![]() |
|
Aydınlatma projelerim. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12345 7> |
Yazar | |
dream ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1410 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oktay abim üzmez bizi
![]() Düzenleyen dream - 13 Kasım 2013 Saat 11:57 |
|
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
|
|
![]() |
|
elestern ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 165 |
beyler siz aynalar üzerinde çalışa durun ben sıfırdan far tasarlıcam başladım çalışmalara önce bi çizcem sonra yapılıp yapılamıcağını öğrencem :P
|
|
2002 206 hb 1.4 bnz colorline
izmir |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Oktay usta tariflere bayıldım gerçekten çok güzel iş çıkarıyorsunuz. İnşallah yaptığınız farlar başkalarının gözünü almıyordur. Bu konudan bir sıkıntı yoksa ben de ileride far yaptırmak isterim.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Çalışmalarını bitirdiğim bütün farlar bi-xenon mercekli.Mercedes,Bmw,Audi vesaire bi-xenon mercekli farlı bu araçlar farları yanarken göz almadığını sanırım hepimiz biliyoruz.Bu durumda aynı yapıya kavuşan bu farlarda sıhhatli şekilde işlevini görebiliyor.
Göz alan farlar ayarsız olabilir yani far çizgisi yüksekliği yukarda olabilir,Halojen farlara xenon montajı yapılmış ise zaten kör ediyor.
Aklınızdaki projeleri ne zaman isterseniz paylaşabilirsiniz. |
|
![]() |
|
Ankara'dan bir arkadaşımızın 2006 Laguna aracının yeni Clio'lardaki gündüz farı yapısından esinlenerek ön panjur eklerinin yapısını kullanarak içindeki 3 boş bölüme sağ ve sol olarak her bir tarafa 16 şar tane 1 Watt ve her biri en az 120 lümenlik Edison power led dizaynını kalınlığı 6 mm olan aliminyum soğutucu kullanarak ve parçanın ön kısmınada 4 mm ye yakın kalınlıkta pleksi kesip yapıştırarak ortaya Rabbimin izni ile böyle bir çalışma çıktı. Lens kullanmadım sadece yogun ışık ile uzaktan rahatca görünebilecek bir ışık olacağını düşünerek her bir tarafta yaklaşık 1000 lümen gibi bir ışık elde ederek ve farlar açıldığında kısılmasını sağlayarak akşamlarıda göz almayacak halde yanmasını sağlayarak gece testi yapıldı.Gündüz resimleride bilahire eklenecek. Bütün parçalar toplu halde. Ledlerin yerleşimi ve sabitlenmesi. Pleksinin yapıştırılması.Arkadaşımız bilahire yapışkan izleri için ya ortası açık kenarları kapatacak şekilde film yapıştıracak yada carbon folyo yaptıracak veya ince gri boya attıracak karar ona ait. Araç üzerinde farlar açıkken yanan hali.Sadece gündüz yanan hali ve görünümü içeren resmini arkadaş sonra çekecek. |
|
![]() |
|
EminÖNAL ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
Oktay abinin çok daha zor ve başarılı projelerini biliyorum, burada paylaştığı çok azı desem yanılmam..
İşçiliğine ve kullandığı malzeme kalitesine birçok iş yaptıran arkadaşım vasıtası ile şahidim.. Heleki Ankara'daki üyelerimizin iş harici çayını içmeye gitmelerini tavsiye ederim. Seni burada görmek güzel ustam,kolay gele..
|
|
A3
|
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nerdeki bu oktay abinin yeri ?
|
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
ozncnercn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 421 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozncnercn
Aynen Oktay abi yerin nerede bir hafta sonu uğrayıp bi selam vermek isterim
|
|
hayat direnmektir
|
|
![]() |
|
İmza kısmında bilgilerim mevcut.Çayım her daim bulunur.
![]() Rabbimin izni ile güzel bir sonuç alarak Ankara'dan bir arkadaşımızın Mondeo Mk3 aracının farları için yaptığım çalışmada İlk defa Valeo mercek kullandım fakat bu mercek düz çizgi ama yine diger versiyon gibi yarıya kadar düz çizgi,sonrası yine eğri gidiyor.Mercek şapkası olarak Bmw araçlardan çıkma bir şapka aslında boyayacaktım ama krom hali fazlasıyla güzel durdugu için hafif kusurlu olmasına rağmen insiyatif kullanarak boyamadım ve taktım.Çok az bir boşluk ile açıklığı epeyce doldurdu.Mercek boyutu uygun olduğu için arka kapakta hiç bir işlem yapılmadı. Şunu söyliyeyim bu tam tespitimdir Mondeo Mk3 orjinal farların sol merceğin mercek çizgisi eğri çıkıyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Duvar resimlerimiz. ![]() ![]() Araç üzerinde gündüz resimler çekilerek bilahire eklenecek. |
|
![]() |
|
Laguna için yaptığım gündüz farlarının gündüz çekilmiş resimleri.Cep teli ile çekilmiş. ![]() ![]() ![]() Sivas'tan bir arkadaşımızın aracının km göstergesi,kalorifer dügme aydınlatması,düğmeler,far anahtarı,tavan ve aynalık aydınlatması komple değişti.Rabbimin izni ile bitirebildiğim çalışmadan ortaya çıkan sonuçlar böyle.
Cam açma düğmesinin hali böyle idi temizlendi ve ledler kırmızı yapıldı takıldı. ![]() Arka cam açma düğmesi ledi. ![]() Aynalık ledleri.Tavan ledini sanırım resimlememişim. ![]() ![]() Far anahtarı. ![]() Gösterge içine smd5050 ledlerden kadrandaki sayıların altına gelecek şekilde dizdim. ![]() Kadranda sayıların üstlerindeki çizğileri ve bazı şekilleri kırmızı görünecek şekilde Arkadaşımızın isteği üzerine renklendirdim ve ortaya bu şekilde sonuç çıktı. ![]() İbreler beyazdı ve kırmızıyı istediğim gibi alamadım ve bende beyazı kazıyıp ibrenin alttaki yansıtıcı yerini kırmızıya boyadım. ![]() ![]() Sonuç bu oldu.Yol bilgisyarı beyaz ledler ile aydınlandı. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Adres yok oktay abi imzada :)
|
|
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
Adres yazmak doğru olmaz diye düşünüyorum.
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
P.M atarsan abi adresi bi gün yanina uğrayıp gem cay içmek hem de calismayan orta konsol ışıklarını işin ehline göstermek isterim :)
|
|
|
![]() |
|
Mondeo Mk3 farının araç üzerindeki yeni hali.
|
|
![]() |
|
Sakarya'dan bir arkadaşımızın Focus 2.5 hb aracı için far çalışmasında Valeo bi-xenon gen4 balast ve 4300k Osram xenon ampul,Mercedes mercek kapağı boyanarak montajından sonra her biri tam güçte 50 lümen olan fakat ben yüzde 80 civarında performans ile kullandığım smd power ledlerin yan yana dizilimi ile farın köşesi kesilerek bu kısma uyacak pleksileride keserek ve güçlü ışık yoğunluğu sağlanarak uzaktan görünebilmesi için yaptığım çalışmaya sonra sinyal olarakta yanacak şekilde ledler eklendi.Sonrasında işlem bitti derken Bmw orjinal halka ilavesine karar verdik ve halka için 12 volt 350 lümen Power led kullanarak işlevi hayli yüksek bir ışık gücü ile çalışmayı orjinal sinyal kısmına power ledler döşeyerek Rabbimin izni ile son derece iyi olduğunu düşündüğüm bu çalışmayı bitirmek kısmet oldu.Arkadaşımın yüreğine sağlık bana sabır gösterdi ve sonuç olarak istediği gibi zevklerini tatmin eden bir far sahibi oldu.İşte detaylar. Farın çerçevesinin pleksi için kesilip biçilmiş hali. Pleksilerin kesilmiş hali ve far çerçevesine göre egim verilmiş hali. sinyal için çentiklerin açılması. Sinyal ledlerinin dizilmiş hali. Gündüz ledlerinin hazırlanışı ve bitmiş hali. Bmw Angel halkanın montajı. Tüm montajın bitmiş hali. Angel halkanın led sogutucusu.bu kısımda Power led sinyalimizin bitmiş hali. Sinyal yanış halleri. Gündüz farı yanış halleri. Farın kapanmış hali. Role sistemi için rolelerimiz.Her bir fara 3 ayrı role kullanıldı.Kontak açık,Parka açık ve sinyal için.Birbirini kontrol ediyor. Bunlarda iç aydınlatmalar için yaptığım ledler. Araç üzerinden görünüm.Eski ve yeni far Çalışma Videosu. |
|
![]() |
|
Belirli mesafelerden gündüz farımızın görünüşü.Sanırım fazlası ile tatmin edici olmuş.Halka mecburi yerleşiminden dolayı kenarlardan kesik görünüyor ama canlı gözle daha iyi göründügünü düşünüyorum. |
|
![]() |
|
İstanbul'dan bir arkadaşımızın Focus 2.5 makyajlı kasa farları bilinen orjinal H7 mercekli versiyon.Mercekleri yeni nesil Hella ile uğraştırıcı montajlama tekniği ile orjinal mercek sabitleme kasasına takılarak değişti.Gen5 balast ve Osram 4300k xenon ampul seti kullanıldı.Sinyal kısmına ledlerden Amerikan park yapıldı.Bu farda farklı olarak Mercek şapkası kenarlarına siyah kuşak atıldı.Amaç uzun hüzme önündeki siyah parça ile sinyal camındaki bütünleyici parçayı tamamlaması ve merceğin içteki siyah şapkasınında bütünlüğe iştirak ederek ortaya değişik bir görüntü çıkarmasıdır.Arkadaşımız tam yetkiyi verdiği için bunu birazda tereddütlü olarak ben uyguladım pişman değilim.
Boyama işini elimden geldiği kadar düzğün yapmaya çalıştım.Çok küçük kusurları olmasına rağmen kuşagımız fena değil. Resimlerle farın son durumu. ![]() ![]() ![]() ![]() Far camının içini temizleyince kullandığım pamuğun son hali artık bu şekilde idi,resimde biraz daha beyazımsı çıkmış ama bundan daha siyah,siz karar verin içten ne kadar is yaptıgını.Bu siyahlıgın uzun süre kullanılan mercekte de olduğunu da unutmayın.Bu durum bütün marka araçlara içinde geçerli. ![]() D1s Osram xenon.Hella merceği bu montaj sonunda arka toz kapagında işlem yapmadım.Yaklaşık 8mm boşluk var.Ama ayar sonrası boşluk nasıl bilmiyorum,Yinede aşagı yukarı oynama mesafesi tahmini olarak yinede 5mm falan boşluk olduğunu söyleyebilirim. ![]() |
|
![]() |
|
İstanbul'dan bir arkadaşımızın Focus aracı için Valeo bi-xenon mercek,Gen4 balast Osram 4300k,Bmw orjinal mercek kapagı boyanarak yapıldı. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Sanki daha yeni alınmış gibi maşallah oktay abi ellerine sağlık .
|
|
|
![]() |
|
Geçen ay Rabbimin izni ile Zonguldak ilimizden bir doktor arkadaşımızın 2006 Hb V6 Mondeo far çalışmasını bitirebildiğim bu çalışmada uzun ve kısa hüzmeye yeni nesil Hella bi-xenon mercek kullanıldı.Uzun hüzmeye farlar yanmadan sellektör atabilmeyi sağlayan Gen5 balast kullanıldı.Kısa hüzmede orjinal xenon ampul balast takımı kullanıldı.Her iki mercekte Aküden direkt tesisat çekilerek yapılan bağlantıda yaptığım role tertibatı ile hem kısa far olarak hemde uzun far olarak aktif kullanılıyor.Uzun hüzme tesisatı sadece 2 merceğin selenoidini besliyor.Kısa hüzme tesiastı orjinal balastı kontrol ediyor.Kısa hüzme ve uzun hüzme + uçlarından tetik alınarak role sistemine komut veriyor.Arkadaş siyah taban far olmasını istediği için siyaha boyandı.Bu benimde işime geldi. arka kapakta bu defa uzun hüzme kısmında 1.5 cm civarı çıkıntı yapıldı.Diğer taraf temiz. Bmw angel halka ilavesi ve power led sinyal ilavesi bilahire Led başlığı altında paylaşacağım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sinyal videosu.Bu defa sinyal yanarken halkaların ışığını kesmedim.Sadece bir tercihti.Halkalar parklar yanınca kısılıyor. http://s1135.photobucket.com/user/tamircioktayy/media/MOV06425_zps7dca3c5b.mp4.html
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12345 7> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |