Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Modifiye ve Tuning Bilgileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aydınlatma projelerim.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Aydınlatma projelerim.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 7>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dream Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı dream Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 Saat 11:57
Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

+ 307 Hayrettin abiye hep destek tam destek
Fiyatta biraz bi guzellik yapilirsa bende yaptiririm
Yaptırmayı düşünen arkadaşlar varmi baska ???

Oktay abim üzmez bizi Embarrassed

Düzenleyen dream - 13 Kasım 2013 Saat 11:57
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
Yukarı Dön
elestern Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elestern Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 Saat 23:32
beyler siz aynalar üzerinde çalışa durun ben sıfırdan far tasarlıcam   başladım çalışmalara önce bi çizcem sonra yapılıp yapılamıcağını öğrencem :P
2002 206 hb 1.4 bnz colorline
izmir
Yukarı Dön
ahmed206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmed206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2013 Saat 05:35
Oktay usta tariflere bayıldım gerçekten çok güzel iş çıkarıyorsunuz. İnşallah yaptığınız farlar başkalarının gözünü almıyordur. Bu konudan bir sıkıntı yoksa ben de ileride far yaptırmak isterim.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2013 Saat 10:10
Çalışmalarını bitirdiğim bütün farlar bi-xenon mercekli.Mercedes,Bmw,Audi vesaire bi-xenon mercekli farlı bu araçlar farları yanarken göz almadığını sanırım hepimiz biliyoruz.Bu durumda aynı yapıya kavuşan bu farlarda sıhhatli şekilde işlevini görebiliyor.

Göz alan farlar ayarsız olabilir yani far çizgisi yüksekliği yukarda olabilir,Halojen farlara xenon montajı yapılmış ise zaten kör ediyor.

Aklınızdaki projeleri ne zaman isterseniz paylaşabilirsiniz.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2013 Saat 02:33

Ankara'dan bir arkadaşımızın 2006 Laguna aracının yeni Clio'lardaki gündüz farı yapısından esinlenerek ön panjur eklerinin yapısını kullanarak içindeki 3 boş bölüme sağ ve sol olarak her bir tarafa 16 şar tane  1 Watt ve her biri en az 120 lümenlik Edison power led dizaynını kalınlığı 6 mm olan aliminyum soğutucu kullanarak ve parçanın ön kısmınada 4 mm ye yakın kalınlıkta pleksi kesip yapıştırarak ortaya Rabbimin izni ile böyle bir çalışma çıktı. 

Lens kullanmadım sadece yogun ışık ile uzaktan rahatca görünebilecek bir ışık olacağını düşünerek her bir tarafta yaklaşık 1000 lümen gibi bir ışık elde ederek ve farlar açıldığında kısılmasını sağlayarak akşamlarıda göz almayacak halde yanmasını sağlayarak gece testi yapıldı.Gündüz resimleride bilahire eklenecek.

Bütün parçalar toplu halde.

Ledlerin yerleşimi ve sabitlenmesi.

Pleksinin yapıştırılması.Arkadaşımız bilahire yapışkan izleri için ya ortası açık kenarları kapatacak şekilde film yapıştıracak yada carbon folyo yaptıracak veya ince gri boya attıracak karar ona ait.

Araç üzerinde farlar açıkken yanan hali.Sadece gündüz yanan hali ve görünümü içeren resmini arkadaş sonra çekecek.

Yukarı Dön
EminÖNAL Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T. MODERATÖR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı EminÖNAL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2013 Saat 01:20
Oktay abinin çok daha zor ve başarılı projelerini biliyorum, burada paylaştığı çok azı desem yanılmam..
İşçiliğine ve kullandığı malzeme kalitesine birçok iş yaptıran arkadaşım vasıtası ile şahidim..
Heleki Ankara'daki üyelerimizin iş harici çayını içmeye gitmelerini tavsiye ederim.
Seni burada görmek güzel ustam,kolay gele..
A3

Yukarı Dön
kursat3006 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kursat3006 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2013 Saat 01:24
Nerdeki bu oktay abinin yeri ?
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR !
ARAÇ LİNKİ ;
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91
Yukarı Dön
ozncnercn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozncnercn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2013 Saat 09:19
Aynen Oktay abi yerin nerede bir hafta sonu uğrayıp bi selam vermek isterim
hayat direnmektir
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2013 Saat 12:10
İmza kısmında bilgilerim mevcut.Çayım her daim bulunur.Thumbs Up

Rabbimin izni ile güzel bir sonuç alarak Ankara'dan bir arkadaşımızın Mondeo Mk3 aracının farları için yaptığım çalışmada İlk defa Valeo mercek kullandım fakat bu mercek düz çizgi ama yine diger versiyon gibi yarıya kadar düz çizgi,sonrası yine eğri gidiyor.Mercek şapkası olarak Bmw araçlardan çıkma bir şapka aslında boyayacaktım ama krom hali fazlasıyla güzel durdugu için hafif kusurlu olmasına rağmen insiyatif kullanarak boyamadım ve taktım.Çok az bir boşluk ile açıklığı epeyce doldurdu.Mercek boyutu uygun olduğu için arka kapakta hiç bir işlem yapılmadı.

Şunu söyliyeyim bu tam tespitimdir Mondeo Mk3 orjinal farların sol merceğin mercek çizgisi eğri çıkıyor.

Duvar resimlerimiz.

Araç üzerinde gündüz resimler çekilerek bilahire eklenecek.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2013 Saat 12:14
Laguna için yaptığım gündüz farlarının gündüz çekilmiş resimleri.Cep teli ile çekilmiş.

Uzaktan resimdekinden daha iyi ışık göründüğü bizzat söylendi.

Sivas'tan bir arkadaşımızın aracının km göstergesi,kalorifer dügme aydınlatması,düğmeler,far anahtarı,tavan ve aynalık aydınlatması komple değişti.Rabbimin izni ile bitirebildiğim çalışmadan ortaya çıkan sonuçlar böyle.

Cam açma düğmesinin hali böyle idi temizlendi ve ledler kırmızı yapıldı takıldı.

Arka cam açma düğmesi ledi.

Aynalık ledleri.Tavan ledini sanırım resimlememişim.

Far anahtarı.

Gösterge içine smd5050 ledlerden kadrandaki sayıların altına gelecek şekilde dizdim.

Kadranda sayıların üstlerindeki çizğileri ve bazı şekilleri kırmızı görünecek şekilde Arkadaşımızın isteği üzerine renklendirdim ve ortaya bu şekilde sonuç çıktı.

İbreler beyazdı ve kırmızıyı istediğim gibi alamadım ve bende beyazı kazıyıp ibrenin alttaki yansıtıcı yerini kırmızıya boyadım.

Sonuç bu oldu.Yol bilgisyarı beyaz ledler ile aydınlandı.

Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kursat3006 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2013 Saat 12:22
Adres yok oktay abi imzada :)
ARABADA "EMEK" VAR !
ARAÇ LİNKİ ;
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2013 Saat 13:30
Adres yazmak doğru olmaz diye düşünüyorum.Thumbs Up
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kursat3006 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2013 Saat 13:35
P.M atarsan abi adresi bi gün yanina uğrayıp gem cay içmek hem de calismayan orta konsol ışıklarını işin ehline göstermek isterim :)
ARABADA "EMEK" VAR !
ARAÇ LİNKİ ;
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2013 Saat 17:39

Mondeo Mk3 farının araç üzerindeki yeni hali.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2013 Saat 22:37

Sakarya'dan bir arkadaşımızın Focus 2.5 hb aracı için far çalışmasında Valeo bi-xenon gen4 balast ve 4300k Osram xenon ampul,Mercedes mercek kapağı boyanarak montajından sonra her biri tam güçte 50 lümen olan fakat ben yüzde 80 civarında performans ile kullandığım smd power ledlerin yan yana dizilimi ile farın köşesi kesilerek  bu kısma uyacak pleksileride keserek ve güçlü ışık yoğunluğu sağlanarak uzaktan görünebilmesi için yaptığım çalışmaya sonra sinyal olarakta yanacak şekilde ledler eklendi.Sonrasında işlem bitti derken Bmw orjinal halka ilavesine karar verdik ve halka için 12 volt 350 lümen Power led kullanarak işlevi hayli yüksek bir ışık gücü ile çalışmayı orjinal sinyal kısmına power ledler döşeyerek Rabbimin izni ile son derece iyi olduğunu düşündüğüm bu çalışmayı bitirmek kısmet oldu.Arkadaşımın yüreğine sağlık bana sabır gösterdi ve sonuç olarak istediği gibi zevklerini tatmin eden bir far sahibi oldu.İşte detaylar.

Farın çerçevesinin pleksi için kesilip biçilmiş hali.

Pleksilerin kesilmiş hali ve far çerçevesine göre egim verilmiş hali.

sinyal için çentiklerin açılması.

Sinyal ledlerinin dizilmiş hali.

Gündüz ledlerinin hazırlanışı ve bitmiş hali.

Bmw Angel halkanın montajı.

Tüm montajın bitmiş hali.

Angel halkanın led sogutucusu.bu kısımda

Power led sinyalimizin bitmiş hali.

Sinyal yanış halleri.

Gündüz farı yanış halleri.

Farın kapanmış hali.

Role sistemi için rolelerimiz.Her bir fara 3 ayrı role kullanıldı.Kontak açık,Parka açık ve sinyal için.Birbirini kontrol ediyor.

Bunlarda iç aydınlatmalar için yaptığım ledler.

Araç üzerinden görünüm.Eski ve yeni far

Çalışma Videosu.

http://youtu.be/2xnwMG6eNqg

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2013 Saat 15:54

Belirli mesafelerden gündüz farımızın görünüşü.Sanırım fazlası ile tatmin edici olmuş.Halka mecburi yerleşiminden dolayı kenarlardan kesik görünüyor ama canlı gözle daha iyi göründügünü düşünüyorum.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2013 Saat 01:51
İstanbul'dan bir arkadaşımızın Focus 2.5 makyajlı kasa farları bilinen orjinal H7 mercekli versiyon.Mercekleri yeni nesil Hella ile uğraştırıcı montajlama tekniği ile orjinal mercek sabitleme kasasına takılarak değişti.Gen5 balast ve Osram 4300k xenon ampul seti kullanıldı.Sinyal kısmına ledlerden Amerikan park yapıldı.Bu farda farklı olarak Mercek şapkası kenarlarına siyah kuşak atıldı.Amaç uzun hüzme önündeki siyah parça ile sinyal camındaki bütünleyici parçayı tamamlaması ve merceğin içteki siyah şapkasınında bütünlüğe iştirak ederek ortaya değişik bir görüntü çıkarmasıdır.Arkadaşımız tam yetkiyi verdiği için bunu birazda tereddütlü olarak ben uyguladım pişman değilim.

Boyama işini elimden geldiği kadar düzğün yapmaya çalıştım.Çok küçük kusurları olmasına rağmen kuşagımız fena değil.

Resimlerle farın son durumu.

Far camının içini temizleyince kullandığım pamuğun son hali artık bu şekilde idi,resimde biraz daha beyazımsı çıkmış ama bundan daha siyah,siz karar verin içten ne kadar is yaptıgını.Bu siyahlıgın uzun süre kullanılan mercekte de olduğunu da unutmayın.Bu durum bütün marka araçlara içinde geçerli.

D1s Osram xenon.Hella merceği bu montaj sonunda arka toz kapagında işlem yapmadım.Yaklaşık 8mm boşluk var.Ama ayar sonrası boşluk nasıl bilmiyorum,Yinede aşagı yukarı oynama mesafesi tahmini olarak yinede 5mm falan boşluk olduğunu söyleyebilirim.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2013 Saat 22:38

İstanbul'dan bir arkadaşımızın Focus aracı için Valeo bi-xenon mercek,Gen4 balast Osram 4300k,Bmw orjinal mercek kapagı boyanarak yapıldı.

Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı kursat3006 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 Saat 01:53
Sanki daha yeni alınmış gibi maşallah oktay abi ellerine sağlık .
ARABADA "EMEK" VAR !
ARAÇ LİNKİ ;
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2014 Saat 14:26
Geçen ay Rabbimin izni ile Zonguldak ilimizden bir doktor arkadaşımızın 2006 Hb V6  Mondeo far çalışmasını bitirebildiğim bu çalışmada uzun ve kısa hüzmeye yeni nesil Hella bi-xenon mercek kullanıldı.Uzun hüzmeye farlar yanmadan sellektör atabilmeyi sağlayan Gen5 balast kullanıldı.Kısa hüzmede orjinal xenon ampul balast takımı kullanıldı.Her iki mercekte  Aküden direkt tesisat çekilerek yapılan bağlantıda yaptığım role tertibatı ile hem kısa far olarak hemde uzun far olarak aktif kullanılıyor.Uzun hüzme tesisatı sadece 2 merceğin selenoidini besliyor.Kısa hüzme tesiastı orjinal balastı kontrol ediyor.Kısa hüzme ve uzun hüzme + uçlarından tetik alınarak role  sistemine komut veriyor.Arkadaş siyah taban far olmasını istediği için siyaha boyandı.Bu benimde işime geldi. arka kapakta bu defa uzun hüzme kısmında 1.5 cm civarı çıkıntı yapıldı.Diğer taraf temiz.

Bmw angel halka ilavesi ve power led sinyal ilavesi bilahire Led başlığı altında paylaşacağım.

Sinyal videosu.Bu defa sinyal yanarken halkaların ışığını kesmedim.Sadece bir tercihti.Halkalar parklar yanınca kısılıyor.

http://s1135.photobucket.com/user/tamircioktayy/media/MOV06425_zps7dca3c5b.mp4.html
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 7>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 92 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 376 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 34756 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 103887 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 633 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 30333 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 53180 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1072 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 17456 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 641 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 436 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 396 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16923 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1112 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 576 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3909 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 1046 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3182 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34665 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 2038 0 tayfuny1
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
Fatih4624 1
Mehmetx 1
ersin61 1
elbir55 1
heavyburak26 1
samizel 1
Westbornova 1
Samet.akky 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English