![]() |
|
Hararetle ilgili bir soru |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yigit1989 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2009 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigit1989
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2010 Saat 19:25 |
Herkese selamlar,
bu aralar bu sıcakta gün içi 100-200 km yol yapmak zorunda kalıyorum ve hararetle ilgili birşey dikkatimi çekti
öncelikle bu sıcaklara rağmen birkeresinde aracı calısıtırp rolantide bıraktım 3-4 dk ancak motor çok az ısındı,diğer aracımız olan corollada 10 sn içinde en orta kısma geliyor ve hep orda kalıyor neyse
hararet 80 derece civarı olurken klima ile biraz yüklenince 110 dereceye kadar cıkıyor ve o civarlarda geziniyor red line a girmiyor ama orta bölümdede durmuyor.
araçbir kere ilk çalıstırdıgım zaman harareti baya vurdu redline a ancak fan calısıtıp indirdi,
bunlar normal mi çevremdeki btün arabalar yaz kış en ortada sabit dururken bizimkisi niye böyle oynak :)
|
|
![]() |
|
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benzer bi olay da benim başıma geldi;
geçen pazar ışık dağına yani çerkeş tarafına gittik,fazla rampa da yoktu ,zorlamadım aracı ama çeşme de duralım dedik aracı stop ettim,ama aşırı yüksek bi sesle fan çalışıyodu,ilk kez böyle oldu,sonra 5-10 dak bekledim susmadı,sonra aracı çalıştırdım baktım hararet 100 den hemen 70 e indi ve biraz bekledikten sonra sustu. senin gibi şaşırdım ama elden bi,şey gelmiyo çünkü antalya ya gittik 1 ay once ,yine hava çok sıcaktı hatta nem falan ama hiç böyle olmamıştı,hararet 90 ı bile geçmemişti, 307 lerin harareti oynak diye konuşuluyo sen de olduğu gibi,bende büyük konuştum benimkinde bişi yok diye,aynısı başıma geldi de yine önemsiz bişey. benzer diye burada uzun uzun yazdım kusura bakmayın :))
|
|
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|
![]() |
|
34BC ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: ... Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
yeni aldığım 206 aracımdada az rampa cıkınca hararet 90dereceyi geciyor. hatta 110 lara cıkıyor. fan acınca düşüyor. klima acıkken daha fazla hararet yapıyor. klima bu aracları zorluyormu? bu sorundan nasıl kurtulacağız.
|
|
rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
|
|
![]() |
|
alpbeyazı ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2010 Konum: 307 HDİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alpbeyazı
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynı sorunlar %80 pejo kullanıcılarında mevcut..rampa cıkarken araca yüklenirsen, 4 kişi bindirip tam gaz rampa cıkarsan, trafikte cok dur kalk yaparsan, klima açık içen trafikte bulunursan vs vs vs..100-110 derece civari oluyorlar..saat oynak ve oynak olmasının bi sakıncası yok.sadece şu durum var...ya fan devreye girmezse????
|
|
BEYLERBEYİ/İSTANBUL 0RH+ |
|
![]() |
|
alpbeyazı ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2010 Konum: 307 HDİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alpbeyazı
klima bu araçları deil 1,600cc altındaki bütün araçları zorlar. araç 1,400cc 70hp olup 1250kg olursa ve klimada açılırsa sırf pejo deil volvo olsa zorlanır. tavsiyem; düz yolda ve rampa aşa klima açık iken sorun olmaz ama %5 derece eğimli rampaları cıkarken klimayı kapatmanız sağlıklı olacaktır.hem performans hem yakıt açısından... |
|
|
![]() |
|
34BC ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: ... Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
aracı yeni aldım yabancısıyım.
ford c- max 1.6 tdci kullanıyorum hiç hararet sorunu yaşamıyorum.
klima acınca aksine hararet düşüyor.
|
|
rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Aynen katılıyorum. Benim aracımda da klima açılınca hararet 70-80 lerde kalıyor. Çünkü klima fanı sürekli açık kalıyor ve harareti düşürüyor. Bu arada aracım 307 Technoplus Aut.
|
|
![]() |
|
narkotik71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mart 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı narkotik71
hararet sorununu iki gün önce bende yaşadım.2003 307 aut. hararet yokuş yukarı 110 larda geziyor,ankara istanbul yolunda 150km hızla gittim hararet düşmedi.klımayı kapattım.aynı.sonra kırmızıya dayandı,stop alarmı verdi sağa çektim aracı bekledim. suyunu kontrol ettim.kaynatıp dışarı atmamıştı.fan çalışıyordu.derece tekrar 90 na düştü. 20 dk. sonra tekrar devam ettim.sanayide hararet müşürü değişti 80tl.artı işçilik.şimdi yine 95_100 lere çıkıyor ama.korkarak sürüyorum.termostatı değiştirsem mi normalmi anlamadım.
|
|
![]() |
|
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
bu ara gerçekten havalar çok sıcak dikkat etmek lazım bu duruma. bende ankara mersin yaparken 4 kişi klima açık hararet 70-80 civarlarında ama rampa çıkarken 90a dayanıyor,mecburen bi gözüm hep hararetde
|
|
![]() |
|
evet klim açılınca hararet düşüyor 1.6 hdi 110 hp
|
|
![]() |
|
enverce ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Ben bu haftasonu motor yıkattım. araba ilk çalıştırınca hararet yaptı. gösterip motor stop uyarısı veriyor. Sonra normale geldi gibi oldu ama şimdi hareket ya 0 derece yada 70 derece arasında gidip geliyor. 90 dereceye bazen çıkıyor. zorladımda aracı 90 üstüne hiç çıkmadı. Servise göstercem fan devreye girmeye bilir diye korku içindeyim. O yüzden uzun yolada çıkamıyorum. Araç 206 GTI |
|
![]() |
|
narkotik71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mart 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı narkotik71
bütün sorun termosttat değişince düzeldi,termostatın kullanılacak hali kalmamış.daha sonra antifiriz koydurdum,kalorifer peteği delindi,petek 190 tl, 20 tl eye düzelecek arıza bana 500 ü geçti.hararet müşürü değişmişti 100tl, antifiriz40tl,termostat, radyotör sök tak temizle 220 tl,işçilik drken mutlu son.usta nızı iyi seçin.
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
önceki aracımda 1.6 Roland garros, bir keresinde böyle bir sorun yaşadım 3000 D/d ortalama 100 Kmh hızda bile hareret 90 üzerine çıkıyordu. normalde çıkmaması gerek 206 benzin araçlarda 1. kademe fan 92'de açar 2. kademe fan 97'de açar bnm yanlış hatırlamıyosn termostat arızalanmış 40 TL tuttu daha sonrasında da 90 hiç geçmedi ..
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alpbeyazı
hararet konusunda fiat marea'dan engin tecrübelerim var
![]() ilk öncelik göstergelere baktırmak..zıpır zıpır oynuyorsa sorun burda. ikinci öncelik hararet müşürü kontrolü. üçüncü öncelik termostad. son kontrol ise petekler... hepsini birden yapayım son kalmasın diye düşünenler yanılır..ya sorun göstergede ise yada müşürde ise...bu durumda usta devreye giriyor ve yaptığı testlerle bunu çözebiliyor.yaaa 600tl ödeniyor yada 100tl'ye sorun hallediliyor.. tavsiyeler; araçlar agır tonajlı ve düşük hp'li olunca ee bide buna trafik eklenince maalesef hararet tavan yaparken benzin taban yapıyor. 1250kg bir araç 70hp olursa hararet kaçınılmaz.biz gitsin diye gaza basıyoruz ve araçta buna ayak uydurmak için fazla efor sarfediyor. *klima açık uzun rampalar tırmanmayın *dur kalk yaparken klimayı dinlenmeli kullanın *uzun rampalarda araç çekmiyor diye gaz pedalını paspasa yapıştırmayın *hararet tavan yaptığı konumda, havalandırma ayarını en sıcak konumda 4. devirde 3-4 dk çalıştırın(tabi yaz aylarında biraz zor ama 4 camıda açın) ![]() |
|
|
![]() |
|
arkadaslar hararet sıkıntınız varsa hıc teredutsuz termostat degıstırın ve sogutma sıstemının ıcını ıyıce temızleyın. koyacagınız su ıcecegınız sudan olmalıdır ve bol antıfırızlı koymalısınız. yaz kıs antıfırız bulunmalıdır. eger bırde aracı yenı aldıysanız termostatı hemen degıstırın bence. cok para degıl. ayrıca bır tıkalı kalıp acmazsa hararet yapmanız an meselesı bu acıdan termostatı degıstırın hıc dusunmeden. ayrıca musurlerde arac eskıdıkce duzenlı calısmamaya baslıyor. egerkı duzen dısı bır durum hıssettıgınızde onuda degısın. onlarda cok para degıller... genel olarak su varkı 100C ye kadar ısı normaldır. ayrıca dıger bırcok gordugunuz araclarda ıbre oynamaz ama bızdekı kadar olmasada esasında onlardada ısı degıskendır. bızım gostergemız ısı degısımını dırekt gosterır. bu bır yerde bence daha ıyı. fanın acıp acmadıgını anlıyorsunuz...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |