Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dieksiyon çok sert
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

dieksiyon çok sert

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedatdatse Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1984

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sedatdatse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: dieksiyon çok sert
    Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2010 Saat 22:43
arkadaşlar merhaba
usta sana bi sorum olacak
direksiyon çok sert parkederken kamyon gibi
başka arabalara bindiğim zaman tüy gibi
bu konuda ne yapmam gerek yardımcı olabilirmisiniz pug 206 xr 2001
206 xr 1.4 benzinli 2001
kendime nasıl bakarsam onada öyle
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2010 Saat 23:08
benimde öyle yaa acaba daha önceki aracım elektro hidrolikti eps falan vardı valla serçe parmağımla park ediyodum bu kamyon mübarek nasıl hidrolik anlamadım hidrolik buysa acaba eskileri nasıl kullanıyoduk
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2010 Saat 00:22
206 ların dıreksıyonları genelde cok yumusak olmaz zaten. ama anormal bır agırlık varsa ıncelemek gerekır... ayrıca eps dedıgın elektrık desteklı dıreksıyondur. yanı "electrıc power steerıng" ten gelır. hıc hıdrolık yoktur. dırekt olarak elektrık motoruyla hareket yumusatılır. ona bakarsan 307 lerınkıde elektrohıdrolık ama cok yumusak degıldır. 407 nın sıstemıde elektrohıdrolık olmasına ragmen yumusacıktır. aractan araca degısır bıraz bu durum...
Yukarı Dön
MaximuS Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

15 - Şubat - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MaximuS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2010 Saat 01:10
arkadaşlar bu bana göre tüm puglarda olan bi (sıkıntı mı desem yoksa başka bişey mi bilemiyorum) durum. benim 2007 1.6 HDI 407 im var, aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. bi önceki mesajda 407 lerin direksiyonlarının çok hafif olduğu yazılmış; hayır malesef çok sert. diyeceksiniz ki senin arabanın ki istisna olabilir... ben arabamı çok ince eleyip sık dokuyarak aldım ve en az 10 adet 407 arasından seçim yyaptım ve hepsini deneme sürüşüne tabi tuttum. hepsinin direksiyonu aynı sertlikte (ağır) olduğu için bu konuda aklımda hiçbir şüphe yoktu açıkçası...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2010 Saat 01:49
arkadaşım elektrohidrolik diyorsunda benim bildiğim hatta 1 önceki aracım 2009 model auris ti onun direksiyon hıza göre ayarlıyodu kendini şehir trafiğinde farklı uzun yolda farklı hata park edecekken düşük hızda resmen serçe parmağınla çevirebiliyordum kimse bana hiç bir peugeot için bunu söylemesin hepsi tüm modelleri serttir 18 yıldır araba kullanırım Q7 den tutta torosuna kadar kullandım bence hidrolik sistemlerinde hiçbir ek özellik yok bildiğin hantal yanii ama benimki sanırım anormal ağır hele araç soğukken dahada ağır.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2010 Saat 09:17
ben ben genel bır acıklama yapayım. en eskı sıstem hıdrolık dıreksıyondur. yanı pompa kayıs ıle motordan guc alır ve kutuya basınc saglar. elektrohıdrolık ıse yıne aynı pompanın elektrık motoruyla tahrık edılmesıdır. motordan guc almaz. elektrık desteklı olanı ıse hıcbır hıdrolık olayı yoktur. yalnız bu dıreksıyonun yumusaklıgı markadan markaya modelden modele degısır. mesela 90 model toyota corolla nın veya mazda 323 vs gıbı aracların dıreksıyonları hıdrolıktır. tuy gıbıdırler ama suratlenıldıgı andada emnıyetsız olurlar. elektrohıdrolık araclardan puglar genelde cok yumusak degıldır. gecen kullandıgım 407 nınkıde bana yumusak geldı bılemıyorum artık. megane 2 dusunelım kartı takıp fren pedalıyla tusa bastıgında kontak acılıyor ve motor calısmadan bıle dıreksıyon devreye gırıyor. tuy gıbı yaaa. o esnada arkadasımda sasırdı. motor calısmadan dıreksıyon nasıl devrede dıye... sankı dıreksıyon mılının ucu bosta :)) veya arabanın onu havada gıbı. bu tıptekı dıreksıyonlar kus gıbıdırler ve hızlandıkca sertlesırler. grande puntoyu cıty moduna aldıgında sankı dıreksıyon yok yanı.. asırı yumusak bıraz hızlanınca bu asırı yumusaklık devreden cıkıyor. hıza duyarlılık olayı bazı hıdrolık olanlarda bıle vardır yanı. mesela xsara larda var. benım aracımdada var. cunku servıce box ta degısken takvıyelı dıreksıyon yazıyor. ama 306lardakı degısken takvıye olayı donanıma gore degısıyor. mesela baktıgı ıcın bılıyorum 1.6 platınıumlarda standart takvıyelı dıreksıyon yazıyor. onun harıcınde clıo symbol lerde elektrohıdrolıktır. ama arabada hafıf olmasına ragmen gayet agırdır yanı. hemde ıcerden de uyuz bır sekılde elektrık motorun sesı duyulur. yıne aklıma gelen hyundaı accent 2001 model mesela. hıdrolıktır tuy gıbıdır dıreksıyonu... yıne honda cıvıclerın 98 99 ları hıdrolıktır. daha sonrası elektrıklıdır. eskısıde yenısıde gayet yumusaktır...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2010 Saat 09:20
Orjinalini yazan: LANOPE LANOPE Yazdı:

arkadaşım elektrohidrolik diyorsunda benim bildiğim hatta 1 önceki aracım 2009 model auris ti onun direksiyon hıza göre ayarlıyodu kendini şehir trafiğinde farklı uzun yolda farklı hata park edecekken düşük hızda resmen serçe parmağınla çevirebiliyordum kimse bana hiç bir peugeot için bunu söylemesin hepsi tüm modelleri serttir 18 yıldır araba kullanırım Q7 den tutta torosuna kadar kullandım bence hidrolik sistemlerinde hiçbir ek özellik yok bildiğin hantal yanii ama benimki sanırım anormal ağır hele araç soğukken dahada ağır.

308 kullanmadım ama 207 nın dıreksıyonuda tuyyy gıbı. anlasılan kullanmamıssın... puglardada var yanı artık :))) altı ustu bır elektrıklı motor yanı... lada kalına nınkı bıle boyle hafıf...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2010 Saat 10:02
çok güzel açıklamışsın ağzına sağlık ne yapalım peki bu direksiyonu önerin varmı satmaktan başka :))
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sedatdatse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2010 Saat 18:35
peki arkadaşlar bu sorun nasıl giderilir bilen varmı
206 xr 1.4 benzinli 2001
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sedatdatse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2010 Saat 19:50
yokmu
206 xr 1.4 benzinli 2001
Yukarı Dön
bayelektronik Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
07 - Eylül - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bayelektronik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2010 Saat 21:30
hocam direksiyon kutusuna baktır.zannederim direksiyon kutusunda sorun.tahmini masraf 200-250 tl arası
Yukarı Dön
BAHTİYAR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Ekim - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BAHTİYAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2010 Saat 21:40
hidrolik kaçağı, ses varmı en belirgin arıza özellikleri benim aracın gayet iyi ama daha yumuşak araçlar kullandım 88 model ford taunus, fiat siena bu farkında o araçlar 13jant +lastik ebatlarının küçük olmasına bağlıyorum tabi markadan markaya da fark eder inş.sorununuz halledilir
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2010 Saat 22:36
aslında direksiyondan ses geliyor kutuda bi  problem varsa nasıl ses gelir ki?
Yukarı Dön
BAHTİYAR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Ekim - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BAHTİYAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2010 Saat 20:36

ses olarak nasıl diyim hani aracın şarz dinomasını döndüren kayışları gevşek olursa vıjjjjj diye öter ya ona benzer duyulur ve rahatsız edici bir ses birde bizim direksiyonlarda hafif bir vınlama sesi var o normal diye biliyorum

BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.
Yukarı Dön
BERKAN Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BERKAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2010 Saat 17:20

benımde 2005 model bir 206 var onunda direksiyonu ağırdı baya bi .. geçen hafta bakıma soktum bakım yaptırmısken jantları falanda düzelttim bide ön takımda sol salıncak ve sağ rot kolu değişti rot balansa falan girdi aracımın direksiyonunda bir rahatlama oldu. Fark edilecek kadar hafifleme oldu..

Her yiğidin gönlünde bir ASLAN yatar...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2010 Saat 18:56
bende yağını değiştirdim hafifledi ama servisten direksiyon kutusu değişmesi lazım dediler sadece 1 keçe için kutu değişiyrmuş fiyatta 1300 tl işçilik dahil küçücük keçe değişmediği için komple değişiyormuş ne kadar doğru bilmem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 105 0 Ozzy1903
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 755 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6531 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 227 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 488 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 382 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107688 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1621 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3310 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10264 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9062 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1098 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1305 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1721 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55682 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 329 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1465 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2986 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 294 0 İlyas41
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English