Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - antipollution faulty hatası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

antipollution faulty hatası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mhakan71 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ekim - 1971

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mhakan71 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: antipollution faulty hatası
    Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2010 Saat 02:06
2002 model 307  1,6 110 hp (benzin+Lpg) aracımda bir kaç kez ''antipollution fault'' uyarısı verdi ve birkaç kez peugeot planet ile arıza silindi bugün tekrar aynı ikazı aldım pc de katalizör eskimesi olarak görünüyor.

Bilindiği üzere katalizör pahalı bir parça , çıkma parça buldum 300 tl dediler, sizce ne yapmalıyım uzmanlarımızın görüşlerini bekliyorum.

Yukarı Dön
hasimayaz Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2010 Saat 08:22
Aracın yürüründe sıkıntı yoksa hiç dokunma, LPG takılan 307 lerin hepsinde verir bu arızayı. arızayı sildirin 2 gün sonra tekrar verir. aracın katalizöründe sıkıntı yok, bırakın öyle kalsın.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2010 Saat 13:39
Ayrıca başıma geldi o yüzden eklemek isterim...Yürüründe sıkıntı varsa bile katalizör deyip değiştirmeyin hemen..Lpg bakımını hiç yaptırmıyoruz nerdeyse..Her 10 bin km de bir lpg filtresi ve ihtiyaç duyuldugunda lpg enjektör temizliği yapılması gerekiyor..yürüründe sıkıntı varsa bunlara baktırmanı tavsiye ederim ilk olarak..
Yukarı Dön
307xr1.4 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 307xr1.4 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2010 Saat 02:30
arkadaşlar 2004 75.000km de 307 1.4 xr aracım var.
gece arkadaşlardan çıkıp eve gildiğimde (yakın mesafe içerisinde  yokuşlu bir yol) aracı park ederken antipollution fault   yazısı çıktı.çevre kirliliği hatası anlamına geliyormuş.yeni aldım aracı ne tür şeylerke karşılaşacağımı bilmiyorum.lpg de taktırmadım daha.ne yapmam gerekir ? bu arada hafiften sarsıntı vardı ilk çalıştığında ama 5dk olmadan düzeldi.
ne yapmalıyım arkadaşlar  aracı yeni aldığım için bu işlerden de iyi anlayan bir usta bilmiyorum.

YOL GSTEREBİLECEK BİR ARKADAŞ OLURSA ÇOK SEVİNİRİM
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2010 Saat 11:04

bılgısayardakı arıza kaydı "yakıt karısım hatası" veya "fakır-zengın karısım" degılse sıkıntı lpg sıstemı dısındadır. tabı bu esnada oksıjen musurlerının saglam oldugunu varsayarsak. TU5JP4 kodlu bu motorlar cıft oksıjen musurludur. musurlerden bırı k.konvertorun onunde dıgerıde arkasındadır bu acıdan k.konvertor durumu hakkındada arıza verebılırler. tek musurlu olan daha eskı motorlar k.konvertorun durumu hakkında bılgı veremez. ancak cekıs dusuklugu sıkayetıyle meydana cıkar...

bu durumda oncelıkle oksıjen musurlerının calısma durumları kontrol edılmelıdır. eger her ıkısıde saglamsa konvertore kabılabılır. ayrıca aracta azda olsa cekıs dusuklugu varsa buda belırtı olabılır.
Yukarı Dön
aktifoto Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aktifoto Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2010 Saat 23:46
LPG BAŞKA BİRŞEY YOK BENZİN VE GAZ YANMA ORANLARI FARKLI OLDUGUNDAN BEYİN ARIZA VAR SANIYOR LPG VARSA BU NORMAL
Yukarı Dön
muratgulen07 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
05 - Ocak - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı muratgulen07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2010 Saat 02:25
forumda en çok gördüğüm konulardan birisi sanırım hemen hemen çoğu lpgli pug bu ışığı yakıyo..fakat takip ettiğim konulardan ve üyelerin yorumlarından anladığım kadarıyla kafaya takılacak bi sorun değil..keyfli forumlar...
3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+)
       507 207 00 27
        MuraT GÜLEN
Yukarı Dön
avicenna Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı avicenna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2011 Saat 11:20
arkadaşlar benim aracımdada bu sorun var lpg ile alakalıymış lpg yi sökersek sorun ortadan kalkacakmış :)
ama bir parça takıldığını duydum 150 tl civarı bişeymiş o zaman bu arızayı vermiyor bilgisi olan paylaşsın lütfen
Yukarı Dön
crms Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı crms Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2011 Saat 12:01
gazda kullanırken hep veriyor o hatayı. benzine geçince olmuyor. önemsenecek bi durum olduğunu sanmıyorum.
Yukarı Dön
only_younus Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
13 - Haziran - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı only_younus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2011 Saat 13:05
iyi bir lpg ayarıyla çözülüyor bu sorun
tabii lpg den kaynaklanıyorsa
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mart 2011 Saat 13:14
Orjinalini yazan: only_younus only_younus Yazdı:

iyi bir lpg ayarıyla çözülüyor bu sorun
tabii lpg den kaynaklanıyorsa

cok dogru katılıyorum... bız bu yazıları yazmaktan bıktık mıllet yanması normaldır demekten bıkmadı yanı :)))))

demek kı arıza ısıgı yanmadan calısan peugeot lar uzaydan gelmeee Sırıtma

ayrıca bu arıza ısıgı yanma olayı butun arabalarda olur. arıza ısıgı lpg ıle alakalı ıse yakıt karısımından dolayı yanar. bu cok acık ve net. sımdı fabrıkanın bırcok degıskene gore yakıt ayarı yapabılen aracın benzın ecusundakı yazılımdakı gıbı bır puskurtme harıtası yapmak kolay mı sanıyorsunuz. tabıkı bazen farklılıklar oluyor ve bu yuzden arıza ısıgı yanıyor genel olarak

parantez ıcınde soyluyoruuuuuummmmm

((((((( lpg karısım ayarı duzgun ayarlanırsa arıza ısıgı yanmaz. arıza ısıgı yanarak devam edersenız bu durum motor ıcın uzun vadede zararlıdır. ayrıca lpg dekı verımınız dusuk olur ))))))))
Yukarı Dön
komando Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı komando Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mart 2011 Saat 20:40
alakası yok beyin değişecek
Yukarı Dön
buruker Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
27 - Kasım - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı buruker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mart 2011 Saat 23:41
bedeki durumu söyleyeyim.aylarca aygaz kullandım katkılı gazdan.araç süper çekiyordu ama arıza lambası da hiç sönmüyordu.shellee  geçtim. araç katkılı gazdaki gbi çekmiyor ama antp.fault arıza ışığı artık yok...
Yukarı Dön
trtolgi Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı trtolgi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 Saat 01:14
arkadasım bir çok aracta bu sorun var.benim aractada oldu.her zaman aldığım yerin dısında bir yerden lpg aldım.sonra uyarı verdi.o gazı bitirdim.her zaman aldığım yerden tekrar aldım bir kaç gün sonra kendiliğinden gitti.senin aracta bir sorun yok yani.sabit bir yerden al devamlı.bir yada 2 depo sonra kendiliğinden gittiğini göreceksin.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 Saat 10:03
katalizördeki oksijen sensörüo okuyamıyor hata veriyordur. ya sensör arızalı yada dediğin gibi lpg den kaynaklanıyor olabilir.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 Saat 10:22
Ya başka bir sorundan yanıyorsa. Diye düşünmeden edemiyor insan.2 depo 600 km yol demek başka bir arızayla o kadar yol almak çok mantıklı değil. sadece gazdan yandığına emin olabilsek.
Yukarı Dön
birkasif Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

20 - Ekim - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı birkasif Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 19:34
2005 model 307 SW  1,6 (benzin+Lpg) aracımda ''antipollution fault'' hatası var. Malatya servisinde bilgisayardan bakıldığında 2 nolu yakıt enjeksiyon ayağında şase var hatası dediler. vaktim olmadığı için baktıramadım. Yaklaşık 1 aydır arada hata vermesine rağmen 1-2 gün içerisinde düzeliyordu.

Son durum Araç benzinde iken tekleme yapıyor lpg ye geçince düzeliyor. aynı hatayı lpg de iken de verdiği oluyor. çözüm öneriniz nedir. Lpg ayarımı yaptırmalıyım ? Enjektörlerimi temizletmeliyim? Filtreleri mi değişmeliyim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Ömer1066 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
07 - Mart - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ömer1066 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 20:43
bendede aynı hata vardı . katalizör dediler 850 tl dediler değiştirin dedim :)yine aynı yakıtı yakıyor hiç bişey değişmedi ve antipollution faultta duruyor umrumda olmuyor artık :)
Peugeot 307 1.6 XT Premium
Triptonik vites
Koyu mavi
145000 km de. (5bin km kullandım)
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 20:57
Orjinalini yazan: Ömer1066 Ömer1066 Yazdı:

bendede aynı hata vardı . katalizör dediler 850 tl dediler değiştirin dedim :)yine aynı yakıtı yakıyor hiç bişey değişmedi ve antipollution faultta duruyor umrumda olmuyor artık :)

Demek ki size o oneriyi yapan kisi ya da usta yanlis yonlendirme yapmis ve bosuna 850 tl'nizi almis. Bence hatanin ustune gidin oyle kullanmayin. En basiti PP2000 olan bir yerde hatayi okutun ve buraya yazin.

Düzenleyen koliva - 10 Ekim 2011 Saat 20:57
Yukarı Dön
ayhanmaraz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ayhanmaraz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2013 Saat 18:49
 iki gün once yaklasık 20 km yol gittikten sonra aracımı stop ettirdim, 15-20 dakika sonra tekrar çalıştırıp yaklaşık bir km gittikten sonra araç hareket halinde birden gaz kesti ve stop etti..
sonrasında çalıştırdıgım zaman antipolittion faul diye bir uyarı aldım. arabam rolantide çalışıyordu fakat gaza basıncastop ediyordu. bu şekilde hiç gaza basmadan arabayı rolanti gazında yaklasık 1-2 km götürüp kenara cektim.. ertesi gün kaskonun servisiyle ikitelli güngören sanayi sitesine götürdüm. tanıdık bi arkadaşın yönlendirmesiyle gemici dizel diye bi servise bıraktık arabayı.. sıkıntı rail müşürü ve mazot pompa müşüründeymiş.. ikisi değişti.. az önce aldım arabamı.. ve fark ettimki uzun zamandır araba resmen takoz gibiymiş. gaza basında aracın bi şahlanışı varki sormayın :))
sözün kısası, arcınızda antipollition uyarısı varsa, problem mazot pompa müşürü ve rail müşürüyle alakalıdır.. bu arada 680 lira masraf cıktı.. aksaraydan parça fiyatı aldım parçalar 500 lira
Artık demir alma vakti geldi bu limandan...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 453 0 Ozzy1903
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 770 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6579 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 265 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 510 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 396 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107751 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1638 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3379 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10327 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9175 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1152 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1385 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1755 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55759 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 331 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1518 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 3087 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 300 0 İlyas41
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English