![]() |
|
307 sorunlarım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
drburak2525 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: Amasya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı drburak2525
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mart 2011 Saat 22:11 |
Birde aracın otomatik olduğunu, 1. ve 2. viteste sorun olduğunu; D konumundan M konumuna geçmediğini yazmışssın. Aynı sorun bende de vardı. özellikle yokuş çıkarken "automatic great fault" uyarısı vererek 2.viteste sabitliyor. 50 nin üzerine çıkmıyor vs vs. gerek başımdan geçen olaydan gerekse yaptığım araştırmalarda 307'lerin AL4 şanzumanların kronik sorunu olduğunu tespit ettim. peugeot servisine gideceksin. hidrolik basıncı düzenleyen 2 adet selenoid valf var, onlar ve şanzıman yağı değişecek ve sorun ortadan kalkacak. benzin kokusuna gelince ustaya gitmeni ve benzin pompasını kontrol ettirmeni tavsiye ederim.
|
|
Peugeot 307 SW Pack - 2003 - 1,6 Benzinli Metalik Gri
|
|
![]() |
|
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dısarıdakı hava sıcaklıgı 3 derece ve altında ıse yanıyordu bıldıgım dıkkat et 3 derecenın ustunde yanmaması lazım |
|
![]() |
|
ertan özcan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertan özcan
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar 2003 model 307 XT 1,6 otomatik vites aracımın dünden beri gösterge panelinde dışarıdaki hava ısısını ölçen C lambası sürekli yanıp duruyor. sebebi ne olabilir?
|
|
ertan özcan
|
|
![]() |
|
ceronimo1978 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Ocak - 1978 Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ceronimo1978
Arkadaşım 3. problemin çözümü belli şamandıra ile benzin deposu arasında o-ring denilen parça var. Fiyatı 20 tl onu değiştirmen gerekiyor.
Saygılar.
|
|
![]() |
|
qaan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
abi o zaman marşa basmadan anahtarı çevirince nası anlıyo peki ?
![]() |
|
![]() |
|
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
arkadaşlar bildiğim kadarı ile 307 benzın deposu ıcınde samandıra yok yol bılgısayarına ve yaptıgı km gore benzın ıbresı dusuyor bu yuzden lpg ıle gıderken arac benzınde gıdıyomus gıbı km yaptıkca benzın ıbresı dusuyoor
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Ya bunlar her arabada olabilecek şeyler.... Alfaromeo dan daha az sorunu var :) |
|
![]() |
|
diabolicfb ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı diabolicfb
1 nu mara için oldukça öneri mevcut ki kronik bir LPG Peugeot uyuşmazlığı denilebilir. PSA modülü diye bir şeyler okuyorum bu ibrenin doğru çalışabilmesi için.
2 numara için ise benzeri bir durumu ben şöyle yşadım araç düz yolda 5000 devirlere kadar gaz yemesine rağmen yürümüyordu. Bende ateşleme bobin sistemini değiştirdiler düzeldi.
3 için ise arka sağ koltuğun altında benzin motor pompası bulunuyor. Burada motorun çıkışında ki plastik hortumu bir kontrol edin çatlamış olabilir bunu da yine forumda okumuştum. Geçmiş olsun şimdiden 307 ler biraz sorunlu ama benim gibi pimpirikli biri bile alışıyorsa alışılır heralde imzaya bakın ne demek istediğimi anlarsınız :)))))
|
|
Ohhh be kurtuldum....
|
|
![]() |
|
ayter ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 40 |
|
|
![]() |
|
Fahri ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
|
Fren basmaz Gaz kesmez
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
patlak alınırsa bıtmez..
sorun arabada degıl lpg de cıkart lpg yı mıs gıbı bın ..
|
|
![]() |
|
Selim Engin EREN ![]() 2. Vites ![]() ![]() 19 - Aralık - 1971 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2010 Konum: k.çekmece.ist. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Selim Engin EREN
bu 307 lerin problemi bitmiyomu hiç...
|
|
peugeot205gtı1.9 amarıcan met. mavi.benzin
|
|
![]() |
|
fikirleriniz için teşekkür ederim arkadaslar 2 numaralı sorun için şanjıman yağının özellıgını yıtırmıs olması yada azalmıs olması sebep olabılırmı? bu hafta sonu ugrayamadım ustaya ama telefonla ılettım sorunu,yaga bır bakalım dedı.sizce sebep bu olabılırmı? bu arada bu sorunla ılgılı sunları da eklıyeyım..aac trıptronik ve ben bu arızayı yasarken aracı manuele aldıgımda vites ekranında halen D gondermekte M ye gecmıyor yanı..vites kutusu problemını sık duydum ama buna benzer bırseymıdır bılemıyorum?
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
benzin harcamaz ama gösterge tekerlere bağlı olduğu için eksik gösterir yarım depodan az benzin olmasın/ eğer depo yarım depodan fazla doluysa aracı eğimli bir yere koyarsanız düzeliyor yada benim yaptığım gibi ayda 1 kere 50 liralık benzin koyabilirsiniz
2)araç otomatik mi manuelse baskı balata diycem ama ara sıra oluyor herhalde bi fikrim yok
3)sağ arka koltuğu kaldırın siyah kapaklı bir yer var orası benzin pompasının olduğu yer oraya iyice bakın ama kurcalamayın ordan sızıntı yapabilir
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
evren307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
Aracta lpg varsa yol bilgisayarının benzin göstergesine inanmayın. |
|
PEUGEOT 307 XS SPORT
|
|
![]() |
|
nteker ![]() 2. Vites ![]() ![]() 08 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
1. sorununuz gayet normal, çünkü benzin göstergesi tekerlerin dönüşüne göre düşer ve bizim 307 araçlarda benzin göstergesi beyine bağlı olduğu için lpg'de giderken bile benzin göstergesi düşer. 20TL'lik bir benzin alın yerine asıl yerine gelir, ama tekrar düşmeye başlar. Aracınızdaki benzini bu 20TL'lik benzin alışlarınızda görürsünüz.
2. ve 3. sorularınız için bir ustaya danışmanızı öneririm bende de landi var ama bu sorunları yaşamadım. |
|
![]() |
|
iyi akşamlar.2002 model 307 xt sahıbıyım.bırkaç sorunum var yardımcı olabılecek arkadaslar varsa cok sevınırım.
1)landi renzo tüp takılı olan aracım lpg ıle gıderken benzınde tuketmekte.İlk calısma suresınce benzın kullanması ve bu yuzden eksıltme yapabılmesının yanında uzun yola cıktıgımda gostergenın eksıldıgını bariz sekılde gördum..kontagı kapatıp actıgımda ıse gosterge duzelmedı.
2)aracım yaklasık durmadan 200 250km yol yaptıgında ilk durdugumda veya durmak ıcın cok yavaslayıp rolantıye aldıgımda.hareket etmek ıcın gaza bastıgımda yurumuyor,yada devır gostercesı 50 binlere geldıgınde milim milim yuruyor.aracı kapatıp 10 15 dk bekledıgımde 1 ve 2. vıteslerde 40-50 bınlerde bıtes gecısı olyrken 3. vıtesten sonra normale bınıyor.
3)ara ra arac ıcınde benzın kokusu alıyorum.zaten lpg kullanırken benzın eksılmesınden muzdarıpken.birde kokusunun gelmesi hepten kıllandırıyor :D
yardımcı olabılırsenız sevınıyorum.şimdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |