![]() |
|
dieksiyon çok sert |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sedatdatse ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2010 Saat 22:43 |
arkadaşlar merhaba
usta sana bi sorum olacak
direksiyon çok sert parkederken kamyon gibi
başka arabalara bindiğim zaman tüy gibi
bu konuda ne yapmam gerek yardımcı olabilirmisiniz pug 206 xr 2001
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
kendime nasıl bakarsam onada öyle |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benimde öyle yaa acaba daha önceki aracım elektro hidrolikti eps falan vardı valla serçe parmağımla park ediyodum bu kamyon mübarek nasıl hidrolik anlamadım hidrolik buysa acaba eskileri nasıl kullanıyoduk
|
|
![]() |
|
206 ların dıreksıyonları genelde cok yumusak olmaz zaten. ama anormal bır agırlık varsa ıncelemek gerekır... ayrıca eps dedıgın elektrık desteklı dıreksıyondur. yanı "electrıc power steerıng" ten gelır. hıc hıdrolık yoktur. dırekt olarak elektrık motoruyla hareket yumusatılır. ona bakarsan 307 lerınkıde elektrohıdrolık ama cok yumusak degıldır. 407 nın sıstemıde elektrohıdrolık olmasına ragmen yumusacıktır. aractan araca degısır bıraz bu durum...
|
|
![]() |
|
MaximuS ![]() 1. Vites ![]() 15 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 394 |
arkadaşlar bu bana göre tüm puglarda olan bi (sıkıntı mı desem yoksa başka bişey mi bilemiyorum) durum. benim 2007 1.6 HDI 407 im var, aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. bi önceki mesajda 407 lerin direksiyonlarının çok hafif olduğu yazılmış; hayır malesef çok sert. diyeceksiniz ki senin arabanın ki istisna olabilir... ben arabamı çok ince eleyip sık dokuyarak aldım ve en az 10 adet 407 arasından seçim yyaptım ve hepsini deneme sürüşüne tabi tuttum. hepsinin direksiyonu aynı sertlikte (ağır) olduğu için bu konuda aklımda hiçbir şüphe yoktu açıkçası...
|
|
![]() |
|
arkadaşım elektrohidrolik diyorsunda benim bildiğim hatta 1 önceki aracım 2009 model auris ti onun direksiyon hıza göre ayarlıyodu kendini şehir trafiğinde farklı uzun yolda farklı hata park edecekken düşük hızda resmen serçe parmağınla çevirebiliyordum kimse bana hiç bir peugeot için bunu söylemesin hepsi tüm modelleri serttir 18 yıldır araba kullanırım Q7 den tutta torosuna kadar kullandım bence hidrolik sistemlerinde hiçbir ek özellik yok bildiğin hantal yanii ama benimki sanırım anormal ağır hele araç soğukken dahada ağır.
|
|
![]() |
|
ben ben genel bır acıklama yapayım. en eskı sıstem hıdrolık dıreksıyondur. yanı pompa kayıs ıle motordan guc alır ve kutuya basınc saglar. elektrohıdrolık ıse yıne aynı pompanın elektrık motoruyla tahrık edılmesıdır. motordan guc almaz. elektrık desteklı olanı ıse hıcbır hıdrolık olayı yoktur. yalnız bu dıreksıyonun yumusaklıgı markadan markaya modelden modele degısır. mesela 90 model toyota corolla nın veya mazda 323 vs gıbı aracların dıreksıyonları hıdrolıktır. tuy gıbıdırler ama suratlenıldıgı andada emnıyetsız olurlar. elektrohıdrolık araclardan puglar genelde cok yumusak degıldır. gecen kullandıgım 407 nınkıde bana yumusak geldı bılemıyorum artık. megane 2 dusunelım kartı takıp fren pedalıyla tusa bastıgında kontak acılıyor ve motor calısmadan bıle dıreksıyon devreye gırıyor. tuy gıbı yaaa. o esnada arkadasımda sasırdı. motor calısmadan dıreksıyon nasıl devrede dıye... sankı dıreksıyon mılının ucu bosta :)) veya arabanın onu havada gıbı. bu tıptekı dıreksıyonlar kus gıbıdırler ve hızlandıkca sertlesırler. grande puntoyu cıty moduna aldıgında sankı dıreksıyon yok yanı.. asırı yumusak bıraz hızlanınca bu asırı yumusaklık devreden cıkıyor. hıza duyarlılık olayı bazı hıdrolık olanlarda bıle vardır yanı. mesela xsara larda var. benım aracımdada var. cunku servıce box ta degısken takvıyelı dıreksıyon yazıyor. ama 306lardakı degısken takvıye olayı donanıma gore degısıyor. mesela baktıgı ıcın bılıyorum 1.6 platınıumlarda standart takvıyelı dıreksıyon yazıyor. onun harıcınde clıo symbol lerde elektrohıdrolıktır. ama arabada hafıf olmasına ragmen gayet agırdır yanı. hemde ıcerden de uyuz bır sekılde elektrık motorun sesı duyulur. yıne aklıma gelen hyundaı accent 2001 model mesela. hıdrolıktır tuy gıbıdır dıreksıyonu... yıne honda cıvıclerın 98 99 ları hıdrolıktır. daha sonrası elektrıklıdır. eskısıde yenısıde gayet yumusaktır...
|
|
![]() |
|
308 kullanmadım ama 207 nın dıreksıyonuda tuyyy gıbı. anlasılan kullanmamıssın... puglardada var yanı artık :))) altı ustu bır elektrıklı motor yanı... lada kalına nınkı bıle boyle hafıf...
|
|
![]() |
|
çok güzel açıklamışsın ağzına sağlık ne yapalım peki bu direksiyonu önerin varmı satmaktan başka :))
|
|
![]() |
|
sedatdatse ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
![]() ![]() ![]() ![]() |
peki arkadaşlar bu sorun nasıl giderilir bilen varmı
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
yokmu
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
|
![]() |
|
bayelektronik ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Eylül - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2010 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bayelektronik
hocam direksiyon kutusuna baktır.zannederim direksiyon kutusunda sorun.tahmini masraf 200-250 tl arası
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
hidrolik kaçağı, ses varmı en belirgin arıza özellikleri benim aracın gayet iyi ama daha yumuşak araçlar kullandım 88 model ford taunus, fiat siena bu farkında o araçlar 13jant +lastik ebatlarının küçük olmasına bağlıyorum tabi markadan markaya da fark eder inş.sorununuz halledilir
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
aslında direksiyondan ses geliyor kutuda bi problem varsa nasıl ses gelir ki?
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
ses olarak nasıl diyim hani aracın şarz dinomasını döndüren kayışları gevşek olursa vıjjjjj diye öter ya ona benzer duyulur ve rahatsız edici bir ses birde bizim direksiyonlarda hafif bir vınlama sesi var o normal diye biliyorum |
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
BERKAN ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ekim 2010 Konum: ÇORLU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 147 |
benımde 2005 model bir 206 var onunda direksiyonu ağırdı baya bi .. geçen hafta bakıma soktum bakım yaptırmısken jantları falanda düzelttim bide ön takımda sol salıncak ve sağ rot kolu değişti rot balansa falan girdi aracımın direksiyonunda bir rahatlama oldu. Fark edilecek kadar hafifleme oldu.. |
|
Her yiğidin gönlünde bir ASLAN yatar...
|
|
![]() |
|
bende yağını değiştirdim hafifledi ama servisten direksiyon kutusu değişmesi lazım dediler sadece 1 keçe için kutu değişiyrmuş fiyatta 1300 tl işçilik dahil küçücük keçe değişmediği için komple değişiyormuş ne kadar doğru bilmem
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |