![]() |
|
307 hararet |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gilet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2010 Saat 12:39 |
Merhabalar, 306 sedan kullanıyorum. aracımla 8-10 km yol gittikten sonra hararet 90'lara çıkıyor, ayrıca fan sesi hiç duymadım. yeni satın aldığım için özelliklerini hiç bilmiyorum, affınıza sığınarak soruyorum, acaba tofaşlardaki gibi radyatör fanla soğutulmuyor mu..? yoksa fan var da çalışmadığından mı hararet çabuk yükseliyor..? ilginenen arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ediyorum.
|
|
Tekin Dokuzbay
|
|
![]() |
|
t@lip ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
306'ları bilmiyorum ama 206 ve 207'lerde hararetin 90 civarında olması normal. 8-10 km 'de tamamen normal. Aracınızda klima varsa 1. kademede klimayı çalıştırıp fanı kontrol edin, fanında 1. kadamede çalışması gerekir. 306 kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi vereceklerdir, bana göre aracınızda sıkıntı yok.. |
|
En iyisi senin olandır
|
|
![]() |
|
selimc ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Nisan - 1990 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
90 normal 306 icin 90ını gecerse sıkıntı var ama bende 306 xr 94 var 90da stabil calısıyor
|
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
hararetin 90 a kısa sürede gelmesi gayet normal, çünkü havalar çok sıcak. ayrıca zaman zaman 2-3 dk.lığına 120 ye gelmesi bile normal. yüksek vites , düşük devirlerde kullanmaya özen gösterin (20-30 devir aralığında).
elbette fanın çalışıp çalışmadığını araç rölantide çalışırken kapuyu açarak kontrol ediniz. çalışmıyorsa fan müşürü arızalı olabilir. |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
aracın kısa surede ısınması normal. kısın bıle 4 km gıbı mesafede ısınıyor benım aracım. ben aracımda termostatta dahıl termostat kutugu ustundekı 3 musurude degıstım. eskıden de oldugu gıbı 100C gıbı fan acar. 90C ye dogru fanlar durur. benım aracımda 100 u gecmez gosterge. 2 musurde bıraz duzensız calısma vardı degısmısken 3 unude beraber degıstım. fanlar 2 kademe calısır. motor sogutması ıcın hızlı kademe genelde calısmaz. o acıdan yavas kademe calısır ve sesı duyulmaz. ancak kaputu acıp bakman gerek yada tamponun onunden bakman gerekır. klimayı actıgımdan once yavas devre ardından havanın durumuna yada klımanın derecesıne gore fanlar benım aracımda hızlı devıre gecer. mesela fanların ortasında 3 role bulunur. bunları kontrol etmekte fayda var. 1.6 larda orjınalden 89C lık termostat cıkar. bu arada fanlar radyatorlerın on tarafında yanı tampon tarafındadır bılgıne... Düzenleyen cecoli - 13 Ağustos 2010 Saat 13:28 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |