|
307 SW otomatik vites sorunu |
Yanıt Yaz | Sayfa <12345 17> |
Yazar | ||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
saçmalamasınlar ömürlük yağ olsa ozaman bizde motora bir kez yağ koyup ömür boyu kullanalım. öyle şey olmaz saçmalamasınlar, bu şanzımanın yağını değiştirmek ustalık ister, bilmedikleri için yanaşmıyorlar akılları sıra, ben 2 kere değiştim o nasıl oluyor peki
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
emre.koc
2. Vites Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kesin çözüm mü acaba bu dediğiniz ?
|
||
PEUGEOT - 307 SW 1.6 OV PACK
|
||
bayelektronik
2. Vites 07 - Eylül - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2010 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bayelektronik
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Merhaba arkadaşlar uzunca bir süredir aranızda yoktum.Sizleri çok özledim.Özellikle Cecoli hocama selamlar ve saygılar...Öncelikli olarak otomatik vites bir 307 kullanıcısı olarak automatic gear fault hatasının nedeni tamamen selenoid valflerdir.arabanızı bu valfler yüzünden satmayın.bendede vardı bu sorundan ama selenoid valf değişiminden sonra şuan vites saat gibi.Benim arabam bu arıza kodunu fazla vermiyordu.öğrendiğim kadarıyla bu arıza koduyla kullanılmaya devam edilirse hidrolik blokta bozuluyormuş.o yüzden selenoid valf değişimi olunca kesin olacak diye bişey yok.selenoid valf zaten hidrolik blok üzerinde bulunan 2 adet parça.hidrolik bloğun komplede değişmesi gerekebilir. Düzenleyen bayelektronik - 30 Mayıs 2011 Saat 16:10 |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
aleukumselam sayın abım senı uzuuuuuuun aradan sorna gormek ne kadar guzel :)) su telefon numaranı bıldırde kaydedeyım... bodrum yolunda sanada ugrayacagım
|
||
alisuat
2. Vites 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bugün bilgisayara bağlatmak için servise gittim 65 tl aldılar 5 dk lık işleme neyse basınç fark birşeyler yazıyordu, elektro valflerin değişmesi gerekiyor derken bir baktılarki aracın zaten değişmiş önceden hidrolik blokunda değişmesi gerekebilir, o zaman 2000 tlyi geçer dediler.birde beyler bir tanıdık aracılıgıyla bu elektrovalfleri başka bir usta 300 e yapıyormuş tanıdık yaptırsammı yoksa direk satayımmı karar veremedim,bu arada servisteki fiyatı 550 tl
|
||
emre.koc
2. Vites Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hoşgeldiniz tekrardan çok teşekkür ederimmm peki maliyeti tuzlumu bu işin komple değişim yada valf in değişiminin :(
|
||
|
||
bayelektronik
2. Vites 07 - Eylül - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2010 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bayelektronik
|
|
Hidrolik blok işlemi maliyetli ve kesin sonuç çıkaran bir işlem.Ama hidrolik blok değişimi için yetkili servisler zorluyorlar.Çünkü sadece selenoid valf değişiminde düzelmeme ihitmali var.Serrvise bu sorunla gittiğiniz zaman direk hidrolik blok ve şanzıman revizyon deniyor.O yüzden öncelikle selenoid değişimi yaptırın.Selenoidler imalat olarak zaten hatalı.Yeni selenoidler üretilmiş.Maşallah benim araba saat gibi oldu.Ben yetkili sevise daha önceki indirimde baya ucuza yaptırdım.hatırladığım kadarıyla 300 falandı.Ogünden beride arabamı kullanmaktan ve gaza basmaktan keyif alıyorum. |
||
emre.koc
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ilginiz için çok teşekkür ederim sağolun servise baktıracaz mecbur.
benim araç bu arızayı soğukken yapıyor bir kez .ondan sonra ısınınca hiç yapmıyor süreklide yapmıyor yani soğukken genelde arabayı sıkıştırınca yapıyor soğukken ani gaz ani fren yapınca oluyor.
|
||
|
||
bayelektronik
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bayelektronik
|
|
hocam aynı sorun.arç soğukken yapıyor.Mesela yazın daha az yapar.Hararetle alakası yok.Bu sorunu yaşamış, aynı sizn gibi araştırmış ve sorunu uzun bir süre önce çözmüş bir kişi olarak yazıyorum.kulaktan dolma bilgilerle değil,yaşayıp tecrübe edinmiş bir kişi olarak yazıyorum.Aracınız %75 selenoid valf değişimi yapılınca düzelecektir.%25 lik geriye kalan oran hidrolik bloğunuzza bağlı.Zaten düzelmezse hidrolik blok değişimi şart olmuş demektir.Şuanda yetkili servislerde bir indirim var diye biliyorum.Tahminimce 450 tl ye selenoid valfler ve yağ değişerek sorundan kurtulunursunuz.
|
||
emre.koc
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.inşallah en yakın zamanda baktıracağım.araca
|
||
|
||
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
|
arkadaşlar çok güzel bilgilendirme yapmışlar ağızlarına sağlık. otomatik 307 kullanıcısı olarak benimde benzer bir sorunum var. geçen sene sadece yağ değiştirmiştim 1 sene sorunsuz kullandım ama aynı hatayı geçenlerde yerdi selonoidler mecburen değişecek.
|
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
GANDALF
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ARKADAŞLAR MERABALAR, pazartesi günü arabanın yağını değiştirdim mobil 71141 litresi 20 liradan 4 litre yağ aldım içinden boşalan yağ 3,6 litreydi 3,4 litre yağ kondu,, yağ konulduktan sonra aşağı yukarı şehir içinde yokuş yukarı rampa aşağı dur kalk zorlayarak kullanımımla farkı hissettim vires geçişleri yumuşadı arabanın çekişi bariz farketti olumlu yönde birkaç usta elektro vana değişicek dedi 450 fiat çekende oldu 700 fiat söyleyen de oldu ben 80 tl yağa 20 de işçilikle bu işi hallettim ve tecrübelerime dayanarak eğer aracınız soğukken bu hatayı veriyorsa elektro vanalar veya diğer adıyla selonoidler...aşırı ısınmadan yapıyorsa şanzıman yağı veya şanzıman soğutucusundan kaynaklanıyordur. tecrübeyle sabit..
|
||
2006 sw 1.6 16 valf otomatik
|
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
yağı değiştirmeden önce ve yağı değiştirdikden sonra şanzıman yağ basıncına bilgisayara bağlayıp baktınız mı?
şanzıman yağ basıncınız motor sıcak ve rolentide çalışırken 2,5 bar' ın altında kalıyorsa selenoidlerin değişmesi gerekli,
aracınızdaki selenoidler orjinal ise sıkıntı olmasa bile değiştirmenizi tavsiye ederim çünkü orjinal olanlar sıkıntılı oluyor, bu selenoidleri yeniden revize ettiler yeni tiplerinde sıkıntı olmuyor bu yüzden ilk fırsatta değiştirin.
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
GANDALF
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
yağ değişimi yapmadan önce rolantideyken bilgisayara bağlattım 2.4 ve 2.5 arasında değişiyordu gaza basıncada 2.5 geçiyordu olması ustada olması gereken basınç 2.7 olarak söyledi ama yağ değişiminden sonra bilgisayara bağlatmadım ama yağın değişimi bariz farketti
|
||
|
||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
2,7 de değil normal şartlarda en az 2,5 ile 3,5 arası gider gelir. 2,5'in altına düştüğü zaman yavaş kalkışlarda basınç düşük olduğu için vites geçişleri vuruntulu olur ama aynı şekilde seri bir şekilde kalkış yaparsan basınç attığı için vites geçişi sorunsuz olur.
en iyisi şanzıman sıcak iken rolentide yani basıncın en düşük olduğu yerde bir kontrol ettirin. 2,5 in altında ise selenoidleri değiştirin. benim rolentide 2,3 bardı değiştirdikden sonra en düşük 2,55 barı gösteriyordu.
|
||
||
GANDALF
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
içime yine kurt düşürdün metin bey kardeş cumartesi bilgisayara bakım tekrar basınç değerlerine baktırayım ...
|
||
|
||
boraa
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mart 2011 Konum: kdz ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
peugeot unmu var derdin var
|
||
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :) |
||
alisuat
2. Vites 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bir soru daha benden, bu hata bende 10 15 gün önce ardarda 2 gün vermişti sonra kesmişti,servistebilgisayara bağlattım ve basınç düşüklüğü hatası vardı,durumum olmadıgı için yaptırmadım,ordaki ustada madem bilgisayara bağlattık yeni yazılım yükleyelim dedi, son 5 gündür sürüyorum ve haya hiç tekrarlanmadı vites geçişleride bana göre iyi durumda, ne yapacam kararsızım söz verdim kendime bir daha hatayı verrise yaptırıcam diye ama vermiyor
|
||
GANDALF
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
dostum pejoda yol bilgisayarın bir hata verirse hemen telaşlanma, bende bu hatayı 1 yıl önce vermişti ama ben bugüne kadar devam ettim ve bu hatayıda bir kez verdi.. sana tavsiye hata versede sonuna kadar diren yani sonuna kadar bin ve kendini strese sokma ve asla bir ustayla yetinme her defasında başka usta bul ama ustanın ustalığından da emin ol gerisi boş
|
||
|
||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Baktır kafan rahat olsun.
Hararet yüksek iken aracı rolentide çalıştır inşallah yağ basıncı 2,5 barın altında değildir.
|
||
||
Yanıt Yaz | Sayfa <12345 17> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |