![]() |
|
Modifiye Ruhsata İşlenirmi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
basoglanh ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2010 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı basoglanh
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2010 Saat 23:14 |
Selamlar.
Arkadaşlar 206 GTI aracımla ilgili olarak son bir aydır Jandarma Trafik konusunda çok sıkıntı yaşadım. Aracımda bulunan film, iş ışıklandırma ve egsoz sistemi yüzünden aracım iki gün bağlandı, iki gün içerisinde aracımdaki egsoz sistemini orjinali ile değiştirerek, film ve iç ışıklandırmayıda sökerek otoparktan çıkardım. Aynı zamandada 275 lira ceza yedim. Aracıma istediğim tarzda modifiye işlemi uygulayıp yasal olarak ruhsata işleme gibi veyahutta plan proje gibi çizim işleminden sonra herhangi bir cezai işleme maruz kalmamak mümkünmüdür. Örneğin; Komple bodykit Cam Filmi Egsoz İç Dış Işıklandırma Spoiler Sticker gibi modifiye sayılabilecek işlemleri aracıma yasal olarak nasıl ne şekilde nerede uygulayabilirim. Veya bunlara benzer yasal yollardan sorun yaşamadan modifiyeli halde trafiğe çıkabileceğim bildiğiniz işlem listesi mevcutmudur. Son iki ayda bir kaç çekemezin yüzünden 500 liraya yaklaşık cezaya maruz kaldım. Gına geldi artık.. |
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benim bildiğim ruhsata işletmeniz MECBURİ sonuçta aracın şeklini şemalini değiştirmişsiniz.
|
|
![]() |
|
basoglanh ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2010 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı basoglanh
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benimde öğrenmek istediğim nereden nasıl işletebileceğim. Ruhsata işletmemi olacak (bildiğim kadarıyla ruhsata işlenmiyor) yoksa plan proje gibi birşeymi çizilecek ve kontrol sırasında bu plan projemi gösterilecek. |
|
![]() |
|
MirakGTI ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008 Konum: TU5J4L Durum: Aktif Değil Mesajlar: 680 |
mühendis tekrar aracına plan proje çizecek sende vericeksin ne gerekiyorsa maddi olarak.
bende 206 vardı full body kit bir kere çevirmeye gelmedim cam filmi yoktu ama.
polislere ve sana bağlı her yerde sıkarak gidersen polisler görür hemen üstüne gelirler.
bence body kit yap cam fılmı yaptırma egsozu sılencerlı bır model al başın pek ağrımaz body kit ama fazla şaşalı olmayacak
|
|
![]() |
|
NeDeS ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
modifiyeyi ruhsata işletemiyorsun ancak kazada hirsizlikta kaskoya dahil edebiliyorsun
diyelimki aracin spoilerli ve sessistemli aracin evin önunde hirsiz girdi ve ses sistemine zarar verdi..kaskoya işlettigin icin tum masraflar kaskoyla karşilanir..kaza yaptin body kit zarar gordu aracinda nasil bir body kits varsa aynisi kasko tarafindan yapiliyor... ama polislerden kurtulamassin.. bildigim kadariyla polislerin kizdigi ve ceza yazma gereksinimi duydugu bir iki husus; cam filmi (ince kalin gozunun yasina bakmazlar. polis kontrolune gediginde polisle samimi ol(labali degil seviyeli) zit gidersen 80 tl ceza inck boncukla sana 300 patlar... merceksiz xzenon(karsi tarafi bitiren zenon) egzost (vanalilar problem olusturmuyor..polis gorunce hemn kapat..:) en onemlisi cadde-sokak-e5 bu 3 unde sikmayacaksin sikmayacaksinki aracini cumle alem hayranlikla izlesin.. |
|
Mezarda Bitmez Bu Sevda...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı basoglanh
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. Ben nerede plan proje çizdirebilirim. Ben muğlada mühendise gittim bu işle uğraşan daha önceleri çizim yapan ama artık böyle birşeyin olmadığını tse kurumunun kabul etmediğini onaylamadığını söyledi bana.
Ben sadece ön arka body kit yapıcam. Egsoz çok lağzım değil ama yaparsamda vanalı yapıcam belli olmayacak şekilde veya hava filtresi takıcam. Kısacası işletmek istediğim modifiyeler aşağıdaki gibi; Ön Arka body kit İç ve dış ışıklandırma ve bagajdaki ses sistemi. Bunlar için nereye müracat etmem gerekiyor. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
hazır on arka tamponlar var onlardan alablırsın bırıne yaptırman sart degıl hem senın ıcn daha kolay olur hemde beklemezsın
|
|
![]() |
|
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
işlemiyo benim uno vardı bitane modifiyeli paso ceza yiyodum
|
|
![]() |
|
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı basoglanh
Aracı sattım arkadaşlar dün. Ama bu konuda yeni alacağım araç için halen daha net bir bilgi sahibi olamadım.
|
|
![]() |
|
moschino ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 259 |
konu hort
arkadaşlar şuan varmı böyle bir olay modifiyeli araç ruhsata işlenebiliyormu ?
|
|
Peugeot 206 XR 2000 1.4 75 Bg Benzinli
Angel Far, 5cm yay, neon, karbon fiber tavan |
|
![]() |
|
bysarsıntı ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2013 Konum: manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bysarsıntı
sana en iyi yardımcı olacak trafik takip işleriyle uğraşan kişiler olacaktır. tanıdığın bildiğin birisi varsa ondan bilgi almanı öneririm. fakat modifiyeyi abartısız yaparsan kimse bişey demez ztn. kısacası cevreyi rahatsız etmeyecek bir modifiyede sana kimse bir şey diyemez işletmene de gerek kalmaz.
|
|
2001 206 XT 1.6 16V
Önünü Görmeden Sollama Eve Acı Haber Yollama... |
|
![]() |
|
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
Konu ile alakalı değil ama sen bizim kuscular.org deki hüseyin başoğlanmısın usta :) |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
ya abi bu nedir ya
![]() arkadaslar mantıken şöle bişey var. ruhsatta aracın şekliyle ilgili bi kısım varmı? yok! rengi, motor gücü falan filan. ha rengi değişse tamam. egzos, filim bunlar trafik kanununda yasak olan şeyler. (bariz film çektirmek, bağıran egzos takmak yasak denmesede) yasak olan bişeyde ruhsata işletilerek yasallaşacağını sanmam. ben hiç egzosunda abart olan, camları filmli olan birinin ruhsatında bunların olduğunu yazdığını görmedim.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
Hakkaten ya bende diyorum bu hüseyin askerde değil mi. Ne ara geldi ne ara araba aldı ne ara sattı :D
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
ülkemizde modifiye ruhsata işlenip serbest bırakılcak kadar yasal bır durum değil ya aşırıya kaçmıcaksın temız bınceksın rahat etceksın yada bır kaç kere cezayı yıyıp hem parandan olucaksın hemde sökmek zorunda kalıcaksın araç mındar olcak keyfın kaçcak en iyisi aşırıya kaçmadan modifeye yapmak sade bir şekilde farklılığı yakalamak zaten yasal olsada ben her türlü sadelıkten yanayım .
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
muayene istasyonlarına gidip bilgi alabilirsin bence bu konuda.
bu konuyla ilgili bazı işlemler orada oluyor galiba. hiç tecrübem yok gerçi ama etraftan duyduğum
|
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |