|
Peugeot fabrikasyon lpg ? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |||
qaan
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2010 Saat 13:54 |
||
Merhaba Arkadaşlar,
Yeterince ışıklı ortamlarda tek renk ekranlara yandan bakılınca çıkabilecek tüm görüntüleri görmek mümkün olur ya,işte o şekilde arabanın ekranına baktım,tam olarak otomatik viteste harflerinin yazılı olduğu ekrana.LPG yazısı var ve lpg yakıt tankının durum göstergesi var. Bu da aklıma eğer bunu üretimde koymuşlarsa fabrikasyon çıkış lpg olabileceği veya takılan kitin bilgilerini buradan okunabileceğini getirdi. Ben araştıracağım,bilgisi olanların bilgilerini paylaşmalarını rica ederim. |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
dusuncen bence dogru. pugların fransada lpg lı olarak cıktıgını tahmın edıyorum. cunku servıce box ta bıle lpg lı aracların aksamları goruluyor. ama bu yol bılg ıle baglantılı calısması olayı orjınal kıtı ne ıse onunla calısmasını beklerım. cunku standart lpg sıstemlerı aracın benzın ecu su ıle herhangı bır baglantı kurmuyor... o acıdan buradakı lpg sıstemlerı ıle o gosterge calısmaz...
|
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
çok enteresan bişeymiş senin aracın modeli nedir
|
|||
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
araştırmaya değer bence.
|
|||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|||
bayelektronik
2. Vites 07 - Eylül - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2010 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bayelektronik
|
||
evet 307 nin göstergeside lpg yazan bir kısım var ama lpg yi hayatımdan sildim.
|
|||
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
||
benimde tereddütlerim hala devam ediyor lpg ile ilgili , forumda cecoli gibi arkadaşlar çok güzel faydalı bilgiler versede , bir kaç gördüğüm kötü örnek açıkçası benide korkutuyor dönüşüm için.
|
|||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|||
bayelektronik
2. Vites 07 - Eylül - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2010 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bayelektronik
|
||
hocam benim lpg hakkında hiç tereddütüm yok.bedava taksalar inanın gene taktırmam.şuan arabama biniyorum sorunsuz ne titreme ne rolanti bozukluğu ne hata kodu hiç bir sorun yaşamıyorum snayi nerde unuttum.cecoi hocam işin uzmanı olmuş ama cecoli hocam yanımda olmadığına ve burdaki ustalarda usta olmadığına göre bir daha asla bulaşmam.
|
|||
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
lpg li çıktıgı doğru benim 206 nın kullanma klavuzunda lpg doldurulması vs bilgiler veriliyor ayrıca lpg göstergesi bile var panelde
|
|||
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|||
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
lpg gösterge paneli var ama servisde taktırsanız dahi ora sı kullanılmıyor herhalde fabrika çıkışı için yapmışlardır lpg var aracımda 6 aydır maşallah önemli hiç bir sorun yaşamadım sadece ecu güncellemesi yapınca arıza ışığı yandı onu yeni ayarla hallettik benzinli arabayla gazı köklemeye korkuyosunuz lpgli olunca bas basabildiğindin kadar şuanda 26kuruş yakıyor şehiriçi benzinli olsa şu fiyatlarla 50 kuruş yakacağını tahmin ediyorum benzinli kullananların cebine kuvvet ne diiyelim bende istemezdim lpg kullanmayı ama ülkemizde 4lira olcak nerdeyse benzinin litresi
|
|||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
evet hafta sonu aracımda arkadaşı beklerken farlar açık bekliyordum bir an otomatik vites göstergesinin yanında benzin istasyonundaki pompa işareti ve altında LPG YAZISINI FARKETTİM. bu konuyu bende araştırmaya başlayacağım eminim 307 ve lpg arasındaki uyumsuzluk söylentilerine noktayı koyacakdır. |
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
dahice
|
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
duzgun montajlarda zaten uyum dıye bır sıkıntı yokkı :DDD
|
|||
ali öncü
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
yaşasın dizel diyorum. lpg 2 buçuğa dayandı
|
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
yaşasın dizel ama LPG yi tercih eden bizim milletimiz para yine bizim arkadaşlarımızın cebinden çıkıyor ben şahsen LPG yada Benzin e zam geldiği zaman çok üzülüyorum |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
arkadaslar sonucta 3 ude zamlanıyor benzın lpg zam yıyıpte mazot asagıdamı kalıyor. mazotta zam yıye yıye benzıne yaklastı. hem dızel motorun pahalı olmasından hemde masraf acma ve problem cıkardıgında yurutme sıkıntısı oldugundan dolayı dızel araca eskısı kadar ragbet kalmadı. mazot eskıden lpg gıbı gercekten ucuzdu. ama talep arttıkca zamı bındırdıler...
esasında ulkemızdekı mazot kalıtesıde cok ıyı degıl. bu mazot kalıtesı yenı nesıl dızellerın hassas sıstemlerıyle bırlesınce bırcok dızel motor olması gerektıgı kadar omurlu olamıyor... Düzenleyen cecoli - 04 Ocak 2011 Saat 16:10 |
|||
xMEGANx
3. Vites Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
DİZEL e geç hayatı yaşa ;)
2007 307 1.6 HDI Dizel harikası motor ;) bu arada ben niye hiç görmedim LPG ile ilgili bişeyler acaba :S Düzenleyen xMEGANx - 04 Ocak 2011 Saat 16:12 |
|||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
dızellerede lpg sıstemı takıldıgı dogru. ama adı cng degıl. senınde soyledıgın gıbı LPG sıstemı :))
bıldıgın benzınlı araclara takılan lpg sıstemı benzer mantıkla dızellerede uygulanıyor. ama bazı farklar varkı en basta dızel motor sadece lpg ıle calısmıyor. benzınlı motorunda sadece lpg ıle calısmadıgı durum ıle karıstırılmasın. benzın motoru belırlı bır ısıya ulasıncaya kadar benzın kullanıp lpg ıle calısmasına devam eder. ama dızel motorda lpg ıle mazot karıstırılarak aynı anda yakılması prensıbıyle calısır.
ayrıca belırtmek gerekırse lpg demek oncelıkle sıstemın adından zıyade kullanılan yakıtın adıdır. LPG turkce olarak sıvılastırılmıs petrol gazı demektır. "Liqified Petrolum Gas" cumlesının bas harflerıdır. bazıları LPG yı lıkıt propan gazı dıye bılırler kısmen dogrudur. cunku LPG nın ıcınde propan gazıda bulunur.
CNG ıse basınclı dogalgaz demektır. "Compressed Naturel Gas" cumlesının bas harflerınden gelır...
|
|||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
|||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |