Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Lpg mi Dizelmi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Lpg mi Dizelmi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
basehead Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı basehead Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Lpg mi Dizelmi
    Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2010 Saat 19:39
Arkadaşlar dizel araba almayı düşünüyordum ancak bikaç soruşturmamdan sonra peugeot un parcalarının pahalı oldugunu soyledıler ve acemı arabası deıl dedıler dizel de daha da katlanıyormuş cok pahalı diyorlar acaba diğer arabalardan ne kadar pahalıki birde benzinliye lpg taktırsammı daha mantıklı olur yoksa dizelmi daha mantıklı arada kaldım benzinli ve lpg li pejo mu yoksa dizel pejo mu yada baska model mi almalıyım anlamadım ya peugeot un seklını cok sevıyorum :( yardım plz napayım ılk arabam olucak
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2010 Saat 20:16
dizel tabiki
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2010 Saat 20:31
dizel tabı sormak bıle hata :)
Yukarı Dön
elenor Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elenor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2010 Saat 21:06
temiz bir dizel 206 bulabilirsen lpg den performans ve ekonomi olarak daha iyi olur.
206 HDİ 1,4
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2010 Saat 21:37
Offf offff daha yeni sıkıntı yaşadım LPG ile ilgili uğraşma.

Dizel aslan hiç kullanmadım ancak dizel hyundai accent kullanmştım önceki arabam 3 silindirli hyundai accen 1.5 dizeldi. Tabii ki aslan ile karşılaştırma dahi yapmıyorum ancak benzinli aslan alıp LPG ile uğraşmak sıkıntı. bir aydır LPG ile sorun yaşıyorum artık olmazsa söktüreceğim.
Hiç uğraşma LPG ile falan al dizeli rahat et.
Yukarı Dön
Doktor Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
DOKTOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Doktor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2010 Saat 21:49
Dizel 307 kullanmış, şimdilerde Benzinli Golf kullanan biri olarak kesinlikle Dizel öneririm :)
Arabam hayli yakıt tüketiyor olsa da LPG takmayı düşünmüyorum, düşünmem de.
Kaldı ki Pug'larda LPG çok da randımanlı olmuyor diye söylentiler var, forumdaki ustalarımızın bu konuda fikri nedir bilemem.
Pug'ların gerek şekli gerek dizel performansı bence oldukça iyi. Temiz bir araç bulursanız zırt pırt arıza veren bir araba olmayacağı için soylentilerdeki gibi habire parça parası ödemezsiniz. Ben 9 ayda sadece silecek suyunu değiştirmiştim. Sorun çıkarmıyor, tabi ki bakımları aksatmazsanız.
Özetleyecek olursak; sorularınız ışığında "Dizel bir aslan" sizi mutlu edecektir. (Bence)
Doktorlar da modifiye sever... :)
Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2010 Saat 22:24
dizel araba alıp bakımlarını muntazam yaptırdıgın takdirde hem aracın az yakar hemde arabandan sürerken zevk alırsın.
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> www.pejo.com.tr
Yukarı Dön
TA3537 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı TA3537 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2010 Saat 22:26
206 GTI kullandım 2 sene Atiker LPG li . 0-100 hızlanma 8,4 sn LPG de son hızda 4. Vites 195 gördüm 5 e alamadım . Yakıtta 250 270 krş arası idi 2.0 motor bi araç için normal . Şimdi 106 GTI ım var taktırmayı planlıyorum araştırmalara girdim . Dizel Nissan Qashqai miz var birde aile aracı performansı bi yere kadar ara hızlanmalar iyi ama kalkış son hız vs benzinli LPG li araçlarla kıyaslanamaz . Tabi Yazılım vs atılırsa bilemem ama onlarda ucuz şeyler değil ve aracın garantisi var . 206 mın linkini atıyorum 0-100

Benzinden tek farkı 1.98 e lpg alınması :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 Saat 00:35
110 HP 1.6 HDİ ÜSTÜNE TANIMAM ARKANDA BOMBA TAŞIMA
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 Saat 00:46
dizel lpg herkesin tercih meselesi ama lpg tankları bomba değildir lpg tankları benzin motorin tanklarından daha dayanıklıdır benzin tankları genelde plastik mika vs olur lpg patlar çatlar diye bişey yok 
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 Saat 10:41
sen düzenli sızdırmazlık yapma zamanı gelince tankı değiştirme bak nasıl bomba oluyor gör bakalım kaçtane aracı yandı tanıdıklarımın benim başıma bile geldi 2007 yılında sıfırldığım araç 1 sene sonra felketle krşılaşıyordum hem düşünün bakalım hangi araba fabrikası lpgli araç üretiyor hiç biri sadece servisler garanti adı altında sonradan zovolli brc gibi marka takıyor ve grantiye sokuyor siz duydunuzmu pejo marka lpg sistemi opel marka lpg orjinal fabrika çıkması acaba neden araçlara lpg takınca motor lambası yanıyor ben söyleyim çünkü motor aksamı benzine göre tasarlanmış ve hava yakıt sensörü bozuluyor ve motor lambası yanıyor motor suyu ısısı 60 derece üzerine gelince ortalama 50 de olabilir gaza geçiyor kışın ortalama 2 km yol gidince gaza geçiyor benim işimlen evim 1.5 km gazlı aracımda hiç gaza geçtini görmedim eski aracımda yer altı otoparklarına yetim kaldım alınmadım yokuşta gaza yüklenince nal topladım 1.6 opel astra   3 kere gz beyni değişti nemden etkilenmiş şimdi siz karar verin gazmı lpg midiye mantıklı yorum yapın lpg kullanoyorsunuz diye lpg yi savunup insanları yanıltmayın

Düzenleyen polatkaptan - 10 Ekim 2010 Saat 10:48
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 Saat 11:56
ben lpg kullanmıyorum benim arabam benzinli bu 1 ben lpg savunucusu falan değilim dizelide kötülemiyorum tercih meselesi diye söyledim hyundai chevrolet vs daha bi çok marka lpg çıkartıyor fabrika çıkışı yurtdışında çok firma lpg araç çıkarıyor ayrıca yurtdışında lpgli araç vergiden düşüyor lpg yi suvunupda kimseyi yanılttıgımız yok 3 araç patladı çatladı diye lpg kötüdür demeninde gereği yok herkesin tercih meselesi 
Yukarı Dön
ozaannn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozaannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 Saat 12:14
lpgyi tercih ederim 206 kullanıyorum ayrıca 8 valf arabam ama lpgli hiç bi sorun yaşamadım yakıtıda ekonomik ben motor sesinden rahatsaız olmam diyorsan dizel alırsın ama lpg artık sıfır arabalarda 1 sınıf araçlarda bile tercih ediliyor sıralı sistemlerde performans kaybıda çok olmuyor ayrıca
ozaann
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 Saat 12:28
BEN BUGÜNE KADAR HEP LPG Lİ KULLANDIM bende aynı sizingibi motor sesi sarsıntı filan diordum ne zaman 110 hp 1.6 dizel aldım bu güne kadar araba kullanmadığımı anladım tık ses yok benzinliden sessiz binenler hyret ediyor

LPGli Hyundai ne kadar avantajlı?
Hyundai Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu ile dün başlayan röportajın ikinci ve son bölümünü aşağıda okuyabilirsiniz.

- Fabrika çıkış LPG'li mi yoksa sonradan mı taktırılıyor?

Biz bu konuda dünyada en ileri teknolojiye sahip firmalardan birisi olan İtalyan BRC ile çalışıyoruz. Gelip bizden sıfır araç alanlar isterlerse BRC'nin servislerinde veya Hyundai servislerinde LPG kitini taktırabiliyorlar. Direkt LPG'li üretim yapmıyoruz, çünkü bu konudaki iş ortaklarımız gayet iyi.

bakın bakalım fabrikasında hundai marka tüpmü yazıyor

Yukarı Dön
ozaannn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozaannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 Saat 12:36
arkadaşımın birindede 206 hdi var bence gürültülü çalışıyor özlellkle yüksek devirlerde bendeki aldığımız sesden daha gürültülü bu tercih meselesi eğer bi gün arabayı amaç zevk değilde araç olarak görürsem günde 80/100 km arası kullanacaksam çok küçük bi ihtimal ama o zman dizeli oda belki tercih ederim hiç bişey benzinlinin yerini tutmaz o perfonmansı yakalayamaz benim gözümde. evet fabrikalarda bile kitler sonradan takılıyor biliyorum
ozaann
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 Saat 12:48
BENZİNLİ HER ZAMAN daha seri ve ataktır ona katılıyorum ama lpg aracın motor gücünün 3te1 ini azaltıyor dizellerde değiniz düşük beygirli araçlarda karşılaşılır mesala 1.4 hdi motorla 1.6 hdi 110 hp turbo dizel arasında çok fark vardır hem yakıt hem güç otobanda 6 km lik bir rampa var lpgli aracımla geriden hızlanarak 150 ile girdiğim rampayı 120 ile bitiriyordum şimdiki dizel aracımla 4 yetişkin kişi aynı rampaya 90 km süratle başladım 150 km süratle çok yüklenmeden bitirdim şegir dışı tüketimim 4.1 litre dizel şehir içi 5.2 litre 100 kmde
Yukarı Dön
TA3537 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı TA3537 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 Saat 12:55
Orjinalini yazan: polatkaptan polatkaptan Yazdı:

BENZİNLİ HER ZAMAN daha seri ve ataktır ona katılıyorum ama lpg aracın motor gücünün 3te1 ini azaltıyor
Videoyu izlermeni öneririm hangi 3de1 eksik bu kalkışda . LPG takılalı 12.000 filan olmuştu videoda .

Birde demişsin işyerim ev arası 1,5 km lpg li aracım lpg ye geçmiyordu doğrudur 55 dereceden önce geçmez lpg ye motor ısısı . Fakat diezel kullanıyorum diyosun Sanırım Marşa Basıp direk gidiyorsun ?? Bunun ne kadar zarar lı olduğunu bilmiyorsun ? İlk çalışmada en az 5 dakika beklemen gerekir ısıtıcı çalışıyor lakin LPG li aracdada 5 dk beklesen zaten gaza geçer ilk hareketinde aracın .

Düzenleyen TA3537 - 10 Ekim 2010 Saat 12:56
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 Saat 12:58
zaten fabrika kendi lpg kiti üretmez bu bilindik bişey lpg yi savunmamızdanda değil herkes kendine göre seçim yapar dizeller artık eskisi gibi değil gayet iyiler bnm anlatmak istedigim lpg patlar çatlar demeyin artık -''PATLAMA'' ENDİŞESİNE GEREK YOK-

Aydın, çok sayıda trafik kazasında bilirkişilik yaptığına değinerek, şöyle devam etti:

''LPG tankları özel bir saçtan yapılıyor ve benzin deposundan daha dayanıklı. Bazı kazalarda, çarpmanın etkisiyle tankın yerinden kopup uçtuğunu, ancak patlamadığını dahi gördüm. Hatta, Emniyet Müdürlüğü için yaptığımız bir çalışmada, LPG tankına M-16, G-3 ve Kalaşnikof gibi silahlarla, normal ve izli mermi kullanarak ateş ettik. Delindi, ancak, patlamadı. Tank delindiğinde, içerisinde sıvı halde bulunan LPG buharlaşırken, anında buz haline dönüşüp deliği tıkıyor. Çünkü buharlaşmak için ısıya ihtiyacı var ve çevresindeki ısıyı emip anında buz haline geliyor. Yani gaz çıkışı dahi olmuyor.''

Aydın, iyi monte edilmiş bir LPG tankının, arkadan çarpma durumlarında insanların hayatını kurtarabildiğini de ifade ederek, ''burada önemli olan, kurallara uygun şekilde tankın şasiye monte edilmesi. Doğru monte edilirse, çarpan araçla yolcular arasında bir bariyer görevi görebiliyor. Buna birkaç kazada rastladım'' dedi.

LPG'nin patlama değil, benzin gibi yanma özelliği olduğunu ifade eden Aydın, ''LPG sıvı halde borulardan geçip motora gelene kadar sorun yok. Motora geldiğinde gaz haline getirilip, öyle püskürtülüyor. O bölgede sorun çıkması halinde tutuşma ihtimali var. Ama bu durum benzin için de geçerli. Zaten LPG tankındaki regülatörde, kaçak ve kaza gibi durumlarda gazı kesen güvenlik sistemleri mevcut'' dedi.

LPG'nin zehirsiz, ancak, havadan ağır bir gaz olduğunu da ifade eden Aydın, ''Havadan ağır olduğundan, sızıntı durumunda yerde birikmeye başlıyor. Birikip insanın burun seviyesine kadar gelirse, havayı yukarı ittiği için insan oksijen alamayıp ölebiliyor. Bu nedenle yer altlarındaki kapalı otoparklar gibi yerlere LPG'li araçların girmesi yasak'' diye konuştu.

kesinlikle lpg fanatiği ya da kullanan biri değilim

Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 Saat 13:03
buda lpg li  1 hafta önce 4 takla attı 

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 Saat 13:19
mazot kızdırma 3 saniyelik iştir otomatik çalışınca kendi kapanır senin dediğin motoru ısıtmaktır ki bu bütün araçlarda ortalama 20 saniye yürümeden aracı çalıştırmaktır 5 dk kada çocuk bile olur
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon P tuşu son mesaja git 138 0 Ahmet2341
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6101 9 Alphanet
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 496 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 269 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 4999 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 562 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 370 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 584 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 193 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 539 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 751 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2188 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 991 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5449 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4748 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1932 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 502 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2148 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37141 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Burak307xsi 1
Saido26 1
Alphanet 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English