|
Otomatik şanzıman da vuruntu |
Yanıt Yaz | Sayfa <12345> |
Yazar | |||
kuantum
1. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
2006 Model, makyajlı kasa 307 SW'm var. Aracımda vites geçişlerinde hafifi vuruntu oluyor. ÖZellikle de 1 den 2 ye geçerken. Uzun süren araştırmam sonucu bu vuruntuyu çözecek önerileri şu şekilde listeledim. 1- Motor kulakçıklarını değiştir 2- Fren müşürü değiştir(alakasız gibi gözüküyor ama işe yarıyormuş) 3- Şanzıman yağını değiştir 4- Selenoid valfleri değiştir Bu maddeleri sırasıyla uygulamayı düşünüyorum. İlk planda motor kulakçıklarını değiştirmeyi planlıyorum. Acaba benim aracımın motor kulakçık fiyatı ve işçilik yaklaşık olarak ne kadar tutar? Ayrıca neden internetteki yedek parçacılarda motor kulakçığı bulamıyorum? Başka bir ismi mi var acaba bu parçanın?
Düzenleyen kuantum - 17 Ağustos 2011 Saat 02:27 |
|||
kayas
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
şahin arkadaşım bu selenoid valfleri 120tl demişsiniz. nereden aldığınızı öğrenebilir miyim. servis bu değişimi kendisi yapsa ne kadar istiyor onun hakkında da bilgi verirseniz sevinirim. ayrıca benim aracımda da motor sıcakken kapattığımda tekrar marşa bastığımda tık diye bir ses geliyor ve araç çalışmıyor taki motor sıcaklığı yarıya düşene kadar. marş problemi olarak düşünüyorum ama farklı şeyler de okumadım değil.marş motoru komple değişirse sorun çözülür mü acaba? yoksa sadece marş motoru üzerindeki endüksiyon bobinin değişmesi işi çözer mi? kimisi kat değişecek diyor kimisi kutup başları sıkılsa iyi olur diyor. ama kutup başlarını kontrol ettim sıkıntı yok. ek olarak yokuş çıkarken önceden yağ gibi kayardı şimdi sanki arkadan çeken varmış gibi gidiyor. 2 ay önce tanıdık bir egzozcuda egzoz değiştirdim. 180tl para verdim değiştirdikten sonra araç biraz daha fazla yakmaya başladı. sorun nedir acaba. adam bana bu peugeot un egzozu dedi ve onu taktı normalde 250-300tl ye mal oluyormuş. tanıdık hesabı yaptım dedi ama şimdi yakıt biraz daha fazla arttı gibi sanki. bunun başka bir sebebi olabilir mi acaba?
|
|||
kayas
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
bu arada aracım 2004 307 xs ov ve 86000km de. 67000km de selenoid valfleri değiştirmiştim. şehir içinde çok fazla yol da yapmıyor. bu kadar arıza vermesini o nedenle anlayabilmiş değilim. km nin çoğu da genellikle uzun yolda yapılmış. otoban arabası diyebilirim. dolayısı ile şehir içinde zorlanmış araç da değil
|
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Ben olsam öncelikle yağını ve fren müşürünü değiştirirdim. |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Aynen tolga35 in de dediği gibi tam durma anına yakın aracı sanki arkadan itiyorlar gibi hamle yapıyordu. Kırmızı ışıkta duracak olduğum zamanlar korkardım millete çarpacağım diye ve frene iyice basmak zorunda kalırdım. Boğaz kelebeği denilen parçayı temizlettim akabinde gaz pedalı alıştırması yaptırdım sorun kalmadı. Bu arada boğaz kelebeğinin bu kadar pis olabileceği aklımdan geçmemişti. Gerçekten çok kötü durumdaydı. |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Kendisi peugeot parçacısıdır. Ayrıca sitemizin sponsorudur. Kendisine aşağıdaki numaralardan ulaşabilirsiniz. Şahin Peugeot |
|||
tolga35
1. Vites 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
kapagan kardeşim yardımın için teşekkür ederim pc de sorun vardı yazamadım sana.dediğini yapıcam mantıklı çünkü arada sırada boştada hafif bi rolanti gezmesi yapıyor ve boğaz hiç ellenmemiş kirli olması muhtemel
|
|||
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
|
|||
kuantum
1. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
bugün fren müşürünü değiştirdim. arabada bir rahatlama oldu. psikolojik mi bilemiyorum, ama sanki çekişi güçlendi gibi. yarın biraz daha kullanayım diğer gözlemlerimi de yazarım. fakat fren müşirini asıl değiştirme nedenim olan vuruntuya bir faydası olmadı. hala 1. vitesten 2. vitese geçerken sert geçiyor. şimdi şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyorum uygun bir zamanda..
|
|||
kayas
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
nasıl yani tam olarak ne yaptırdın ki. geçen gün ben de selenoid ve yağ değişimi yaptım. şanzıman içerisinden acayip kirli bir yağ çıktı ve bu çıkan da yağın bir kısmı imiş. tam olarak şanzıman yağını boşaltabilmek için şanzımanın komple açılması lazım dediler ve 2500TL istediler. açılınca türbin, baskı vs parçalar değişiyormuş ve şanzıman revize ediliyor muş...
|
|||
Kayaş
2004 307 1.6 XS OV |
|||
Fotomuhabiri
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Fotomuhabiri
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
Güncell
2003 model 307 aldım geçenlerde tüm gün gezdim yaklaşık 40 km. Den sonra kalkarken ayağımı frenden çekiyorum araç gitmiyor. Hafif gaza dokununca sanki arkadan araç çarpmış gibi vuruyor. Ne yapıcam. Neden oluyor..??? |
|||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Probleme gelince bir kaç sebebi olabilir hocam. 1-fren müşürü 2-selenoid valfler 3-yağ soğutucusu problemi gibi Öncelik olarak iyi bir usta bulmanızı tavsiye ederim peugeottan ve otomatik şanzumanlardan anlayan. Ama genelde selenoid valf ve yağ deşiminden sonra düzeliyor. ortalama maliyeti 600-800 tl civarlarında tutar.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
ismail53
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Herkese merhaba,
2-3 yıldır vuruntu problemi var. 1-2 kere gearbox faulty hatası da çıktı ekrana. Can oto da 1-2 yıl kadar önce selenoid valf ler ve yağı değişti. Biraz düzeldi ama esas sorun akü değişince düzelmişti. Bir pazar günü dandik bir çin malı akü taktırdım sanayide ondan sonra şanzıman sorunsuz çalıştı 1 ay öncesine kadar. Gene yoğun dur kalk trafiğine girersem vuruntu problemi var. Birde gaz almama durumu oluyor bazen. 1 den 2 ye geçerken gaza basmama rağmen vites geçmiyor. 3-4 saniye sonra sert bir şekilde geçiyor. Yolda kalma durumu olmadı hiç sadece can sıkıcı bir durum. 2 ye geçmeme düz yolda ve yokuş aşağı oluyor. Yokuş yukarı sorun olmadı hiç Benim sorum şu bu arabayı satarken ne kadar düşmem lazım? Yeni bir şanzıman taktırma imkanı var mıdır? Bu şekilde satılır mı? Bütün sorunları satarken alıcıya söyleyeceğim. Şimdi ben bunu yaptırsam bile sorun çıkmayacağı garantisi yok. O yüzden fiyattan düşerek bu şekilde satmak istiyorum. En iyisi peugeot bayisine takasa vermek ama 3008 aşırı pahalı. Teşekkürler, Düzenleyen ismail53 - 23 Kasım 2017 Saat 15:42 |
|||
Fotomuhabiri
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Fotomuhabiri
|
||
araç ben kullanırken yapıyor. başkalarında yapmıyor. acaba ben araca acemi miyim düşündüm. Ama bende de şanzuman soğukken yapmuyordu. Akşama doğru 40 km yaptıktan sonra yapmaya başlıyor. Birde şanzımandan yağ damlıyormuş. keçeler değişecek, bir yerden daha damlıyormuş. 900 tl istediler şaşmazda...
|
|||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Merhabalar hocam sizin araç tam otomatik mi? genelde 308 lerde robotize şazuman var ama sanırım sizin araç tam otomatik. Satarken sorunu söylersiniz ona satarsınız hocam sonuç ona göre bir fiyat vereceksiniz. Takasta mantıklı illa sıfır diyorsanız 3008 evet baya bir pahalı geçen sene ötv zamından sonra uçtu gitti malesef. Yetkili servislerde temiz ikinci el eski kasalarala takasta düşünülebilir.
Düzenleyen sonerkyl - 29 Eylül 2017 Saat 10:55 |
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
eğer şazuman yağ kaçırıyorsa yağ eksildiği içinde yapar. eksik yağ olunca basınç yeterli gelmediği için de bu tip sorunlarla kaşılaşabilirsiniz. 900 tl istediler diyorsunuz yapılacak işlemler ne onunla ilgili ne söylediler.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
|||
ismail53
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Evet tam otomatik benzinli model. al4 şanzıman. İstanbul Anadolu yakasında önerebileceğiniz peugeot otomatik şanzıman ustası var mıdır?
Teşekkürler.
|
|||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Malesef hocam usta konusunda ben yardımcı olamayacağım aslın eski konularda vardı ama bakmak lazım bulursam buraya yazarım Sizin sorun selenoid valflerden kaynaklı gibi al4 şazumanların genel sıkıntısı diyebiliriz. aşağı yukarı bu valflerin değişimi yağ ile birlikte 600-800 tl civarlarındadır. Bence hocam birde fren müşürünü değiştirin derim ben bazan ondan kaynaklıda bu tip problemler olabiliyor.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
|||
ismail53
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
al4 hatalı üretim değil mi? Bunu peugeot ya bedava yaptırabilen olmuş mudur acaba? Bütün bakımları serviste yapıldı. Yetkili servis haricinde hiç müdahale edilmedi araca. Valla üşenmesem sosyal medyadan kampanya başlatacağım peugeot elimde kaldı diye:)
tanıdık galeri 31 veririm dedi:) Oda vites 2 bine tamir edildikten sonra. Dün 2 saat trafikte kaldım. 1-2 kere sert geçti 2 ye o kadar. Çok da kötü durumda değil sanki ama sattıktan 1 hafta sonrada dağılabilir tabi:)
Düzenleyen ismail53 - 23 Kasım 2017 Saat 15:43 |
|||
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Valla hocam hatalı üretim demek olabilir ama 2006 yılında ufak bir kaç revizyon yapıldı bu şazumanlara. Hepsine sorunlu demek çok doğru olmayacaktır. Yıllarca problemsiz binen insanları tanıyorum çevremde. Ama genelde nedense bir çok insan problem yaşamıştır. Hatta bu şazuman o dönemler renault grubuda kullandı.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
|||
soner uygutalp
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2017 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı soner uygutalp
|
||
merhaba arkadaşlar
aracım pejo 206 sedan otomatik 1.6 115 beygir yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum son 2 aydır araç hararet göstergesi 90 dereceyi geçtiği zaman ilerlerken ışık durduğunuzda kendisini ileri doğru atıyor. ( manuel vites de araç vitesteyken çalıştırmaya çalıştırırsanız ve kendisini ileri doğru atar ya işte öyle ) ha birde yokuş yukarı aynı durum olduğun da vites bi 5 saniye kendini toplayamıyor ve araç gitmiyor aksine gaza basmama rağmen geri kaçıyor. Normal zamanlarda şanzıman da yada araçta herhangi bir sıkıntı yok. Ankara da bu sıkıntıyı çözebilecek güvene bileceğim bir yer önere bilir misiniz .
|
|||
Yanıt Yaz | Sayfa <12345> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |