "hıc oyle bırsey basımıza gelmedı, olurmu oyle sey becerememıslerdır" dedıler bende sasırdım yanı...
acaba bunlar gercekten ısı bılıyorlarmı, yoksa gercekten desteksız sallıyorlarmı bılemedım :((
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
yağmur sensörü yapmur yağmaya başlayınca çalışmaz. silecek kolunu bir tık yukarı itersin automatik wiping active yazar ve silecekleri yağmurun hızına göre çalıştırır okadar. anlıcan eski araçlarda fasıla yani silme aralığını elle ayarlıyorduk bunlarda kendisi ayarlıyor. eğer kolu yukarı ittiğinde çalışmıyorsa ya hiç yokdur yada aracı bilgisayara bağlayarak açtırmalısın.
far sensörüde bilgisayarda ayarlandığı karanlık oluştuğunda otomatik olarak farları açar, çok karanlık yada az karanlık olarak bilgisayardan ayarlarlar. aktif etmek ve kapatmak için sinyal kolunun ucundaki düğmeye basılı tutarak yapabilirsin. düğme yoksa da sensör deyokdur.
ön cam için de benim aracıma lpg takarken ön cama yaslanmışlarmı artık ne olmuşsa çatlattılar ve araç türplü olduğu için servis bakmadı bende servisten orjinal camı getirtip kadıköyde camcıda taktırtdım (ödemesini lpg servisi yaptı). camı değiştirirken ne jelmiş ne kremmiş hiç bişey kullanılmıyor. zaten sensörün önünde jele benzeyen plastik bi parça var onu camla sensörün arasına koyuyorlar bitiyor.
inşallah doğru bir şekilde anlatmışımdır. saygılarımla.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
aşkın35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
benim bildiğimde aynanın hemen altındaki arkadaşın resimde gösterdiği yer haricinde göğüslüğün ön tarafındada tam ortada ön cama çok yakın yuvarlak bir alıcısı daha olması gerekiyor bu ikisi birbirini destekliyor
|
|
308 envy auto6r
|
|
![]() |
|
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
bu sorun bendede var, zamanında ön cam değişmiş, far sensörü aktif ettiğim zaman koldan kapalı iken far devamlı yanıyor(gece veya güdüz) aracı stop ettiğimde sönüyor. birde gece aracın kumandasından açtığım zamn farların yanması gerekmiyormu, valla benimki yanmıyor :)
yağmur sensörü ise hiç tepki vermiyor.anlamış değilim aracım 2004 307xs bi ara kafacok taktım uğraştım ama artık sallamıyorum ![]() |
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
![]() |
|
camın dikiz aynasının hiazasında küçük kristal bir cam parçası var öyle bişey
|
|
![]() |
|
tanilbakicimsit ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Mart - 1989 Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2011 Konum: TRABZON/MERKEZ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 172 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tanilbakicimsit
![]() ![]() ![]() ![]() |
albay bızımkılerde yok karısma :) hehehehehe
|
|
207 1.4HDİ 61 AU 207 TRABZON
LADA YEDEKPARÇA www.erkunticaret.com |
|
![]() |
|
tanilbakicimsit ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Mart - 1989 Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2011 Konum: TRABZON/MERKEZ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 172 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tanilbakicimsit
bu arada hayırlı olsun arkadasım allah kazasız belasız kullanmak nasıp etsın aramıza hosgeldın
|
|
207 1.4HDİ 61 AU 207 TRABZON
LADA YEDEKPARÇA www.erkunticaret.com |
|
![]() |
|
emaftermath ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emaftermath
Aracın hayırlı olsun...
![]() Benim aracımda da ilk aldığımda aynı sorun vardı...
Önce ayarlarını yapmak gerek...Yukarıda bazı arkadaşların yazdığı gibi kontak 2. kademede (sadece akü ışığı yanacak) iken sol taraftaki kola 2-3 saniye basılı tutunca sesli olarak açılıp kapatılabiliyor far sensörü...Sol kol konumu auto'da olacak tabi...
Yağmur sensörü için aynı şekilde sağ kol konumu auto'da olacak...Sağ kola 2-3 sn. basılı tyutunca aktifleştirip,kapatibilirsin...Benim aracımda kol bir kez inip kalkınca aktif oluyor,sizinkinde kendiliğinden de olabilir...
Eğer sensörler aktifleşmezse,arkadaşların fotolarını eklediği optik bölgede bir jel var...Onun değişmesi gerekir...Yaklaşık 20 tl tutar...O da en fazla...İşlem 5 dk sürer...Göstermende fayda var derim...Eğer o jel eski,ya da bozulmuş olursa sensörleri algılamıyor çünkü...
|
|
![]() |
|
only_younus ![]() 2. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
o jelin uygulaması nasıl yapılıyor.ilçemde servis yok.o jeli bulsam.burda herhangi bir elektrikçi uygulayamaz mı (ya da ben) |
|
![]() |
|
higungor ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2009 Konum: Fatih - İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 116 |
Arkadaşlar aynı sorun bendede var 2 tane yetkili servis chip elektronik, olympia cam genel merkezi, Öztürk kardeşler oto cam sanayii ve adı aklıma gelmeyen birkaç tamirci,elektrikçi ve camcıdan aldığım ortak cevap:
1- Yan sanayii camda sensörler ya çalışmaz yada çok sıkıntılıdır. 2- Cam orjinalse ve sensörler çalışmıyorsa sorun jeldedir ve jel 1 cama 1 jel olarak gelir sadece jelin bulunması çok zordur.
|
|
535 3032966
2005 307 xt |
|
![]() |
|
emaftermath ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emaftermath
Benim camcı bir yakınım vardı o yaptı...İlla servise gitmeni gerekli olduğunu düşünmüyorum...
![]() Dikkat edilmesi gereken tek şey;cam üzerindeki o belirttiğimiz kutucuk sökülürken birden çekilmemesi...Aksi takdirde cam çatlağına yol açabilirmiş...
Zaten gerisi kolay iş,eski jeli söküyor ve kalıntılarını temizliyor...Yeni jeli de kutucuğa göre yapıştırıyor...
![]() |
|
![]() |
|
only_younus ![]() 2. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us
sensörün fotolarını çektimbir kısmı kalkmışa benziyor jelin
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |