Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hararetle ilgili bir soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hararetle ilgili bir soru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yigit1989 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigit1989 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hararetle ilgili bir soru
    Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2010 Saat 19:25
Herkese selamlar,

bu aralar bu sıcakta gün içi 100-200 km yol yapmak zorunda kalıyorum ve hararetle ilgili birşey dikkatimi çekti

öncelikle bu sıcaklara rağmen birkeresinde aracı calısıtırp rolantide bıraktım 3-4 dk ancak motor çok az ısındı,diğer aracımız olan corollada 10 sn içinde en orta kısma geliyor ve hep orda kalıyor neyse

hararet 80 derece civarı olurken klima ile biraz yüklenince 110 dereceye kadar cıkıyor ve o civarlarda geziniyor red line a girmiyor ama orta bölümdede durmuyor.

araçbir kere ilk çalıstırdıgım zaman harareti baya vurdu redline a ancak fan calısıtıp indirdi,

bunlar normal mi çevremdeki btün arabalar yaz kış en ortada sabit dururken bizimkisi niye böyle oynak :)

Yukarı Dön
Faruk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2010 Saat 10:29
benzer bi olay da benim başıma geldi;
geçen pazar ışık dağına yani çerkeş tarafına gittik,fazla rampa da yoktu ,zorlamadım aracı ama çeşme de duralım dedik aracı stop ettim,ama aşırı yüksek bi sesle fan çalışıyodu,ilk kez böyle oldu,sonra 5-10 dak bekledim susmadı,sonra aracı çalıştırdım baktım hararet 100 den hemen 70 e indi ve biraz bekledikten sonra sustu.
senin gibi şaşırdım ama elden bi,şey gelmiyo çünkü antalya ya gittik 1 ay once ,yine hava çok sıcaktı hatta nem falan ama hiç böyle olmamıştı,hararet 90 ı bile geçmemişti,
307 lerin harareti oynak diye konuşuluyo sen de olduğu gibi,bende büyük konuştum benimkinde bişi yok diye,aynısı başıma geldi de yine önemsiz bişey.
benzer diye burada uzun uzun yazdım kusura bakmayın :))
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????
Yukarı Dön
34BC Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 34BC Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2010 Saat 00:16
yeni aldığım 206 aracımdada az rampa cıkınca hararet 90dereceyi geciyor. hatta 110 lara cıkıyor. fan acınca düşüyor. klima acıkken daha fazla hararet yapıyor. klima bu aracları zorluyormu? bu sorundan nasıl kurtulacağız.
rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
Yukarı Dön
alpbeyazı Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alpbeyazı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2010 Saat 00:35
aynı sorunlar %80 pejo kullanıcılarında mevcut..rampa cıkarken araca yüklenirsen, 4 kişi bindirip tam gaz rampa cıkarsan, trafikte cok dur kalk yaparsan, klima açık içen trafikte bulunursan vs vs vs..100-110 derece civari oluyorlar..saat oynak ve oynak olmasının bi sakıncası yok.sadece şu durum var...ya fan devreye girmezse????
TesadÜfeN GeldİK, mEcbuRen yaŞıyOrUZ...

BEYLERBEYİ/İSTANBUL

0RH+
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alpbeyazı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2010 Saat 00:38
Orjinalini yazan: 34BC 34BC Yazdı:

yeni aldığım 206 aracımdada az rampa cıkınca hararet 90dereceyi geciyor. hatta 110 lara cıkıyor. fan acınca düşüyor. klima acıkken daha fazla hararet yapıyor. klima bu aracları zorluyormu? bu sorundan nasıl kurtulacağız.

klima bu araçları deil 1,600cc altındaki bütün araçları zorlar. araç 1,400cc 70hp olup 1250kg olursa ve klimada açılırsa sırf pejo deil volvo olsa zorlanır.

tavsiyem; düz yolda ve rampa aşa klima açık iken sorun olmaz ama %5 derece eğimli rampaları cıkarken klimayı kapatmanız sağlıklı olacaktır.hem performans hem yakıt açısından...

BEYLERBEYİ/İSTANBUL

0RH+
Yukarı Dön
34BC Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 34BC Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2010 Saat 00:42
aracı yeni aldım yabancısıyım.
ford c- max 1.6 tdci  kullanıyorum hiç hararet sorunu yaşamıyorum.
klima acınca aksine hararet düşüyor.
rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2010 Saat 08:37
Aynen katılıyorum. Benim aracımda da klima açılınca hararet 70-80 lerde kalıyor. Çünkü klima fanı sürekli açık kalıyor ve harareti düşürüyor. Bu arada aracım 307 Technoplus Aut.
Yukarı Dön
narkotik71 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı narkotik71 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2010 Saat 10:22
hararet sorununu iki gün önce bende yaşadım.2003 307 aut. hararet yokuş yukarı 110 larda geziyor,ankara istanbul yolunda 150km hızla gittim hararet düşmedi.klımayı kapattım.aynı.sonra kırmızıya dayandı,stop alarmı verdi sağa çektim aracı bekledim. suyunu kontrol ettim.kaynatıp dışarı atmamıştı.fan çalışıyordu.derece tekrar 90 na düştü. 20 dk. sonra tekrar devam ettim.sanayide hararet müşürü değişti 80tl.artı işçilik.şimdi yine 95_100 lere çıkıyor ama.korkarak sürüyorum.termostatı değiştirsem mi normalmi anlamadım.
Yukarı Dön
ali öncü Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ali öncü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2010 Saat 10:55
bu ara gerçekten havalar çok sıcak dikkat etmek lazım bu duruma. bende ankara mersin yaparken 4 kişi klima açık hararet 70-80 civarlarında ama rampa çıkarken 90a dayanıyor,mecburen bi gözüm hep hararetde
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2010 Saat 19:44
evet klim açılınca hararet düşüyor 1.6 hdi 110 hp
Yukarı Dön
enverce Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı enverce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2010 Saat 13:49

Ben bu haftasonu motor yıkattım. araba ilk çalıştırınca hararet yaptı. gösterip motor  stop uyarısı veriyor. Sonra normale geldi gibi oldu ama şimdi hareket ya 0 derece yada 70 derece arasında gidip geliyor. 90 dereceye bazen çıkıyor. zorladımda aracı 90 üstüne hiç çıkmadı. Servise göstercem fan devreye girmeye bilir diye korku içindeyim. O yüzden uzun yolada çıkamıyorum. Araç 206 GTI

Yukarı Dön
narkotik71 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı narkotik71 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2010 Saat 10:23
bütün sorun termosttat değişince düzeldi,termostatın  kullanılacak hali kalmamış.daha sonra antifiriz koydurdum,kalorifer peteği delindi,petek 190 tl, 20 tl eye düzelecek arıza bana 500 ü geçti.hararet müşürü değişmişti 100tl, antifiriz40tl,termostat, radyotör sök tak temizle 220 tl,işçilik drken  mutlu son.usta nızı iyi seçin.
Yukarı Dön
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2010 Saat 10:37
önceki aracımda 1.6 Roland garros, bir keresinde böyle bir sorun yaşadım 3000 D/d ortalama 100 Kmh hızda bile hareret 90 üzerine çıkıyordu. normalde çıkmaması gerek 206 benzin araçlarda 1. kademe fan 92'de açar 2. kademe fan 97'de açar bnm yanlış hatırlamıyosn termostat arızalanmış 40 TL tuttu daha sonrasında da 90 hiç geçmedi ..

206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alpbeyazı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2010 Saat 10:46
hararet konusunda fiat marea'dan engin tecrübelerim varSırıtma

ilk öncelik göstergelere baktırmak..zıpır zıpır oynuyorsa sorun burda.
ikinci öncelik hararet müşürü kontrolü.
üçüncü öncelik termostad.
son kontrol ise petekler...

hepsini birden yapayım son kalmasın diye düşünenler yanılır..ya sorun göstergede ise yada müşürde ise...bu durumda usta devreye giriyor ve yaptığı testlerle bunu çözebiliyor.yaaa 600tl ödeniyor yada 100tl'ye sorun hallediliyor..

tavsiyeler;

araçlar agır tonajlı ve düşük hp'li olunca ee bide buna trafik eklenince maalesef hararet tavan yaparken benzin taban yapıyor.

1250kg bir araç 70hp olursa hararet kaçınılmaz.biz gitsin diye gaza basıyoruz ve araçta buna ayak uydurmak için fazla efor sarfediyor.

*klima açık uzun rampalar tırmanmayın
*dur kalk yaparken klimayı dinlenmeli kullanın
*uzun rampalarda araç çekmiyor diye gaz pedalını paspasa yapıştırmayın
*hararet tavan yaptığı konumda, havalandırma ayarını en sıcak konumda 4. devirde 3-4 dk çalıştırın(tabi yaz aylarında biraz zor ama 4 camıda açın) Sleepy

BEYLERBEYİ/İSTANBUL

0RH+
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2010 Saat 21:06

arkadaslar hararet sıkıntınız varsa hıc teredutsuz termostat degıstırın ve sogutma sıstemının ıcını ıyıce temızleyın. koyacagınız su ıcecegınız sudan olmalıdır ve bol antıfırızlı koymalısınız. yaz kıs antıfırız bulunmalıdır. eger bırde aracı yenı aldıysanız termostatı hemen degıstırın bence. cok para degıl. ayrıca bır tıkalı kalıp acmazsa hararet yapmanız an meselesı bu acıdan termostatı degıstırın hıc dusunmeden. ayrıca musurlerde arac eskıdıkce duzenlı calısmamaya baslıyor. egerkı duzen dısı bır durum hıssettıgınızde onuda degısın. onlarda cok para degıller...

genel olarak su varkı 100C ye kadar ısı normaldır. ayrıca dıger bırcok gordugunuz araclarda ıbre oynamaz ama bızdekı kadar olmasada esasında onlardada ısı degıskendır. bızım gostergemız ısı degısımını dırekt gosterır. bu bır yerde bence daha ıyı. fanın acıp acmadıgını anlıyorsunuz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4487 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 271 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7671 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 515 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 654 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 401 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5230 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 617 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 405 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 725 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 287 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 572 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2334 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5702 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4965 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2114 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 526 0 samizel
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
muratatalay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English