Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kazıklanmışım haberim yok :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kazıklanmışım haberim yok :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dreamcast87 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dreamcast87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2013 Saat 15:30
Piyasada özelliklede sahibinden de o kadar dolandırıcı varki... arkadaşıma araç arıyoruz nerdeyse baktığımız araçların yüzde 80inde hile hurda söz konusu... Birde adamı aradığında bilmiyor numarasına yatmıyormu deli ediyorlar Allah onları bildiği gibi yapsın.

- AIRBUS A307
- Peugeot 307 1.6 HDİ 110 HP 2006
Yukarı Dön
silivriserdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı silivriserdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 Saat 13:07
Orjinalini yazan: tellotello tellotello Yazdı:

Orjinalini yazan: silivriserdar silivriserdar Yazdı:

Dün peugeot servise gittim ve dedim benim aracın plakadan sorgulatınca hasar gözüküyor ama şase No ile ve motor No ile herhangi bir kayıt yok dedim. Bu araç daha önce kasloluymuş ve kaskolar servisler ile çalışır gidip sanayide sıradan bir tamirciye arabayı verecek hâli yok. Neys işin özeti ben dedim benim bı aracın sizin buradan şase No Yada motor No girerek daha önce servise girip girmediğini göremezmiyiz yok göremeyiz dedi ancak bizim buraya servise gelmiş ise görebiliriz dedi. Başka il Yada ilçede servise girmişse bilemeyiz dedi. En son olmadı plaka değiştireceğim.

Plaka ile sorgulamada bile olsa gelen mesajda araç şase numarasının son harfleri ya da numaraları gelir. Eğer gelen numaralar sizin şasenizle aynı değilse bu demektir ki daha önceki plaka sahibi başka bir araçla sıkıntı yaşamıştır. Gelen bilginin sizin aracınız ile ilgisi yoktur. Satarken bunu karşı tarafa iletmeniz ve sorgulamayı plakadan değil de şase numarasından yapmasını istemeniz yeterlidir. Zaten sorgulamanın neden plaka ile yapılabildiğini de anlamış değilim, araç için tek ve araç ölene kadar (motoru değişene kadar ki o da çok mümkün değil diye biliyorum) geçerli olan bilgi motor ve şase numarasıdır. Ben bu tip bilginin farkında olduğum için 2. elde plaka ile gelen bilgiye değil de şaseden gelen bilgiye güvenirim fakat bilmeyen kişilere bunu anlatmak zor olabilir. Bence satmadan, satış bilgilerine sorgudan gelen mesajın içeriğini yazın ve öyle deneyin. Boşuna plaka değiştirmekle uğraşmazsınız olur da durumu anlayan birine denk gelirseniz. 

Ben plaka ile sorgulatınca ne şase numarası nede motor numarası nede son 2 tüv türk muayene km si geliyor buda kafa karıştırıyor. Ben bu olaya taktım ve yukarıda yazdım ta sigorta şirketine kadar aradım ama elimde sadece bu bilgiler var yani sigorta şirketi bana söylemiyor ne olduğunu bu araçmı değilmi onu bile tam net bilmiyorum.Bildigim sadece plaka sorgulatmada bir hasar göründüğü ve şase no ile motor no ile hiçbirşey gözükmemesi madem bu araç hasarlı neden şase no ile yada motor no ile bir sonuç çıkmıyor anlamadım.Zira sigorta şirketinde kaskoda yani bu plaka ve bu araç için hasar var olarak gözükmekte ama detaylarını bir türlü öğrenemedim.Angry
peugeot 306 xr platinum 2001 model 1.6 benzin & lpg 06 plaka füme renkli
Yukarı Dön
rifatseker Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rifatseker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2013 Saat 16:23
Ben 34 plaka olan aracı 01 plaka çevirdim. Sizce bu plakaya hasar sorgulatma yapınca hasar görünecek mi bence görünmeyecek , :) ama şase numarasından sorgulayınca görünecek. :) Benim aracım plakadan sorgulanınca sütten çıkmış ak kaşık fakat şaseden sorgulanınca her şeyi görünüyor ki ben almadan önce hem plakadan hemde şaseden sorgulayıp şaseden sorgulama sonucu çıkan bilgilere göre aldım.
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)

Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4
Yukarı Dön
silivriserdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı silivriserdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2013 Saat 02:06
Orjinalini yazan: rifatseker rifatseker Yazdı:

Ben 34 plaka olan aracı 01 plaka çevirdim. Sizce bu plakaya hasar sorgulatma yapınca hasar görünecek mi bence görünmeyecek , :) ama şase numarasından sorgulayınca görünecek. :) Benim aracım plakadan sorgulanınca sütten çıkmış ak kaşık fakat şaseden sorgulanınca her şeyi görünüyor ki ben almadan önce hem plakadan hemde şaseden sorgulayıp şaseden sorgulama sonucu çıkan bilgilere göre aldım.

Bazen şase No bile yanlış yazılabiliyormuş kaza tutanağına o yüzden 2. El tamamen risk :)) şimdilerde ise sigortaya az para vermek için direk gidip sanayide tamir ettiriyorlar. Daha tabi neler vardır neler bilmediğimiz Türk milleti olarak bu işler bize yabancı değil :))
peugeot 306 xr platinum 2001 model 1.6 benzin & lpg 06 plaka füme renkli
Yukarı Dön
ahmet_bjk Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_bjk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2013 Saat 02:58

Bunlar yüzünden insanların birbirine güveni kalmadı. Herkes dürüst olsa ne gerek var trammer e falan...

308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
Yukarı Dön
endmuhh Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı endmuhh Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2016 Saat 16:10
arkadaşlar bana bilgi verirmisiniz. aracımın 2010daki ilk 2012 deki2. muayenesi gelmedi 5664ten. 2014 2016 geldi. arac 2012 de tuvturke girdi biliyorum. eski sahibi götürdü. acaba sistemsel bir sorun mudur
Yukarı Dön
endmuhh Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı endmuhh Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2016 Saat 16:10
end.muh8310@yandex.com mailim
Yukarı Dön
okan77 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2016 Saat 13:24
Geçmiş olsun.... :(
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Rifter Gt 2025 tavan lambası son mesaja git 12 0 Fero13
konu icon [decsec.net] Inbox Smtp - Unlimited Inbox Smtp son mesaja git 393 0 ottokhan
konu icon 208/207/301 arasinda kaldim son mesaja git 12812 1 aliysnm
konu icon Peugeot 207 Eng Man system Faulty son mesaja git 3381 2 Oğuzhan207
konu icon ENG man system faulty - Hatası (Resimli) son mesaja git 21980 17 Oğuzhan207
konu icon 206 GTI ATEŞLEME PROBLEMİ son mesaja git 944 0 Emirhno6
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 5383 3 Yunus58
konu icon Pegouet 306 1.8 XR 16 v 1998 son mesaja git 777 0 Yunus58
konu icon 1.8 XR Usta son mesaja git 7429 1 Yunus58
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 16276 2 SerkanPinar
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 11501 5 407aziz
konu icon Klima yönlendirme son mesaja git 2718 2 Ayhan1126
konu icon 306 rolanti problemi son mesaja git 2927 10 yasarseri
konu icon 206 ya kaput amortisörü nasıl yapılır son mesaja git 25123 6 anaykh
konu icon 301 ekranını 2008e takmak son mesaja git 995 0 tarhansmt
konu icon 2008 motor arıza ışığı uyarısı son mesaja git 2564 1 GökhaN
konu icon peugeot 308 t9 hayalet ekran son mesaja git 2095 1 GökhaN
konu icon Parkları yakınca hararet yükseliyor son mesaja git 1125 1 GökhaN
konu icon 307 sinyal kolu arızası son mesaja git 262 1 GökhaN
konu icon 206 cc tavan piston sorunu son mesaja git 2690 13 bariscam
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 KASıM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Fero13 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English