|
Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 56789> |
Yazar | |
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Vay toprağım gelmiş. Toprağım benzinde de yapıyor mu bunu? Geçen gene bahsetmiştin aynı problemden. Benim de geri viteste giderken stop etme sorunum vardı ancak benimki lpg ayarı ile çözüldü sorun lpgde idi. Vites geçişleri zaten 2000-3000 arasında değişmiyor mu? Tam olarak hatırlamıyorum hangi devirde vites değiştirdiğini ancak bu gün dikkat edeyim bakalım bizimki hangi devirlerde vites atıyor.
|
|
ekinoks44
2. Vites 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Düzenleyen ekinoks44 - 18 Eylül 2011 Saat 16:55 |
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
alisuat
2. Vites 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
herkese yorumları için teşekkürler bence çok verimli bir konu, cızz sesi normaldir,özellikle valfleri değiştirdiğimde benim aracımda cızz sesi fazla geliyordu sonra normal olduğunu öğrendim,
@60de106 lpgden kaynaklanan bir sorun sizin yaşadğınız,diğer üstadlar gerekli yardımı yaparlar.
|
|
fexzi
3. Vites Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Mükemmel paylaşım emeğinize sağlık.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
3000 devirde vites değiştirmesi normalde ötekini anlamadım. bende ilk çalıştırınca yürüyeceğim zaman D ye aldığımda araç stop edecek gibi oluyor ara sıra bende anlamadım. Benzinde denedin mi bunu.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
tolga35
1. Vites 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
selam arkadaşlar;merak ettiğim bir konu oldu.geçenlerde elime palio speedgear otomatik kullanma kılavuzu geçti. şöyle bir ifade dikkatimi çekti:manuel kullanımda,vites atılması unutulursa şanzıman belirli limitleri aşınca vitesi otomatik değiştirir. yani üst devirlere çıkınca va çok düşük devirlerde vites değiştirilmezse şanzıman manuelde olmasına rağmen vitesi kendi değiştiriyor.bu olay bizim otomatiklerde de varmıdır arkadaşlar bilen yada deneyeniniz oldumu??? |
|
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
|
|
mimitt
2. Vites 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
al4 triptoniklerde bu durum var ama al4 tam otomatiklerde bu durum söz konusu değil,örnek olarak bir 307 triptonikte manuel konumda dip gaz yapıp hızlanmaya başladığınızda devir limitörüne gelmeden araç vites değiştirir ama 406 otomatiklerde triptonik olmadığı için aracınız aldığınız vitesten yukarı çıkmaz limitöre girer bu durumda bir çok kişinin hoşuna giden o kesintili motor sesi çıkar.ama yavaşladığınızda ise 3000 2500 devir arası bir alt vitese geçer tam otomatiklerde.
|
|
2001 peugeot 406 sv bva
2010 peugeot 308 Millesim hdi(dv6C) Auto6r |
|
tolga35
1. Vites 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
demek bizim triptroniklerde de var yani bu durum iyiymiş sağol mimitt...
|
|
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
çok güzel paylaşım olmuş, emeğinize sağlık.
|
|
Ako06
1. Vites 24 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yazıyı yeni gördüm . çok çok faydalı bi paylaşım bence.. herşeyi açıklamışsın abi :)
|
|
archi206
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar merhaba, 2004 model Tiptronic vites Peugeot 206 X-Line aracım var.
Nadiren (ayda bir yada 2 ayda bir) klasik gearbox fault hatasını alıyorum (ışıklar yanıp sönüyor kar ve sport mode). Genellikle motor soğukken yapıyor bunu. Araba 3. vitese atıyor ve öyle gitmeye çalışıyor. Motoru kapatıp açtığımda ise düzeliyor. Ayrıca motor soğukken 1 den 2 ye atarken 3009-3500 devirde anca atıyor ve 1den 2 ye geçerken yokuşta bazen kaçırma yapıyor. Araçta yeni tip selonoid var sanırım, araç hareketsizken arabanın altından "vızzzzz" sesi geliyor çünkü. Sizce ne yapmam lazım?? Yağ değişimi ile başlayabilirmiyim? İstanbulda yağ değişimi nerede yapabilirim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
|
|
alisuat
2. Vites 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle forum kurallarınız gereği kendinizi tanıtmanız lazım, bir servise götürüp, d n ve 2000 devirde selenoidlerdeki basıncı ölçtürmeniz lazım, değerleri arkadaşlarıom verir, servisin ne dediği umurunuzda olmasın o değerler arasında çıkmadıysa selenoidlerin değişmesi lazım, yeni tip selenoidler bozulmayacak diye bir kaide yok, bence yüzde 90 selenoid değişimiyle hallolur ancak yokuslarda geri kaçırma emsallerinden, fazla ise yağ bloguda olabilir.
|
|
2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT
0554 941 25 90 A(+) |
|
archi206
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba, adım Arda, İstanbul / Ataşehir'de oturuyorum, Mimarlık öğrencisiyim.
Cevabın için teşekkürler. Yetkili servise götürürsem bu ölçümleri yapabiliyorlar mı?
|
|
alisuat
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sen yetkili servise götür, onların yorumunu al, ama öncesinde ilk mesajı oku mutlaka ;)
|
|
0554 941 25 90 A(+) |
|
navy55
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: BANDIRMA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar hepinize iyi günler, benim aracım 2004 model 307 sw. aracım soğukken bir süre sonra vuruntu ile sarsılıyor ve "Automatic gear fault" arızası veriyor, arıza yazısı bir süre sonra sönüyor, araç 3 ncü vitesten yukarı çıkmıyor, manuel moda aldığımda ise D işareti yazmaya devam ediyor ve hiç bir değişiklik olmuyor, aracı stop edip yeniden çalıştırdığımda hiç bir sorun olmadan yoluma devam ediyorum. sizce sorun nerden kaynaklanıyor. Balıkesir-Bursa çevresinden aracımı tamir ettirebileceğim, bildiğiniz, tavsiye edebileceğiniz ustalar var mı? şimdiden çok teşekkürler..
|
|
Peugeot 307 SW 1.6 OW PACK
|
|
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tamırcı sızın oralarda bılmıyorum ama buyuk ıhtımal sorununuz yağdan olabılır oncelıkle yag deıgısmı yaptırın sonra olmaz ıse cozum olarak selenoid(elektro valf) değişimi ile sorununuzun %80-90 arası cozulur :)
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
alisuat
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
eğer automatic gear fault hatası alıyorsanız , ve maddi olarak bölüm bölüm gidelim diyorsanız.
1)hatayı sildirin,belki tekrarlamaz 2)yağ değiştirin 3)valfler 4)yağ blogu 5)revizyon servisler 4veya 5 derler genelde ama yüzde doksan 1-2-3 de düzelir :)
|
|
0554 941 25 90 A(+) |
|
navy55
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: BANDIRMA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Çok teşekkür ederim, bursa ve balıkesir çevresinden yokmu bildiğiniz bir usta, kime yaptıracağız bu işlemleri...
|
|
Peugeot 307 SW 1.6 OW PACK
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu konuyu yukarılarda bir yere sabitlesek mi? Adminler ne dersiniz hoş olmaz mı? Sürekli aynı dertlerden muzdarip arkadaşlar yeni başlıklar açıyorlar. Göz önünde bir yerde dursa diyorum hoş olmaz mı? |
|
syz33
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Burda emegi gecven herkese tesekkur ederim cok yardimci oldunuz
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa <1 56789> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |