|
Pasta - Cila Hakkında |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | |||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Evet çok pasta yapmaya gelmez pasta yaptıkça katman incelir.ama cila da sorun olmaz istediğiniz kadar cila atılabilir. Ciladan zarar gelmez. |
|||
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
@ggitaristt
Yani abi şunu mu diyorsun, Verniğin inceldiği, boyanın matlaştığı yerlere sadece cila yap. Bu işlem çizikleri az biraz yok eder ve parlaklık verir. Pastayı da verniğin mevcut olduğu yerlere hafif geç diyorsun. Doğru mudur? Gün geçtikçe Yeni şeyler okuyorum. Katiyen kendiniz yapmayın. Boyayı mahvedersiniz gibi yorumlar var. Makinesiz bu iş olmaz diyorlar. Pasta cila ve 3lü sünger hepsine 70 lira para verdim. Kullanmaya korkuyorum şimdi. Acaba önce gidip adam gibi bi yerde mi yaptırsam? |
|||
Oktkor
2. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Onlar elinde dursun. Ufak tefek kılcal çiziklere, kapı kollarına, tampon altlarına, sürtünme sonucu oluşmuş boya lekelerini çıkarmaya falan kullanırsın. Ön cama cila atarsan yağmur tutmaz bir süre. İlla yapacaksın diye bir şey yok. Boşa gitmez malzeme. Süngeri de yengeye ver bulaşıklarda iyi iş görür. :)
|
|||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Hocam hiç korkma elle yapacaksan. Pastayi parca parca yap. Mesela camurlugun birini yap sonra kaputa gec sonra diğer camurluga. Ayni noktayi çok çok uzun süre ovalama. Pasta bitince istersen kalintilar kalirsa hafif bir su tutup temizleyebilirsin. Istersen yikamayabilirsin de sana kalmış. Sonra iyice kurulayip cilaya geç.islak iken cila yapma kesinlikle.zaten cilayi yedikce paril paril parlamaya başlar. Birde gölgede yap bu işleri güneş olmasın. |
|||
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
||
Kafayı bozdum az önce yıkadım aracı :)
Baktım ışık yeterli cilaya da girişeceğim. Az sonra Before after fotoğraflarını paylaşırım Düzenleyen OguzhanKucuk61 - 13 Haziran 2017 Saat 21:51 |
|||
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
||
Sadece kaputa uygulama yaptım. hem yetersiz ışık sebebiyle hem de deneme amaçlı sadece kaputta çalıştım. gündüz fotoğraflarını da çekip ekleyeceğim yarın. tam olarak umduğum sonucu alamasam da eskisine oranla güzel bir değişim oldu. pürüzlü boya yüzeyi pamuk gibi oldu. kapıda çok ufak bir sürtme izi vardı. pasta ile kolayca çıktı. üzerine hafif cila atıp sildim. kaputa pasta yapma niyetim yoktu denilenler üzerine fakat, yıkamayla çıkmayan izler için bir miktar kullandım. güzel de oldu. sararmış boyayı parlattı gibi geldi bana. ancak kaputun ucunda peugeot logosuna doğru olan yerde rötuş yaptığım bir kaç küçük noktayı tekrar ortaya çıkardı. bu sonuç biraz üzse de öğrenmiş oldum yaşayarak :)) demek ki neymiş rötuşu pastadan sonra yapacakmışız pasta - cila öncesi bir kaç kare pasta sonrası -- cila sonrası -- :) Düzenleyen OguzhanKucuk61 - 14 Haziran 2017 Saat 01:03 |
|||
ggitaristt
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
|
||
Pasta arkadaşların da dediği gibi, ya da seninde rötuş boyalarını
kaldırdığın gibi boyayı çözebilir. Fazla oynama pastayla,yaparken
bastırmadan, elle, aynı yerden çok fazla geçmeden sür.. Ama heryere
sür.. Her yer parlasın.. Bulaşık çitiler gibi üstüpüyle pasta sürersen
boya komple kalkar..
Kağıt peçeteyle ya da süngerle temizle, sonra cila sür.. 5 dakikada kurur onu da sil fiber bezle.. Fotoğraflarda güzel yapmışsın gibi.. O kadar korkma ya.. |
|||
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
||
Mikrofiber bezi katlayıp sünger gibi kalın hale getirip çok yumuşak bi şekilde kaputu pasta yaptım. Daha sonra hafif nemli mf ile pasta kalıntılarını aldım. Ardından cilaya geçtim. Kalıntıları temizleyip parlattım.
Teşekkür ederim :)) |
|||
x571
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
el ile pasta yapınca çizikler gitti mi ? derinliği neydi çiziklerin ?
|
|||
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
||
Tırnağa gelenler dolmadı hocam. Derin çizikler, taş izleri gibi şeyler geçmedi. İNce kılcal çizikler güzelce doldu. Boyanın üstünde biriken kir pislik temizlendi boyanın rengi açıldı. Tavsiyem profesyonel bir yerde komple pasta cila yaptırmanız ve daha sonra sık aralıklarla 3-4 yıkamada bir hızlı cila ile sürekli olarak diri tutmanız. |
|||
x571
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
cilayı ben yapıyorum bir süredir. sadece wax da boya üzerindeki kiri alıyor. turtle wax ice diğerlerinden daha dayanıklı. bim bulaşık deterjanıyla yıkadım ,bir süredir çıkmadı henüz.bakalım deniyorum bulaşık deterjanı ile kaç yıkamada çıkacak. cilalı şampuan da kullanırsan daha uzar süresi sanırım. basınclı su söküyor demişlerdi ama daha doğrulayamadım. zaten hangi benzinlikten araca su tutsam ufak ufak kum tanecikleri görüyorum araç üzerinde. 3-4 benzinlikte denedim hepsinde durum aynı. makine olmadan pasta çizikleri gidermiyor diyorlar demek doğruymuş. pasta için de kaporta sıcaklığı50-60 dereceyi geçmeyecek şekilde aletle yapılıyor. 50-60 dereceyi ya elini arada kaportaya değdirerek yada ucuz bir lazerli ölçüm cihazı alarak ölçebilirsin.
|
|||
Orçun.Dmr
2. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
||
Benden size kaporta/boyacı olarak tavsiyem, elle yapabilirsiniz hiçbir sıkıntı olmaz boyada fakat daha önceden polisaj makinesi kullanmayıp ta ilk defa aracının üstünde denemek isteyenler sakın yapmayın. Makine ile bilinçsizce yapılan pasta işlemi verniği inceltip yakar ekstra olarak makineye takılan süngerin boyada izi kalır ve komple boyaya mecbur bırakır sizi. Ben ilk defa makine ile pasta yaptığımda kendi 307 min marşpiyel verniğini yaktım, yanan vernik ve boyayı boya sökücü ile çıkarıp astarlayıp mecbur boyadım fakat meslek sayesinde zamanla alışıp profesyonelleştirdim.
|
|||
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
|||
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
||
Kişisel kullanım için makine öneriniz var mı ? Benim kaput şuan tamamen mat. Bunu nasıl çözerim |
|||
x571
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
bir yerden hurda parça bulup deneme yapılabilir.
|
|||
x571
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
büyük hırdavatçıların kendi adına ürettiği markalar var onlar olabilir. bunları alırken devir ayarlı olanı al. istediğin hızda çalıştırırsın böylece acemilikte boya yakma olayı minimum a iner. dediğim gibi boya yüzeyi 50 dereceyi geçmesin sıkıntı yaşamazsın.
|
|||
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
||
Eyvallah teşekkürler
|
|||
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Eger bu foto yapilmis hali ise bosuna emek harcamissin. Fotoda parlaklik belli olmuyor ama cizilker oldugu gibi kalmis. Hele harelenmenin haddi hesabi yok. Bunun yerine araci yikadiktan sonra sonax bsd atsaydin daha cok parlardi. Cok yazilip cisilmis ama ustubudur elle dir pasta olmaz. Kaldiki her boyanin her pasta malzemesinin bir calisma sekli vardir. Elle yapilan araba sadece parlar pasta yapilmis olmaz yuzeysel bir cila katmani koymus olursunuz. Bu da 4-5 yikama da gider. Pasta cila islemi dusunuldugu kadar kolay degil.. Oncelikle aracin boya kalinligi vernik durumu ve cizigine gore malzeme almaniz lazim. Cok derin cizikler icin aracin boyasina guveniyorsnaiz wet sanding yapmaniz lazim. Ve ya buna cok yakin pastalar var. sivi zimpara diye gecer scholl s0 en iyi ornektir. Ilk asama bu kullanilabilir ama cok dikkatli kullanilmasi gerekir yoksa pedi kaldirdiginzida metali gorebilirsiniz kaportada Araci iyice yikayip metal sokucu ve killeme islemini yapip sonrasinda alkolle varsa yag kir kalintilarini tamamen silmeniz lazim. Yuzeyde yag ve leke (recine zoft bocek pisligi olusu) olursa bu hem boyayi bozar hemde pastanin verimini dusurur daha da zarar verebilir. Arac purussuz bir yuzeye sahip olduktan soran toz almayan ve direk gunes altinda olmayan yerde ortalama sicaklikta pasta islemi yapilir. (maskeleme islemi icin kullanacaginiz malzeme cok onemli her malzeme plastike iz birakmaz. Scholl s3 s7 kalin pastadir ve bahsedilen yerlerde iz birakmaz. Eger iz kalirsa faberin siyah silgisi ile cikartabilirsiniz.) Pasta islemini polisaj makinesi ile yapmazni lazim. Kilcal dahil hic bir cizik elle cikmaz. Elle cizik cikaracak pasta varsa emin olun bu madde ikinci surusunuzde boyayi alirdi. Makine ile dusuk kademe once yedirip sonra yavasca hizlanarak calistiginiz yerin sicakligini kontrol ederek pasta islemini yapmaniz lazim. Pasta bitip araci tamamen temizledikten sorna araci kirecsiz suyla iyice yikayip tekrar silip alkol ile silmeniz lazim. Bu islem sonrasi illaki harelenme ve ya dalgalanma olacak. Bunun icin hare giderici bir compound la gececeksiniz. Compund sonrasi yine yikama ve alkol temizligi ve son kat cila atma isini yapmaniz lazim. Cila en zevkli kismi makine ile oynaya oynaya atabilirsiniz sizi yormayacaktir. Bu alt kisimda kullanilacak 3 malzeme birbirine uyumlu olacak aksi halde yuzeye isletemezsiniz. En sonda ister koruyucu bir wax isterseniz kaplama yapabilirsiniz. Seramik nanao tarzi kaplama cok ayri bir dunya acikcasi ilk defa yapacaklarin gordugu kadar kolay degil. Yanlis bir kaplama uygulamasindan geri donus cok zor oluyor. Bu soyledigim islemler ortalama 2 gunluk bir is. Kullanilan malzemeler cbs nin kutu cilasi degil profesyonel urunler. Araca sakin ola parlayacak diye silikon katkili maddeler kullanmayin silikon bazli maddeler daha cok zarar verir. Düzenleyen Alicilik - 28 Şubat 2018 Saat 17:51 |
|||
Orçun.Dmr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
||
Bosch marka 6 modlu polisaj makinesi kullanıyorum tavsiye ederim. Sizin aracın boyası Akrilik boya olduğu için bu tür matlaşmalar normaldir. Ben baya bir matlaşmış(boyanacak duruma gelen) boyaya 2000 lik su zımparası geçip kalın veya boyanın durumuna göre ince pasta geçiyorum gayet güzel parlıyor. Ama makinesiz bu işlem olmaz kaput parlamayabilir ha parlasa bile 3-4 yıkamada tekrar eski haline dönecektir.
|
|||
|
|||
Orçun.Dmr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
|
||
Aynen hiç düşünememiştim, fikriniz çok güzel ve faydalı.
|
|||
|
|||
eran
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Amatör uygulamalarda en iyi sonucu Meguiar's ürünleriyle alırsınız arkadaşlar.
|
|||
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |