![]() |
|
Lpg mi Dizelmi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Yazar | |
bro ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2010 Konum: Ören-İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2. el alınacaksa Her ikisi içinde tanıdık bilindik bir araba alınması her zaman avantajdır.Aksi risklidir.Benzinli Dizele göre fazla yakar;hem lt olarak hemde birim fiyat olarak.son hızda belki benzinli geçebilir ancak ara hızlanmalar yüksek tork ve turbo kaynaklı her zaman dizel götürür.Tek dezavantajı kısa devirli olmasıdır ve daha çabuk vites değişmek zorunda kalmanızdır.Bakım aşamasında her iki modelin aynı km bakımları arasında 50-100 TL oynar.Düzgün kullanılmış dizel sizi uzun km'ler üzmez.Aynı şekilde benzinli de..Ekonomik olsun ve yukarıda da örnekle anlatıldığı gibi yıllık 15-20 bin km üstü yol yapıyorsanız kesinlikle dizel size uygundur.Hele LPG'ye yapılan yeni zamdan sonra KESİNLİKLE DİZEL ;)
|
|
http://www.stichtingmilieunet.nl/andersbekekenblog/wp-content/uploads/2010/09/Peugeot-EX1.JPG">
36 Years Old , O Rh + |
|
![]() |
|
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
+ olarak
dizel de 4.000 devirde max vites atılır ve dizelin 4.000 devri benzinlinin 6,500 devrine eşittir o nedenle kalkıslarda dahıl kafa kafaya gıdersınız. son sürattede pek fark olacagını sanmam ben benım aracla 205 km gordum |
|
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
|
![]() |
|
kabus ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2010 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 104 |
aynen katılıyorum 307 1.6 HDI 110HP süper bir motor Chip yazılım yapınca 140 hp oluyor 1.6 benzinli araçları duman eder
dostum sen dizel al
|
|
2003 PEUGEOT 307 1.4 XR HDİ BEYAZ
|
|
![]() |
|
A-Falcon ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Aralık 2010 Konum: Oto Elektronik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
araba kötü değildi ben dizel aracı sevmiyorum fazlada dizellerle içli dışlı olmadım bana bnm tercihim benzinlidir.
|
|
A-Falcon
|
|
![]() |
|
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
tabi zevk meselesi bu kardeşim. Ama gerçekler var ne yazıkki, yılbasından sonra benzin 4 lira olacak dizel 3.40 lara gelıcek lpg de 2.60 lara gelıcek, o nedenle Türkiyede benzinli ve lpg li otomobiller out Dizel otomobiller in olacak daha fazla. O nedenle ses cıkıyormus vs miş gibi seylerı kenara bırakıp artık nasıl cebımızdekını koruruz onu dusunmemız lazım; Ayrıca dizel benzinliyi cok barız sekılde yer , hem az yakan hem daha fazla kacan aracı almayıp fazla yakıp az kacanı almak ne derece dogru bir dusun bunu bence !!! |
|
|
|
![]() |
|
m.peker ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kasım 2010 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 649 |
dizelden şaşama derim hem bakımlarıda seni korkuttukları gibi pahalı değil yetkili servisde 300-350 tl gibi fiyata çıkabiliyoırsun.başka markaların benzinli modellerinin bakımlarıda bu fiyat aralığında o yüzden en iyisi dizel.
|
|
307 1.6 110 hp comfort dizel
|
|
![]() |
|
hatta şöyle diyim:
dısarıda bakım yaptır ve bence dısarda daha ıyı servıste 10 40 yag koyuyoar adamlar. ben dısarda bakım yaptırıyorum; 0 40 Mobil 1(4lt) : 80 tl yağ flitresi: 10 tl hava flitresi: 15 tl polen flitresi: 20 tl mazot flitresi (45.000 KM 1 kez değişiyor) : 75 tl şimdi normal peryodık bır bakım: 125 tl 45.000 km deki mazot flitreli bakım: 200 tl tutar... bunada pahallı dıyen kendını yaksın benzın dokup :))) |
|
|
|
![]() |
|
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
devir ekonomi devri hdi varken lpg hikaye + problem ??
|
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |