|
Araç içi tavan temizliği |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 3456> |
Yazar | |||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
birde ben deneyeceğim bunu bakalım met edildiği kadar varmı..
|
|||
F-Eren
2. Vites 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
ben bununla yaptım annem sürekli evde kullanıyor bu ürünü bana verdi arabada tavana ve beyaz plastik kısımlara kullandım sonuç mükemmel. kasmaya gerek yok loc hallediyor uzun zamandır da tertemiz duruyor ayrıca tavanda sarkma söz konusu bile değil +1
|
|||
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
|||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
yapıcaz yapıcaz hepsini yapıcaz (: |
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
+999 |
|||
sercinho
2. Vites 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
valla bende bu loc u uyguladım sonuc harıka kolıva arkadasın dedıgı gıbı yaptım 3 lıtre suya 3 kapak attım ve bolgesel olarak uyguladım tavan su an harıka tavana surdugunuzde beyaz katman bıraksın yoksa sıl sıl zorlanıyor ınsan bırde tavana bastırmaktan korkmayın bastırmassanız bayagı ugrasırsınız cat cut sesler gelebılır onlar tavanın yapıskanından gelıyor yanı uglayacak arkadaslara tavsıye ederım ıs bıtıgınde olusan su sımsıyahtı
|
|||
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
|||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Bende cikan suyun o kadar nasil siyah olabildigine sasirmistim dogrusu. Ama hakikaten tavan cok guzel oluyor |
|||
sercinho
2. Vites 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
aynen kardesım su sımsıyahtı valla tavan su an super verdıgın bılgıler ıcın cok tesekkurler |
|||
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
|||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Rica ederim. Ben de birilerinden okudugumu uyguladim ve sonuclari yazdim. Hepimize tesekkurler |
|||
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
paylaşım için tşk. en kısa zamanda benimde yapmam lazım çünkü tavan çok karardı.
|
|||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Arkadaşlar arabayı ilk aldığımda tavan gri renkteydi, içerisi çok felaket sigara kokuyordu (içmeyen birisi beni anlar) ve detaylı temizliği önerdiler, bir kere paraya kıyıp yaptırayım dedim ve sonuç harikaydı. koku gitmiş tavan rengi açılmış resmen tertemiz olmuştu :S sanırım bu tarz bir ürün kullanmışlar gerçekten arabanın iç havasını değiştiriyor bu tarz şeyler
|
|||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
evet arkadaşlar uzun süredir yapmaya niyetlendiğim fakat yapamadığım araç içi tavan temizliğini gerçekleştirdim. Bu işlemi LOC ile hallettik. Bu konuda eşime yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum, bayan eli değince farklı bir güzel oluyor (:
aracın temizlemeden önceki hali,
buda temizlik yapıldıkdan sonraki halleri,
aracın içi bir kaç leke dışında temizdi, daha doğrusu çıkan kiri ve simsiyah suyu görünceye kadar biz temiz zannediyorduk. Şimdi pırılpırıl ve hijyenik oldu.
yapılması gerekenler su ile ıslatmak yerine Loc'u suya koyup köpürtmek ve sadece köpüğü sürerek ovalamakdır,
Amwway'in loc ürününü kesinlikle tavsiye ediyorum boşu boşuna araç içi temizliği için yüksek meblalalar vermenize gerek kalmıyor. Kendin yapmanın verdiği mutluluk ise pahabiçilemez (:
|
|||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Tebrikler Metin. Cok guzel gorunuyor. Ozellikle cam kumandasinin oradaki kaplama zamanla cok kirleniyor.Seninki pril piril olmus. Gule gule kirletin
|
|||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Koliva abi çok teşekkür ederim. Diğer düşünen arkadaşlara da mutlaka tavsiye ederim.
Kumanda kaplamasının üzerinde yumuşak bir kaplama var çabuk deforme oluyor. Bazı forumlarda görmüştüm o parçayı söküp sıcak suda üzerindeki kaplamayı tamamen çıkartıyorlar ozaman daha temiz oluyor belki ilerde onuda denerim.
|
|||
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Elinize sağlık tertemiz olmuş güle güle kirletin. Kaplamanın sökülmesi hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Benim araçtaki kaplamada yer yer soyulmalar var. Bir de yağmur damlası düştüğünde mavileşmesi yok mu sinir ediyor. Sökülebiliyorsa o kaplama atalım sıcak suyun içine. |
|||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
kapagan;
bu konu ile ilgili bulduğum paylaşımı sizlerle paylaşmak istedim.
Kumandalar üzerindeki plastik benzeri kaplama nedeniyle üzerine su damladığında beyaza çalan
bir renk oluşuyor, ben kumanda üzerindeki kaplamayı söktüm, şöyle ki çok sabır gerektiren bi iş. Zira ortasında sinirlenip, sert cisimle kumandaya girişirseniz çizikler baş ağrıtıyor :) Gerçi o çizikleri de halletmek çok kolay :) Öncelikle katlanır aynaya merakı olan var ise şu yazıya göz atsın, ancak fransızca :) Biraz internet çevirisi ile anlaşılmıyor değildir, çok şeyi bu siteden öğrendim ben çünkü :) İlerleyen sayfada değişmesi gerekenler ile birlikte olay anlatılmakta :) Ben benim bahsettiğim olayı resimlerle anlatmaya çalışayım :) Kumandalar üzerindeki plastik benzeri kaplama nedeniyle üzerine su damladığında beyaza çalan bir renk oluşuyor, ben kumanda üzerindeki kaplamayı söktüm, şöyle ki çok sabır gerektiren bi iş. Zira ortasında sinirlenip, sert cisimle kumandaya girişirseniz çizikler baş ağrıtıyor :) Gerçi o çizikleri de halletmek çok kolay :) Öncelikle katlanır aynaya merakı olan var ise şu yazıya göz atsın, ancak fransızca :) Biraz internet çevirisi ile anlaşılmıyor değildir, çok şeyi bu siteden öğrendim ben çünkü :) İlerleyen sayfada değişmesi gerekenler ile birlikte olay anlatılmakta :) Ben benim bahsettiğim olayı resimlerle anlatmaya çalışayım :)
Kumanda kollarını kapıdan çıkarttıktan sonra klipslerle tutturulmuş kumanda mekanizmasını üst kısımdan ayırıyoruz.Önce sağ sol ayna seçim tuşunu çıkarabilirsiniz, size kalmış Zira ayırırken kendisi atıyor problem olmadan. Resimde iki klips işaretlenmiş, ki resimde sağ tarafa doğru bi tane daha olduğu rahatça görülüyor.Klipsler narin, bu yüzden fazla kastırmadan açmaya özen göstermekte fayda var.Ben bir tanesini kırdım :) Kumanda mekanizmasını üzerindeki butonlarla beraber kenara aldıktan sonra, elimizde kalan üst plastik aksamı, yani üzerine su geldiğinde sinirimizi bozan plastik kısmı, mümkünse kaynar suya koyuyoruz. Hemen napıyosun sen demeyin :) Suyu plastiğin sığacağı bi kaba boşaltıp, plastiğimizi de içine atyoruz :) Suyu kaynar koymanızda hiçbir sakınca yok, o plastik yüksek 100 derecede bırakın esnemeyi, hiçbir şekilde şekil değişimine uğramıyor.Bizzat ben denedim :) Bikaç dakika bekledikten sonra üzerindeki bizi sinir eden kaplamanın yavaş yavaş kabardığını, özellikle soyulan yerlerden itibaren plastikten kalktığını göreceksiniz, şimdi iş size düşüyor, elinize bir bulaşık fırçası (plastik, sert telli) alıp girişiyorsunuz plastiğe, kaplama yavaş yavaş sökülüyor :) Diş fırçası olur mu demeyin, yumuşak kalıyor, halı yıkadığımız fırçalar vardır ya sert plastik telli, onlarla deneyecektim ben eğer olsaydı, çizme olasılığı düşük, zaten üzerine çizik giderici cila uygulayınca eski haline geri dönüyor :) Su dayanabildiğiniz kadar soğuduğunda mümkünse bunu tırnaklarınızla yapın,daha kolay oluyor :) Ben bu şekilde bütün kaplamayı söktüm, zorlandığınız yer olduğunda tekrar sıcak suda bekletin tekrar girişin :) Yalnız bu işlem bittiğinde, kumandayı kurulayıp, elektronik aksamı ve butonları üzerine taktıktan sonra birşey farkedeceksiniz. Kumanda hayli kayganlaşıyor, yani üzerinde bizim beğenmediğimiz kaplama aslında boş değil her şey gibi :) Yalnız bu problem teşkil etmiyor :) Ben yaklaşık 1 haftadır sorunsuz kullanıyorum, artık yağmur damlası üzerine geldiğinde sinir bozucu benekler yok :) Yalnız ben Allah'tan belamı istedim ve kaplamaları piyano siyahı rengine boyadım, güzel de oldu açıkçası :) Boya işinde deneyiminiz yoksa tavsiye etmem, bi süre sonra boya sökülür bana küfredersiniz :) UYARI: Kumanda üzerindeki elektronik aksamı söktüğünüzden emin olup suya koyarsınız umarım :) bişey olmaz aslında, onu da söker kurutur yerine koyarsınız eskisi gibi çalışır, ama ben yine de uyarayım :) Siz yapmazsınız ama yapan çıkabilir ihale bana kalmasın :) Kumanda kollarını kapıdan çıkarttıktan sonra klipslerle tutturulmuş kumanda mekanizmasını
üst kısımdan ayırıyoruz.Önce sağ sol ayna seçim tuşunu çıkarabilirsiniz, size kalmış Zira ayırırken kendisi atıyor problem olmadan. Resimde iki klips işaretlenmiş, ki resimde sağ tarafa doğru bi tane daha olduğu rahatça görülüyor.Klipsler narin, bu yüzden fazla kastırmadan açmaya özen göstermekte fayda var.Ben bir tanesini kırdım :) http://forum.donanimhaber.com/m_18940568/mpage_14/key_/tm.htm ' sayfasından alıntıdır!. Düzenleyen metin - 11 Temmuz 2011 Saat 14:02 |
|||
|||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Ben bunu uygularim
|
|||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
abi benimde nezamandır niyetim var ama sökme işinden korkuyorum eğer bir zarar verirsem ucuz bir parça değil bu sebeple yanaşamıyorum. Söktükden sonra gerisi kolay.
|
|||
|||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Ben soktum orayi daha once. Hicte oyle zor bir islem degil. Tirnaklari kaldirirken dikkat etmek gerek o kadar. Gaz istermisin vereyim mi, hemen yarin yaparsin |
|||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
abi zaten fena kaptırmışım gidiyorum yakında dükkan açıcam peuıgeot özel servis diye (: şaka bir yana çok gaza geldim 3-5 gün dinleneyim ondan sonra olur (: |
|||
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Metin kardeş teşekkürler bilgi için. Kolivanın da dediği gibi tırnaklar dikkat istiyor o kadar gerisi problem değil yalnıııızzzz. Aynaların yukarı aşağı sağa sola hareketini sağlayan yuvarlak düğmenin yerleştirilmesi sorun oluyor. En azından ben iki kez sökmek zorunda kalmıştım tam oturmadığı için. |
|||
Yanıt Yaz | Sayfa <1 3456> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |