![]() |
|
trıptonık vıtes??? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2010 Saat 03:23 |
ıı geceler mıllet bu aralar benım araba 1 den 2 ye gecerken hafıf vurmaya basladı bazende gec ıvme kazanmaya basladı sızce neden acaba yardımlarınız ıcın tesk ederım aracım 307 1.6 xt 110 hp trıptonıc 2005 model bıde bu hararetı napcaz cok gec acıo fan gece uyuyamaz oldum arba yuzunden
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba; Öncelikle şunu söyliyeyim. Hararet sorununu hallederseniz tiptronik vites ile ilgili olan sıkıntınız geçecektir diye tahmin ediyorum. Benim de başımdan şanzıman sorunu geçti. Arabama bağlattığım lpg sisteminin soğutma suyu hattını bölmesi nedeniyle şanzıman yağımın aşırı derece ısınmasını takiben kavramalar zarar görmüş ve bende şanzıman revizyonu yaptırmak zorunda kaldım. Servis lpg hattının soğutma suyunun tanzikli olan bölümünü lpg için ayırdığını kalan kısmın ise şanzımanı soğutmaya yetmeyeceğini bu yüzden kullanıma bağlı olarak kavramaların zarar gördüğünü söyledi. Lpg montajı yapan ustam son derece profesyonel ve afyonda bir numara, söz konusu durumun lpg ile bağlantısının olmadığını ancak yine onların istediği gibi tesisatın yönünü değiştireceğini söyledi ve değiştirdi. Yaptığım araştırmalardan peugeot araçlarda ortalama 90 bin km de otomatik şanzıman revizyon istiyormuş. Sonuç olarak servisin bana aktardıkları şöyle oldu. Makina bağlı uzunca bir süre yolculuk yaptık. Aracın harareti kaç ise şanzıman yağı söz konusu hararetin 10 derece fazlası oluyor. Yani araban 100 derece sıcaklıktayken şanzıman yağı sıcaklığı 110 derece oluyor . İşin garip tarafı şanzıman yağının sıcaklığı 110 dereceyi geçmeyecekmiş. Yani bu demek oluyorki senin araba hararet yaptıkca senin yağ fokurduyor. Şanzımanda max sıcaklık 125 dereceye geldiğinde ise revizyon gerektiren büyük hasarlar açar yazıyordu servisin laptobunda. hararet sorununu bir an önce çöz çünkü şanzımanı kaybediyorsun yavaş yavaş. Umarım herşey yolunda gider. Saygılar..
|
|
![]() |
|
qaan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hakan çok güzel yazmış
otomatik vites hararetten zarar görüyor. Düzenleyen qaan - 09 Ağustos 2010 Saat 17:10 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |