![]() |
|
3000 devirde hız kesme |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Yazar | |
Baran35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2017 Konum: Eşrefpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynen 407 kallavi araç maşallah servisler hiç acımaz bencede :) Ama araç kendinden soğutmadan çözümünü bul bir şekilde
|
|
Az'dan Az, Çok'tan Çok Gider..
|
|
![]() |
|
407 ERHAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2015 Konum: KASTAMONU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 189 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ediyorum yorumun için Baran35 kardeşim ancak benim aracım dizel fakat farketmez bence, bana da hava ve yakıt karışımında bir sorun var gibime geliyor, hani gaz yemiyor derler ya, onun gibi birşey olabilir tahminimce, yetkili bir servise de götürmeye çekiniyorum, büyük ihtimalle arızanın ne olduğunu kesin olarak tespit ederler ancak fiyat konusunda çok yüksek bir masraf çıkaracaklarından eminim.
Düzenleyen 407 ERHAN - 14 Şubat 2017 Saat 16:17 |
|
BİR DOST BULAMADIM, GÜN AKŞAM OLDU...
|
|
![]() |
|
Baran35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2017 Konum: Eşrefpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
Erhan kardeşim merhabalar bir iki hafta önce benim aracımda da hemen hemen aynı sorun olmuştu konu açmıştım hatta. Bende ustama gösterdim hata kodlarını sildi tekrar hata vermesini bekledik falan en son zengin karışım mı dedi öyle bişey demişti yanlış hatırlamıyorsam. E bizim araçlara da böyle zengin arızalar yaraşır deyip lpgciye çektim aracı :) Lpgci de ne yaptı ne etti sormadım pek bişey ama gaz ayarı yaptı sanırım 20 liraya sorun çözüldü en azından artık boğulma, stop etme ve arıza lambası yanması ortadan kalktı. Sorunun aynı olabilme ihtimali var mı bilmiyorum konunu tam okuma fırsatı bulamadım ama bi değerlendir istersen.
|
|
Az'dan Az, Çok'tan Çok Gider..
|
|
![]() |
|
407 ERHAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2015 Konum: KASTAMONU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 189 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
Sadece ben kullanıyorum ama 3000 devir çok zorlama anlamına gelmez ki, ayrıca sıcak soğuk hiç farketmiyor, sadece şunu farkettim, mesela araç uzun yolda giderken veya devrini, hızını aldığı zaman isterse 5000 devire çıksın, banamısın demiyor ama kısa mesafede ani hızlanmalarda bunu yapıyor, sanki yakıt veya hava karışımında bir sorun var gibi geliyor bana, yani gaz pedalına ani yüklendiğimde motorda boğulma oluyor belki de, tahmin ettiğim gibi bir sorun olabilir mi acaba, bilemiyorum soner kardeşim...
Düzenleyen 407 ERHAN - 14 Şubat 2017 Saat 15:53 |
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
@407 ERHAN hocam aracı sizden başka kullana oluyormu. bu hatalar araca fazla yüklenmedende kaynaklanabilir (motor soğuk iken)
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
Peki soner kardeşim, bu arızaların motoru sıkıştırmayla ne alakası olabilir ki, aracımın gaz pedalına aniden yüklendiğimde ve 3000 devire çıktığında motor arıza ışığı yanıyor, bir de, bu arızalar ne anlama geliyor, ciddi arızalarmı, yani aracın motoruna hasar verirmi acaba ?
|
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
rica ederim abicim yardımcı olabildiysem ne mutlu bize diyelim.
P0234 MOTORUN COK FAZLA CALISMIS DURUMU P0238 TURBO SARJ DESTEK SENSORU A DEVRESi YUKSEK P1351 IDM GiRiS DEVRE ARIZASI (P1351 IDM giriş devresi arıza / ateşleme bobini kontrol devresi Yüksek voltaj SID 803/EDC16C3 - Pre / Post röle devresi ısıtma. Röle ve kontrol edilmeyen kızdırma bujileri verilir. )
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
sonerkyl dostum, senin tavsiye ettiğin arıza tespit silme cihazını bugün satın aldım, gerçekten harika bir ürün, çok işime yaradı, çok teşekkür ediyorum, sağol varol arkadaşım, toplam 3 adet arıza kodu çıktı, hepsini de sildi, şimdi ben o kodları yazıyorum, internetten araştırdım ancak çok ciddi bir arıza olmadığı kanısına vardım, bir de sizler yorum yazarsanız çok sevinirim, tekrar teşekkürler, görüşmek dileğiyle, saygılarımla...
P0234 P0238 P01351
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
Teşekkürler baver diyar dostum, umarım fazla masraf açmaz...
|
|
|
|
![]() |
|
Baver Diyar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2016 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Baver Diyar
2008 model 1.6hdi 407 var bende aynı sorunu defalarca yaşadım .3000 devirdi geçmemesinin sebebi motor arıza lambası yaktığından dolayı motoru kısıyor yani motoru korumaya alıyor . Yüksek ihtimal arıza lambası yanınca ekranda depollution system faulty uyarısı veriyor Türkçesi ekzoz emisyon değerlerini kontrol edin bu arızayı 22 sebebten veriyor . Bende bu arızayı ilk verdiğinde aracı bilgisayara bağlatıp arızanın hava debi ölçerden olduğunu anladık onu değiştim düzeldi ikinci seferde Egr valfini değiştirmek zorunda kalmıştım . Sorununuzun çözümü için önce aracı bilgisayara bağlatıp arızayı tespit edip gerekli işlemi yapmak olacaktır .
|
|
BawerDiyar
|
|
![]() |
|
estağfurullah hocam inşallah çalışır. çalışmaz isede göndermenize gerek yok sonuçta başka araçlardada çalışan ürün yüksek model bir araç aldığınızda ondan kullanabilirsiniz. düşünceniz için teşekkürler yinede.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
h.can ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
ilk ürün yani sizin kullandığınız üründen sipariş edeyim.olmadı çalışmazsa size yedek olarak kargolarım.Şans kısmet derim...
|
|
![]() |
|
@h.can hocam 2004-2003 model 206 larda okumama sorunu olduğunu biliyorum ankarada bir arkadaşımızda n11 deki üründen almış okumamış araç bendeki model okurmu bilmiyorum size boşa aldırmak istemem ankarada olaydınız bendeki ürünü denerdik ona göre sipriş verirdiniz. 2004 öncesi 206 larda bsı ve ecu farklı olduğu için olabilir bu sıkıntı kablolu olan tipleri sıkıntı çıkarmaz belki ama dediğim gibi kesin bir şey söyleyemiyorum.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
h.can ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
benim araç 2003 model 1.4hdi 206 soner bey okumama gibi sorun olurmuki sizin aldığınız yerden sipariş geçecem de ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
Teşekkürler soner kardeşim, senin n11 den verdiğin linkteki cihazın siparişini bu hafta sonu veriyorum, şu anda da zaten arıza ışığı yanıyor, cihaz elime geçince bakalım sonuç ne olacak, sonucu sizlerle paylaşacağım, görüşmek dileğiyle, sağlıcakla kal arkadaşım 😊
|
|
|
|
![]() |
|
işe yarıyor erhan abi sıkıntı yok hiç yoktan arıza tespiti turbo basıncı voltaj derğerlerini vs. görebiliyorsunuz. arıza okuyup silebiliryorsunuz. her zaman elinizin altında olması gereken bir ürün bence
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
rica ederim @h.can bey benim kendi aracım 2007 model 206 ondada kullandım ve çalışıyor hatta forumdan 2006 model 206 1.4 hdi aracı olan arkadaşımızdada deneme yapmıştım ondada çalışmıştı yan sadece 206 obd protokolü olan tüm araçlarda kullanabilirsiniz. ancak 2004 ve altı modellerin bazılarında okuma sorunu oluyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
Teşekkür ederim arkadaşım, sağolun, ancak elm obd2 arıza tespit cihazı işe yarıyor galiba, ondan almayı düşünüyorum.
|
|
|
|
![]() |
|
Tekrar selam soner bey bilgi için teşekkürler.Sizin alıp denediğiniz test ettiğiniz bir ürün ve firmadan almak tabiki daha bir güvenilir oluyor...bahsi geçen ürün tüm 206 lar için idealmidir...
|
|
![]() |
|
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Obd2 elm327 v2.0 cihazını kullanıyorum. Yakıt verilerini ve hız devir gibi özelliklerini kullanabilmek için torque pro adlı uygulamayı kullanıyorum.
Uygulama içinde gaz pedalına ne kadar basıldığını % olarak gösteren bir özellik var. Bu özelliği kullanırken, ayağım gaz pedalında değilken %11 değerini, dibine kadar bastığım zaman %84 ü gösteriyor. Neden %0 ile %100 arasında değerler vermiyor olabilir ? Gaz pedalında bir sıkıntı olması mümkün müdür ? Usta, gaz telli olsaydı işlem yapabilirdik dedi. Elektronik olduğu için ayar yapamıyormuşuz. Bilgisi olan var mıdır acaba ? |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |