![]() |
|
Kickdown(roketleme) problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mettow ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1979 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: Karşıyaka Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 Saat 12:01 |
Merhaba,
aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 4-5 gün önce P307 1.6 XR (Otomatik Vites) sahibi oldum. Genel olarak arabamdan çok memnunum.
Geçen gün roketleme(kickdown) denemek için gazı kökledim. Roketleme gerçekleşmedi, ayağımı gazdan çektimki "Automatic Gear Fault" yazdı ve sesli uyarı verdi. 1-2 saniye bu uyarıyı verdikten sonra, herşey normale döndü ve uyarı mesajı ekrandan kayboldu.
Daha önce forumda yazılan birkaç mesajdan "roket teli" diye birşey olduğunu öğrendim. Sorun bundan mı kaynaklanıyordur. Eğer öyleyse bu arzayı gidermek ve roketlemeyi çalışır hale getirmek ne kadara mal olur? Bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar.
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Roket teli gibi şeyleri ilk defa duyuyorum. Genel anlamde 307 olsun başka araç olsun otomatik viteslerin genelinde gazı köklediğin zaman hata verecektir. Gazlamak istiyorsan triptonik özelligin varsa o modda kullanmalısın.
|
|
![]() |
|
mettow ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1979 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: Karşıyaka Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
Selam,
bahsettiğim özellik aracın kullanma kılavuzunda KickDown olarak geçiyor. Kitapçığın otomatik vites ile ilgili kısmından bulunabilir.
Gaz pedalına sonuna kadar basıldığında araç otomatik olarak vites küçültüyor ve motorun devri arttığı için araç öne fırlıyor, ayağınızı gaz pedalından çekmediğiniz sürece otomatik şanzıman mevcut vitesi değiştirmeden önce yapabileceği maksimum devrine çıkıyor ve ondan sonra vitesi arttırıyor. Olayın özeti bu şekilde.
Bulduğum bir link: http://www.aracbilgisi.com/usta-sofor/1633-kickdown-nedir.html Düzenleyen mettow - 14 Ekim 2010 Saat 12:29 |
|
![]() |
|
ereneren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Mart - 1987 Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
otomatik vites arabalarda gazı köklediğin zaman hata vermez hata veriyorsa bir problem vardır demektir 10 yıldır otomatik vites arabalar kullandım hiç birinde böyle sorunlarla karşılaşmadım ayrıca benim aracımda 2005 307 1.6 otomatik vites bende böyle bir problem yok ... |
|
otomatik 307
|
|
![]() |
|
pug307_26 ![]() 2. Vites ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pug307_26
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
evet arkdaşın dediği gibi benimde aracım 307 xt triptonik ve gaza tamamen bastıgımda vites küçültüp devirleniyor hata veriyorsa kesinlikle bi sıkıntı vardır he ama bazen benim aracımdada oluyo mesela 20 kere sollama için pedala tam bastıgımda 1 kaç defa tam algılayamayıp vites düşürmüyo oldugu viteste devirlenmeye çalışıyo du durumlarda ya S butonuna basıp sollamaya çıkıyorum yada triptoniğe alıp manul olarak vites düşürüyorum yani kısaca önerim bi olayı bi çok defa deneyin ama ekranda vites hatası vermesi bi sıkıntının olduguna alamet
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Norma olmayan bir durum var arkdaşım, bence tecrübeli iyi bir şanzıma ustasına gtür aracını, sakın tecrübesiz ellere teslim etme aracını derim, zaten narin şeyler peugeotta otomatik şanzımanlar, bir de ehil olmayan ellerde sıkıntıya düşmesn...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |