![]() |
|
206 gti çalıştıkdan sonra sönüyor. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
canersoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2010 Saat 00:18 |
Merhaba Öncelikle şimdiden yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim..
Sorunum şöle; 2001 model gti bi aracım var 3 gun sonra motordan gelen bir ses yüzüne tamirciye gittim ve motorun on sağda bulunnan klimanın kayışından ve ona bağlı bilyalardan ses geldiğini söledirler. Ve tamir edildi ses gitti. Fakat şuanda şöle bi sıkıntı var aracım havalar soğuduğundan solayı sanırım bi süre çalışmadan durduğunda motor soğuduğunda yeniden çalıştırmak istediğim marş alıyor motor çalışıyor fakat daha sonra gaz yemiyor. ve sönüyor. 2-3 denemeden sonra çalışıyor sağlıklı şekilde rolantide kalıyor. ve bu gaz yememe sırasında motordan garip bir ses geliyor sanki bişeye vuruyormuş gibi. ve motor lambası yanıyor, araba gidiyor ama tam gaz yemiyor. Giderken kontağı açıp kapattığımda motor lambası sönüyor ve araba normale dönüyor. Araçda tüp yok . Yardımlarınızı bekliyorum. |
|
nOThing.
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
motor lambasi egzoz ve katalizörden yanar ilk hetapta bildiğim kadarıyla gaz kelebeği bujiler vs. baktr bilgisayra bağlat acilen
|
|
![]() |
|
canersoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba tigerland Efet aracda egzoz da var bide katalizatör yok ondan dolayı yanıyor dediler banada ama dediğim gibi kapatıp açınca kontak normala dönüyor lamba yanıkken araba gaz yemiyor. ve bu çalışma anındaki sönmeler neden sence kontağı çevirdikden sonra rolantide çalışma gerek iken sönüyor o arada ısınması için gaz verim diyorum ama nafile .. Gaz yemiyor ve araba sarsılarak sönüyor. Şİmdiden teşekkürler.
|
|
nOThing.
|
|
![]() |
|
emin15 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Temmuz - 1969 Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 97 |
aracın rölantide durmuyorsa gaz kelebek gövdesi kirlidir veya rölanti (adım) motor arızalıdır. araç gaz yemiyorsa manifolt basınç sensörürü arızalı olabilir en doğrusu cihaza bağlayıp arızaları ve motor çalışma paremetrelerini görmek lazım.
|
|
![]() |
|
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Konuyu hortlatmış olucam ama benim araçta da gaz yemesinde performansında bir düşüş var yavaş yavaş yiyor gazı..Benzinde de lpg de de bu böyle..Normalde 9sn de 100e çıkan araç 12-13snde çıkıyor..Benim araçta da şu an arıza lambası yanıyor usta bilgisayarda map sensörü arızası var onu değişitrelim düzelir dedi ama bu map sensörü bu kadar etkiler mi? Birde ben map sensörünü getirttim bosch marka kendim değiştirdim ama arabanın çalışması bi acayip oldu sesi değişti bende gene söküp eskisini taktım arıza lambası da sönmemişti..Ustayı aradım anlattım getirip burda taktırıp bilgisyardan adaptasyon yapılması gerektiğini söyledi ışığıda söndürceklermiş o zaman..Öyle mi oluyor..Sizce bu performans düşüşü hızlanmanın gaz tepkisinin düşüşü bundan olabilir mi? Birde katalizörün içini de boşalttırdım tıkanmıştı ama ben pek fark hissetmedim şu an..
|
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Eger sorun gercekten MAP sensorunde ise gercektende performansi bayagi etkiler. Adaptasyon islemini bilmiyorum ama yeni sensor takildiktan sonra arizanin beyinden silinip aracin denenmesi gerekiyor. Katalizoru bosalttiktan sonra oksijen sensorunden kaynakli yeni hatalar da belirebilir. Katalizoru cikarttiginiz yerin bunu bildigini ve halletmis oldugunu dusunuyorum. |
|
![]() |
|
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Katalizörü boşalttrımadan önce vardı bu ma sensörü hatası arıza ışığı yanıyodu..Ama katalizörü boşaltan yerin de bu oksijen sensöründen kaynaklanacak hatayı bildiğini sanmıyorum burda bu aracın hiçbir şeyinden anlamıyorlar Malatyada..Yetkili serviste dahil!!!..
Bu yüzden MAP değiştikten sonra bu seferde oksijen sensörü hatası verebilir diye düşünüyorum..Birde oksijen sensörü 2 tane ise hata veriyor sanırım kat iptalinde benim araçta 2 tane mi emin değilim..Araç 2001 model ama 2000 yılı 8.ayda alınmış..Tam o yılda galiba 2. oksijen sensörü eklenmiş..Ben ustaya sordum çünkü hiç oksijen sensörüyle ilgili bişey yapılmadı dedi katalizör boşaltırken.. Birde MAP bu kadar hızlanmayı gaz yemeyi etkiliyorsa bu sadece benzinde olması gerekmez mi? LPG nin map sensörü ayrı değil mi? |
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|
![]() |
|
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
geçmiş olsun
|
|
![]() |
|
Birde yeni map sensörünü taktığımda aracın çalışması değiştiğine göre böyle hır hır hır diye çalıştığına göre demekki eski map sensöründe bir problem olduğu kesin diye düşündüm ben yoksa problem olmasa yenisini taktığımda hiç bi değişiklik olmaması gerekirdi diye düşünüyorum böyle bi mantık yürüttüm ama doğrumudur?
|
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
|
![]() |
|
hiko06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2012 Konum: aksaray Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
merhaba arkadaslar benim 206 gtı'ım var konuyu acan arkadasla aynı sıkıntıları yasamaktayım ses olayı vardı onu hallettik ama şimdide arabam çalışmıyor tüpteyken sıkıntı yok ama benzindeyken arabanın rölantisi düşüp istop ediyor. arabayı bi çalıştırayım dedim sıralı sistem tüp oldugundan ilk benzinle çalışıp tüpe geçmesi gerekiyor ama araba çalışıyor bir kaç saniye sonra gaz yemiyor ve istop ediyor tüpede geçemiyor sizce sorun nedir? nasıl hallederim ? acil pratik çözümleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim ..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |