Araç içi tavan temizliği
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307 hakkındaki tüm makaleler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15499
Tarih: 08 Ocak 2025 Saat 09:54 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Araç içi tavan temizliği
Mesajı Yazan: meandros
Konu: Araç içi tavan temizliği
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 11:12
arkadaşlar!! aracımın tavanında kirden dolayı siyahlanmalar mevcut.
bunları nasıl temizleyebilirim..
------------- 2004 PEUGEOT 307 1.6 Envy BVA Benzinli Otomatik Alu Grisi - KM: 73145
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: muurrat
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 11:13
güzel soru bende düşünüyorum bunu
------------- 2010 hyundai era team 1,4. murat karagöz
|
Mesajı Yazan: ask307
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 11:32
neyle silersen sil aman dikkat et çok ıslatmamaya çünkü tavan sarkabiliyor
------------- peugeot 307 1.4 hdi
|
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 12:30
yokmu bi öneri :)
------------- 2004 PEUGEOT 307 1.6 Envy BVA Benzinli Otomatik Alu Grisi - KM: 73145
|
Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 12:33
ya en guzelı beyaz bır havlu al sonra sonaxın arac ıcı temızlık urunu var onla bıraz sıl hemen cıkmıyor bır kac kere kısa aralıklarla yapman gerek ben temızlemsıtım azaldı ama tam anlamıyla cıkmadı yada tavanı detaylı temızlıge sokmak gerek
------------- peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
Mesajı Yazan: Engin Tepe
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 13:19
Ben Jetta da krem partnerde grı tavan döşememi, Boş bir püskürtmeli şişenin içine yarısı kosla halı şam. bir miktar renkliler için çamaşır suyu, yaglanma için bir miktar sıvı bulaşık sabunu ve su. karışımı sık yada kovanın içine köpüğü daha faydalıdır tam kurumadan 2 3 aralıklarla fazla bastırmadan silebilirsin şahşen fayda gördüm. Yada koltuk temizleme ürünleri var bp de mavi şişede ismini hatırlayamadım oda güzel. REsimdeki koltuk temizleyici hazır aldıgım oda iyi.
------------- PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58 ▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 13:30
Araç döşeme temizleyiciler var, onlar ile temizlenebilir.
|
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 14:53
Arkadaşlar bauhausta 20 tl ye alman malı förch diye bir köpük satılıyor.Sıkıyorsunuz 10 saniye bekledikten sonra temiz beyaz bir havluyla siliyorsunuz ve ilk günkü gibi pırılpırıl oluyor.Herkese tavsiye ederim.Eğer silmekle uğraşamam derseniz süpürgeyle yine 10 sinye bekledikten sonra çekersiniz.Ayrıca aracın tüm iç döşemelerinde ve plastik aksamlarındada kullanılabiliyor süper bir ürün.
|
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 14:59
Daha önce bir yerde anlatılmıştı. Leke-çöz tarzı ürünlerle yapılan işlem iyi sonuç veriyormuş. Forumda araştırabilirsin...
|
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 15:03
dostum çözümü kolay 20 tl verip oto kuaförde halettiricen sorun eme bu kadar
|
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 16:44
arkadaslar cok güzel bir sey var kovaya yarısına kadar su ustune kosla bır kapak kadarda camasır suyu karıstırın kopuk olcak sekılde o kopugu tavana sur bıraz bekle ondan sonra halı surgesı ıle cektır 10 numara bizim orda tokatta yıkamacılar boyle yapıyor :)))
|
Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 16:53
süpürge ile çekerken arkadaşlar dikkat edin tvan sarkma yaparsa uğraş dur sonra .ben tavan değilde koltuklar ve o kapının oradaki cam kaldırmak için elektrikli düğmenin olduğu kısmı bugün bi rürün aldım marketten onunla deneyeceğim bakalım .ürün öyle özel bir ürün değil markasınıda bilmiyorum duymadım daha önce sprey halinde sıkıyorsun cam sil gibi bekleyip iki dak.sonra yine sulu bir şekilde süngerle temizliyorsun iki kapı kol döşemsinde denedim sonuç güzel .koltuklarıda tek tek sileceğim artık başşka çaresi yok tavana sarkma yapmasın diye dokunmuyrum pis pis geizyoruz:)
------------- 2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 16:58
tavana sadece köpük türüyorsunuz benım dedıgım yontemde ve supurge ile sadece kopugunu cekıyorsun tavan su cekedıgı için sarkma olmuyor 106 quıkte kendım denedım aynı yontemı koltuktada denedım 10 numara
|
Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 17:12
60de106 Yazdı:
tavana sadece köpük türüyorsunuz benım dedıgım yontemde ve supurge ile sadece kopugunu cekıyorsun tavan su cekedıgı için sarkma olmuyor 106 quıkte kendım denedım aynı yontemı koltuktada denedım 10 numara |
aynen köpüklü yöntem termetiz yapıyor hatta forumda konu vardı
domestos renkliler için ılık su ve köpürtüyoruz ardından sünger ile yediriyosun tavana ve bir süre bekledikten sonra temiz bir bez ile siliyoruz sonuç mükemmel :)
------------- 206 RG 2000 206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black
|
Mesajı Yazan: Engin Tepe
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 17:21
Buda olabılır hemde mukemml olur:
------------- PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58 ▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
|
Mesajı Yazan: kaan__
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 18:44
arkadaşlar kosla çok iyi bir temizliyici ancak döşemede ve tavanda pamuklanma yapar ...şu an araçların tavanı kirlide olsa pürüssüz yüzeye sahip kosla vb gibi kimyasal maddeler ile silerseniz pamuk pamuk olur ayrıca silme sırasında kumaşda aşınmış olur ve çok daha çabuk kirlenir..ben bunu bizzat yaşadım iki kapak kosla +su + mikrofiber bez+2-3 saat sonunda hem istedim gibi olmadı hemde ellerim kıpkırmızı oldu... benim önerim loc diye bi ürün var gördüğüm yada kullandığım en iyi temizleyici diyebilirm..sildiğiniz anda üzerinden defalarca gitmenize gerek kalmadan tertemiz oluyo...kolay kolayda kirlenmiyo
------------- sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur... 2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp
|
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 20:18
arkadaslar tavanın sarkmasından korkuyorum
daha once 206imda yapmıstım belli zaman sonra sarkmalar oldu
şimdi 307 de temkinkiyim :)
|
Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2011 Saat 23:12
arkadaşlar bende hem döşemeleriniz için BİOMAX ı öneririm çıktı çıkalı kullanıyorum harika herkese tavsiye ederim fiyatıda kendine göre biraz tuzlu
------------- PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
Mesajı Yazan: semsword
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 00:56
Sonax Araç İçi Temizleyici...
|
Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 06:24
kaan__ Yazdı:
arkadaşlar kosla çok iyi bir temizliyici ancak döşemede ve tavanda pamuklanma yapar ...şu an araçların tavanı kirlide olsa pürüssüz yüzeye sahip kosla vb gibi kimyasal maddeler ile silerseniz pamuk pamuk olur ayrıca silme sırasında kumaşda aşınmış olur ve çok daha çabuk kirlenir..ben bunu bizzat yaşadım iki kapak kosla +su + mikrofiber bez+2-3 saat sonunda hem istedim gibi olmadı hemde ellerim kıpkırmızı oldu... benim önerim loc diye bi ürün var gördüğüm yada kullandığım en iyi temizleyici diyebilirm..sildiğiniz anda üzerinden defalarca gitmenize gerek kalmadan tertemiz oluyo...kolay kolayda kirlenmiyo
| Kosla halı kullanmayın ben de tavsiye etmiyorum kaan ın dediklerine katılıyorum tecrübeyle sabittir.. Koslanın çamaşırlar için olanın bilmiyorum. Loc un ününü ben de duydum.
|
Mesajı Yazan: mdincer34
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 09:41
tavan simsiyah olana kadar el süremem ben sarkma yaparsa korkusuyla .ama koltuklar için kir - çöz benzeri döşme koltuk temizleyici bir ürün aldım 5 tl sprey :) dün akşam tüm koltukları sildim sonuç harika :)
------------- 2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 12:36
kankam_743 Yazdı:
kaan__ Yazdı:
| Kosla halı kullanmayın ben de tavsiye etmiyorum kaan ın dediklerine katılıyorum tecrübeyle sabittir.. Koslanın çamaşırlar için olanın bilmiyorum. Loc un ününü ben de duydum. |
bu lock amyway urunumu nereden temin edilir
|
Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 16:29
Meguiars genel temizliyicisi var. Cama getirmeden onunla temizleyebilirsin. Ama bildiğim kadar küçüğü yok. büyük şişeleride 100 tl civarı.
------------- 106->206->208->207->301->308->3008->C4X
Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr
|
Mesajı Yazan: statistican
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 16:38
ben loc la yıkadım çektirdim(halı yıkama makınesinin koltuk aparatıyla) tüm tavanı koltukları yerleri......tertemiz oldu renk geldi arabaya,oto kuaförlerine çokda para bayılmayın...
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 00:31
statitican hemsehrim... loc faydasını gordun demek... nasıl uyguladın
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 00:38
Şiddetle LOC ürününü tavsiye ederim. Piyasadaki çoğu temizleyiciye tulum çıkartır. Ben de gecen ay aldım. Çok amaçlı kallanılabiliyor. Evdeki sert zeminlerin haricinde kumaş döşemlerde de gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Ben 17 tl ye almıştım
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 00:41
maverick nasıl uyguladın locu
ben tavanı temizlicem
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 01:20
yarım kova ılık su,içerine 1/4 çay bardağı kadar LOC.
eline de tüy yapmıcak bezle fazla bastırmadan silmeye başla. aç camları bırak 1 saat kadar kurusun.
benim 3. uygulayışım. ilk uygulamada yaptım. az nemli kalmıştı.ben aracı kapattım gitti. hayatımın hatası diyebilirm. ertesi gün inanılmaz koku.sana dediğim gibi iyice kurusun.
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 01:24
maverick sbd Yazdı:
yarım kova ılık su,içerine 1/4 çay bardağı kadar LOC.
eline de tüy yapmıcak bezle fazla bastırmadan silmeye başla. aç camları bırak 1 saat kadar kurusun.
benim 3. uygulayışım. ilk uygulamada yaptım. az nemli kalmıştı.ben aracı kapattım gitti. hayatımın hatası diyebilirm. ertesi gün inanılmaz koku.sana dediğim gibi iyice kurusun. |
bu arada tavana makina sürülmez. tavan koltuk gibi sert süngerimsi bir yapıya sahip değil. tavana makina vakımla beraber tazyikli suyu veriyor. o sünger bunu çekiyor ve ağırlaşıyor. tavandaki sünger yapısı, bildiğin vatka türü süngerden farkı yok.
karar senin...
|
Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 01:27
Engin Tepe Yazdı:
Ben Jetta da krem partnerde grı tavan döşememi,Boş bir püskürtmeli şişenin içine yarısı kosla halı şam. bir miktar renkliler için çamaşır suyu, yaglanma için bir miktar sıvı bulaşık sabunu ve su. karışımı sık yada kovanın içine köpüğü daha faydalıdır tam kurumadan 2 3 aralıklarla fazla bastırmadan silebilirsin şahşen fayda gördüm. Yada koltuk temizleme ürünleri var bp de mavi şişede ismini hatırlayamadım oda güzel. REsimdeki koltuk temizleyici hazır aldıgım oda iyi.
|
Engin'e katılıyorum. dediği gibi köpüğü de işe yarar, sprey kullansan da işe yarar. sonra kosla karışımı olduğu için yüksek güçlü elektrikli süpürge ile çek, bak nasıl işe yarıyor. ben koltuklarda yaptım işe yaradı
------------- 2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 09:12
kaan__ Yazdı:
|
kaan peki nerden bulacağız bunu?
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 09:17
g-demir Yazdı:
Engin Tepe Yazdı:
Ben Jetta da krem partnerde grı tavan döşememi,
Boş bir püskürtmeli şişenin içine yarısı kosla halı şam. bir miktar renkliler için çamaşır suyu, yaglanma için bir miktar sıvı bulaşık sabunu ve su. karışımı sık yada kovanın içine köpüğü daha faydalıdır tam kurumadan 2 3 aralıklarla fazla bastırmadan silebilirsin şahşen fayda gördüm.
Yada koltuk temizleme ürünleri var bp de mavi şişede ismini hatırlayamadım oda güzel.
REsimdeki koltuk temizleyici hazır aldıgım oda iyi.
|
Engin'e katılıyorum. dediği gibi köpüğü de işe yarar, sprey kullansan da işe yarar. sonra kosla karışımı olduğu için yüksek güçlü elektrikli süpürge ile çek, bak nasıl işe yarıyor. ben koltuklarda yaptım işe yaradı |
gökhan koltuklar ile tavan bir değilki. senin koltuklara uyguladığın yüksek güçlü vakum tavana yapılırsa anında sarkacaktır.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 09:24
metincim ürün amyway ürünü
sahibinden.comda buldum ben 15-20tl arası fiyatlarda değişiyor
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 09:56
meandros sen kullandın mı peki tavanı temizlemek istiyordun hallettin mi?
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:12
yok daha uygulamadım.... yorumları süzüyorum.....
ama yapcam
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:19
sahibinden de 14 tl ye buldum bende.
bu arada bütün arkadaşlara sormak istiyorum. Bu fırsat kampanyalarından yakaladığım kampanya ile ilgili cuma günü saat akşam 5 de evime aracımı yıkamaya gelicekler. Buharlı iç - dış - motor temizleme 320 TL yerine 20,9 TL ye hemde kapına geliyorlar.
şimdi aracın dışını motoru yıkayacaklar tamam da bazı uygulama videolarında izledim tavanıda yıkıyorlar. şimdi bunlara tavanı elletmek istemiyorum çünki tavan suyu çekicek sonra çürüyüp kendini salmasından korkuyorum bu yüzden tavanı elletsemmi elletmesem mi kararsız kaldım sizce ne yapmalıyım.
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 10:33
motor yıkamaya karşıyım metin!!!!
ben motor temizligini şu sekilde yapıyorum
loctire teroson sprey ile yapıyorum.. kaputun altında ne varsa komple spreyi sıkıyorum sonra hava ile temizliyorum.. sonra cillop gibi oluyor
yıkama olayı bana riskli geliyor
|
Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 13:05
kaan__ Yazdı:
|
Konsantre 2005 ten beri vazgeçilmezim... Israrla tavsiye ederim. birde teflon oto cilası....
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 13:58
meandros Yazdı:
motor yıkamaya karşıyım metin!!!!
ben motor temizligini şu sekilde yapıyorum
loctire teroson sprey ile yapıyorum.. kaputun altında ne varsa komple spreyi sıkıyorum sonra hava ile temizliyorum.. sonra cillop gibi oluyor
yıkama olayı bana riskli geliyor
|
bana buhatlı motor yıkamanın hiç bir elektronik sisteme zarar vermediği kanıtlandı diyorlardı. motor bir kenara da buhatla tavanı temizleteyim mi temizletmeyeyim mi bilmiyorum. bu LOC siparişini verip kendim mi yapsam acaba.
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 14:25
walla ben yıkatmam motoru karar senin
bizim aslanlar elektronik ... :)
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 16:21
evet arkadaşlar Loc denen konsantre ürünü nette ararken işyerinde bir abimiz satıyormuş öğrendim. Sadece tavanda değiş bütün yüzeylerde işe yarıyormuş. 17 tl ye yarın geliyor inşallah.
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 16:26
metin Yazdı:
evet arkadaşlar Loc denen konsantre ürünü nette ararken işyerinde bir abimiz satıyormuş öğrendim. Sadece tavanda değiş bütün yüzeylerde işe yarıyormuş. 17 tl ye yarın geliyor inşallah. |
sonucu bekliyorum ...merakla :) memnun kalırsan 4 kapı içine giricem bende
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 16:30
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 19:17
koliva nedir bu ilaç?
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 19:27
meandros Yazdı:
koliva nedir bu ilaç?
|
Iste soylenilen L.O.C.'un bir tanitimi. LOC=Legacy of Clean'in bas harflerinden turetilmis.
|
Mesajı Yazan: only_younus
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 20:23
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11205&KW=leke+%E7%F6z&title=araclarmzn-i-temizlii
|
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 21:33
yunus paylaşımına baktım. merak ettiğim şey sonuçda suyu yiyen tavan döşemesinin içindeki süngerin zamanla çürüyüp döşeme kumaşını yani tavandaki kumaşın sarkması gibi birşey oldumu hiç?
|
Mesajı Yazan: only_younus
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 00:27
ben kışın yaptığım halde öyle bir sonuçla karşılaşmadım.fotolarda da görülüyordur ben yaptığım zaman arabanın üzerinde kar vardı.ben nasıl cesaret etmişim şimdi şaşıyorum ama çok şükür hiçbir sıkıntı olmadı.temizlik farkı da çok net görülüyordur temizlenen ve temizlenmeyen kısım arasında
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 01:07
sole solım arkadaslar tam olarak markasını hatırlamıyorum ama pratıkerlerde carrefourda bahaus ta sonaxlar var fıyatlarda uygun aslında
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 13:22
metin loc ulaştımı eline?_
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 19:17
only_younus Yazdı:
ben kışın yaptığım halde öyle bir sonuçla karşılaşmadım.fotolarda da görülüyordur ben yaptığım zaman arabanın üzerinde kar vardı.ben nasıl cesaret etmişim şimdi şaşıyorum ama çok şükür hiçbir sıkıntı olmadı.temizlik farkı da çok net görülüyordur temizlenen ve temizlenmeyen kısım arasında |
evet gayet net gözüküyor du. bakalım bende bişeyler yapcam inşallah yüzümüze gözümüze bulaşmaz
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 19:19
meandros Yazdı:
metin loc ulaştımı eline?_ |
meandros loc elime ulaşmadı daha doğrusu eşime anlattım da zaten onlar biliyormuş kayınvalide de varmış bende boşuna para vermiyim dedim zaten getircek olan arkadaş unutmuş bende iptal ettim. cumartesi burdura pazar günü denizliye gidicem orada kayınçoyla yapcaz ozaman oradan haber vericem inşallah..
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 20:31
denizliden sonra aydına gecersin.. benim aslanada bakarız bi
|
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 08:40
Siparis ettigim L.O.C. urunu elime ulasti. Aslinda ulasmasi biraz zor oldu cunku once bulundugum yerdeki distributore ulasmam gerekti ama adres falan bulamadim. Bende amway.com adresinden sirketle iletisime gectim ve yardimci olmalarini istedim. Dun distributor bizzat telefon etti ve evime ulastirdi. 9 Euro 60 Cent tuttu. 1 litrelik kapta geliyor ama herhalde bir omur boyu yeter cunku 4 litrelik suya 30 ml koymak gerekiyormus. Durulama gerektirmiyormus. Deneyip gorecegiz.
|
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 09:22
koliva işlemin sonucu bekliyoruzzzz
|
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 10:52
Evet sayın moderatör, sonuçlar ve fotoğraflar lütfen.
|
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 11:07
badires Yazdı:
Evet sayın moderatör, sonuçlar ve fotoğraflar lütfen. |
Gunesli ve bos bir gun yakalamam lazim. Bu pazar gunu 26 derece ve gunesli olacakmis (aman bulusmacilar duymasin )
|
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 14:58
Tamam o zaman Pazara kadar bekliyoruz. İnşallah beklediğin gibi bir sonuç alırsın da biz de yaparız.
|
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 15:02
arkadaşlar ben pazartesi günü loc u denedim.
5 lt kovanın içerisine özel pompasıyla 7-8 defa sıktım. aldım bezi bi güzel kovanın içine daldır.sık...
bezi elime alıp tavana söyle bir sürttüm inanamazsınız. bezde 5 parmağımın izi simsiyah çıktı.
manyak bişi bu loc. tavan tertemiz oldu.
güneşte yaptım bu uygulamayı. sıra sıra yaptım. bir tarafı yaparken diğer tarafın pencersini actım kurusun diye.
|
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 15:10
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 15:34
4lt bir kapak çok az olur.
benim kova 5 lt ti.ben 7-8 defa sıktım. kaç mililiter eder bilmem ama yarım çay bardağı eder tahminimce.
4 lt bir kapak çok az. zaten 1lt 20 ml diyor.sen 4 lt suya kullanacaksın. en az 5 kapak...
|
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 15:37
maverick sbd Yazdı:
4lt bir kapak çok az olur.
benim kova 5 lt ti.ben 7-8 defa sıktım. kaç mililiter eder bilmem ama yarım çay bardağı eder tahminimce.
4 lt bir kapak çok az. zaten 1lt 20 ml diyor.sen 4 lt suya kullanacaksın. en az 5 kapak... |
Ben uzerinde yazan tavsiyelere uymayi dusunuyorum. 4 litre suya 30 ml diyor. Bu urunun iki cesidi var. Biri konsantre digeri hazir sulu. Benim aldigim biraz jel kivaminda. Belki ayni urunun farkli versiyonlarindan bahsediyoruzdur
|
Mesajı Yazan: d3n1s
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 16:02
Siz ürünün üzerinde yazanı uygulayın, sonra başınıza dert almayın, neticede kimyasal bir üründen bahsediyoruz
------------- 206 Quik
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 16:54
Soyledigim gibi bugun L.O.C. urununu deneme firsati bulabildim. Soylenildigi kadar var diyebilirim. Isin en guzel yani durulamak yok. Yaklasik 3-4 litre suya 3 kapak LOC konsantre urununden koydum. Uzerinde yazdigina gore ne kadar zor leke cozmek istiyorsaniz o kadar cok urun koymaniz gerekiyor ama normalde 4 litre suya 30 ml yetiyor. Is bittikten sonra su simsiyah oluyor o yuzden 4 litre cok degil
Sadece siliyorsunuz ve sonuc karsilastirmali olarak asagida:
1.Ayni karede silinmis (sag) ve silinmemis(sol) taraflari gorebilirsiniz. Silinmeden onceki kisimda benek benek siyah noktalar mevcuttu. Sildikten sonra ise sag taraf gibi oldu. Lekeden eser yok
2. Ayni sekilde sag taraf silinmis ve sol taraf silinmeyi bekliyor.
|
Mesajı Yazan: toprakk
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 17:12
cosla oxi action :))
------------- 2003 model 206
|
Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 17:24
meandros Yazdı:
kankam_743 Yazdı:
kaan__ Yazdı:
| Kosla halı kullanmayın ben de tavsiye etmiyorum kaan ın dediklerine katılıyorum tecrübeyle sabittir.. Koslanın çamaşırlar için olanın bilmiyorum. Loc un ününü ben de duydum. |
| bundan 3 yıl oncesınde komşum satıyordu :) temin etmek isterdim ama cok gec kaldık :D ben aldım gayet guzel hemde kımyasal madde yok diyebılıyorum dogal bıseymıs cok guzel bısey bu
------------- 1998 VW GOLF 1.6 105 hp Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 19:06
koliva Yazdı:
Soyledigim gibi bugun L.O.C. urununu deneme firsati bulabildim. Soylenildigi kadar var diyebilirim. Isin en guzel yani durulamak yok. Yaklasik 3-4 litre suya 3 kapak LOC konsantre urununden koydum. Uzerinde yazdigina gore ne kadar zor leke cozmek istiyorsaniz o kadar cok urun koymaniz gerekiyor ama normalde 4 litre suya 30 ml yetiyor. Is bittikten sonra su simsiyah oluyor o yuzden 4 litre cok degil
Sadece siliyorsunuz ve sonuc karsilastirmali olarak asagida:
1.Ayni karede silinmis (sag) ve silinmemis(sol) taraflari gorebilirsiniz. Silinmeden onceki kisimda benek benek siyah noktalar mevcuttu. Sildikten sonra ise sag taraf gibi oldu. Lekeden eser yok
|
cok guzel olmus elıne saglık sıcak suylamı yaptın abı bende yapacam aynı uygulamayı
------------- peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 19:20
sercinho Yazdı:
cok guzel olmus elıne saglık sıcak suylamı yaptın abı bende yapacam aynı uygulamayı
|
Hayir cesme suyu ile yaptim.
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 22:07
koliva Yazdı:
sercinho Yazdı:
|
|
LOC adlı temizleyici maddeyi temin ettim. Konsantre olanını aldım. 20 lira. Fakat bunu nasıl uygulayacağız. Nemli bezle siliyor muyuz yoksa köpürtüp köpüğünü mü sürüyoruz. Tam olarak anlayamadım. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2011 Saat 22:15
bu konu içinde kaan arkadaşımız yaptığını söylemişti kendisi tavsiyesi üzerine bende aldım 2 hafta olacak halen yapamadım (: benim koltuklar krem olduğu için koltuklara yapmayada ihtiyacım var.
koliva; süpersin maşallahın var (:
|
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 07:40
kapagan Yazdı:
LOC adlı temizleyici maddeyi temin ettim. Konsantre olanını aldım. 20 lira. Fakat bunu nasıl uygulayacağız. Nemli bezle siliyor muyuz yoksa köpürtüp köpüğünü mü sürüyoruz. Tam olarak anlayamadım. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler. |
Yaklasik 3-4 litre suyu kovaya dokuyorsun sonra LOC urununden 30 ml civarinda dokuyorsun. Onerilen oran 30 ml ama cikarmak istedigin lekenin inatciligina gore daha fazla da koyabilirsin. Ben 3 kapak koydum ki yaklasik herhalde 50 ml oluyordur. Sonra zaten su az bisey kopuruyor. Temiz bezini bu suya daldiriyorsun ve suyunu sıkıyorsun (azcik kalsin). Sonra yuvarlaklar cizerek uyguluyorsun. O kadar.
|
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 07:40
metin Yazdı:
bu konu içinde kaan arkadaşımız yaptığını söylemişti kendisi tavsiyesi üzerine bende aldım 2 hafta olacak halen yapamadım (: benim koltuklar krem olduğu için koltuklara yapmayada ihtiyacım var.
koliva; süpersin maşallahın var (: |
Benim koltuklar siyah ama ben de uygulayacagim haftaya. Ayrica paspaslarin altina da uygulayacagim. Bakayim antifiriz lekesini cikarabilecek mi
|
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 08:43
inşallah çıkartır
|
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 13:08
koliva Yazdı:
kapagan Yazdı:
LOC adlı temizleyici maddeyi temin ettim. Konsantre olanını aldım. 20 lira. Fakat bunu nasıl uygulayacağız. Nemli bezle siliyor muyuz yoksa köpürtüp köpüğünü mü sürüyoruz. Tam olarak anlayamadım. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler. |
Yaklasik 3-4 litre suyu kovaya dokuyorsun sonra LOC urununden 30 ml civarinda dokuyorsun. Onerilen oran 30 ml ama cikarmak istedigin lekenin inatciligina gore daha fazla da koyabilirsin. Ben 3 kapak koydum ki yaklasik herhalde 50 ml oluyordur. Sonra zaten su az bisey kopuruyor. Temiz bezini bu suya daldiriyorsun ve suyunu sıkıyorsun (azcik kalsin). Sonra yuvarlaklar cizerek uyguluyorsun. O kadar.
|
Teşekkürler. Bakalım fırsat bulduğum anda uygulamayı yapacağım.
|
Mesajı Yazan: kaan__
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 13:11
metin Yazdı:
inşallah çıkartır |
metin benim koltuklarda krem ben tavanı sildikten sonra koltukları da sildim ayrıca halı yıkama makinesiylede ıslaklığı çektim.. gerçekten çok temiz oldu..geçen senede silmiştim ama halı yıkama makinesi kullanmadım yer yer iz kalmıştı ama son yaptığım sonax gibi oldu maşallah.. ama kollarım koptu çok yoruldum...
------------- sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur... 2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp
|
Mesajı Yazan: DRIVER34
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 13:22
hafta sonu turtle wax temizleme köpüğünden aldım tavana uyguladım sonuç fena değil ayrıca kendi fırçasıda var yalnız bikaç yerde ıslaklık gibi izler kaldı sanırım uygulama hatası bakacaz artık çaresine uygulamayı köpüğü sıkıp kendi fırçasıyla siliyorsun tutacakların kenarlarını ve ince noktaları diş fırçasını bastırmadan yapabilirsin etkili ağır kirlerin yoksa iş yapar benim araçta hiç sigara içilmemiş ama nemden yada başka bişeyden karartılar vardı gayette güzel temizledi.. bu arada koltuk lekelerinde pek etkili değil benimkileri çıkarmadı.. 1 kutu anca tavana yetiyor bilgine...
------------- 307 14XR16V(Sİyah)2005 5427327273 http://goo.gl/mc9cY" rel="nofollow">
|
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 13:46
Ellerine sağlık güzel uygulama olmuş. LOC dan evde duvar silmek için bulunduruyoruz. Arabanın tavanına bu hafta uygularum İnşallah. Ben sigara içmiyorum ama benden öncekiler mısır tiryakisiymiş sanırım. Çıkarmak biraz yoracak anlaşılan.
koliva Yazdı:
sercinho Yazdı:
|
|
|
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 14:31
kaan__ Yazdı:
metin Yazdı:
inşallah çıkartır |
metin benim koltuklarda krem ben tavanı sildikten sonra koltukları da sildim ayrıca halı yıkama makinesiylede ıslaklığı çektim.. gerçekten çok temiz oldu..geçen senede silmiştim ama halı yıkama makinesi kullanmadım yer yer iz kalmıştı ama son yaptığım sonax gibi oldu maşallah.. ama kollarım koptu çok yoruldum...
|
abi bu işi 120 tl den aşağı yapan yok bırakda kollarımız ağrısın biraz (: bu hafta sonu girişecektim ama hem yağmur vardı üşendim hemde misafir vardı haftaya kaldı (:
Loc aldım 17 tl ye pompasıda var evde beni bekliyor (:
|
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 16:22
Muhammet ÇAKIR Yazdı:
meandros Yazdı:
kankam_743 Yazdı:
kaan__ Yazdı:
| bundan 3 yıl oncesınde komşum satıyordu :) temin etmek isterdim ama cok gec kaldık :D ben aldım gayet guzel hemde kımyasal madde yok diyebılıyorum dogal bıseymıs cok guzel bısey bu |
ben bu ürünü koltukları temizlemek için kullanıyorum. ılık suya bir kapak yeterli. mis gibi yapıyor. bu arada bez ile değilde tül ile silin koltukları daha randımanlı olur
saygılar
|
Mesajı Yazan: DRIVER34
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 17:00
pugti Yazdı:
Muhammet ÇAKIR Yazdı:
meandros Yazdı:
kankam_743 Yazdı:
kaan__ Yazdı:
| bundan 3 yıl oncesınde komşum satıyordu :) temin etmek isterdim ama cok gec kaldık :D ben aldım gayet guzel hemde kımyasal madde yok diyebılıyorum dogal bıseymıs cok guzel bısey bu |
ben bu ürünü koltukları temizlemek için kullanıyorum. ılık suya bir kapak yeterli. mis gibi yapıyor. bu arada bez ile değilde tül ile silin koltukları daha randımanlı olur
saygılar |
aynen koltuklara deneyecem zaten buda olmazsa bu iş için bir sonax parası harcamış olacam nerdeyse ..
------------- 307 14XR16V(Sİyah)2005 5427327273 http://goo.gl/mc9cY" rel="nofollow">
|
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 17:03
birde ben deneyeceğim bunu bakalım met edildiği kadar varmı..
|
Mesajı Yazan: F-Eren
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 17:11
kaan__ Yazdı:
|
ben bununla yaptım annem sürekli evde kullanıyor bu ürünü bana verdi arabada tavana ve beyaz plastik kısımlara kullandım sonuç mükemmel. kasmaya gerek yok loc hallediyor uzun zamandır da tertemiz duruyor ayrıca tavanda sarkma söz konusu bile değil
+1
------------- Fatih Eren (1983) Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh -
|
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 17:48
yapıcaz yapıcaz hepsini yapıcaz (:
|
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2011 Saat 17:50
metin Yazdı:
yapıcaz yapıcaz hepsini yapıcaz (: | +999
|
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 21:38
valla bende bu loc u uyguladım sonuc harıka kolıva arkadasın dedıgı gıbı yaptım 3 lıtre suya 3 kapak attım ve bolgesel olarak uyguladım tavan su an harıka tavana surdugunuzde beyaz katman bıraksın yoksa sıl sıl zorlanıyor ınsan bırde tavana bastırmaktan korkmayın bastırmassanız bayagı ugrasırsınız cat cut sesler gelebılır onlar tavanın yapıskanından gelıyor yanı uglayacak arkadaslara tavsıye ederım ıs bıtıgınde olusan su sımsıyahtı
|
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 21:49
sercinho Yazdı:
valla bende bu loc u uyguladım sonuc harıka kolıva arkadasın dedıgı gıbı yaptım 3 lıtre suya 3 kapak attım ve bolgesel olarak uyguladım tavan su an harıka tavana surdugunuzde beyaz katman bıraksın yoksa sıl sıl zorlanıyor ınsan bırde tavana bastırmaktan korkmayın bastırmassanız bayagı ugrasırsınız cat cut sesler gelebılır onlar tavanın yapıskanından gelıyor yanı uglayacak arkadaslara tavsıye ederım ıs bıtıgınde olusan su sımsıyahtı
|
Bende cikan suyun o kadar nasil siyah olabildigine sasirmistim dogrusu. Ama hakikaten tavan cok guzel oluyor
|
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 21:53
koliva Yazdı:
sercinho Yazdı:
|
Bende cikan suyun o kadar nasil siyah olabildigine sasirmistim dogrusu. Ama hakikaten tavan cok guzel oluyor
|
aynen kardesım su sımsıyahtı valla tavan su an super verdıgın bılgıler ıcın cok tesekkurler
|
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 22:00
sercinho Yazdı:
koliva Yazdı:
sercinho Yazdı:
|
|
aynen kardesım su sımsıyahtı valla tavan su an super verdıgın bılgıler ıcın cok tesekkurler
|
Rica ederim. Ben de birilerinden okudugumu uyguladim ve sonuclari yazdim. Hepimize tesekkurler
|
Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 23:55
paylaşım için tşk. en kısa zamanda benimde yapmam lazım çünkü tavan çok karardı.
------------- 2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa
|
Mesaj Tarihi: 07 Temmuz 2011 Saat 22:23
Arkadaşlar arabayı ilk aldığımda tavan gri renkteydi, içerisi çok felaket sigara kokuyordu (içmeyen birisi beni anlar) ve detaylı temizliği önerdiler, bir kere paraya kıyıp yaptırayım dedim ve sonuç harikaydı. koku gitmiş tavan rengi açılmış resmen tertemiz olmuştu :S sanırım bu tarz bir ürün kullanmışlar gerçekten arabanın iç havasını değiştiriyor bu tarz şeyler
|
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 11:00
evet arkadaşlar uzun süredir yapmaya niyetlendiğim fakat yapamadığım araç içi tavan temizliğini gerçekleştirdim. Bu işlemi LOC ile hallettik. Bu konuda eşime yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum, bayan eli değince farklı bir güzel oluyor (:
aracın temizlemeden önceki hali,
http://imageshack.us/photo/my-images/543/mtn485.jpg/" rel="nofollow">
buda temizlik yapıldıkdan sonraki halleri,
http://imageshack.us/photo/my-images/641/mtn488.jpg/" rel="nofollow">
http://imageshack.us/photo/my-images/718/mtn489.jpg/" rel="nofollow">
http://imageshack.us/photo/my-images/836/mtn491.jpg/" rel="nofollow">
aracın içi bir kaç leke dışında temizdi, daha doğrusu çıkan kiri ve simsiyah suyu görünceye kadar biz temiz zannediyorduk. Şimdi pırılpırıl ve hijyenik oldu.
yapılması gerekenler su ile ıslatmak yerine Loc'u suya koyup köpürtmek ve sadece köpüğü sürerek ovalamakdır,
Amwway'in loc ürününü kesinlikle tavsiye ediyorum boşu boşuna araç içi temizliği için yüksek meblalalar vermenize gerek kalmıyor. Kendin yapmanın verdiği mutluluk ise pahabiçilemez (:
|
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 11:03
Tebrikler Metin. Cok guzel gorunuyor. Ozellikle cam kumandasinin oradaki kaplama zamanla cok kirleniyor.Seninki pril piril olmus. Gule gule kirletin
|
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 11:12
Koliva abi çok teşekkür ederim. Diğer düşünen arkadaşlara da mutlaka tavsiye ederim.
Kumanda kaplamasının üzerinde yumuşak bir kaplama var çabuk deforme oluyor. Bazı forumlarda görmüştüm o parçayı söküp sıcak suda üzerindeki kaplamayı tamamen çıkartıyorlar ozaman daha temiz oluyor belki ilerde onuda denerim.
|
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 11:19
metin Yazdı:
Koliva abi çok teşekkür ederim. Diğer düşünen arkadaşlara da mutlaka tavsiye ederim.
Kumanda kaplamasının üzerinde yumuşak bir kaplama var çabuk deforme oluyor. Bazı forumlarda görmüştüm o parçayı söküp sıcak suda üzerindeki kaplamayı tamamen çıkartıyorlar ozaman daha temiz oluyor belki ilerde onuda denerim. |
Elinize sağlık tertemiz olmuş güle güle kirletin. Kaplamanın sökülmesi hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Benim araçtaki kaplamada yer yer soyulmalar var. Bir de yağmur damlası düştüğünde mavileşmesi yok mu sinir ediyor. Sökülebiliyorsa o kaplama atalım sıcak suyun içine.
|
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 13:26
kapagan;
bu konu ile ilgili bulduğum paylaşımı sizlerle paylaşmak istedim.
Kumandalar üzerindeki plastik benzeri kaplama nedeniyle üzerine su damladığında beyaza çalan
bir renk oluşuyor, ben kumanda üzerindeki kaplamayı söktüm, şöyle ki çok sabır gerektiren bi iş. Zira ortasında sinirlenip, sert cisimle kumandaya girişir http://forum.donanimhaber.com/m_18940568/mpage_14/key_/tm.htm#" rel="nofollow - #" rel="nofollow - sen iz çizikler baş ağrıtıyor :)
Gerçi o çizikleri de halletmek çok kolay :)
Öncelikle katlanır aynaya merakı olan var ise şu yazıya göz atsın, ancak fransızca :)
Biraz internet çevirisi ile anlaşılmıyor değildir, çok şeyi bu siteden öğrendim ben çünkü :)
İlerleyen sayfada değişmesi gerekenler ile birlikte olay anlatılmakta :)
Ben benim bahsettiğim olayı resimlerle anlatmaya çalışayım :)
Kumandalar üzerindeki plastik benzeri kaplama nedeniyle üzerine su damladığında beyaza çalan
bir renk oluşuyor, ben kumanda üzerindeki kaplamayı söktüm, şöyle ki çok sabır gerektiren bi iş.
Zira ortasında sinirlenip, sert cisimle kumandaya girişir http://forum.donanimhaber.com/m_18940568/mpage_14/key_/tm.htm#" rel="nofollow - #" rel="nofollow - sen iz çizikler baş ağrıtıyor :)
Gerçi o çizikleri de halletmek çok kolay :)
Öncelikle katlanır aynaya merakı olan var ise şu yazıya göz atsın, ancak fransızca :)
Biraz internet çevirisi ile anlaşılmıyor değildir, çok şeyi bu siteden öğrendim ben çünkü :)
İlerleyen sayfada değişmesi gerekenler ile birlikte olay anlatılmakta :)
Ben benim bahsettiğim olayı resimlerle anlatmaya çalışayım :)
Kumanda kollarını kapıdan çıkarttıktan sonra klipslerle tutturulmuş kumanda mekanizmasını
üst kısımdan ayırıyoruz.Önce sağ sol ayna seçim tuşunu çıkarabilirsiniz, size kalmış
Zira ayırırken kendisi atıyor problem olmadan.
Resimde iki klips işaretlenmiş, ki resimde sağ tarafa doğru bi tane
daha olduğu rahatça görülüyor.Klipsler narin, bu yüzden fazla kastırmadan açmaya özen
göstermekte fayda var.Ben bir tanesini kırdım :)
Kumanda mekanizmasını üzerindeki butonlarla beraber kenara aldıktan sonra, elimizde
kalan üst plastik aksamı, yani üzerine su geldiğinde sinirimizi bozan plastik kısmı,
mümkünse kaynar suya koyuyoruz.
Hemen napıyosun sen demeyin :)
Suyu plastiğin sığacağı bi kaba boşaltıp, plastiğimizi de içine atyoruz :)
Suyu kaynar koymanızda hiçbir sakınca yok, o plastik yüksek 100 derecede bırakın esnemeyi,
hiçbir şekilde şekil değişimine uğramıyor.Bizzat ben denedim :)
Bikaç dakika bekledikten sonra üzerindeki bizi sinir eden kaplamanın yavaş yavaş kabardığını,
özellikle soyulan yerlerden itibaren plastikten kalktığını göreceksiniz, şimdi iş size düşüyor,
elinize bir bulaşık fırçası (plastik, sert telli) alıp girişiyorsunuz plastiğe, kaplama yavaş yavaş
sökülüyor :) Diş fırçası olur mu demeyin, yumuşak kalıyor, halı yıkadığımız fırçalar vardır
ya sert plastik telli, onlarla deneyecektim ben eğer olsaydı, çizme olasılığı düşük, zaten üzerine
çizik giderici cila uygulayınca eski haline geri dönüyor :)
Su dayanabildiğiniz kadar soğuduğunda mümkünse bunu tırnaklarınızla yapın,daha kolay oluyor :)
Ben bu şekilde bütün kaplamayı söktüm, zorlandığınız yer olduğunda tekrar sıcak suda bekletin
tekrar girişin :)
Yalnız bu işlem bittiğinde, kumandayı kurulayıp, elektronik aksamı ve butonları üzerine
taktıktan sonra birşey farkedeceksiniz.
Kumanda hayli kayganlaşıyor, yani üzerinde bizim beğenmediğimiz kaplama aslında boş değil
her şey gibi :)
Yalnız bu problem teşkil etmiyor :)
Ben yaklaşık 1 haftadır sorunsuz kullanıyorum, artık yağmur damlası üzerine geldiğinde sinir
bozucu benekler yok :)
Yalnız ben Allah'tan belamı istedim ve kaplamaları piyano siyahı rengine boyadım, güzel de oldu
açıkçası :)
Boya işinde deneyiminiz yoksa tavsiye etmem, bi süre sonra boya sökülür bana küfredersiniz :)
UYARI: Kumanda üzerindeki elektronik aksamı söktüğünüzden emin olup suya
koyarsınız umarım :) bişey olmaz aslında, onu da söker kurutur yerine koyarsınız eskisi
gibi çalışır, ama ben yine de uyarayım :) Siz yapmazsınız ama yapan çıkabilir ihale bana kalmasın :)
Kumanda kollarını kapıdan çıkarttıktan sonra klipslerle tutturulmuş kumanda mekanizmasını
üst kısımdan ayırıyoruz.Önce sağ sol ayna seçim tuşunu çıkarabilirsiniz, size kalmış
Zira ayırırken kendisi atıyor problem olmadan.
Resimde iki klips işaretlenmiş, ki resimde sağ tarafa doğru bi tane
daha olduğu rahatça görülüyor.Klipsler narin, bu yüzden fazla kastırmadan açmaya özen
göstermekte fayda var.Ben bir tanesini kırdım :)
http://forum.donanimhaber.com/m_18940568/mpage_14/key_/tm.htm" rel="nofollow - http://forum.donanimhaber.com/m_18940568/mpage_14/key_/tm.htm ' sayfasından alıntıdır!.
|
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 13:34
Ben bunu uygularim
|
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 14:04
koliva Yazdı:
Ben bunu uygularim |
abi benimde nezamandır niyetim var ama sökme işinden korkuyorum eğer bir zarar verirsem ucuz bir parça değil bu sebeple yanaşamıyorum. Söktükden sonra gerisi kolay.
|
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 14:09
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 14:23
abi zaten fena kaptırmışım gidiyorum yakında dükkan açıcam peuıgeot özel servis diye (:
şaka bir yana çok gaza geldim 3-5 gün dinleneyim ondan sonra olur (:
|
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2011 Saat 14:24
Metin kardeş teşekkürler bilgi için. Kolivanın da dediği gibi tırnaklar dikkat istiyor o kadar gerisi problem değil yalnıııızzzz. Aynaların yukarı aşağı sağa sola hareketini sağlayan yuvarlak düğmenin yerleştirilmesi sorun oluyor. En azından ben iki kez sökmek zorunda kalmıştım tam oturmadığı için.
|
|