|
Soğutma Suyu'nun Aracın İçine Sızması Problemi |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 3456> |
Yazar | |
serky54
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2014 Konum: 54 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
civata olarak ölçü belli midir?
önceden hazırlığımı yapayım , oring ölçüsü falan? |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam oncelikle vida olculerini bilmiyorum ben elimdekilerden uygun olculerdeki somun ve vidalari kullandim sofor tarafindan egilirseniz gorursunuz tork alyan lazim sokmek icin sokup hordavatcidan uygun olculerde alabilirsinjz oringleri oncelikle vidalari sıkın. Eger damlamaya devam ederse sokup degistirisiniz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Ahmetaltan
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ahmetaltan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Aynı problem benim aracımdada var. Cıvata ları sıkmama rağmen suyu sızdırıyor. Oring ölçülerini bilen arkadaş var ise bizimle paylaşabilir mi. Malum sökme den Oring leri alırsak işimiz daha kolay olur..
|
|
serky54
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2014 Konum: 54 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben problemimi giderdim yaklaşık 4 saat sürdü,
okadar illet yerdeki 3. civatayı sıkmak çok zahmetli, söktükten sonra heryerde oring bulunabilir, oringin ölçüsünü hatırlamıyorum boruyu götürdüm oringlerde 2x2 adet kullandım, 3 civata arkasınada fiberli somun attım iş çözüldü, |
|
tsufrankwoli
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 152 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tsufrankwoli
|
Yaralı sağ olun.
|
|
cihan_ch
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2016 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu yararlı bilgiler için çok saolun bende bu dediğiniz işe girişicem, çünkü bende su eksilme yok, petek gayet iyi ısıtıyor kesin oringler...
|
|
palet
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 292 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Öncelikle bilgi paylaşımınız için bende Teşekkür ederim. burada ki adımları takib ederek bende kendi aracımın kalorüfer peteğini değiştirdim.
Benim aracım 2005 SW. Benim aracımda dijital klima olduğu için çok ufak bir farklılık var. oda peteğin girdiği yuvanın arka tarafında petek içersine giren iğne şeklinde bir hararet sensörü var. peteği yuvasından çıkardıktan sonra bu sensörü dışarıya çekip almalısınız. yeni peteği yuvaya yerleştirdikten sonra da sensörü yine kendi yerine "peteğe" saplayarak takmalısınız. Dijital klimalı 307 lerde kalorüfer radyatörü parça numarası 6448.K0 ve orjinal petek alırsanız kutu içersinde 2 adet oring ile peteğe bağlanan plastik borunun 3 adet cıvata ve somunu kutu içersinden çıkıyor. Oring ölçüsü soran arkadaşlar olmuş o'ring çapı 20 mm. ve Orjinal oringler yuvarlak. kare değil. Sanırım arkadaşımızın bahsettiği "kare oring" bu yuvarlak oringlerin 3-5 yıl sonra kare şeklini almasından ibaret bir olay. Birde şu petek su giriş hortumunda bulunana hava alma tapasını benim gibi motor yuvasına düşürürseniz telaşlanmayın, Lastik sibop kapağı birebir aynı ürün. Bu tapanın yerine Kullanabilirisiniz.
Düzenleyen palet - 04 Mart 2016 Saat 10:48 |
|
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ
|
|
Ytaşkın
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Mart 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yıllar önce açmış olduğunuz from çok işime yarayacak gibi duruyor.
İnşallah 206 dada aynı şekilde sökuluyordur. Resimler için Teşekkürler. |
|
Saygı ön planda.
|
|
erdiano
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2016 Konum: YOZGAT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba.
Yaklaşık 4 aydır Peugeot 307 sahibiyim. forumda da yeniyim. Burada bu sorunu yaşayan bir çok arkadaş gibi ben de geçen hafta aracımı temizlerken şoför tarafı zemininin ıslak olduğunu farkettim. İlk başta arabaya bindikçe ayakkabının altında gelen kar suyu zannettim ancak peçeteyle biraz kurulayım derken baktım ki peçetenin rengi pembeye döndü ve suyunda yağlı bi su olduğunu farkettim. 1 hafta önce pempe renkli antifiriz koyduğum için antifiriz olduğunu anladım hemen. bir kaç gün ilgilenemedim bu sorunla. dün internette sorunu araştırırken Peugeot araçlarda kronik bir sorun olduğunu gördüm. Bu konuyu buraya yazan abilerden Allah razı olsun gerçekten çok faydalı bir konu olmuş çünkü ben de burada anlatılanları uygulayarak sorunu hallettim (sanırım). ancak ben kaput altında sökülen boruları sökmedim. çünkü benim araba resimdeki arabayla birebir aynı değil. aracım 2006 model 1.4 comfort model. boruların yeri ulaşması çok zor bir yerdeydi. bu yüzden kaput altından sökmeden içerden söktüm. 1-2 su bardağı kadar borulardaki antifiriz aktı içeriye. altına poşet serdiğim için zemin döşemesi ıslanmadı. sonra eski contaları (oring) çıkartım ve eskisine göre biraz daha kalın yeni conta taktım birer tane. bir arkadaş belirtmiş. contalar karering değil zamanla o hali almış diye. çıkan contalara bakınca ben de öyle olduğunu düşünüyorum bu yüzden de karering aramadan oring taktım. ayrıca orijinalinde 1 vida var ama 3 delik var yazılarını okudum ama benim acaçta 3 vida deliği göremedim. 1 vida vardı onu söktüm geri taktım, burada da bir fark söz konusu galiba. Vidayı da taktıktan sonra borunun eklem yerlerine ayakkabı-bot tamiratında kullanılan bir yapıştırıcı sürdüm etrafına komple. arabanın su haznesine baktım çok fazla bir eksilme yoktu. biraz üzerine antifiriz ekledim. Ancak şöyle bir eksiklik var yaptığım işlemlerde. bütün işlemler bitince kaput içinden borulara ulaşamadığım için havasını alma işlemi yapamadım. aracı çalıştırdım, kaloriferi de çalıştırdım ısınmasında bir sorun yok. ilk çalıştırdığımda kalorifer sıcak havayı biraz geç üfledi gibi geldi ama emin değilim belki de bana geç üfledi gibi geldi. motor ısınma süresi rolantide çalışırken biraz daha geç oluyordur belki. şu an sıcak hava üflemesinde bir sorun yok. eskiden damlatan yere de peçete sardım. bu halde aracı biraz kullandım, damlama yok. dış plastik aksamı takmadım hala yerine. peçeteyi kontrol edeceğim bi süre. tekrardan bu konuyu yazan açıklayan kişilerden Allah razı oldun diyorum. keyifli sürüşler.
Düzenleyen erdiano - 07 Aralık 2016 Saat 20:22 |
|
h.can
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
206 aracımda aynı sorun yaşıyorum bende vermiş olduğunuz bilgi dahilinde deneyecem.teşekkür ederim bilgi paylaşımı için...
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle hoşgeldiniz aramıza 206 içinde konu mevcut hocam.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
h.can
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hoşbuldum sitede yeniyim 206 için konu nerden görebilirim.teşekkürler...
|
|
dr_memo88
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2017 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dr_memo88
|
Çok teşekkür ederim. Güzel çalışma olmuş.
|
|
2004izmir307
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 2004izmir307
|
Merhabalar abicim benimde kalorifer petegi şöför tarafından su kaçırıyor içeri bunu anlatmışsın galiba fotolarda fakat fotoların hiç biri yok şuan görünmüyor yardımcı olursanız sevinirim
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. malesef fotograf linkleri güncelleyemiyoruz kullanıcı kaynaklı olarak. 206 ile yerleri ve petek söküm mantığı aynı neredeyse hocam 307 değişim 206 göre daha basittir. https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=43669&title=206-kalorifer-petegi-sokumu-ve-oring-degisimi
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
2004izmir307
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 2004izmir307
|
Hoşbuldum çok tşk ederim
Ben degişmektenn korktuğum için yapamadım sanayiye gittim allah düşmanımı düşürmesin orda önce göğüs sökülecek filan dediler sonra bi usta ilaç var etkili olur dedi açık bir şekilde damlaması belliydi sonra ilaç atıldı icine 6-7 gün oldu baktım yaklaşık yarım su bardağı kadar gene akıtmış izmirde konuyla ilgili yardımcı olacak arkadaşlar yardımınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim |
|
2004izmir307
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 2004izmir307
|
Sabahın 5 i uyuyamıyorum bu sorun yüzünden izmirde yardımcı olabilecek arkadaşlardan destek bekliyorum
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
307 lerde gögüs sökülmesine gerek yok kardeşim onu söyleyen ustaya bir daha uğrama ankara da olsan gel hafta sonu ben sökeyim derdim :) o kadar basit 307 lerde
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
2004izmir307
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 2004izmir307
|
Abicim ben yarın yapmaya çalışacağım olası bir aksi durum halinde bilgine ihtiyacım olacak numaranı alabilir miyim mümkünse
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tabiki kardeşim ne demek müsait olursam yardımcı olmaya çalışıtım. 0505 789 36 33
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
Yanıt Yaz | Sayfa <1 3456> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |