Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Peugeot Jant Lastik Seçimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Şifreli Bijon Anahtarı Yardım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Şifreli Bijon Anahtarı Yardım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
reserpin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reserpin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Şifreli Bijon Anahtarı Yardım
    Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 Saat 14:04
arkadaşlar geçtiğimiz günlerde bijonları kontrol etmek amaçlı bijon anahtarını çıakrdım ve sıkma işlemi yapıcaktım fakat  anahtarın bozulduğunu farkettim ve  yola koyulup bir lastikçiye gittim fakat lastikçiden aldığım cevap beni dumura uğrattı   abi bunlar şifreli anahtar sadece  kendi servisinde bulabilirsin dedi ve oda bir işlem yapamadı anahtara baktı bozulmuş bu dedi tutmuyo . neyse ordanda yola koyuldum servise gittim ordaki cevap ile ikinci dumur vakasını yaşadım cevap: bunlar şifreli ve takım halinde satılıyor anahtarı alınca bijonlarıda alıp takıyorsun ve maliyeti 110lira tutuyor şimdi ben bu sabah  bileciğe yola çıkıcam allah korusun lastiklerimden birisine bir şey olduğu an yolda kaldım demekdir sanırım  bu şifreli bijon anahtarını başka yollardan bulamazmıyız yada bieln gören duyan varsa  lütfen paylaşsın teşekkürler.
308 1.6 Turbo Dizel 110hp (2008)
Yukarı Dön
voodoo Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
04 - Mart - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı voodoo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 Saat 14:06
Confused
2001 206
2.0 GTI
Antwerpen
Yukarı Dön
kimyaci58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kimyaci58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 Saat 15:28
Reserpin ben takımını 50 tl ye almıştım servisten 2 ay önce. 4 adet bijon 1 adet şifreli anahtar. Yalnız yeni bijonları takman için üzerinde takılı olanları söktürmen gerekecek. Ben tornacıda yaptırmıştım. Şifreli bijonların üzerine normal bijonu kaynakla tutturuyor. Daha sonra da bijon anahtarıyla bijonları açıyor. 40 tl de bu iş için verdim, 90 tl ye patladı hepsi. Sana tavsiyem tornacıda şifreli bijonlarını söktür ve yerine tekrar şifreli bijon taktırma, normal bijon taktır. Çünkü şifreli bijon anahtarları çok çabuk bozulabiliyor. Tekrar tekrar bu dertle uğraşmamış olursun böylelikle.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 Saat 15:30
bır nevı jant kılıdı olmus oluyor. sıkıntı oldugu zaman kıtleyen bıle acamıyor boyle :)) Allah yolda nazardan saklasın dıyeyım...
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 Saat 15:46
en güzeli kara düzen devam bencede arkadaşın dediği gibi tornacıda bijonları açtır sonra normal bijon tak keyfine bak 
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
Yukarı Dön
reserpin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reserpin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 Saat 15:58
Orjinalini yazan: kimyaci58 kimyaci58 Yazdı:

Reserpin ben takımını 50 tl ye almıştım servisten 2 ay önce. 4 adet bijon 1 adet şifreli anahtar. Yalnız yeni bijonları takman için üzerinde takılı olanları söktürmen gerekecek. Ben tornacıda yaptırmıştım. Şifreli bijonların üzerine normal bijonu kaynakla tutturuyor. Daha sonra da bijon anahtarıyla bijonları açıyor. 40 tl de bu iş için verdim, 90 tl ye patladı hepsi. Sana tavsiyem tornacıda şifreli bijonlarını söktür ve yerine tekrar şifreli bijon taktırma, normal bijon taktır. Çünkü şifreli bijon anahtarları çok çabuk bozulabiliyor. Tekrar tekrar bu dertle uğraşmamış olursun böylelikle.

paylaşım için teşekkürler kimyacı ilk fırsatta gidip dediğin yöntem ile söktürüp normal bijon taktırıcam en mantıklısı bu teşekkürler
Yukarı Dön
reserpin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reserpin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 Saat 16:04
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

bır nevı jant kılıdı olmus oluyor. sıkıntı oldugu zaman kıtleyen bıle acamıyor boyle :)) Allah yolda nazardan saklasın dıyeyım...

başlarım böle kilide :D zaten kapının önünde duruyo hep, bi iş yerinin kamera gören yerine parkediyorum herhangi bi durumda faydası olur die kilid önemli değil zaten bu lastiğin içindeki disk kaliperlerini sarıya boyatıcaktım o arada hepsini normale çevireyim hazır elime almışken .
Yukarı Dön
Özgür Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
07 - Şubat - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Özgür Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 Saat 16:18
BERBAT BİR DURUM.
206 feline 1.4 hdi 2006
Yukarı Dön
selfat8 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı selfat8 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 Saat 17:52
bence normal bijon tak ve sakın ha sakın tornacıda kaynakla cıkartma kaynak voltaj olarak aracın elektronik sisteme zarar veriyo büyük sorun yaşarsın cakma usulle söker onlar eski lokma oluyo onlarda onu cakıp gevşetiyorlar   
Yukarı Dön
only_younus Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
13 - Haziran - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı only_younus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 Saat 18:14

daha önce kışlıkları taktırırken lastikcinin "abi bu şifrelilerin yerine şifresiz tak yoksa sıkıntı yaşayabilirsin" demişti adama hak vermiştim ama bir ara serviste değiştiririm dedim.servise bir ara uğradım sökmeye çalışıldı sökülemedi 5 liradan şifresizler satılıp tornacıya yönlendirildim.usta bir somun kaynattı. ilk seferinde beceremedi. ikinci seferde ise hafiften (2mm^2) cantta erime oldu.sadece görüntü bozuldu.sonuçta bijon delikleri dar.bunun için sıkışma olmadan değiştirin bunları.lastiklerimin çalınacağı gibi çok hin bir düşünce de hiç aklıma gelmedi

Yukarı Dön
reserpin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reserpin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 Saat 19:38
sabah bileciğe gidiceğim için depoyu fulledim ve  tanıdığım bir özel servise gittim katkı maddesi atalım diyorlardı hem onu attırayım hem şu bijon işini konuşayım dedim sorunu dile getirdim usta bilecikden dönünce gel halledelim dedi kaynaksız halledicekmiş selfat8 arkadaşımızın dediği gibi sorun oluşabilir ben halledicem dedi biran önce normale döndüreyimde kafam rahat etsin yoksa yolda hep acaba sorusunu sorup durucam kendime herkese teşekkürler
Yukarı Dön
Muhammet ÇAKIR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Muhammet ÇAKIR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 Saat 20:11
ilk defa duyuyorum bende şifreli bujonu :) allahım ne cahil kalmışım ya:))
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 Saat 20:22
bu ısı ıhmal etmede olmadık yerde problem cıkar kalırsın oracıkta :)

bagajında elektrıklı pompa da tasıyabılırsın...
Yukarı Dön
yaşar74 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yaşar74 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2011 Saat 00:47
mrb arkadaşlar yeni peugeot 307 aldım ama bijon kilidinin anahtarı yok  tornacıda söktürürken jantlara zarar veriyormu ve diyer 3 tane bijonla cıkan kilitli bijon larla aynı mı acaba  ne yapmalıyım Ouch yardımcı olursanız sevinirim
Yukarı Dön
serkan24577 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

28 - Ekim - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan24577 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mart 2011 Saat 01:00
kardeşim benim arabanın bijonlarıda şifreli hırsızlığa karşı önlem amaçlı onu lastikçilerde bulucaksın bende var mesela küçük bir parça zaten bijon anahtarına takıyosun tamam :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 943 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 222 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3559 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49185 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 468 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 284 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 504 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 84 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4356 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1728 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 978 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 763 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1746 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28747 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3668 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26052 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2495 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 234 0 omersardogan
konu icon Kolçak Montajı son mesaja git 871 0 2016active1.6Hdi
konu icon 508 Start-Stop Arızası P1A9C son mesaja git 1999 2 wolkan35
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English