![]() |
|
Buji degistirme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2010 Saat 20:25 |
Merhabalar,
Gectigimiz gunlerde forumda buji degistirme konusunda bazi sorular sormustum. 2003 model benzinli 307 SW 1.6 aracimin bujilerini kendim degistirmek istiyorum.
Bugun orijinal bujiler elime gecti. Motor ust kapagini 6 tane alyansli vidalarini sokerek kaldirdim. Ben direk bujilerle ve onlara baglantili kablolarla karsilasacagimi dusunuyordum ancak hic ummadigim bir manzara ile karsilastim. Yanlis bisey yapmamak icin siz uzman arkadaslara tekrar sormak istedim.
Asagidaki fotograflarda karsilastigim manzarayi gorebilirsiniz. Ozellikle 2. fotografta kirmizi yuvarlaga aldigim yerlere metalden hortum giriyor. Bunlarin icerisinde sivi mi var yoksa hava mi? Sari kisimlari bastirilabiliyor. Sanirim bastirip cekebilirim ve cikarabilirim. Dogru mudur? Mumkun ise fotograflarda suralari soyle yap diyebilir misiniz? Birde mavi yuvarlaga aldigim kisimda elektrik soketi gibi bisey var. Onu cekip mi cikarmaliyim?
1: Motor kapaginin acilmamis sekli.
![]() 2: Motor kapagini actiktan sonra.
![]() 3. Baska bir aci.
![]() Cok tesekkurler. Düzenleyen koliva - 16 Temmuz 2010 Saat 20:27 |
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1-2 : Sarı butonlarına basarak buhar rakorlarını yerinden çıkar. 3-4-5-6 : 4 tane tork vidasını sök 7 : üstündeki tel kilite basarak elektrik bağlantısını sök. istersen sökmeden kenara alarakta devam edebilirsin, ma zorlanırsan zarar vermemek için sök
1 numaralı bobin kutusu ve 2 numaralı uzatmaları yerinden çıkar. bujilerini yenileri ile değiştir. tersi sırayı izleyerek tamamını geri tak. |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok tesekkur ederim gercekten cok aciklayici ve oz bilgi vermissiniz. Yarin sabah ilk isim bunu yapmak. Olmadi zaten buraya yazarim :) Iyi geceler.
|
|
![]() |
|
Merhaba tekrar,
Bu sabah bujileri basariyla degistirdim. Ilk buji gercekten cok fazla sıkılmıs. Biraz zorlandim cikarirken. Korkudan bayagida bir terledim ama sonunda hersey yolunda gitti ve degistirdim. Bir iki hafta sonra tekrar acip bujiler tam sikabilmismiyim kontrol edecegim. Cikardigim bujilerin durumu asagida. Bunlara bakarak motor ile ilgili bir yorumda bulunmak mumkun mudur? Hersey yolundami sizce?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
karayel1984 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı karayel1984
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ne güzel bi konu resimler fln,buji değişem geldi ya =)
|
|
![]() |
|
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
canım çekti beaaa :)
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |