![]() |
|
antipollution faulty hatası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mhakan71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1971 Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2010 Saat 02:06 |
2002 model 307 1,6 110 hp (benzin+Lpg) aracımda bir kaç kez ''antipollution fault'' uyarısı verdi ve birkaç kez peugeot planet ile arıza silindi bugün tekrar aynı ikazı aldım pc de katalizör eskimesi olarak görünüyor.
Bilindiği üzere katalizör pahalı bir parça , çıkma parça buldum 300 tl dediler, sizce ne yapmalıyım uzmanlarımızın görüşlerini bekliyorum. |
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracın yürüründe sıkıntı yoksa hiç dokunma, LPG takılan 307 lerin hepsinde verir bu arızayı. arızayı sildirin 2 gün sonra tekrar verir. aracın katalizöründe sıkıntı yok, bırakın öyle kalsın.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayrıca başıma geldi o yüzden eklemek isterim...Yürüründe sıkıntı varsa bile katalizör deyip değiştirmeyin hemen..Lpg bakımını hiç yaptırmıyoruz nerdeyse..Her 10 bin km de bir lpg filtresi ve ihtiyaç duyuldugunda lpg enjektör temizliği yapılması gerekiyor..yürüründe sıkıntı varsa bunlara baktırmanı tavsiye ederim ilk olarak..
|
|
![]() |
|
307xr1.4 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
arkadaşlar 2004 75.000km de 307 1.4 xr aracım var.
gece arkadaşlardan çıkıp eve gildiğimde (yakın mesafe içerisinde yokuşlu bir yol) aracı park ederken antipollution fault yazısı çıktı.çevre kirliliği hatası anlamına geliyormuş.yeni aldım aracı ne tür şeylerke karşılaşacağımı bilmiyorum.lpg de taktırmadım daha.ne yapmam gerekir ? bu arada hafiften sarsıntı vardı ilk çalıştığında ama 5dk olmadan düzeldi. ne yapmalıyım arkadaşlar aracı yeni aldığım için bu işlerden de iyi anlayan bir usta bilmiyorum. YOL GSTEREBİLECEK BİR ARKADAŞ OLURSA ÇOK SEVİNİRİM |
|
![]() |
|
bılgısayardakı arıza kaydı "yakıt karısım hatası" veya "fakır-zengın karısım" degılse sıkıntı lpg sıstemı dısındadır. tabı bu esnada oksıjen musurlerının saglam oldugunu varsayarsak. TU5JP4 kodlu bu motorlar cıft oksıjen musurludur. musurlerden bırı k.konvertorun onunde dıgerıde arkasındadır bu acıdan k.konvertor durumu hakkındada arıza verebılırler. tek musurlu olan daha eskı motorlar k.konvertorun durumu hakkında bılgı veremez. ancak cekıs dusuklugu sıkayetıyle meydana cıkar... bu durumda oncelıkle oksıjen musurlerının calısma durumları kontrol edılmelıdır. eger her ıkısıde saglamsa konvertore kabılabılır. ayrıca aracta azda olsa cekıs dusuklugu varsa buda belırtı olabılır. |
|
![]() |
|
aktifoto ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
LPG BAŞKA BİRŞEY YOK BENZİN VE GAZ YANMA ORANLARI FARKLI OLDUGUNDAN BEYİN ARIZA VAR SANIYOR LPG VARSA BU NORMAL
|
|
![]() |
|
muratgulen07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2010 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 619 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratgulen07
forumda en çok gördüğüm konulardan birisi sanırım hemen hemen çoğu lpgli pug bu ışığı yakıyo..fakat takip ettiğim konulardan ve üyelerin yorumlarından anladığım kadarıyla kafaya takılacak bi sorun değil..keyfli forumlar...
|
|
3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+)
507 207 00 27 MuraT GÜLEN |
|
![]() |
|
avicenna ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2011 Konum: 1 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
arkadaşlar benim aracımdada bu sorun var lpg ile alakalıymış lpg yi sökersek sorun ortadan kalkacakmış :)
ama bir parça takıldığını duydum 150 tl civarı bişeymiş o zaman bu arızayı vermiyor bilgisi olan paylaşsın lütfen
|
|
![]() |
|
crms ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mart 2011 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
gazda kullanırken hep veriyor o hatayı. benzine geçince olmuyor. önemsenecek bi durum olduğunu sanmıyorum.
|
|
![]() |
|
only_younus ![]() 2. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
iyi bir lpg ayarıyla çözülüyor bu sorun
tabii lpg den kaynaklanıyorsa |
|
![]() |
|
cok dogru katılıyorum... bız bu yazıları yazmaktan bıktık mıllet yanması normaldır demekten bıkmadı yanı :)))))
demek kı arıza ısıgı yanmadan calısan peugeot lar uzaydan gelmeee
![]() ayrıca bu arıza ısıgı yanma olayı butun arabalarda olur. arıza ısıgı lpg ıle alakalı ıse yakıt karısımından dolayı yanar. bu cok acık ve net. sımdı fabrıkanın bırcok degıskene gore yakıt ayarı yapabılen aracın benzın ecusundakı yazılımdakı gıbı bır puskurtme harıtası yapmak kolay mı sanıyorsunuz. tabıkı bazen farklılıklar oluyor ve bu yuzden arıza ısıgı yanıyor genel olarak
parantez ıcınde soyluyoruuuuuummmmm
((((((( lpg karısım ayarı duzgun ayarlanırsa arıza ısıgı yanmaz. arıza ısıgı yanarak devam edersenız bu durum motor ıcın uzun vadede zararlıdır. ayrıca lpg dekı verımınız dusuk olur ))))))))
|
|
![]() |
|
komando ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
alakası yok beyin değişecek
|
|
![]() |
|
buruker ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Kasım - 1982 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
bedeki durumu söyleyeyim.aylarca aygaz kullandım katkılı gazdan.araç süper çekiyordu ama arıza lambası da hiç sönmüyordu.shellee geçtim. araç katkılı gazdaki gbi çekmiyor ama antp.fault arıza ışığı artık yok...
|
|
![]() |
|
trtolgi ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 153 |
arkadasım bir çok aracta bu sorun var.benim aractada oldu.her zaman aldığım yerin dısında bir yerden lpg aldım.sonra uyarı verdi.o gazı bitirdim.her zaman aldığım yerden tekrar aldım bir kaç gün sonra kendiliğinden gitti.senin aracta bir sorun yok yani.sabit bir yerden al devamlı.bir yada 2 depo sonra kendiliğinden gittiğini göreceksin.
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
katalizördeki oksijen sensörüo okuyamıyor hata veriyordur. ya sensör arızalı yada dediğin gibi lpg den kaynaklanıyor olabilir.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Ya başka bir sorundan yanıyorsa. Diye düşünmeden edemiyor insan.2 depo 600 km yol demek başka bir arızayla o kadar yol almak çok mantıklı değil. sadece gazdan yandığına emin olabilsek.
|
|
![]() |
|
birkasif ![]() 1. Vites ![]() 20 - Ekim - 1978 Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
2005 model 307 SW 1,6 (benzin+Lpg) aracımda ''antipollution fault'' hatası var. Malatya servisinde bilgisayardan bakıldığında 2 nolu yakıt enjeksiyon ayağında şase var hatası dediler. vaktim olmadığı için baktıramadım. Yaklaşık 1 aydır arada hata vermesine rağmen 1-2 gün içerisinde düzeliyordu.
Son durum Araç benzinde iken tekleme yapıyor lpg ye geçince düzeliyor. aynı hatayı lpg de iken de verdiği oluyor. çözüm öneriniz nedir. Lpg ayarımı yaptırmalıyım ? Enjektörlerimi temizletmeliyim? Filtreleri mi değişmeliyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Ömer1066 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Mart - 1990 Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
bendede aynı hata vardı . katalizör dediler 850 tl dediler değiştirin dedim :)yine aynı yakıtı yakıyor hiç bişey değişmedi ve antipollution faultta duruyor umrumda olmuyor artık :)
|
|
Peugeot 307 1.6 XT Premium
Triptonik vites Koyu mavi 145000 km de. (5bin km kullandım) |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Demek ki size o oneriyi yapan kisi ya da usta yanlis yonlendirme yapmis ve bosuna 850 tl'nizi almis. Bence hatanin ustune gidin oyle kullanmayin. En basiti PP2000 olan bir yerde hatayi okutun ve buraya yazin. Düzenleyen koliva - 10 Ekim 2011 Saat 20:57 |
|
![]() |
|
ayhanmaraz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayhanmaraz
iki gün once yaklasık 20 km yol gittikten sonra aracımı stop ettirdim, 15-20 dakika sonra tekrar çalıştırıp yaklaşık bir km gittikten sonra araç hareket halinde birden gaz kesti ve stop etti..
sonrasında çalıştırdıgım zaman antipolittion faul diye bir uyarı aldım. arabam rolantide çalışıyordu fakat gaza basıncastop ediyordu. bu şekilde hiç gaza basmadan arabayı rolanti gazında yaklasık 1-2 km götürüp kenara cektim.. ertesi gün kaskonun servisiyle ikitelli güngören sanayi sitesine götürdüm. tanıdık bi arkadaşın yönlendirmesiyle gemici dizel diye bi servise bıraktık arabayı.. sıkıntı rail müşürü ve mazot pompa müşüründeymiş.. ikisi değişti.. az önce aldım arabamı.. ve fark ettimki uzun zamandır araba resmen takoz gibiymiş. gaza basında aracın bi şahlanışı varki sormayın :)) sözün kısası, arcınızda antipollition uyarısı varsa, problem mazot pompa müşürü ve rail müşürüyle alakalıdır.. bu arada 680 lira masraf cıktı.. aksaraydan parça fiyatı aldım parçalar 500 lira
|
|
Artık demir alma vakti geldi bu limandan...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |