![]() |
|
VOLANT ARIZASI NASIL ANLAŞILIR |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2010 Saat 11:40 |
ACABA YAYLI volant a sahip olan 110 hp dizel araçlarda volant arızası nasıl anlaşılır
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yayli yaysiz farkini bilmiyorum ama volant problemi genelde marsa bastiginizda ortaya cikar. Surtme sesi geliyorsa volant olabilir. Sonucta mars dislisine baglidir.
Düzenleyen koliva - 17 Kasım 2010 Saat 12:34 |
|
![]() |
|
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
bende sizin dediğiniz gibi zannediyordum ama yaylı volantta da ha değişik arızalar çıkıyormuş örneüin kalkışta titreme lakırlakır ses çalışırken istop ederken sarsıntı bunları merak ettim efendim
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Biraz arastirdim. Ingiltere'de bu disli yuzunden araclar geri cagrilmis ve garanti kapsaminda yapilmis. 5 yil garantileri varmis.
|
|
![]() |
|
Arastirmaya devam ettim. Sizin yayli volant dediginiz "dual mass flywheel" diye geciyor. Yayli demenizin sebebi ise sanirim icindeki yaydan kaynaklaniyor. Bundan sonraki yazacaklarim bir baska yerden alinti ve tercumedir.
Normalde bir kutle tabakadan olusan volant, bu aracta 2 kisimdan olusuyor. Bu iki tabaka arasida ise suspansiyon yaylari var. Bu yaylar yerine hidrolik yag ile bu suspansiyonu saglayan volantlar da var.
Bu parcanin temel fonksiyonu, dizel motordan kaynaklanan titresimi azaltmak ve bu sayede bu titresimin aracin suspansiyonlarina ve takimlarina, disli kutusuna iletmemektir. Daha konforlu ve sessiz surus saglar ve dislilerin omrunu uzatir. Ancak bir dezavantaji, bozuldugunda kavramayi ve yakinindaki her seyi mahveder.
Sizin sorunuza cevaben, herhalde direksiyonda titreme olabilir. Bu titremeyi viteste hatta koltuklarda bile hissedebilirmissiniz.
Ve degistirmesi hayli pahali olan bir parca. Düzenleyen koliva - 17 Kasım 2010 Saat 13:52 |
|
![]() |
|
evet kalkışta titreme yapıyor
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bu sistemde debriyaj yaysızmış volant yaylı imiş yaylının fiyatı 1250 işçilik dahil sabitin fiyatı 500 tl
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bir yere göster kardeş
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
servise baktırdım 110 hp dizellerin sorunu bu dediler c4 lerde de aynı sorun varmış
|
|
![]() |
|
http://www.youtube.com/watch?v=vEAOKdiY0us
http://www.youtube.com/watch?v=3vENIk8UXQs&feature=related |
|
![]() |
|
acaba sabit volant ile değiştirsem sorun kalkarmı
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |