Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Modifiye ve Tuning Bilgileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Modifiye Ruhsata İşlenirmi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Modifiye Ruhsata İşlenirmi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
basoglanh Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı basoglanh Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Modifiye Ruhsata İşlenirmi
    Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2010 Saat 23:14
Selamlar.
Arkadaşlar 206 GTI aracımla ilgili olarak son bir aydır Jandarma Trafik konusunda çok sıkıntı yaşadım. Aracımda bulunan film, iş ışıklandırma ve egsoz sistemi yüzünden aracım iki gün bağlandı, iki gün içerisinde aracımdaki egsoz sistemini orjinali ile değiştirerek, film ve iç ışıklandırmayıda sökerek otoparktan çıkardım. Aynı zamandada 275 lira ceza yedim.

Aracıma istediğim tarzda modifiye işlemi uygulayıp yasal olarak ruhsata işleme gibi veyahutta plan proje gibi çizim işleminden sonra herhangi bir cezai işleme maruz kalmamak mümkünmüdür.
Örneğin;
Komple bodykit
Cam Filmi
Egsoz
İç Dış Işıklandırma
Spoiler
Sticker

gibi modifiye sayılabilecek işlemleri aracıma yasal olarak nasıl ne şekilde nerede uygulayabilirim. Veya bunlara benzer yasal yollardan sorun yaşamadan modifiyeli halde trafiğe çıkabileceğim bildiğiniz işlem listesi mevcutmudur.

Son iki ayda bir kaç çekemezin yüzünden 500 liraya yaklaşık cezaya maruz kaldım. Gına geldi artık..
Yukarı Dön
xMEGANx Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xMEGANx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2010 Saat 23:43
benim bildiğim ruhsata işletmeniz MECBURİ sonuçta aracın şeklini şemalini değiştirmişsiniz.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı basoglanh Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2010 Saat 13:49
Orjinalini yazan: xMEGANx xMEGANx Yazdı:

benim bildiğim ruhsata işletmeniz MECBURİ sonuçta aracın şeklini şemalini değiştirmişsiniz.

Benimde öğrenmek istediğim nereden nasıl işletebileceğim. Ruhsata işletmemi olacak (bildiğim kadarıyla ruhsata işlenmiyor) yoksa plan proje gibi birşeymi çizilecek ve kontrol sırasında bu plan projemi gösterilecek.
Yukarı Dön
MirakGTI Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MirakGTI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2010 Saat 17:25
mühendis tekrar aracına plan proje çizecek sende vericeksin ne gerekiyorsa maddi olarak.
bende 206 vardı full body kit bir kere çevirmeye gelmedim cam filmi yoktu ama.
polislere ve sana bağlı her yerde sıkarak gidersen polisler görür hemen üstüne gelirler.
bence body kit yap cam fılmı yaptırma egsozu sılencerlı bır model al başın pek ağrımaz body kit ama fazla şaşalı olmayacak
Yukarı Dön
NeDeS Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı NeDeS Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2010 Saat 18:39
modifiyeyi ruhsata işletemiyorsun ancak kazada hirsizlikta kaskoya dahil edebiliyorsun

diyelimki aracin spoilerli ve sessistemli aracin evin önunde hirsiz girdi ve ses sistemine zarar verdi..kaskoya işlettigin icin tum masraflar kaskoyla karşilanir..kaza yaptin body kit zarar gordu aracinda nasil bir body kits varsa aynisi kasko tarafindan yapiliyor...

ama polislerden kurtulamassin..

bildigim kadariyla polislerin kizdigi ve ceza yazma gereksinimi duydugu bir iki husus;

cam filmi (ince kalin gozunun yasina bakmazlar.
polis kontrolune gediginde polisle samimi ol(labali degil seviyeli) zit gidersen 80 tl ceza inck boncukla sana 300 patlar...
merceksiz xzenon(karsi tarafi bitiren zenon)
egzost (vanalilar problem olusturmuyor..polis gorunce hemn kapat..:)
en onemlisi cadde-sokak-e5 bu 3 unde sikmayacaksin sikmayacaksinki aracini cumle alem hayranlikla izlesin..
Mezarda Bitmez Bu Sevda...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı basoglanh Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2010 Saat 19:01
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. Ben nerede plan proje çizdirebilirim. Ben muğlada mühendise gittim bu işle uğraşan daha önceleri çizim yapan ama artık böyle birşeyin olmadığını tse kurumunun kabul etmediğini onaylamadığını söyledi bana.

Ben sadece ön arka body kit yapıcam. Egsoz çok lağzım değil ama yaparsamda vanalı yapıcam belli olmayacak şekilde veya hava filtresi takıcam.
Kısacası işletmek istediğim modifiyeler aşağıdaki gibi;
Ön Arka body kit
İç ve dış ışıklandırma ve bagajdaki ses sistemi.

Bunlar için nereye müracat etmem gerekiyor.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2010 Saat 19:09
hazır on arka tamponlar var onlardan alablırsın bırıne yaptırman sart degıl hem senın ıcn daha kolay olur hemde beklemezsın
Yukarı Dön
serkan24577 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

28 - Ekim - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan24577 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2010 Saat 20:15
işlemiyo benim uno vardı bitane modifiyeli paso ceza yiyodum
Yukarı Dön
serkan24577 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

28 - Ekim - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan24577 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2010 Saat 20:19
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı basoglanh Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2010 Saat 18:29
Aracı sattım arkadaşlar dün. Ama bu konuda yeni alacağım araç için halen daha net bir bilgi sahibi olamadım.
Yukarı Dön
moschino Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı moschino Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 15:35
konu hort

arkadaşlar şuan varmı böyle bir olay modifiyeli araç ruhsata işlenebiliyormu ?
Peugeot 206 XR 2000 1.4 75 Bg Benzinli
Angel Far, 5cm yay, neon, karbon fiber tavan
Yukarı Dön
bysarsıntı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bysarsıntı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 16:10
sana en iyi yardımcı olacak trafik takip işleriyle uğraşan kişiler olacaktır. tanıdığın bildiğin birisi varsa ondan bilgi almanı öneririm. fakat modifiyeyi abartısız yaparsan kimse bişey demez ztn. kısacası cevreyi rahatsız etmeyecek bir modifiyede sana kimse bir şey diyemez işletmene de gerek kalmaz.
2001 206 XT 1.6 16V
Önünü Görmeden Sollama Eve Acı Haber Yollama...
Yukarı Dön
umut_25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umut_25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 16:18

Konu ile alakalı değil ama sen bizim  kuscular.org deki hüseyin başoğlanmısın usta :) 
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 16:24
ya abi bu nedir yaSmile kaptırmışım okuyorum bi baktım 2010.
arkadaslar mantıken şöle bişey var. ruhsatta aracın şekliyle ilgili bi kısım varmı? yok! rengi, motor gücü falan filan. ha rengi değişse tamam.
egzos, filim bunlar trafik kanununda yasak olan şeyler. (bariz film çektirmek, bağıran egzos takmak yasak denmesede) yasak olan bişeyde ruhsata işletilerek yasallaşacağını sanmam.
ben hiç egzosunda abart olan, camları filmli olan birinin ruhsatında bunların olduğunu yazdığını görmedim. 
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
umut_25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umut_25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 16:27
Hakkaten ya bende diyorum bu hüseyin askerde değil mi. Ne ara geldi ne ara araba aldı ne ara sattı :D

Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 Saat 21:33
ülkemizde modifiye ruhsata işlenip serbest bırakılcak kadar yasal bır durum değil ya aşırıya kaçmıcaksın temız bınceksın rahat etceksın yada bır kaç kere cezayı yıyıp hem parandan olucaksın hemde sökmek zorunda kalıcaksın araç mındar olcak keyfın kaçcak en iyisi aşırıya kaçmadan modifeye yapmak sade bir şekilde farklılığı yakalamak zaten yasal olsada ben her türlü sadelıkten yanayım .
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
EErgul Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EErgul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2013 Saat 00:39
muayene istasyonlarına gidip bilgi alabilirsin bence bu konuda. 
bu konuyla ilgili bazı işlemler orada oluyor galiba. hiç tecrübem yok gerçi ama etraftan duyduğum
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 52 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 334 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 34376 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 103568 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 590 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 30046 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 53133 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1067 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 17170 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 601 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 432 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 391 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16921 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1081 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 543 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3902 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 1008 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3181 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34652 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 2004 0 tayfuny1
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
samizel 1
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Fatih4624 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English