|
307 Otomatik Açılır Bagaj Sistemi |
Yanıt Yaz | Sayfa <1234> |
Yazar | ||
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Sedanlarda da hb lerde olduğu gibi bagaj kapağını iten bir mekanizma mevcut değil mi ? Yani amortisör ?
İçinde yatay konumlandırılmış gibi düşünüyorum. Kolları itebilmesi için |
||
BLACK LION
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
|
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah) |
||
BLACK LION
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
|
Çok teşekkür ederim =) Yardımcı olabildimse ne mutlu. Benim aldığım amortisörlerin birebir aynısını aldıktan sonra yayların da benimkilerin aynısını taksak bile birebir aynı performansı verip vermeyeceğini denemeden bilemeyiz. Ama sonuçta aynı araba, sistem aynı olduğundan yüksek ihtimal aynı çalışacaktır. Ama tabiki yayları yaptırıp gönderebilirim. Hatta amortisörleri de bulamazsanız onları da burdan temin edebilirim. Bu projeyi gerçekleştirmek isteyen forumdaki 307 sahibi tüm arkadaşlar için de bu geçerli. Yardımcı olmak adına elimden geleni yapmaya çalışırım. =) |
||
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah) |
||
BLACK LION
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
|
Evet sedan araçlarda da yatay konumlandırılmış amortisörler var. Fakat bunun dışında ekstra olarak bazılarında hareketi tamamlayan, kapağın konumunu ayarlayan makas, dirsekler ve yay oluyor. Bu yüzden o kısmı görmeden yorum yapamıyorum. Çünkü hepsinde farklı yöntemler var bagajı otomatik açmak için. Düzenleyen BLACK LION - 18 Şubat 2017 Saat 01:58 |
||
BLACK LION
||
pepecura
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hocam eline sağlık
maliyet nedir? yada ilerde ticarete dökmek istersen kaça kargolarsın ? :) ben elle dokundugumda kendı kalksın yeterli Düzenleyen pepecura - 18 Şubat 2017 Saat 10:00 |
||
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
|
Sanırım dirsek diye tabir ettiğiniz parça desteğiyle tamamlıyor benimki sistemi. Bir fotoğraf çekip paylaşacağım. Bu iş önemli. Hele sizin gibi layığıyla bu işi yapmış olan bir kullanıcı bulmuşken bırakmam |
||
BLACK LION
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
|
BLACK LION
||
BLACK LION
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
|
Teşekkür ederim =) Yani küçük şeyler bunlar ticarete dökülecek bir şey değil. Ben sadece benim gibi aslanını seven Peugeot Turkey dostlarına elimden gelirse yardımcı olmaya çalışırım. Benim içeri düğme çekmemin dışında bana maliyeti 2 tane 60 tl. amortisörler, 25 tl. de iki tane krom yaylar oldu. Tabi bu amortisör değerleri ve yaylara ulaşana kadar kaç defa 40km. sanayiye gidip gelip kaç amortisör alıp, farklı yaylar yaptırdığımı saymazsak =) İsteyene 85 tl.'ye aynı takımı temin eder kargoya karşı ödemeli yollayabilirim. Düzenleyen BLACK LION - 18 Şubat 2017 Saat 21:17 |
||
BLACK LION
||
pepecura
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ilk fırsatta irtibata geçicem video gelecek mi?
|
||
BLACK LION
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
|
pepecura Tamamdır Evet video en kısa zamanda gelecek.
Düzenleyen BLACK LION - 20 Şubat 2017 Saat 13:57 |
||
BLACK LION
||
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
|
Bagaj amortisörlerinin kontrolü için ustayla beraber söküp baktık. Uygun olan başka bir aracın amortisörünü ayarlayabilecek miyiz diye.
Sağ tarafı söktük ve kapak kendini aşağı ustanın kafasına doğru bıraktı. Son anda tuttum Burdan anladığımız, sağ taraftaki amortisör tam anlamıyla olmasa da en azından kapağı biraz kaldırmaya ve yukarda tutmaya yarıyor. Sol taraftaki ise işlevini yitirmiş gibi görünüyor. Bi kaç parçacıya baktım, farklı marka parçalar da sordum. Fakat uygun olanı bulamadık. Sonuna yerine taktık ve aynı olduğu gibi duruyor. İnternetten gördüğüm kadarıyla amortisörlü sistemlere kalıp yayı uygulayan ve güzel sonuçlar alanlar var. Bunlardan yapmak daha kolay ve güzel geliyor. Bagajın mekanik olduğunu telli sistemle açıldığını gösteren bir video çektim. Aşağıda paylaşıyorum. @BLACK LION abi gerekirse de bagaj döşemesini tekrar söküp amortisörü ve konumlandırma şeklini fotoğraflayabilirim. Yorumlarını önerilerini bekliyorum. Bagaj Video Link Düzenleyen OguzhanKucuk61 - 02 Mart 2017 Saat 10:53 |
||
BLACK LION
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
|
Amortisörlerin basınç değerlerini görmem gerekiyor. Yani çıkarıp üzerindeki yazıyı çekip buraya atman gerekiyor kardeşim. Tabiki konumlarını da görürsem çok daha sağlıklı olacaktır. Kaç cm olduklarını ve kaç N basınç değeri olduğunu da öğrenebilirsek burdan ben de ararım uygun olacak amortisörleri. Kapağı rahatça kaldıracak güçte amortisörleri takınca yaylara gerek kalmayadabiliyor bazen. Bir de eğer çekebilirsen bagaj kapağı tam kapandığında amortisör tamamen indiği zaman arada ufak bir boşluk kalacaktır. Yayı yerleştireceğimiz bu mesafeyi de ölçüp bana söylemen gerek. Kalıp yayı dediğimiz şey çok serttir. Açıklamamda dediğim gibi tonlarca ağırlık için yapılıyor yani kapağı kapattırmayabilir, sekmanı kırabilir, sorun çıkarabilir. En yumuşağı yeşil olanı bile çok sıkıntı çıkarttı bana. Dediğim gibi fotoğrafları atarsan yardımcı olmaya çalışırım. Düzenleyen BLACK LION - 03 Mart 2017 Saat 06:05 |
||
BLACK LION
||
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
|
Tamamdır abi. Gün içinde bu dediklerini halledip fotoğraflamaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim ilgin alakan için. |
||
BLACK LION
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
|
Rica ederim her zaman =)
|
||
BLACK LION
||
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
|
Abi bugün söktüm, üzerindeki n kuvveti rakamını kodunu falan fotoğrafladım. Fakat kaç cm olduğunu ve kapandığı zaman ki boşluğun mesafesini ölçmeyi unuttum. Onları da bi daha ki sefere ileteceğim En son fotoğrafta ters olmuş kusura bakmayın :)) |
||
BLACK LION
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
|
260N seninkiler de bundan dolayı kalkmıyor. Bunu yükselteceğiz. İşte dediğim gibi açık uzunluğu ve kapanma payı da gerekli. Takılıyken mekanizmanın nasıl göründüğünü de çekmeyi unutma. Tamam bekliyorum hadi bakalım =)
Düzenleyen BLACK LION - 10 Mart 2017 Saat 20:42 |
||
BLACK LION
||
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
|
Olması gerekenden düşük mü basınç?
Orijinal diye biliyorum ama.. Geriye kalan bilgileri de ileteceğim abi. Teşekkür ederim :)) |
||
BLACK LION
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
|
Evet çok düşük. Zaten orijinalde düşük oluyorlar sorun da bu zaten. Rica ederim, bekliyorum =)
Düzenleyen BLACK LION - 10 Mart 2017 Saat 21:09 |
||
BLACK LION
||
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
|
Evet abi, az evvel söktüm döşemeyi ve fotoğrafladım. Yerinden çıkarmak istemedim kafama düşüyor çünkü :) Bu halde ölçüyü almak biraz zor oldu ama maksimum yarım cm hata payı ile toplam uzunluk 42 cm. Takılan tırnaklar hariç orta kısım ise 36 cm uzunluğunda. Ve kapandığında sıfıra sıfır hiç mesafe kalmıyor abi. Vaziyet böyle :)) |
||
OguzhanKucuk61
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
|
@BLACK LION
Güncel |
||
Yanıt Yaz | Sayfa <1234> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |