Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
OguzhanKucuk61
3. Vites
Durum: Aktif Değil
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2017 Saat 02:00 |
Peugeot35 Yazdı:
OguzhanKucuk61 Yazdı:
benzin de 8 litre yakan araç lpg de de 8 litre yakmayacak ama. En az 10 litre civarı yakar. Buna göre hesaplayın. Bende atiker düşünüyorum. Grand da dediğinize göre güzel bir sistem. Bakalım hayırlısı. |
benzinde 8 litre yakıyorsa lpg de 4 litre yakar bundan emin olun. tabiki aracınızda sorun yoksa. zaten kaba hesap yaparsanız sonuç ortaya çıkıyor.
| Hocam bir yerde bir yanlışınız var. Ya da ben yanlış anlıyorum sizi. Benzinde 8 litre yakan arabanın lpg de 4 litre yakması olası değil. LPG'nin olayı litre bazında az tüketmesi değil, alım maliyetinin(lt. Fiyatı) düşük olması. Bu yüzden ekonomi sağlıyor.
|
|
 |
CemDemiral
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2017 Saat 08:54 |
OguzhanKucuk61 Yazdı:
50 liraya 110 km size uygun geliyorsa, ya o 110 km yi bi haftada yapıyorsunuz. Ya da maddi yönden bir derdiniz Yok Rahatsız olmuyorsanız hiç taktırmayın bence. Ben ayda 1000 km ve üzeri yapıyorum. Hele bir de rize-Trabzon yaptım mı kafadan 1500. Bu dediğim zaruri olanlar. Ekstra gezdiğim an 2000 üzerine çıkıyor. Uzun vadede hesap yapınca belki lpg çok bir anlam ifade etmez ama arabanın anlık yakıtının düşük oluşu insana mutluluk verir. %40 gibi oranlardan bahsediliyor. Şehir içinde 40-45 kuruş yakan arabamın 20-25 kuruşa düşmesi şahane bir durum benim için. Arabamla aramdan su sızmaz. Kendisini çok severim, her gün yıkar okşar severim. Satmayı da düşünmüyorum bir süre. Memnunum kısacası. Sanırım bi atiker çakacağım gibi görünüyor. |
Abi sen bu şekilde kullanıyorsan arabana gazı taktırmanı öneririm sana, Arabanla zaten aranızda güzel bir aşk varmış  yakıt düşünce iyice düşersin sen arabaya :D
|
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
|
 |
KILIÇ
4. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2017 Saat 11:09 |
Peugeot35 Yazdı:
KILIÇ Yazdı:
Aynı şekilde kullanırsan cok fark etmiyor oguzhan. Benim corsa şehir içinde 7 lt yakıyordu benzinde. lpg ile de 7,5-8 lt yakıyor. ben atiker gold obdII taktırdım cokda memnunum. Sanada tavsiye ederim. Enjektörleri gercekden atikere göre cok kaliteli br görüntüsü var. Performans olarak ise sana şu kadarını sölüyeyeyim. Benzinli kullanırken arabayı sıkıştıramıyordum. Rampalarda cok düşüyordu. Ancak lpg taktırdıkdan sonra az yakaıyor diye sıkıştırmaya başladım. Şuanda 28 lt ile dolan depom ile şehirler arası 485 km yol yapıyorum. Şehir içindede 320 km yapıyorum. TAbi benimki 1,2 corsa ama seninde yakıtın en az %40 düşecek tabi bu oran %60 kadar cıkıyor. ARacından memnunsan hiç durma taktır. Ruhsat falan hikaye onlar sadece fazladan 120 tl veriyorsun ruhsat değişimine 40 tlde sızdırmazlık alıyorsun. |
hocam bahsettiğiniz atiker gold serisinin yerini grand aldı yanlış değilsem goldun enjektörleri sıkıntılıymış o yüzden atiker piyasaya grandı sundu bende gold taktırmak için araştırdım gold lar toplandı dedi bana bunu sadece biri değil 3 lpg ci söyledi zaten aralarında fazla bi fiyat farkı yok.
ruhsata işletme 80 tl dediğiniz gibi 40 tl sızdırmazlık + sızdırmazlık belgeside 7 tl falan
|
Doğrudur hocam bende duydum bunu. Lpg takılalı 12 bin km falan oldu henüz bakıma bile gidemedim ancak herhangi bir sorun yaşamadım acıkcası. 2 yıl garantili zaten sıkıntı olursa dönüşümü yapan arkadaşım ilgileneceğini adım gibi eminim o yönden içim rahat kullanıyorum.
|
2011 Clio SW Gümüş 2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı
|
 |
KILIÇ
4. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2017 Saat 11:10 |
OguzhanKucuk61 Yazdı:
Peugeot35 Yazdı:
OguzhanKucuk61 Yazdı:
benzin de 8 litre yakan araç lpg de de 8 litre yakmayacak ama. En az 10 litre civarı yakar. Buna göre hesaplayın. Bende atiker düşünüyorum. Grand da dediğinize göre güzel bir sistem. Bakalım hayırlısı. |
benzinde 8 litre yakıyorsa lpg de 4 litre yakar bundan emin olun. tabiki aracınızda sorun yoksa. zaten kaba hesap yaparsanız sonuç ortaya çıkıyor.
|
Hocam bir yerde bir yanlışınız var. Ya da ben yanlış anlıyorum sizi. Benzinde 8 litre yakan arabanın lpg de 4 litre yakması olası değil. LPG'nin olayı litre bazında az tüketmesi değil, alım maliyetinin(lt. Fiyatı) düşük olması. Bu yüzden ekonomi sağlıyor. |
Tl bazında %50 düşer anlamında söylemiş galiba aradaşımız.
|
2011 Clio SW Gümüş 2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı
|
 |
OguzhanKucuk61
3. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2017 Saat 14:00 |
CemDemiral Yazdı:
OguzhanKucuk61 Yazdı:
50 liraya 110 km size uygun geliyorsa, ya o 110 km yi bi haftada yapıyorsunuz. Ya da maddi yönden bir derdiniz Yok Rahatsız olmuyorsanız hiç taktırmayın bence. Ben ayda 1000 km ve üzeri yapıyorum. Hele bir de rize-Trabzon yaptım mı kafadan 1500. Bu dediğim zaruri olanlar. Ekstra gezdiğim an 2000 üzerine çıkıyor. Uzun vadede hesap yapınca belki lpg çok bir anlam ifade etmez ama arabanın anlık yakıtının düşük oluşu insana mutluluk verir. %40 gibi oranlardan bahsediliyor. Şehir içinde 40-45 kuruş yakan arabamın 20-25 kuruşa düşmesi şahane bir durum benim için. Arabamla aramdan su sızmaz. Kendisini çok severim, her gün yıkar okşar severim. Satmayı da düşünmüyorum bir süre. Memnunum kısacası. Sanırım bi atiker çakacağım gibi görünüyor. |
Abi sen bu şekilde kullanıyorsan arabana gazı taktırmanı öneririm sana, Arabanla zaten aranızda güzel bir aşk varmış  yakıt düşünce iyice düşersin sen arabaya :D |  aynen öyle
|
|
 |
OguzhanKucuk61
3. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2017 Saat 14:01 |
KILIÇ Yazdı:
OguzhanKucuk61 Yazdı:
Peugeot35 Yazdı:
OguzhanKucuk61 Yazdı:
|
Hocam bir yerde bir yanlışınız var. Ya da ben yanlış anlıyorum sizi. Benzinde 8 litre yakan arabanın lpg de 4 litre yakması olası değil. LPG'nin olayı litre bazında az tüketmesi değil, alım maliyetinin(lt. Fiyatı) düşük olması. Bu yüzden ekonomi sağlıyor. |
Tl bazında %50 düşer anlamında söylemiş galiba aradaşımız. | Sanırım hocam
|
|
 |
Peugeot35
2. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2017 Saat 16:01 |
OguzhanKucuk61 Yazdı:
Peugeot35 Yazdı:
OguzhanKucuk61 Yazdı:
|
biraz karışık oldu aynen hocam ben (TL) hesabı yaptım. Lt fiyatı imkansız bişe zaten demek istediğim 8 litre yakıyorken lpg de 4 litre yakmak var.
Düzenleyen Peugeot35 - 07 Nisan 2017 Saat 16:11
|
 |
OguzhanKucuk61
3. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2017 Saat 16:12 |
Peugeot35 Yazdı:
OguzhanKucuk61 Yazdı:
Peugeot35 Yazdı:
OguzhanKucuk61 Yazdı:
|
<span style="font-size: 10pt;"> biraz karışık oldu aynen hocam ben (TL) hesabı yaptım. Lt fiyatı imkansız bişe zaten demek istediğim 8 litre yakıyorken lpg de 4 litre yakmak var.</span>
| Anladım hocam. İnşallah sorunsuz doğru düzgün bir montaj yapılabilir de az yakalım derken başımız ağrımaz
Düzenleyen OguzhanKucuk61 - 07 Nisan 2017 Saat 16:12
|
|
 |
maximusti
3. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2017 Saat 18:43 |
şahin doğana makas attırırsam ilk petrolde durup, 40 lt benzin alır üzerine döker yakarım.net :)
|
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
 |