Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Nasıl Yapılır ? >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hangi marka XENON Önerirsiniz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hangi marka XENON Önerirsiniz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eneslan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eneslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hangi marka XENON Önerirsiniz
    Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 Saat 22:54
Merhaba arkadaşlar 2006 model makyajlı  307 aracıma xenon kiti taktırmayı düşüünüyorum ama xenon larla ilgili bilgilerde acemiyim biraz . dıscovery ,hıd ,mtec ,monza dugdugum markalar . 6000 K ideal diye biliyorum birde .  Mavimsilik istemiyorum . Bildiğimiz Beyaz xenon olsun istiyorum . Sizce hangi markayı önerirsiniz kullanan varmı memnumu ? Teşekkürler 
Yukarı Dön
3rkans Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 3rkans Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 Saat 22:59
Benim 206  ya ben monza  6000 K taktırdım beyaz.sordugumda 5200 K daha beyaz oldugunu fakat ileriyi göstermedıgını söyledıler.fiyatıda 150 tl ye almıştım gayet memnunum.
206 X-line the Orginal
Mersin
Yukarı Dön
eneslan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eneslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 Saat 23:04
hmm peki monza üretim neresi ?  bu bmw lerde fln gördüğümüz xenonlarla eşdeğer niteliktemi 6000 bin lik ?  normal sarı ampüllerden vasat olmasında :) 
Yukarı Dön
3rkans Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 3rkans Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 Saat 23:11

YAnlız mercekli değil benimkilerr.Bildiğim kadarıyla bmwler mercekli.ben beyazlık konusunda memnunum.yanılmıyorsam Monza Alman olması gerekıo.

206 X-line the Orginal
Mersin
Yukarı Dön
eneslan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eneslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 Saat 23:14
hmm bi araştırım bakim daha detaylı . Benim farlar mercekli . Aracın resmi olsaydı iyi olurdu aslında. Birde nereden aldın . garanti falan var dimi 
Yukarı Dön
3rkans Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 3rkans Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 Saat 23:18
1 yıl ampül 2 yıl da beyın garantisi var garanti kagıdını doldurup verdiler.Mersinde aksesuarcıdan aldım kendileri montajını yaptılar.
206 X-line the Orginal
Mersin
Yukarı Dön
eneslan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eneslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 Saat 23:21
Anladım Peki  teşekkür ederim bilgilendirdiğin için ;) ben bi araştırım bu markayı 
Yukarı Dön
deniz_206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
26 - Mayıs - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı deniz_206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 00:20
mtec marka öneririm.
206 PANAROMIC 1.4 benzinli   34 BR 4985

0535 648 84 68
Yukarı Dön
eneslan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eneslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 00:25
peki kaclık onerirsiniz ?  
Yukarı Dön
ondererden Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ondererden Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2010 Saat 21:44
BEN SENTINEL MARKA TAKDIRDIM 2 YIL GARANTISIDE VAR 4 TE TAKSIT YAPTIRDIM TAVSIYE EDERIM::..
Yukarı Dön
Faruk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 Saat 09:01
Orjinalini yazan: eneslan eneslan Yazdı:

Merhaba arkadaşlar 2006 model makyajlı  307 aracıma xenon kiti taktırmayı düşüünüyorum ama xenon larla ilgili bilgilerde acemiyim biraz . dıscovery ,hıd ,mtec ,monza dugdugum markalar . 6000 K ideal diye biliyorum birde .  Mavimsilik istemiyorum . Bildiğimiz Beyaz xenon olsun istiyorum . Sizce hangi markayı önerirsiniz kullanan varmı memnumu ? Teşekkürler 

bende xenon düşünüyorum ama marka işine karar veremedim,bide unutmadan soliym balanslı olandan alcaksın yani,halk dilinde arıza ışığı yakmayan diye geçiyo ,buna dikkat et,
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????
Yukarı Dön
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 Saat 09:09
monza kullanıyorum 6000K far sis 2 takım sorunsuz Monza Made İn İtaly :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 Saat 09:11

son zamanlarda merceklı olmayan farlarda xenon kullanımından dolayı ceza yıyen kısıler olmaya basladı. tabıkı bu durumda haklılık payıda var. kalıtesız xenon kullanılan arac yolu aydınlatmak yerıne heryerı aydınlatıyor ve bu sefer karsıdan gelen ve onde gıdenler sıddetlı sekılde rahatsız oluyor. ben bu tarz xenonların teknık olarak hatalı oldugunu dusunuyorum. cunku orjınal ampulde ondekı sapkadan dısarı ısık sızmıyor. ama bu tarz kalıtesız ampullerde sapkanın yanından dısarı ısık sacılıyor ve cok rahatsız edıcı bu durum ortaya cıkıyor... yalnız bır arkadasımızında soyledıgı gıbı mtec sılver fıyatına gore ıyı bır urun hemde balastları kucuk. mumkunse black olanı daha kalıtelı... 

Yukarı Dön
kabus Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kabus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 Saat 13:04
Monza fiyatına göre gayet kaliteli beyaz isitiyorsan 6000K
2003 PEUGEOT 307 1.4 XR HDİ BEYAZ
Yukarı Dön
bro Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bro Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 Saat 13:24
Bu Xenon olayında uzun-kısa ayrılıyor mu yoksa direk farın yapısıyla mı ilgili? Yani alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Far tipini öğrenip ona göre alım yapacağız ama bunun dışında püf noktaları nelerdir.Mesela yukarda balastlı olsun-arıza ışığı yakmasın denilmiş,gibi Göz Kırpma H.burada.com da 100 TL ye de Xenon var ve hemen hemen hepsinde arıza ışığı yakmaz yazıyor.Bunları alıp kendimizde montaj yapabilirmiyiz? 2 soket takıp kullanabiliyormuyuz? Standardı 35W mı,altı-üstü var mı? ekstra role ihtiyacı var mı yoksa beyin dediğimiz kutucuk olayı bitiriyor mu?
Yukarı Dön
fatih1903 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fatih1903 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 Saat 16:26
H.İ.D alma sakın kardeş ben aldım 1 senedir kullanıyorum garantiden 1 ampul 2 kerede balast değiştirdim....
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 Saat 23:00
H.I.D. dedıgın sey esasında bır marka degıldır. bu xenon far olayının tanımıdır.
High Intensity Discharge tan gelır...
Yukarı Dön
eneslan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eneslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2010 Saat 16:11
Orjinalini yazan: bro bro Yazdı:

Bu Xenon olayında uzun-kısa ayrılıyor mu yoksa direk farın yapısıyla mı ilgili? Yani alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Far tipini öğrenip ona göre alım yapacağız ama bunun dışında püf noktaları nelerdir.Mesela yukarda balastlı olsun-arıza ışığı yakmasın denilmiş,gibi Göz Kırpma H.burada.com da 100 TL ye de Xenon var ve hemen hemen hepsinde arıza ışığı yakmaz yazıyor.Bunları alıp kendimizde montaj yapabilirmiyiz? 2 soket takıp kullanabiliyormuyuz? Standardı 35W mı,altı-üstü var mı? ekstra role ihtiyacı var mı yoksa beyin dediğimiz kutucuk olayı bitiriyor mu?

Arkadaşım bildiğim kadarıyla bilgilendireyim seni .  Uzun kısa olarak ayrılıyor  Eğer senın standart ampullerın H4 ise  hem uzun hem kısa olarak sadece bir takım beyınle işin cozuluyor . Eğer H4 den farklı ise mesela H7 H1 vs o zaman kısalar ıcın ayrı , uzunlar ıcınde ayrı beyin alman gerekiyor yani 2 takım beyin  ( 1 takım  2 adet ) gerekıyor. Bende araştırmıstım bayağı  bu bilgileri edindim . Arkadaşımı beklıyorum  taktırmak ıcın . Bir yere daha bakıcaz  biraz zaman geçicek  acelen yoksa eğer sanada soylerım . İstanbulda.  Birde genelde MTec  marka yı daha cok met ettiler.   İdeal Xenon 6000 Kelvin bence . Bu Bmw lerdekiler 4700-5500 K miş   bizimkilerede 6000 yeterde artar bence . Daha yukseği dalga boyundan rengindede mavileşme ve morlaşma oluyor .  
Enes

( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj))

Yukarı Dön
eneslan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eneslan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2010 Saat 16:12
  mercek farın varsa eğer xenon hazırlıgında vardır  ve taktırman  daha iyi  olur . Merceksiz farlarda  bence gerek yok .  
Enes

( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj))

Yukarı Dön
bro Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bro Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2010 Saat 19:21
Orjinalini yazan: eneslan eneslan Yazdı:

Orjinalini yazan: bro bro Yazdı:

Arkadaşım bildiğim kadarıyla bilgilendireyim seni .  Uzun kısa olarak ayrılıyor  Eğer senın standart ampullerın H4 ise  hem uzun hem kısa olarak sadece bir takım beyınle işin cozuluyor . Eğer H4 den farklı ise mesela H7 H1 vs o zaman kısalar ıcın ayrı , uzunlar ıcınde ayrı beyin alman gerekiyor yani 2 takım beyin  ( 1 takım  2 adet ) gerekıyor. Bende araştırmıstım bayağı  bu bilgileri edindim . Arkadaşımı beklıyorum  taktırmak ıcın . Bir yere daha bakıcaz  biraz zaman geçicek  acelen yoksa eğer sanada soylerım . İstanbulda.  Birde genelde MTec  marka yı daha cok met ettiler.   İdeal Xenon 6000 Kelvin bence . Bu Bmw lerdekiler 4700-5500 K miş   bizimkilerede 6000 yeterde artar bence . Daha yukseği dalga boyundan rengindede mavileşme ve morlaşma oluyor .  
Aracı henüz almadım,daha doğrusu Bayilerde yok.Bekliyoruz ;) Gelince 206 Plus HDİ almayı düşünüyorum.Onun için far tipini bilemiyorum.Şimdi bu Xenonlarda 1 beyin 2 balast mı var? Eğer öyleyse sizin anlatımınızdan anladığım kısa+uzun'a 2 beyin 4 balast takılacak arabaya doğrumuyum.Aslında benim sorduğum,kısalara taktığımız xenon takımının (Atıyorum mtec takımın) birebir aynısını mı uzunlara uyguluyoruz yoksa ayrı bir serisi-modeli mi var?Aynı uygulamayı sislerede yaparsam 3 beyin 6 balast olacak arabada..

Nette yaptığım araştırmada Xenon takımını alıp kendim de takabilirim sanırım.Birkaç resimli anlatıma baktım;tek kafama takılan arkaya takılan kağağın deliğini büyütmek için kesilmesi..içeriye su almasından çekiniyorum.Ben şu anki aracıma bakıyorum (2008 Corolla) Öyle kapak falan yok.Normal xenon farın üzerindeki erkek soketlere balasttan gelen dişi soket takılı Ouch Bunu yapanda Toyota Yetkili servisi..Ayrıca o konuda var,sıfır arabada alıp kendim takınca garanti bozulur mu?
http://www.stichtingmilieunet.nl/andersbekekenblog/wp-content/uploads/2010/09/Peugeot-EX1.JPG">
36 Years Old , O Rh +
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 28450 21 Doğancan
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 3280 1 tlgylmz308
konu icon Ankaradan Sezgin son mesaja git 1986 15 Ucemcskn
konu icon Peugeot 2008 Aracım gaza basınca arıza yakması son mesaja git 114 0 Aliyeşil
konu icon Koltuk Isıtma son mesaja git 6331 2 Ucemcskn
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 11970 22 Ucemcskn
konu icon 2021 3008 Allure vs 2020 3008 Allure son mesaja git 280 0 knkckr
konu icon Kapı ve Emniyet Kemeri İkaz Sorunu son mesaja git 188 0 Hsyn94
konu icon Hortum kirilmasi son mesaja git 221 0 ibalogy
konu icon 5008 SÜRÜCÜ CAM KUMANDA SORUNU son mesaja git 4174 3 mete3838
konu icon 508 silecek ve hava yastığı problemi son mesaja git 2685 8 Abidin
konu icon 206 canbus bağlantısı son mesaja git 555 0 ercanqnc
konu icon 2017 partner tepee esp lambası son mesaja git 910 1 ulas55
konu icon Yüksek devir düşük hız otomatik araç son mesaja git 340 0 firatkoc436
konu icon Selonoid ve programlama hk. son mesaja git 1622 10 firatkoc436
konu icon 2008 peugeot 207 1.4 benzinli 90 HP 17 jant lastik son mesaja git 616 0 ishak207
konu icon Yağ seviyesi iyi uyarısı son mesaja git 1104 0 Ahmet melih10
konu icon 508 yol bilgisayarı son mesaja git 175 0 Ahmet melih10
konu icon 508 Ekran multimedia radyo sorunu son mesaja git 13265 7 altuners
konu icon 306 Otomatik Vites - Yardımcı olabilirmisiniz. son mesaja git 909 0 muhsintekin
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JANUARY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Ucemcskn 3
mete3838 1
ibalogy 1
Hsyn94 1
knkckr 1
Aliyeşil 1
tlgylmz308 1
Doğancan 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English