![]() |
|
Catalytic Converter Hatası |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
diabolicfb ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı diabolicfb
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2010 Saat 18:59 |
Merhaba,
Benim sorunum şu ;
29 Eylül de aracıma egsoz muayenesi yaptırdım. Aynı gün gaz bitti (her zaman shell alırım) cevizlibağ PO istasyonuna girdim 10 liralık benzin 30 liralık gaz aldım arada 4 5 saat geçmeden aracımda "catalytic converter fault" verdi eve gelebildim neyse
Ertesi gün hiç birşey yok 3 Ekim bugün aynı hata yine verdi araç rolantisi düşüyor kendine geliyor. Gaz yiyor ama çekiş sıfır rampada stop ediyor. Bu hatayı araştırdım ama net bir cevap bulamadım şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.. Bu arada birşey farkettim hararet yükselince bu hatayı yapmaktadır. Düzenleyen diabolicfb - 03 Ekim 2010 Saat 19:45 |
|
Ohhh be kurtuldum....
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle geçmiş olsun.
Ben de benzer bir arıza yaşadım. Katalitik konventör eskimesi hatası veriyordu bilgisayara bağlattığımda. Bir şey olmaz deyip biniyordum. Tüp taktırdıktan bir hafta sonra bir baktım araba gitmiyor tekleme yapıyor. Gaza sonuna kadar basmama rağmen arabada sanki motor yokmuş gibi davranmaya başladı. Sanayiide iyi bir motor ustasına konventörün bulunduğu egzostu söktürttüm sonra katalitik konventörün bulunduğu kısmı kestik. tahta bir takozla bizim katalilitiği parçaladık
![]() Çözümünü bekliyorum. Tekrar geçmiş olsun.
|
|
![]() |
|
diabolicfb ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı diabolicfb
![]() ![]() ![]() ![]() |
307 kullanıp deli olmamak ne mümkün ilk arabam olarak müthiş bir konfor ve rahatlık ama bir o kadarda sorunlu tamirci tanıdık arattıran bir araba seçmişim. Şimdi bişey farkettim gittim arabaya birdaha bakayım dedim 2 tur attım geldim arızadan eser yok ilk yaptığı günde köprü trafiğine girmiştim dur kalk. Bugünde yine dur kalk trafiğine girmiştim ve hararet 90 ın üstüne çıkmıştı. Babama öyle deyince dövecekti adam :) şimdi suyuna takviye yaptık. Ama hararet yükselince olduğu kesin oldu. Şimdide hararet düşünce tabi hata yok tamirciye baktıracağım ama hayırlısı yine paylaşımlar devam edecek fikirleri olanları yine beklerim . Sağolun
|
|
Ohhh be kurtuldum....
|
|
![]() |
|
alp34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
kardeş 307lerde denetirecein tek sorun o bu diil devirdayım pompası aynı dert o dediğin hararet bendede var tek kastı devirdayım pompası senin aracında x bi sorun yok esasında :=)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı diabolicfb
Merhaba
Aracı dün tamirciye götürdük sağolsun aracım benden alma huyunu hiç bozmadan dünde ateşleme bobin sistemini değiştirerek 220 TL daha götürdü. :)) Benim "catalytic converter fault" un nedeni buymuş. Tabi bu ustanın söylediği hararet sisteminde bir sorun olupda bobini yakmışsak o daha kötü tabi. Birde araç aşırı benzin tüketiyordu, sıralı sistemde 20 TL lik benzin 10 gün gitmiyordu. Onun nedeni de bobindir dedi. Bakalım kısmet. Ben en iyisi oturup imzamı güncelliyim. Düzenleyen diabolicfb - 05 Ekim 2010 Saat 08:50 |
|
Ohhh be kurtuldum....
|
|
![]() |
|
yıne her zamankı gıbı ıddıa etmeyecegım ama aracın hararetı ıle bobınının ne alakası varmıss cok merak ettım. sanıyorum yanlıs bır ustayla muhatapsın gıbıme gelıyor. aracın hararet yapsa su kaynatır zaten. aracın hararet yapmıs degıl bence. arac gercekten hararet yapmıs olsa bıle bobıne bırsey olmaması lazım. belkı bozulacagı vardıda bozuldu o da ayrı konu... hararet 100C ye kadar normaldır bırsey olmaz. hararet demek 120 130 ları bulup kapaktan dısarı buharın fıskırmasıdır... aracında hararet sorunu varsa butun sogutma sıstemını elden gecırırsın kafan rahat olur...
benzını de fazla tukatmen lpg ye gecıs durumuyla alakalı olacaktır.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı diabolicfb
Olabilir, belkide bozulacağı vardı bozuldu. Hararet yükseldi dediğim senin de dediğin gibi 90 ın hafif üzerileri yani 100 gibi filandı. Belkide hararet bobin yanma ilişkisini ben kafamda denk gelmesi nedeniyle kurgulamış olabilirim. Bilemiyorum, benzin olayını da bir süre şöyle deneyeceğim önce motoru ısıtıp gaza geçip sonra kullanmaya başlayacağım. İlginiz için teşekkürler, 307 benim için acı ama büyük tecrübelerle dolu bir araba oldu. Gittikçe soğutuyor beni kendinden ama inatla biniyorum :) |
|
Ohhh be kurtuldum....
|
|
![]() |
|
denemeyı dusundugun sekılde yapacak olursan daha da fazla benzın tuketecegını dusunuyorum... bunu nıye bu sekılde denemeyı dusunuyorsun kı ? motor ısınana kadar bır suru benzın yakacak. amac en kısa surede lpg ye gecmek degılmıdır. ayrıca aracı calıstırdıktan sonra ısınana kadar oldugu yerde beklemenınde bır anlamı yok. o esnada ısınırken yakacagın benzınle bır mıktar yol gıdersın. aracı oldugu yerde ısıtmanın cok bır onemı yok. cok asırı soguk kar kıs olurda hadı anlarım o zaman...
ben marsa bastıgım gıbı arac rolantıye dusunce lpg ye alıp emnıyet kemerımı takarım ve harekete gecerım. tabıkı ısınana kadar cok devır cevırmem... bu yuzden benzınım uzun zamandır yarım ıle ceyregın arasında duruyor...
|
|
![]() |
|
12omantic ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 12omantic
kardeş 2 gündür aynı sorunu bende yaşıyorum acaba benimki de mi bobindendir eğer bujiler den de yapacağını sölüyolar eğer bobin den se internetten sipariş verip bir ustaya götürüp taktırım gaz ayarı yapıldı nafile hala ayynı araç
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı diabolicfb
Merhaba,
Araç trafiğin normal olarak sıkıştığı bölgelerde hararet yapmaya başlamıştı. Zira daha öncede köprü trafiğinde aracın hararet yaptığını görmemiştim. Ben ustaya götürdüm hatta götürmeden telefonda söyledi LPG li araçlarda yakar dedi. Belkide bobini yakması hararete neden oluyordu. Arkadaşlar alakasız diyorlar. Ama senin sorunun büyük ihtimalle bobindendir. Bence aracı göstermeden sipariş verme işçilik hariç 220 TL ye aldım ben. Birde bu bobinin arızalanması benzin tüketimini arttırıyormuş. LPG li bile olsa aracın çok benzin yakıyormu? çalıştırmak için benzini kullanıyor sadece ama çok yakıyordu bende Düzenleyen diabolicfb - 08 Ekim 2010 Saat 09:54 |
|
Ohhh be kurtuldum....
|
|
![]() |
|
benzın sadece calıstırmak ıcın kullanılmıyor. bu aractan araca degısıyor. cunku her aractakı ayarlanan gecıs ısı degerı ve her aracın o ısıya ulasma suresı farklı olabılıyor. yıne ıddıa etmeyecegım ama benımkı kadar hızlı gaza gecen arac daha ben gormedım. cunku gecıs ısısı 15C ye ayarlı durumda. ustalar kısın bu gecıs ısısını 40 45 50 gıbı ısılara cıkarırlar. yazın 30 a doru dusurebılırler. genelde 40 cıvarında tutarlar. bununda sebebı var. cok basıtce acıklamak gerekırse otomatık kalıbrasyon dedıgımız ayar olayı sadece sıcakkenkı degerlere gore calısır. el ıle carpanlarda degıstırılse ayar yapılsa olay yıne sıcak calısmayı etkıler. ama motor sogukken calısma sartları farklıdır. lpg ecusu soguk calısma sartlarını bılmez. devreye gırdıgınde hep motorun sıcakkenkı ayarlarını uygular. motor erken gaza gecınce yakıt karısımı dengesız oldugundan motor hoplamaya zıplamaya tıtremeye baslar dolayısıyla duzgun calısmaz. ustalar bu sorunu asabılmek ıcın ısıyı yukseltırler. cunku 45-50 C lerden ıtıbaren motor sıcakken kı degerlere yakın calıstıgı ıcın lpg ye gecınce pek sorun olmaz... bu cok basıt bır cozum yolu. bu ısıya ulasıncaya kadar benzınle seyredersınız. kıs zamanında buda cıddı bır benzın sarfıyatı demektır. bırcok kısı lpg de az yaktıgını soyler. ama dıger taraftan cıddı benzın tuketırler. ama bunu hıc hesaba katmazlar. bende benzın tuketecegım yerde lpg tuketırım. dıgerlerı daha benzınle seyrederken ben coktan lpg ye gecmıs olurum. bu acıdan cok az benzın tuketırım...
bırde ustaların akıllarında soyle bır dusunce var. aracta bır sorun oldumu bıryerler bozuldumu lpg varsa hemen "lpg dendır" cumlesını yapıstırırlar... ben yınede saygılarımı sunarım... lpg olmayınca bobın bozulmuyor mu kı??? :))) Düzenleyen cecoli - 08 Ekim 2010 Saat 11:01 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı diabolicfb
Haklısınız galiba. Hele ki taktırmadan önce çok araştırdım aman LPG taktırma peugeot lara uygun değil diye bir sürü mesaj. Bobin bozulacağı vardı bozuldu diyorum ben ustanın söyledikleri yada insanların problemli bu ya sat bunu demesine aldırmıyorum. Arabamı seviyorum, sanırım 100000 e yaklaşan arabamın benden önce bu kadar ilgi görmemiş olmasından kaynaklanıyor olsa gerek. Her sorununu çözmeye çalışıyorum ki daha çok zevk alabileyim. Anahtarını bile gözüm kapalı değiştirdim. Zaman ne gösterir bilinmez ama..... Bir de bu başlığa sevindim internette bakındım günlerce bu hatayı net açıklayan bir sorun yazmamıştı hiç bir yerde...
Düzenleyen diabolicfb - 08 Ekim 2010 Saat 14:46 |
|
Ohhh be kurtuldum....
|
|
![]() |
|
sorununa cozum bulduysan ne mutlu... |
|
![]() |
|
12omantic ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 12omantic
arkadaşlar bobinin yan sanayi den 125 tl diyolar orjinale göre nasıldır acaba güvenebilirmiyim garantisi de olmucak sonuçta ancak serviste yapıldğın da garanti veriyolar bu da çok cüzzi rakamlara çıkabiliyor sırf bobine 230 tl diolar bide işçik girdimi 300 bulacak yarın başka bir ustaya gidip tekrar gözden gecircem olmadı yan sanayi bir bobin alıp sanayi de bir yere taktırcam
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
lpg nin bobini yaktığını çok duydum çok şükür bende bir şey yok arkadaşımın vectrasında lpg takıldıktan 2 ay sonra olmuştu ne tesadüf ki onun aracıda hararet yapıyordu ama devridaimdan imiş
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı diabolicfb
@12omantic Hocam zor bir seçim valla. Hayır servise gideyim desen 6 ay sonra yine yaksa diyecekler ki bizimle alakası yok LPG den dolayı yakmış diyecekler. Bu da can sıkıcı bir durum, ama sanayide taktırsan 6 ay sonrada gitsen adama abi bu yine yandı diye en azından ilgilenir başından atmaz başka nereden olabilir fikir verir keseye uygun olana bakmak en makulü galiba. Ben parçayı orjinal almıştım ama montajını sanayide yaptırdım. Sen o fiyata iyi bulmuşsun
|
|
Ohhh be kurtuldum....
|
|
![]() |
|
amores ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Gunaydin,
Bu sabah arabamda catalytic converter fault yazisi cikti, araba titremeye ve gaz almamaya basladi...
Yaklasik 1 senedir kullaniorum ilk defa bole bi yazi cikti sorun neden kaynaklaniyor bilen varmi?
Arabam 2004 model 307 LPG li...
|
|
![]() |
|
benzıne alınca duzelıyormu veya benzınde bu hatayı hıc gordun mu???
|
|
![]() |
|
amores ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Zaten arac ilk benzinle calisiyor sonra LPG ye gecio, bu hatayi arac ilk calistiginda verdi..
|
|
![]() |
|
takıp et bakalım yıne yapacakmı ? yaparsa nerede nasıl yapıyor ıyı ızle... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |