![]() |
|
peugeot 206 otomatikten bir soru |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
striker55 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı striker55
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2010 Saat 16:01 |
arkadaşlar benim Peugeot 206 1.6 Otomatik vites bi arabam var ... bu otomatik viteste D'nin altında 3 ve 2 var ... bunlar nedir ? ben bunları sordum ... birileri onları yokuşlarda kullan diyo ... bi başkasıda onları sakın bi yerde kullanma diyo ... ikilemde kaldım siz bi yardımcı olurmusunuz ???
|
|
![]() |
|
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vitesi 3 konumuna getirdiğin zaman şanzıman 1-2-3 viteslerden uygun olanını kendisine seçer 4. vitese geçmez, 3. viteste motorun yüksek devir çevirmesine izin verir. 2 konumuna getirdiğiniz zaman yine aynı şekilde şanzıman 1 ve 2. vitesten o anki gidişine uykun olanını kendisi seçer, 3 ve 4. vitese geçilmesine izin verilmez.
Bu seçenekler uzun yollarda ya da aracın ani devire ihtiyacı olduğu durumlarda manuel olarak seçilebilir, örneğin uzun yolda sollamaya çıkacağın zaman araç 4'teyken 3'ü kullanıp, vites küçültebilirsin.
Saygılar...
|
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
2 yi ağır dik rampalarda kullanabilrsin araç daha verimli çıkar
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
striker55 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı striker55
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
çok teşekkür ederim ... peki bazı kişilerde o vitesleri sakın kullanma diyo ama bende diyorum "madem asla kullanmamamız gerekiyo, adamlar onu neden yapmış oraya" ... her neyse çok teşekkür ederim ...
|
|
![]() |
|
alp34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
üstadım o vitesler d nin ltındakiler bii dik rampalar içindir biride daha düz rampalar için d düdüz yollar içindir yani rampa çıkarken sen d viteste çıkmaya çalışırsan aracı hem hırpalarsın hemde her ne kadar otomtik viteste olsa debriyaj balatasını yersin korkulucaq bişe yok aynı dü viteslerdeki gbi çıkıcaın rampaya göe vitesi ayarlayabilrsin ii geceler ....
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |