|
|
95 oktan mı? 97 oktan mı? |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
| Yazar | ||
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 Saat 23:11 |
|
vites geçişlerinin yumuşamasının 95 oktan benzinle bir alakası olduğunu zannetmiyorum.
|
||
![]() |
||
| Sponsor Bağlantı | ||
![]() |
||
kerem
1. Vites
Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2010 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 Saat 23:22 |
|
Pek anlamam ama istasyonu değişince farkedildi gerçekten.
|
||
![]() |
||
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 Saat 23:34 |
|
|
walla hocam bana aracı satan arkadaş 95 oktan al 97 alırsan araba sapıtabiliyordu dedi valla merak ediyorum nasıl sapıtıyor uçuyormu duruyormu ne yapıyor bigün gidip 97 doldur diyesim var ama hep içinde kalıyor, yakıtın aracı rahatlatmasına gelince vites geçişleri için bi etki yapacağını düşünmüyorum ama performans için çok farkettirdiğini biliyorum. geçenlerde bi yetkili açıklama yaptı yok hepsi aynı falan diyede kesinlikle aynı değil, kırıkkalede bi gaz aldık bi kere kalegazmıydı neydi tam hatırlamıyorum bizimgazda olabilir belkide ipragazdı ;:) araba gazı alır almaz böle bi hantallaştı ağırlaştı gitmez oldu, sonra o gaz bitip tekrar opetten doldurunca eski haline geldi. totalin gazını kullanıyor babam onda bi kredi kartı var ona indirimi varmış her seferde, oda memnun gazdan ama ben daha hiç totaldan yakıt almadım bu aralar kampanyalara göre takılıyorum, şuan petrol ofisinde world kampanyası var diye bir aydır gazı ordan alıyorum 3. depo yarı oldu po gazdan da memnunum ama opete göre 30 km az gidiyo :)
ne çok şey söyledim ya işin özü nerde avantajım varsa ordayım ama oktana gelince 97 almaya hala korkuyorum:) |
||
![]() |
||
kerem
1. Vites
Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2010 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 Saat 23:38 |
|
|
ben denedim hepsini.97 de 95 de bp-shell-total-po-opet :) ama gerçekten total 95 rahatlattı gibi arabayı.o kartı ben de çıkarmayı düşünüyorum.başvurdum geçen gün.artık tek istasyondan almak lazım total'den alacağım gibi ama bi sorayım peugeot kullananlara dedim :)
|
||
![]() |
||
metin
4. Vites
24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2011 Saat 07:41 |
|
|
bizim araçlar 95 e göre yapıldığı için 97 oktan atıldığında tekleme çekmeme anormal çalışma gibi şeyler çkabiliyor bu yüzden ben hep 95 kullanıyorum.
bazıları aracın beyni ile alakalı diyorlar oradan ayarlayıp 97 kullanılıyor diyorlar ama nekadar doğru bilmem. yeni araçlarda 97 olması lazım.
|
||
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
Üçyüzaltı
1. Vites
18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2011 Saat 16:19 |
|
|
Arkadaşlar benim aracın kapağında 98+ yazıyor , hangi pisikopat yazmış acaba :D
Düzenleyen Üçyüzaltı - 06 Kasım 2011 Saat 16:22 |
||
![]() |
||
badcombatant
1. Vites
16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2011 Saat 17:48 |
|
|
Aga sen shell demi çalışıyorsun
Evet yakın zamanda başlayan bahsettiğiniz yeni bir politika ile 95-97 lt fiyatları aynı ama ben inanmıyorum ki bu bizim avantajımıza bir durum teşkil etsin.
Bu bir önyargı derseniz eğer, tabir-i caizse kazığı yiye yiye gelene bakıyoruz kazık mı diye... [/QUOTE]
Valla haklısın
![]() |
||
|
2004 1.4 hdi 307 xr
|
||
![]() |
||
kardelen33
1. Vites
Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2011 Konum: mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kardelen33
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2011 Saat 16:28 |
|
|
peugeot 307 xt lpg li aracımı bir süre benzinde kullanayım dedim ve iki defa 10 tl lik ve 20 tl lik 97 oktan benzin aldım kaliteli diye. sabahları çok zor çalışmaya başladı. bi 6-7 dk çalıştırmak için uğraştım. çalıştığında da çok sarsıntılı çalışıp gaz yemiyordu. gazdan ayağımı çekince hemen stop ediyordu. ayrıca da catalitic konverter fault hatası verip motor ışığı da yanıyordu. 95 oktan benzin alarak bi kaç gün daha kullandım ve şuan gayet iyi.
peugeot 307 ler için 95 oktanı şiddetle tavsiye ederim.
|
||
![]() |
||
ByHack
1. Vites
06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2011 Saat 01:05 |
|
|
valla konun başlangıç tarihi baya bi eski ama ara ara messaj yazmayı da ihmal etmemiş millet:)
neyse uzun lafın kısası arkadaşlar bende bu 97 oktan olayını birkaç defa denedim ama ben tam depo doldurmadım. gaz alırken 50-60 tl kadar aldım. bi zararını veya faydasını gömedim. ne vurun tu, vs oldu nede çekişi-çalışması arttı. aynı tas aynı hamam:) fakat lpg olayında katkılı lpg lerin sıkıntı yapabileceğini, aygaz katkılı lpg çıkardığı sıralarda bir ustadan duymuştum. Bunu destekleyen bir iki usta da olunca pek yanaşmadım. yakıtı sürekli PO den alıyorum, arabayı aldığımdan buyana en düşük sıcaklık olarak -17 de çalıştırdım arabayı, maaşallah tık demedi, tek seferde çalışıyo. katkısız olsun, temiz olsun...
|
||
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
||
![]() |
||
yavuz25
1. Vites
Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2011 Saat 01:10 |
|
|
97 oktan daha kolay yanar.Ama tabi gözle görülür performans beklememk gerekir.Diğer yandan katkılı lpg işi sakat.Ben hiç almazdım.Çünkü o katkı eksoz ve sibopları kaplıyor ve sorun çıkarıyor.
|
||
![]() |
||
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||