![]() |
|
206 hdi Katalizör iptali ve arıza |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Japon ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2010 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2010 Saat 17:54 |
merhaba arkadaslar gecen ustama sordum katalizör iptalini bana arıza verir dedi acaba bu konuda bilgisi olan yardım edebılecek varmı?
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tam olarak emin olmamakla birlikte şunları söyleyebilirim.
1. Kesinlikle arıza ışığınız yanar. Özellikle yüksek devirlere çıktığınızda.
2. Biraz beygir gücü artışınız olur ancak yakıtınız artar.
3. En sinir bozucu yanı bu: Ses artar, ilk başlarda hoş oluyor ama sonra sonra sinir bozucu oluyor.
Çözüm için
1. Katalizör taktırırsınız. Tuzlu olur biraz ama en iyisi budur.
2. Dizel peugeotlar için katalizör yerine kullanılan bir susturucu görmüştüm bir sitede ondan takılabilir. Bu durumda arıza ışığınız yanmaya devam eder mi bilmiyorum. Eğer yanmaya devam ederse lambda sensörünün ucuna takılan bir aparat var terzilerin iğne kullanırken taktıkları yüksüğe benziyor, ondan alırsınız arıza ışığı probleminiz çözülür.
3. Amaaaan bana ne yanarsa yansın dersiniz. Işığınız yanar, biraz fazla yakarsınız, kalkışlarda emsallerinize göre performanslı olur, yolunuza gitmeye devam edersiniz.
Bu yukarıdaki anlattıklarım benzinli motorda yaşadıklarımdan hareketle yazılmıştır. Farklılık olur mu bilemiyorum açıkçası. Ha sen ne ettin diye sorarsanız vallahi sese dayanamadım katalizör taktırdım, biraz tuzlu oldu ama olsun.
|
|
![]() |
|
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
lamba yanık halde kullanırken ya alışırsan ve daha sonra ciddi bir arızada
bu uyarıyı dikkate almazsan!!! haa yanmasın diyorsan arkadaşın dediği gibi bir cihaz var katalitör deki sensörün yuvasını taklit eder ve ışığın yanmaz seninde kafan rahat olur |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
aynen katılıyorum dostum sana |
|
![]() |
|
Japon ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2010 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
doğru haklısınız o zaman dumanda artar diye duymustum care yok hdi dan ses cıkarmıyacagımız kesınlestı heralde.
|
|
![]() |
|
katalıtık konvertorlerın yan sanayı olanlarından bakabılırsın. fıyatları orjınale gore uygun. genel olarak 500-600 tl cıvarı olması lazım...
|
|
![]() |
|
amacım aractan hp cıkarmaya ses cıkarmaya yonelıktı ama olmayacak sanırım..
|
|
![]() |
|
Masrafın ne olur bilmem ama vereceğin paraya değer mi? Düşünmek lazım.
|
|
![]() |
|
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
haddim olmayarak şunu da ekleyeyim
HDI motor genellikle ekonomi ile alakalı bir tercihtir performans beklentisi az yakıt ekonomisi ve servis maliyeti düşüktür insanlar bu tip araç alırken bunu göz önünde bulundururlar (lüxs segmentte tabiki bunun istisnaları var) o nedenle arabam farklı olsun dersen dış görüntüsünde biraz rötuş yaparsın(angel-spoyler vs...) rutinin dışına çıkarsın farkın olur katalizör sonderece önemli bir parçadır en azından çevremiz için o nedenle hdi motorlarda katalizör iptali bence gereksiz |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
dogru haklısın arkadasımda ilk baslarda ekonomi icin almıstım ama zaman ilerledıkce amac degısıo iste benzinli alalım dedık önden kaza yaptım o yuzden degerınden asagı gıdecek takasta chip e falan yonelıcez artık sagolun paylasımınız ıcın
|
|
![]() |
|
ne demek her zaman
burda sana yardım edecek fikir verecek bir peugeot dostu mutlaka bulursun :) |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
boranaydogmus ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2010 Konum: Kırşehir/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 181 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı boranaydogmus
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşımda 307 1.4 hdi vardı şu an sattı ama elindeyken katalitazör iptali yaptırdı hatırlıyorum herhangi bir arıza ışığı yakmadı. O mecburren yaptırmıştı o şekilde de çok binmedi aracı sattı ama herhangi bir arıza ışığı aktığını hatırlamıyorum. Bu kafanızı karıştırmasın ama bence mecbur değilseniz iptal ettirmeyin sonuçta çevreyi temiz tutmak gerekiyor.
|
|
![]() |
|
hakiank ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce kat iptali yaptırdım araç 206+ hdi ses falan kesinlikle artmadı hatta eksozda hafif ve tatlı bir ses oluştu diyebilirim. yakıt hemen hemen aynı ve arıza lambasıda yanmadı. bazı araçlarda yandığı söyleniyor fakat ben katı kırdırarak boşalttırdım yani çine herhangi bir parça falanda eklenmedi.
|
|
206+ hydrogen 115HP / 240NM
|
|
![]() |
|
Eyüp Duygun ![]() 1. Vites ![]() ![]() SPONSOR FİRMA Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2010 Konum: Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 237 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eyüp Duygun
Aracı rahatlattıgı dogrudur tecrübe edende bircok arkadasımız var.Sesde fazlalasır buda sizin isteginizi karsılar bazı araclarda yazılım ile partikül filtresi olsun katalizor olsun bunlar söndürebiliyor ve birdaha bu parcalardan sebep arıza lambanız yanmıyor buna ek olarak egr icinde gecerli.Üzerindekı parcayı dogru duzgun takınca bırsey olmuyor.
|
|
![]() |
|
arkadaslar bende bu soyledıgınız oksıjen musurunun basına takılan yusuk dedıgınız parcayı takmayı tavsıye etmıyorum. cunku sız o sekılde oksıjen musurunun calısmasına engel oldugunuz ıcın lamba yanmayabılıyor. ama bu seferde motorun calısması degısebılıyor.
unutmamamız gerekırkı motorun butun verımı oksıjen musuru ıle baslar. oradan gelen verıye gore yakıt puskurtulmesı yapılır. ve bu sekılde en az yakıt ve en cok performans alınır.
ayrıca katalıtık konvertor sokmeyı dogayı daha cok kırlettıgı ıcınde tavsıye etmıyorum... alacagınız 3-4 bg ıcın bu kadar ugrasa degermı bılemıyorum... fıyatlarıda eskıye nazaran ucuzlamıs. babamın aracına taktırdık 250tl... ıctekı porselenler amerıka uretımı, dıs sacı ve montajı burada yapılıyormus...
|
|
![]() |
|
mehmetaydinpug ![]() 2. Vites ![]() ![]() 13 - Ekim - 1985 Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmetaydinpug
arkadaşlar kat 100,000 den sonra etkisini kaybediyo içindeki etkisini bitiriyo diye birşey duymuştum bi eksozcudan 100,000 den sonra olsada olur olmasada olurlardan oluyomuş yani ne kadar doğrudur bilemiyorum bende eksozcunun yalancısıyım
![]() |
|
2000 106 Quicksilver
HAYAT SENİNLE GÜZEL PUG |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |