Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Okjisen sensoru ve tekleme sabahları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Okjisen sensoru ve tekleme sabahları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dikmentr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dikmentr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Okjisen sensoru ve tekleme sabahları
    Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2010 Saat 11:26

Arkadaşlar pejeot 307 xt otomatık serısı arabam var ve son zamanlarda bir sorunla karşılasıyorum

lpg benzınde fakir karışım hatsı verıyor ve servisime gittim lpg ayarlarını kontrol etmemı soyledıelr
bende lpg gıdıp ayar yaptırdım full sıfırladılar tekrar kurdular ecu yu bugun tekrar aynı hatayı verdı
bundan once bujı degişimi gazkelebegı temızlemesı yaptılar bu hata ıcın Gazcıdakı usta dedı okjisen sensorundn yapmıştır dedı bende yenı degışmıştım 3 ay oldu manifoltla onu aynı anda degiştim sanayide bir yerde arabayı ılk calıştırdımda rolantı dusup tekrar yükseliyor bu esnada tekliyor ve fakir karışım hatası verıyor benzınde lpg aynı sorun var bugun bir 2 servise ugradım komple motor yakıt sıstemıne bakım gerekir dedi masraf cok neyse bosh ugradım usta dedı lpg dolayı cok sıklıkla okjisen sensoru bozulmuştur lpg ustamın dedıgı gıbı sensor tam bozulmadan hata vermez en ufak bır benzını ayarlayamassa fakir yada zengın karısım hata verır ve tekrar geri döndüm kendı servısıme pejeot yazılımına bagladılar ve dediler fakir karışırım lpg karbırsyon ayarına bı baktırın gıttım lpg benzındede aynısını yapıor adam 10 arttırdı bu seferde zengın karısım başka bir servise gittim dedi motordaki siboblara kurum düşmüştür ve acık kalıyordur silindir kapagı acılacak 2 milyar en az gider dedi ben arabayı 18 aldım 20 buldu masraflarla yok sanzıman valflerı manifolt egsos triger devirdaim disk derken 26 geldi simdie sonra lpg 27 buldu sıfır araba alsam :)) neyse gırmım
kafayıyeme durumuna geldım gıne baska bır servıse gıttım adam bagladı bılgısayara dedım siboblardan yaparmı bı usta soylemıştı usta dedı siboblarda yapsa gaza bastıgında dumanda atar egzosdan sanmıyorum lamba sensorlerı bozulmuştur dedı benimde egsozcuya gıdıp katarızatore baktırım dedım adam sensoru fısını cekıp sensoru cıkartıp katarızatore baktı delıkten ve sogutup aracı tekrar 0 hararetten calıştırdı ve cok iyi calıştı o sabahları ılk calıstırdıgımda cıkan benzın kokusuda cıkmadı sonda pasıf oldugundan dolayı sonda hatası verdı normal ve katarızatordede bısı gozukmuyor buyuk ıhtımal sonda yapmıştır arkadaşım dedı ve lambo okjisen sensorune baktır sen dedı sonra cıktım egsozcudan eve döndüm ne yapsam diye size ve o usta soyle dedı
siboblardan olsa duman atar ve cıgyakıt kokusu gelır azda olsa bır acık renkte duman gorurusun o yok benzın kokusu tam ıyı algılamadıgından dolayı yanlış yakıt ayarı yapıyor sonda ve sıstem tam ıyı calışmıyor zaten orjinal sensor degıl dedı bosh pejeot kullanır artı bu sensorler benzıne gore ayarlıdır lpg benzının kokusu ve yanıştarzı ve icindeki işte neyse oktan ve kokusu aynı degıldır ve lpg tam net okumaz fazla kullanırsanda bozabılır normaldır dedı pejeot arabalarda lpg onermedıgını bu sebebden dolayı bıldırmış fln dedı sımdı sıbobdanmı yapar sondadanmı ne yapım tam bır usta anlayamadı sonda dıyorlar ama sonda yenı kafam cok fazla karıştı saygılar:))
ve egsoz emisyonuda düzgün cıkıyor siboblardan olmaz emisyonda koku yok ve ıyı dedı bosh kar sibobdan kaynaklı motoru acmayı tavsıe etmem demıştı bosh car servisi

Düzenleyen dikmentr - 05 Kasım 2010 Saat 11:30
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2010 Saat 12:22
arkadasım kusura bakma da bu nasıl bır yazım seklı anlayamadım yanı :)) corba gıbı yazmıssın bırsey anlasılmıyor. bıraz noktalama ısaretlerını kullansan daha ıyı olur gıbıme gelıyor :D "yok gıttım de geldım de dedıydıde" su bu karman corman bır yazı. yazını ıtına ıle okudum. sen ıstanbulun neresındesın once onu bır soylede sana yardımcı olalım...

yalnız yazdıklarından anladıgım kadarıyla sen ısının ehlı olmayan ustalar ıle gorusmussun. yok kurum dustu, yok benzın kokusu yok lpg kokusu vs kım sallıyor bunları boyle yaaaa. okurkende guldum aynı zamanda yanı... evlere senlık tabırler... komur soba borusumu bu kardesım kalın kalın kurum tutacakta kurum dusecekte sıbop acık kalacakta vs.

oksıjen sensorunun gorevı yakıtı "koklamak" degıldır bılgın olsun :)) cıkan egzoz gazı ıcındekı oksıjen mıktarını olcmektır. cunku adı ustunde bak "oksıjen sensoru". olctugu degerıde beyıne gonderır. yanı elektronık kontrol unıtesı teknık adı ıse "ecu" dur. ecu da aldıgı bu bılgıye gore afr dedıgımız hava yakıt karısımını ayarlar. sonuc olarak motorun yaktıgı yakıttan maksımum verım alınmasını saglar... motorun calısma sıstemınde sıddetle sozu gecen bır parcadır...
Yukarı Dön
dikmentr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dikmentr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2010 Saat 12:30
ben istanbul pendikte oturuyorum olayı sana söyle ifare edim
sabah arabayı calıştırdıgımda benzın hafıf bır tekleme ve benzın kokusu cıkıyor bu bir .
benzınle lpg gecısınde rolantı dusuyor ve gectıkten sonr sorun duzelıyor ama benzınle lpg yanış tarzı farklı tıtreme yapıyor hissedilir sekilde bu bir yollda gecengün gidiyordum lpg azalmıştı bırden fakir karışım hatası verdı dün lpg bıttı ardından benzınden aldı arabayı bu hata icinde 1 hafta ugrasıyorum o servisten bu servise kartal oto sanayi lpg gidiyorum o lpgci pejeot atıyor pejeot lpg atıyor :))) 10 bin bakımı romano yaptım 3 ay oldu taktıralı 10 bin bakımın ertesı gun yapmaya başladı
ama benzındede yapıyor kalıbrasyon hatası olsa benzınde yapmaz lpg de yapar dedı benzını bozmaz dedı kafam karıstı sırf bu ay 300 tl masrafa girdim buji yağ kelebek bogazı birisi diyor benzın pompası bırısı dıyor sıbob komprasor bırısı dıyor okjisen sensoru kafam ıyıcene karıştı ne yapıcam bılgı verende yok:)))

dün yolda gidiyordum lpg azalmıştı arza ısıgı yanmıyordu aracımda efendıme soylım
lpg azalmış tam bıtıcek bıtmeden once fakir karışım hatasını verdı 1 sn sonrada lpg ottu benzıne aldı gıne verdı kahrolası hata ve benzınıde ısın ıcıne kattı kafam cok karısık 1 ay önce cc yaptım ondan sonra 2 hafta once 10 bin bakımı yaptım ardından boyle bır hata kafayı yıdırtcek duruma geldım
birisi diyor benzın pompasın araya role koyması sart yakabılır pompayı lpg dıyor benzın pompanın oraya role koysam tam benzın lpg gecıslerınde stop edebılır. bırısı dıyor role koy kafam karıştı..)))

Düzenleyen dikmentr - 05 Kasım 2010 Saat 12:34
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2010 Saat 12:40

senın ıs bıraz karısmıs. yalnız temel mantık sudur. once lpg yı bır kenara bırak yokmus gıbı farzet. arac once benzınde kusursuz calısmalı. benzınde guzel calısmazsa lpg dede duzelmez. ama sunu bıl lpg ıle benzının yanmaları farklı dıye tıtreme yapıyor dıye bır durum aslaaaaaaaaaaa yok. tam tersıne duzgun ayarlandıgı zaman lpg de daha guzel calısır motor. neden dıyecek olursan oktanı yuksek oldugu ıcın vuruntu olusmaz ve buda daha az tıtresım demektır. ıste bosuna soylemıyorum agzı olan konusuyor dıye. bılen soyluyor bılmeyen sallıyor desteksız masallah. sanada bırılerı sallamıs ıste...

neyse sadede gelelım. o bolgede bırcok yere gıdıp sonuc alamadım dıyorsun. senı ıstersen arkadasımın maslaktakı servısıne yonlendıreyım...
Yukarı Dön
dikmentr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dikmentr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2010 Saat 12:49

oksıjen sensorunden yaparmı tahmını??*

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2010 Saat 12:59
yapabılır tabı kı...
Yukarı Dön
307xr1.4 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 307xr1.4 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2010 Saat 22:21
kardeş yarıldım gülmekten yaa süpersin cecoli..
ben bir soru sorsam sana
benim araba 75binde 307 xr 1.4 benzinli triger kayışını ne zaman değiştirmelidir kardeş?
ankarada pug307 ustasına ihtiyacım var.
lütfen adres msj atın...
Yukarı Dön
aktifoto Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aktifoto Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2010 Saat 23:33
PEUGEOT BENZİNLİ MOTOR LAR HEPSİ 80.000 KM DE TRİGER KİTİ DEĞİŞİR ARACIN KULLANMA KLAVUZU VAR İSE ORDA DA YAZAR
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 228 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107291 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1423 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 2967 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9049 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8475 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 747 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 701 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1525 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55249 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 295 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1068 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 1752 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 248 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2230 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 566 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 1669 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15882 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 18962 16 tga508
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English